Goed voor jezelf zorgen

Laatst schreef ik dat ik niets heb met de ‘glorification of busy’, zoals ze dat mooi noemen. Laat mij alles maar op een slakkengangetje doen. Ik ben blij dat dat nu kan, dat was het afgelopen jaar wel anders tijdens mijn studie. Doordat ik al veel studievertraging had, wilde ik mijn master per se zonder uitloop halen. Gelukkig lukte dat, maar dat kon alleen door mijn studie de hoogste prioriteit te geven en daardoor heb ik mezelf een bééétje verwaarloosd. Voor mijn gevoel ben ik nu nog steeds bezig om daar bovenop te komen omdat ik zolang op mijn reserves zat. NO MORE. Goed voor jezelf zorgen werd direct mijn eerste prioriteit. 

Het Witte Veen bij Buurse

Goed voor jezelf zorgen

geel_hartje Goed eten: Supersupersuperbelangrijk! Het was niet dat ik te veel stress had waardoor ik niet at. Het was meer dat ik al mijn focus op mijn scriptie had en daardoor compleet vergat om te eten. Uiteindelijk kom je in een vicieuze cirkel terecht waardoor je eetlust steeds minder wordt. Er kwamen minder calorieën binnen dan dat eruit ging, resultaat: afvallen terwijl het niet nodig was en oververmoeid raken door gebrek aan brandstof en voedingsstoffen.

geel_hartje Goed slapen: Ik heb elke nacht rond de 9 uur slaap nodig anders functioneer ik voor geen meter. Neee, ik ben niet lui, dat is een ADD-dingetje. Vind ik dikke prima overigens, ik hóud van slapen. Toen ik tot geen slaapritme had, werd ik behoorlijk defensief als ik dingen las over hoe belangrijk een gezond slaapritme is (“ughhhh ik ben gewoon een nachtmens, laat me!!”). Maar ik moet toegeven dat ‘men’ gelijk heeft.

geel_hartje Goed voor je lichaam zorgen: Van die dingen die ik al honderd jaar uitstelde, moesten nu ook maar eens gebeuren. Zoals naar de tandarts, aahhh. Ik was al járen niet meer geweest en hoe langer ik wachtte, hoe hoger de drempel werd. Maar als het goed is, zit ik in de tandartsstoel als jullie deze blogpost lezen. Hopelijk valt de schade mee.

geel_hartje Buiten zijn: Je stress-levels dalen als je buiten in de natuur bent, ik schreef er vorig jaar over in mijn blogje over forest bathing. Gelukkig heb ik nu een Ollie, dus dan moet ik wel naar buiten. Zelfs als ik er he-le-maal geen zin in heb. En eerlijk: ik heb nog nooit na de tijd gedacht, goh wat zonde van mijn tijd dat ik buiten een rondje heb gewandeld. Zonder een Ollie zou mijn motivatie wel wat lager zijn, maar gelukkig heb ik ook nog een Fitbit zodat ik graag veel stappen zet.

Het Witte Veen bij Buurse
Tip: Maak een herfstwandeling door het Witte Veen (bij Buurse).

geel_hartje Er leuk uitzien: Nieuwe kleding kopen stelde ik ook al lang uit. Omdat ik nog in het aankomen-proces zit, vond ik het zonde om nieuwe kleding te kopen. Maar weet je wat pas zonde is? Maanden lopen in te grote kleding en je daardoor heel slobberig voelen.

geel_hartje Leuke dingen doen: Dit vind ik zelf de moeilijkste, want het liefst zit ik hele dagen in mijn pyjama thuis. Maar als ik eenmaal de deur uit ben en iets met vrienden doe, vind ik het wel altijd heel leuk. (Dit is een note to self.)

geel_hartje En je vooral niet schuldig voelen: Dat goed voor jezelf zorgen je nummer één prioriteit is geworden, voelt misschien egoïstisch, maar dat is het écht niet. Ik verander namelijk in een gigantische bitch als ik hongerig en moe ben. Ik ga zeuren tegen Steve; heb geen geduld met Ollie. De mensen om je heen zullen je alleen maar dankbaar zijn als je goed voor jezelf zorgt.

Ik wou dat ik iets eerder was begonnen met dit hele goed voor jezelf zorgen. Hopelijk kan het als reminder dienen voor iemand die nu midden in de drukte en stress zit. Zijn jullie goed in goed voor jezelf zorgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 reacties op “Goed voor jezelf zorgen

 1. Sytske schreef:

  Oh zo herkenbaar allemaal!, tandarts.. oh ja ik ga nu al een par jaar weer, ben ook echt jaren niet geweest voor die tijd. Zoek een leuke tandarts uit, dat helpt 🙂 En gewoon doen..
  Ik ben allang geen student meer, maar zit in het-werkende-met-kinderen-leven waardoor de zelfzorg af en toe op een laag pitje staat. De zelfzorg gaat goed , met vlagen.. nu zit ik eerlijk gezegd weer ff in een dipje. Maar ben er me wel bewust van dus probeer snel weer het goed voor mezelf zorgen op te pakken 🙂
  En fijn is zo’m hondje toch wel hè! Je moet gewoon wel naar buiten.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah ik heb nu eindelijk ook een aardige tandarts gevonden, yay! Het viel me allemaal heel erg mee en ze waren superlief. Nu moet ik ook weer trouw elk jaar gaan, want dat tandsteen weghalen (met ontstoken tandvlees) was echt geen pretje haha brrrr. Bij mij gaat de zelfzorg inderdaad ook met vlagen. Maar zolang je er bewust van bent is dat al heel goed!

   | Reageer op deze reactie
 2. Lies schreef:

  Ik slaag er de laatste tijd behoorlijk goed in om al die dingen toe te passen. Al val ik soms ook nog van de wagen, gisteren was bevoorlijk echt een kutdag en ben ik ’s avonds gewoon fastfood gaan halen en in mijn pyjama in de zetel gekropen om de wereld van me af te sluiten. Maar vandaag doe ik weer gewoon hoor.

  | Reageer op deze reactie
  1. gerhilde maakt schreef:

   En eigenlijk moet je op die dagen net extra goed voor jezelf zorgen, he. Maar ik begrijp het wel, hoor. Ik zit eerder in een drukke fase en moet er bewust voor kiezen, wat er helaas niet altijd van komt …

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Haha jep heel herkenbaar. Juist als je er extra aandacht aan moet besteden schiet het er vaak bij in.

    | Reageer op deze reactie
 3. Jessica J. schreef:

  Herkenbaar, vooral die leuke dingen doen. Ik hang veel te graag in mijn huispak op de bank. O:-) Wanneer ik dan met vrienden op café o.i.d. ben, vind ik het altijd wel fijn, maar het is die stap zetten om te vertrékken, haha. De tandarts ben ik ook weer veel te lang aan het uitstellen… Hopelijk valt het voor jou mee!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh precies dit inderdaad! En voordat ik wegga denk ik ‘oooohh waarom doe ik dit nou, ik wil gewoon netflixen met een glas wijn’. Maar als ik er eenmaal ben vind ik het supergezellig en neem ik mezelf voor om vaker leuke dingen te doen haha. De tandarts viel gelukkig mee, ik had erger verwacht! Maar had het ook echt niet veel langer moeten uitstellen (mijn tandvlees was al een beetje ontstoken brrr). Dus hopelijk is dit goede motivatie voor je 😉

   | Reageer op deze reactie
 4. Natasja schreef:

  Wat een mooie tips! Naar buiten gaan doet mij ook altijd goed, doe het alleen te weinig. Sinds ik plantaardig eet ben ik wel veel meer bezig met bewust goed voor mezelf zorgen in de vorm van eten en dat voelt goed. Het slapen is ook heel herkenbaar, ik heb ook ècht minimaal 9 uur nodig, mensen vinden dit vaak veel maar anders kan je me ’s avonds opvegen. :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat is heel goed inderdaad! Sowieso moet je dan meer aandacht aan je eten besteden en dat helpt natuurlijk al heel goed om er meer bij stil te staan. Haha en ja, mijn vriend zegt ook altijd: 9 uur is veeeeeel te lang! Maar ik heb het echt nodig anders ben ik gewoon niet te genieten en krijg ik niks voor elkaar overdag :p

   | Reageer op deze reactie
 5. Jantine schreef:

  Ontzettend herkenbaar! Het gaat bij mij beter nu ik weer werk (mijn hoofd vindt, stom genoeg, dat ik nu een reden heb om minder alleen maar met anderen bezig te zijn, meer het bos in te gaan, genoeg te slapen, gezond te eten etc.). En dat bitch worden als je hongerig en moe bent, zou dat ook een add-dingetje zijn? 😉 Ik heb er in ieder geval ook last van, en mijn vader en broertje ook. Als ik naar begin te doen, is het eerste wat mijn man doet er wat te eten in stoppen haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha het zou best kunnen. Last hebben van moodswings hoort er namelijk ook wel een beetje bij!

   | Reageer op deze reactie
 6. Marlous schreef:

  Goed artikel! Ik merk ook gelijk dat wanneer ik minder slaap/gezond eet/beweeg ik me letterlijk een slons voel en dus minder productief en happy ben. Nog een mooie quote van Warsan Shire die ik graag aan je stukje wil toevoegen: “Document the moments you feel most in love with yourself – what you’re wearing, who you’re around, what you’re doing. Recreate and repeat.” 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Veerlez schreef:

  Bij mij ligt de focus nu ook op voor mijzelf zorgen, ik werk me een half jaar de longen uit mijn lijf en daarna mag ik bijkomen. Een manier die voor mij werkt. Gezond eten en ontspannen. Soms wil ik ook een hond, zodat ik ook vaker buiten kom, ik wil eigenlijk nog steeds mijn kat trainen, dat ik haar kan uitlaten en kan meenemen overal naar toe. Maarja, mijn kat is een angsthaas 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh jaaa, ik zie hier soms wel eens iemand wandelen met haar hond én kat, ziet er zo leuk uit!

   | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Heel herkenbaar dit, ik had dit afgelopen schooljaar heel erg met mijn studie. Nu ben ik inderdaad weer goed voor mezelf aan het zorgen. Ik probeer goed te eten, mediteer bijna elke dag (voel me dan echt stukken beter de hele dag), ga inderdaad elke dag wel even naar buiten en probeer ook meer leuke dingen in te plannen en ook lekker met mensen af te spreken! Ook ben ik weer veel meer aan het lezen en dat vind ik ook echt heerlijk <3 Goed dat je nu weer beter voor jezelf zorgt en kiest, daar is helemaal niks egoïstisch aan (ik zal deze uitspraak ook even tegen mijzelf zeggen, maar het is wel waar). Fijne dag!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat goed van je! Kan me inderdaad voorstellen dat mediteren ook goed helpt om je dag rustig en kalm te beginnen. Ik heb het ook weleens geprobeerd maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar, ik word er zo onrustig van :’)

   | Reageer op deze reactie
 9. Vera schreef:

  Ik vind goed voor mezelf zorgen echt HEEL moeilijk. Misschien omdat het vaak voelt als tijdverspilling. Zeker als je zelfstandig ondernemer bent en je tijd zelf kun indelen verval je (of ik wel in ieder geval) in een ‘als het niet productief is en geen geld oplevert is het niet belangrijk’ modus. Dus als ik niks maak, niet aan mijn blog werk of acquisitie doe voel ik me nutteloos. En laat goed voor jezelf zorgen nou net niet in een van die drie categorieën vallen. Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om daar uit te komen en je mag jezelf echt gelukkig prijzen dat het jou wel lukt. Ergens is gedisciplineerd zijn een goede eigenschap, maar niet als het vaak ten koste gaat van jezelf.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oef ja, ik herken dit inderdaad wel van toen ik nog studeerde. Niet dat ik constant aan het studeren was, maar ik voelde wel de hele tijd de druk dat ik een faalhaas was (“onee de tentamens zijn bijna, alweer te laat begonnen!”). Dan kan je nooit lekker rustig iets ontspannen doen omdat alles voelt als tijdverspilling inderdaad. Ik heb er nu niet zo veel last meer van gelukkig, maar wat mijn geheim dan is weet ik ook niet, anders had ik het graag aan je verteld!

   | Reageer op deze reactie
 10. Kim schreef:

  Mooie blog… Mét duidelijke en bruikbare tips. 🙂
  In principe zijn het vrij “standaard” dingen, maar het zijn wel dingen waar je net even aan moet denken. Dingen die belangrijk zijn, maar snel worden vergeten… Bedankt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies, misschien is het wel zo standaard dat je het daardoor júist vergeet om er aandacht aan te besteden. Zo gaat/ging dat bij mij vaak althans!

   | Reageer op deze reactie
 11. Marieke schreef:

  Ik vind jouw blog echt een verademing tussen al die ‘glorification of busy’ die tegenwoordig inderdaad de standaard is. Ik merk dat ik zelf ook mijn leven helemaal vol plan, maar jouw blog met posts zoals deze herinneren me er wel aan dat ik dat juist niet altijd moet doen.

  Keep up the good work, ik lees je blog echt met heel veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha oh wat herkenbaar. Zo ging het bij mij dus ook steeds. Op een gegeven moment was ik zo op dat ik echt wel goed wilde eten/slapen/etc, maar het kòn gewoon niet omdat ik toch echt mijn tentamens moest halen. Heel veel succes!

   | Reageer op deze reactie
 12. Rachel schreef:

  Wat een onwijs leuk artikel ik hou hiervan! en hopelijk was alles goed bij de tandarts,
  ik ben gisteren geweest en er moest tandsteen weggehaald worden (nu al de hele tijd een trekkend gevoel.. zo irritant)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Iehh! Jaaa alles ging goed gelukkig. Had wel een beetje ontstoken tandvlees en tandsteen all over the place, dus dat was niet echt een pretje om dat weg te laten halen. Maar nu zijn mijn tanden zo lekker glad, was het helemaal waard 😀 Hopelijk heb je er inmiddels geen last meer van!

   | Reageer op deze reactie
 13. Mariëlle schreef:

  Ik denk dat ik het meeste moeite heb met me niet schuldig voelen, want ik zorg eigenlijk best goed voor mezelf maar soms voel je je dan toch ergens schuldig…!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Uhuh dat snap ik heel goed! Ik blijf ook altijd wel een to do lijstje in mijn achterhoofd houden (“oh neee ik moet eigenlijk nog dit en dat doen blabla”). Maar eigenlijk moet je de zelfzorg-dingen dan óók gewoon op je to do lijstje zetten 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Romy schreef:

  Wat een fijne blog! Je hebt helemaal gelijk: het is zo belangrijk om ondanks alles goed voor jezelf te zorgen. Ook ik ben iemand die zichzelf echt een nachtmens vindt, maar ik weet dat ik eigenlijk gewoon meer zou moeten slapen. Als ik me down voel, loop ik ook weleens met mascara tot op mijn mondhoeken door het huis. Terwijl het eigenlijk al zo erg oplost om die mascara even te fatsoeneren. Ja, persoonlijke verzorging is heel belangrijk en je voelt jezelf er vaak al een stuk beter door!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jup, hier ook een mede-panda die soms de hele dag in pyjama met uitgesmeerde mascara door het huis loopt. (En dan gaat ineens de deurbel en besef ik pas dat ik er echt niet uit zie hahaha.) Vaak vind ik het dan te veel moeite om even leuke kleren aan te doen, etc., maar het helpt zo erg om je goed te voelen!

   | Reageer op deze reactie
 15. Tasja schreef:

  Zo herkenbaar dit. Het gaat volledig langs me af. Van het eten, tot voor mezelf zorgen(fysiek en qua kleding). Ik was er beetje bij beetje mee bezig maar met de dag besef je dat je moet niet voor anderen alleen, maar voor jezelf. Dus dit artikel sloeg de nagel op de kop! Heel fijn om het te lezen en nogmaals met de neus op de feiten gedrukt te worden. Succes ermee!! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay dat vind ik goed om te horen! Jij ook succes ermee 🙂

   | Reageer op deze reactie
 16. Laura | Victoria schreef:

  Al deze tips lijken zo normaal maar nu ik me bedenk welke ik hiervan werkelijk toepas, kom ik nog geen handje ver. Vooral dat buiten komen én effectief van de natuur genieten, gaat me moeizaam af. Als ik op de fiets zit, focus ik me zo op m’n muziek dat ik amper deze prachtige omgeving aanschouw. En nu ik er zo over na ga denken, vind ik dat enorm jammer! Hoog tijd om daar iets aan te doen dus! X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja stom is dat hè! Toen ik het opschreef dacht ik ook: het is allemaal zo simpel, waarom gaat/ging het me dan zo moeilijk af? Ik denk juist omdat het zo simpel is dat je vergeet er bewust aandacht aan te schenken.

   | Reageer op deze reactie
 17. Judith schreef:

  Herkenbaar, ik ben mezelf ook aardig voorbij gelopen tijdens mijn master. Ik heb er niet per se spijt van, want het was heel interessant en ik ben blij dat ik het gehaald heb. Maar toch wil ik niet weer in zo’n langdurige stress modus komen, ik probeer echt op mijn grenzen te letten en voor mezelf te zorgen. ‘Proberen ‘ geeft wel aan dat het niet vanzelf gaat, ik hen de neiging mijn tijd vol te plannen en me schuldig te voelen als ik niets ‘nuttigs ‘ doe. Terwijl ik eigenlijk niks doen wel belangrijk vind, niet altijd in doing mode zijn.

  Series kijken is ook zoiets, heel leuk, maar als ik te ver ga (bingin’ it), dan krijg ik het gevoel dat ik beter iets creatiefs ofzo zou kunnen doen, of een wandeling maken oid, hallo schuldgevoel. Aan de andere kant denk ik wel, zolang je er nog van geniet is het oké. Het zal m wel in de balans zitten (A)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Uhuh ja dat herken ik, ik heb er ook geen spijt van inderdaad want er zat gewoon niets anders op. Omdat ik al zo lang studeerde, nog meer uitloop kon écht niet. Ben nu suuuperblij dat het allemaal achter de rug is. Balans is het magische woord inderdaad! Blijf ik ook lastig vinden.

   | Reageer op deze reactie
 18. Ise schreef:

  Heel belangrijk! Maar wel iets wat er snel bij inschiet helaas. Goed om het even op een rijtje te zetten voor jezelf 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Sofie schreef:

  Zo waar en wat een goeie tips! Dat vind ik ook zo leuk aan honden, dat je wel verplicht bent om buiten te komen. En stiekem vind ik het ook leuk om mijn stappen bij te houden 🙂 Vandaag had ik er meer dan 11.000!
  Zelfzorg vind ik heel belangrijk en soms verwaarloos ik het ook wel wat.

  | Reageer op deze reactie
 20. Saar schreef:

  De ene keer ben ik er al wat beter in dan de andere keer. Afspraken met tandartsen, stel ik ook altijd maar uit! En naar de kapper, dat moet ik bv nu ook dringend. Pure zelfverwaarlozing 🙂

  Ik vind wel dat je gelijk hebt. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Ik hoop dus dat het goed ging bij de tandarts en dat je gauw die andere punten ook nog kan aanpakken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 21. Lottes Anekdotes schreef:

  Voor mij is dat goed en genoeg slapen ook essentieel. Niet genoeg slapen is een eerste teken dat er iets aan de hand is. Ik word er ook heel emotioneel van, dus ik probeer elke nacht aan mijn 9 tot 10 uurtjes te raken. Helaas niet altijd even haalbaar!

  | Reageer op deze reactie
 22. Elaintje schreef:

  Als ik dit zo lees ben ik best wel goed bezig met goed voor mezelf zorgen. Ik probeer me er inderdaad ook wel heel bewust van te zijn. Goede stap van de tandarts.

  | Reageer op deze reactie
 23. Siroon schreef:

  Oei ja! Je hebt helemaal gelijk! *kijkt streng naar zichzelf*
  Vooral niet schuldig voelen is voor mij een dingetje. Maar goed onthouden dat je uiteindelijk niet alleen voor jezelf zorgt, maar ook voor de mensen om je heen! (minder hangry = beter)

  | Reageer op deze reactie
 24. Ilse schreef:

  Ik word er gelukkig steeds beter in! Een paar jaartjes terug kon ik het echt niet en voelde het, zoals je al zegt, egoïstisch om voor mezelf te kiezen. Nu weet ik dat het gewoon nodig is. Toch blijft het goed om reminders te lezen, zoals dit artikel!

  | Reageer op deze reactie
 25. Lisse schreef:

  Ik wil het ook eigenlijk niet toegeven, maar een slaapritme is inderdaad wel belangrijk om je goed te voelen. En hondjes ook! Sinds ik Jake en Lewis heb, loop ik dagelijks úren buiten en dat is echt heel fijn!

  | Reageer op deze reactie
 26. Anneloes schreef:

  Wow :O Net of het voor mij geschreven is. Heel herkenbaar, de punten die je noemt!
  Is alles goed gegaan bij de tandarts? Ik was een jaar geleden voor het eerst in 7 jaar bij de tandarts. Toen had ik wel gaatjes, maar gelukkig een lieve tandarts die meteen zei: ik doe wel een verdoving bij het boren. Nu een jaar later had ik 0 gaatjes! Ik was zo blij 😀

  | Reageer op deze reactie
 27. Ineke schreef:

  Ik heb helaas de laatste maanden ook zwaar op mijn reserves geleefd. En heb dikke maand geleden daardoor grote crash gehad en ben nu volop aan het werken aan mijzelf.

  | Reageer op deze reactie
 28. Brechtje schreef:

  Goed artikel Iris! Ik voel mij soms heel lui als ik langer dan 9 uur slaap, maar ik merk echt dat ik het nodig heb! Vooral als ik een dag veel mensen heb gezien. Goed eten en slapen pas ik wel toe, maar een paar puntjes kan ik nog wel aan werken. Ik mag binnenkort wel weer eens de stad in voor nieuwe leuke kleding bijvoorbeeld. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 29. Claire schreef:

  Soms lijkt het alsof je het voor mij schrijft hahaha. Oke, is niet zo. Maar ik heb vaak dezelfde gedachtes. Door jou wil ik ook een hond zodat ik naar buiten ga, enig nadeel is dat ik enorm bang voor honden haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Tot twee jaar geleden liep ik ook met een groooote boog om honden heen als ik ze tegenkwam haha! Mijn vriend is altijd opgegroeid met een hond dus hij heeft me een beetje omgepraat uiteindelijk. Nu vind ik ze heel leuk, maar als ik een loslopende hond zie, zou ik er niet uit mezelf naar toe lopen ofzo hoor. Ik aai ook alleen Ollie en nooit andere honden hahaha. Er is dus nog hoop voor je! 😉

   | Reageer op deze reactie
 30. Michelle schreef:

  Gloeiende gut wat krijg je veel reacties man. TOF. Oh en: ja en ja en ja en ja. Op alles wat je zegt ongeveer. De druk die de maatschappij oplegt is zo groot. Het is een beetje een volwassen versie van de pubermeisjes-en-hun-schoonheidsbeeld (die compleet fout is). Werken zul je! Veel en hard! En dan moet je ook sporten, sociale dingen doen en trouwen en shit. Chill mensen, er hoeft niks!
  Ps: er staat een gek foutje in de zin over het binnenkrijgen van calorieën. Ga ik nu even chocolade eten.

  | Reageer op deze reactie
 31. Naomi schreef:

  Heel erg herkenbaar, hoewel behalve punt 1, want ik vergeet nooit te eten :’). Was het maar zo’n feest, dan zat ik nu misschien op mijn streefgewicht. Maar die anderen, jup. Ik heb totaal geen ritme, want ik ben net afgestudeerd en koos werkloos. Dus ja de nachten duren wat langer en de ochtend begint wat later. En ik loop graag met onze hond, even de kleine break in de dagelijkse sleur.
  Trouwens volgens mij moet in deze zin Er kwamen minder calorieën binnen dan dat er binnen kwam, resultaat, de tweede keer binnen, buiten zijn?

  | Reageer op deze reactie
 32. Vivian schreef:

  Ben het helemaal met je eens! Het is eigenlijk vrij makkelijk om te vergeten dat je goed voor jezelf moet zorgen en de gevolgen daarvan zijn dan vaak echt heel vervelend…

  | Reageer op deze reactie
 33. Pingback: September inspiratie: het hoeft niet perfect - Aandachtige Blog
 34. Pingback: November inspiratie: een dubbele dosis - Aandachtige Blog
Back to Top