Review: Sante Soft Cream Foundation (No. 01)

Foundation, dat is hoe mijn zoektocht begon. Jaren ben ik heel erg op zoek geweest naar een goede foundation die geschikt is voor mijn lichte huid met gele ondertoon. De goedkope merken vielen altijd te oranje of te roze uit, ook al koos ik de de meest lichte kleur uit de serie. Uiteindelijk vond ik mijn perfecte foundation bij Douglas, eentje van Dior. Véél te duur, maar hij matchte bij mijn huidskleur. Toen deze op was, wilde ik niet weer een foundation van dit merk kopen omdat ik er gewoonweg geen 50 euro aan uit wilde geven en ook omdat ik las dat deze foundation op proefdieren was getest.

Iets waar ik eerder nog nooit bij stil had gestaan maar nu ineens wel. Want waarom zou ik geen dieren eten maar wil ik wel make-up dragen die op dieren is getest? Makes no sense. Vanaf dat moment wilde ik al mijn verzorgings- en cosmeticaproducten dierproefvrij hebben en dan het liefst ook nog zo natuurlijk mogelijk. In mijn eten probeer ik dierlijke producten namelijk veelal te vermijden, dus dan is het nogal stom om dit wel in mijn make-up te gebruiken terwijl dit helemaal niet noodzakelijk is. Inmiddels heb ik al veel dierproefvrije producten gevonden die aan die eisen voldoen maar een goede foundation had ik nog niet in mijn bezit.

Miskopen

Hierboven al mijn miskopen! Die kunnen nu gelukkig allemaal de prullenbak in want ik heb eindelijk een nieuwe foundation gevonden waar ik qua prijs en werking wél tevreden over ben. Namelijk de Sante Foundation die ik samen met de mascara laatst bestelde bij de Nederlandse webshop Mild Cosmetics.

Sante Foundation

Voor & Na

Before & After

Op de eerste foto heb ik alleen dagcrème van Dr. Organic op. Op de tweede foto draag ik de Sante foundation die ik heel licht heb afgepoederd en de mascara van hetzelfde merk waar ik eerder al een review over schreef. 

Prijs: 15,20 euro

Hoeveelheid: 30 ml.

Te koop bij: o.a. Mild Cosmetics

Productinformatie: Dierproefvrij en volledig natuurlijk. Bevat minerale edelsteenpigmenten. Gecertificeerd door de International Organic and Natural Cosmetics Corporation BDIH. Geschikt voor veganisten.

Ingrediënten: Aqua (Water), Hydrogenated Vegetable Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalane, Talc, Potassium Cetyl Phosphate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum (Essential Oils), Hydrogenated Palm Glycerides, Lauryl PCA, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Punica Granatum Seed Extract*, Sorbitol, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Sodium Citrate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Farnesol, [+/-CI 77891, CI 77492, CI 77491] * van biologische oorsprong

Beoordeling: Dit is precies de foundation die ik zocht! Hij heeft een hele lichte dekking, zoals je op de foto wel kan zien, wat voor sommigen een negatief punt kan zijn. Maar voor mij is dat juist goed want ik hou er helemaal niet van als je een plamuurlaagje kan zien. Het enige dat ik wil is dat het mijn huid net iets egaler maakt maar dat het wel natuurlijk oogt, en dat doet deze foundation. Ik ben ook blij dat het precies de goede kleur is, ik koos de lichtste kleur van deze serie (No. 1 Porcellan). Voor probleemhuidjes met veel rode vlekjes en/of acne is deze foundation niet geschikt, maar wil je alleen een wat meer egale teint en niet te veel betalen, dan is deze foundation perfect!

Of die goed blijft zitten, kan ik nog niet zo veel over zeggen. Voor de afgelopen dagen is dat wel het geval, maar ik ben ook nog niet veel buiten geweest (het is heel koud buiten!). Mocht het toch niet zo’n daverend succes blijken te zijn dan zal ik dat hier alsnog melden maar in andere reviews las ik al dat dit waarschijnlijk geen problemen oplevert.

Cijfer: 7/10

Heb jij de perfecte foundation al gevonden?

Back to Top