Goed voor jezelf zorgen

Laatst schreef ik dat ik niets heb met de ‘glorification of busy’, zoals ze dat mooi noemen. Laat mij alles maar op een slakkengangetje doen. Ik ben blij dat dat nu kan, dat was het afgelopen jaar wel anders tijdens mijn studie. Doordat ik al veel studievertraging had, wilde ik mijn master per se zonder uitloop halen. Gelukkig lukte dat, maar dat kon alleen door mijn studie de hoogste prioriteit te geven en daardoor heb ik mezelf een bééétje verwaarloosd. Voor mijn gevoel ben ik nu nog steeds bezig om daar bovenop te komen omdat ik zolang op mijn reserves zat. NO MORE. Goed voor jezelf zorgen werd direct mijn eerste prioriteit. 

Het Witte Veen bij Buurse

Goed voor jezelf zorgen

geel_hartje Goed eten: Supersupersuperbelangrijk! Het was niet dat ik te veel stress had waardoor ik niet at. Het was meer dat ik al mijn focus op mijn scriptie had en daardoor compleet vergat om te eten. Uiteindelijk kom je in een vicieuze cirkel terecht waardoor je eetlust steeds minder wordt. Er kwamen minder calorieën binnen dan dat eruit ging, resultaat: afvallen terwijl het niet nodig was en oververmoeid raken door gebrek aan brandstof en voedingsstoffen.

geel_hartje Goed slapen: Ik heb elke nacht rond de 9 uur slaap nodig anders functioneer ik voor geen meter. Neee, ik ben niet lui, dat is een ADD-dingetje. Vind ik dikke prima overigens, ik hóud van slapen. Toen ik tot geen slaapritme had, werd ik behoorlijk defensief als ik dingen las over hoe belangrijk een gezond slaapritme is (“ughhhh ik ben gewoon een nachtmens, laat me!!”). Maar ik moet toegeven dat ‘men’ gelijk heeft.

geel_hartje Goed voor je lichaam zorgen: Van die dingen die ik al honderd jaar uitstelde, moesten nu ook maar eens gebeuren. Zoals naar de tandarts, aahhh. Ik was al járen niet meer geweest en hoe langer ik wachtte, hoe hoger de drempel werd. Maar als het goed is, zit ik in de tandartsstoel als jullie deze blogpost lezen. Hopelijk valt de schade mee.

geel_hartje Buiten zijn: Je stress-levels dalen als je buiten in de natuur bent, ik schreef er vorig jaar over in mijn blogje over forest bathing. Gelukkig heb ik nu een Ollie, dus dan moet ik wel naar buiten. Zelfs als ik er he-le-maal geen zin in heb. En eerlijk: ik heb nog nooit na de tijd gedacht, goh wat zonde van mijn tijd dat ik buiten een rondje heb gewandeld. Zonder een Ollie zou mijn motivatie wel wat lager zijn, maar gelukkig heb ik ook nog een Fitbit zodat ik graag veel stappen zet.

Het Witte Veen bij Buurse
Tip: Maak een herfstwandeling door het Witte Veen (bij Buurse).

geel_hartje Er leuk uitzien: Nieuwe kleding kopen stelde ik ook al lang uit. Omdat ik nog in het aankomen-proces zit, vond ik het zonde om nieuwe kleding te kopen. Maar weet je wat pas zonde is? Maanden lopen in te grote kleding en je daardoor heel slobberig voelen.

geel_hartje Leuke dingen doen: Dit vind ik zelf de moeilijkste, want het liefst zit ik hele dagen in mijn pyjama thuis. Maar als ik eenmaal de deur uit ben en iets met vrienden doe, vind ik het wel altijd heel leuk. (Dit is een note to self.)

geel_hartje En je vooral niet schuldig voelen: Dat goed voor jezelf zorgen je nummer één prioriteit is geworden, voelt misschien egoïstisch, maar dat is het écht niet. Ik verander namelijk in een gigantische bitch als ik hongerig en moe ben. Ik ga zeuren tegen Steve; heb geen geduld met Ollie. De mensen om je heen zullen je alleen maar dankbaar zijn als je goed voor jezelf zorgt.

Ik wou dat ik iets eerder was begonnen met dit hele goed voor jezelf zorgen. Hopelijk kan het als reminder dienen voor iemand die nu midden in de drukte en stress zit. Zijn jullie goed in goed voor jezelf zorgen?

Back to Top