Help, mijn vriendje heeft een nieuwe telefoon

Ik heb niet zoveel met gadgets en per se het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Mijn prehistorische Macbook valt elke dag minstens drie keer uit, maar ik vind het nu nog zonde om hem in te ruilen voor een nieuwe. (Update: gisteren viel die zeven keer uit, ik denk hier nu toch anders over.) Bij Steve is dat een heel ander verhaal, die koopt het liefst elke week een nieuwe telefoon. Vorige week kwam hij thuis met zijn nieuwe iPhone 6.

foto's maken met de iphone 6

samenwerking

Nomofoob

Aan de ene kant is dat wel leuk, want dan kan ik ook gebruik maken van al die hippe nieuwe dingen. Maar aan de andere kant het ook vervelend. Want ik was tot vorige week zeer tevreden met mijn iPhone 5. Maar nu ik weet hoeveel sneller, groter en beter de iPhone 6 is, wil ik hem ook! Als blogger zit mijn telefoon bijna aan mijn hand vastgegroeid namelijk. Wist je dat daar zelfs een woord voor is, als je in paniek raakt wanneer je je telefoon niet binnen handbereik hebt? Nomofobie heet dat. In dat geval ben ik een nomofoob pur sang. Ik maak elke dag honderd foto’s van Bunny von D, want alles dat ze doet is schattig, ik maak foto’s van al mijn eten, check social media om de vijf minuten. De iPhone 6 heeft een betere camera waarmee je veel scherpere foto’s kan maken als het schemerig wordt, iets dat met mijn telefoon niet altijd goed lukt. Ook maakt de iPhone 6 gebruik van motion coprocessor technologie, deze herkent of je fiets of rent en houdt de afstanden en hoogtes bij. Handig tijdens het hardlopen, of bij andere fitnessapps. Nou goed, ik droom nog even verder. Het scheelt dat de iPhone 6 op dit moment nog vrij onbetaalbaar is voor mij.

Bunny von D in slowmotion

De beste functie van de iPhone 6 vind ik toch wel het filmen in slowmotion. Dit kon ook al met de iPhone 5s heb ik mij laten vertellen, maar met de iPhone 6 kan je met meer frames per seconden filmen. Dat betekent dat het beeld veel soepeler loopt. Je kan je dus wel voorstellen dat ik nu hele dagen Bunny von D op film aan het vastleggen ben. Het is mijn doel om een slowmotionfilmpje te maken van haar terwijl ze haar wangetjes wast. Want voordat ze dat doet wiebelt ze altijd met haar voorpootjes, in slowmotion lijkt het dan net alsof ze kickboxt. Maar voor nu moeten jullie het nog even doen met het onderstaande filmpje. Ook lief! Heel rustgevend om naar te kijken, vinden jullie ook niet?


samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “Help, mijn vriendje heeft een nieuwe telefoon

 1. Vera schreef:

  Pfoe, ja al die gadgets. Bij mijn zijn mijn laptop en mobiel ook heel belangrijk. Maar mijn laptop zou ik gelijk vervangen als er iets mis mee is. Mijn mobiel is meer dan 2 jaar oud (HTC one) en de lens van mijn camera heeft zoveel krasjes dat ik echt alleen hele wazige foto’s kan maken.. Maargoed moet het er nog maar even mee doen, neem nu gewoon mijn camera mee als ik er aan denk 😉 .

  Wat een lief konijntje heb je trouwens! Heb gisteren toevallig ook over mijn dierentuin een stuk geschreven 🙂 als het hier wat minder dierentuin is wil ik ook graag konijntjes, ze zijn zó schattig!

  | Reageer op deze reactie
 2. Karlijn schreef:

  Haha, ik herken dit wel een beetje van toen mijn moeder opeens de iPhone 5 had gekocht. Dan wil je ook wel heel graag een betere en snellere en mooiere mobiel hebben :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Toen had ik het ook inderdaad! Want mijn iPhone 4 was zó langzaam, maar dat had ik pas door toen ik de nieuwe telefoon van Steve gebruikte. Soms is het beter om onwetend te blijven, voor je portemonnee :p

   | Reageer op deze reactie
 3. Saske schreef:

  Ik heb sinds een paar dagen de iPhone 5 in huis. Zooooooveel sneller dan de 4! Alleen jammer dat m’n telefoon – waarschijnlijk en hopelijk door iOS8 – zoveel kuren vertoond. De iPhone 6 vind ik denk ik een beetje te groot, of valt dat wel mee? 🙂

  Het slowmotion filmpje van Bunny Von D is praaaachtig! Too cute. <3

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat hoor ik meer inderdaad! Ik durf iOS8 nog niet te installeren. Ik vind hem stiekem ook een beetje te groot, ik krijg soms al kramp in mijn duim van de iPhone 5 namelijk, als je naar dat linker hoekje in het scherm moet haha :p Maar als bij de iPhone dubbel drukt op de homeknop (geloof ik) zakt het scherm naar beneden zodat je er heel makkelijk met je duim bij kan. Dus daar hebben ze nog wel over nagedacht 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Hesteranne schreef:

  Zelf ik heb ik eigenlijk niets met gadgets. Ik heb pas sinds een paar maanden een smartphone. Wel zou ik graag een nieuwe laptop willen 😀

  | Reageer op deze reactie
 5. Lauriëtte schreef:

  Haha ik dacht even dat het een samenwerking was met Apple 😉 Ik wilde de iPhone 6 eigenlijk even overslaan maar mijn iPhone 5 begint het langzaam te begeven dus misschien moet ik toch een nieuwe kopen 🙁 Zoveel centjes 🙁 Maar wel mooie slomo filmpjes!

  | Reageer op deze reactie
 6. Anne schreef:

  Haha wat cool! Ik ben nog in de ontkenningsfase over mijn langzaam aftakelende 4s..

  | Reageer op deze reactie
 7. charlaine schreef:

  Ahh zoo lieef! Nu wil ik hem ook 😀

  En respect dat je zo’n leuk gesponsord artikel hebt geschreven!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah, dat vind ik echt tof om te horen. Want daar probeer ik altijd op te letten. Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 8. Merel schreef:

  Ik zag je filmpje al op instagram, zo gaaf om het in slowmotion af te kunnen spelen! En super lief die bunny von D.

  | Reageer op deze reactie
 9. Chantal schreef:

  Ik heb een bejaarde iPhone 4 en gisteren leek ie het te hebben begeven en voordat mijn handige vriendje thuis was om er naar te kijken moest ik nog een paar uur wachten. Zit je op de bank: ‘Even dit op zoeken’, ‘ik wil instagram kijken’, ‘zou er iets nieuws op bloglovin staan’ en dat kan allemaal niet (tenzij je je pc aanzet). Maar hij doet het weer. De volgende keer koop ik toch een nieuwere versie 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Eilish schreef:

  Opzich vind ik de iPhone 6 wel mooi, de vorige allemaal niet namelijk haha! Maar ik ben toch echt een android meisje!

  | Reageer op deze reactie
 11. Stephanie schreef:

  HAHAH omg dat filmpje, zo schattig! Ik ben ook zo’n dierenfreak 😛 heb 80 miljoen foto’s en filmpjes van onze lieve rattenmannen <3

  En ik ben ook zo'n nomofoob denk ik 🙁

  | Reageer op deze reactie
 12. Birgit schreef:

  Ik vind het ook een leuk gesponsord artikel geworden. Ik vind alleen de sponsor en het artikel (een telefoon die in mensonvriendelijke omstandigheden wordt gemaakt .. Of een abonnement bij een bedrijf dat daar verder niets om geeft..) niet zo tof. Heb je daar over gedacht of zit je daar niet zo mee?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik snap dat je dat vervelend vindt. Ik probeer altijd rekening te houden met hoe ‘groen’ een bepaalde product of merk is wanneer het gaat om samenwerkingen, hierdoor sla ik 90% van de samenwerkingen af. Maar als ik alleen met 100% groene merken kan samenwerken, dan blijft er niets over, zoals je vast begrijpt.

   | Reageer op deze reactie
 13. Maaike schreef:

  Haha, dat muziekje eronder ook! En als je een MacBook (ook al is het dan een oude) en een iPhone 5 hebt, ben je qua gadgets alsnog veel beter bij de tijd dan ik hoor. 😉
  (*schraapt keel* Tot vorige maand had ik een LG Cookie)

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Ik heb ook veel mensen in de omgeving met een smartphone, maar niet zozeer van die nieuwe exemplaren.

  | Reageer op deze reactie
 15. Maartje schreef:

  Wat een tof artikel! Ik snap je helemaal. Ik heb nog een iPhone 4s en zou eigenlijk heel graag een betere willen. Of eigenlijk, een met meer geheugen. Ik neem veel te veel foto’s!
  Toffe samenwerking trouwens. Dit vind ik nou echt leuke gesponsorde artikelen, je merkt eigenlijk helemaal niet dat het gesponsord is omdat je het helemaal “Iris” maakt (als je me begrijpt haha).

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Video: Het schattigste filmpje óóit | IKBENIRISNIET
 17. Lies schreef:

  Hihihi wat een leuk filmpje! Ik ben ook niet zo heel erg van de gadgets eigenlijk! Tenminste, niet van het nieuwste van het nieuwste

  | Reageer op deze reactie
 18. Lizet schreef:

  Ik heb een iPhone 4 en die kan niet eens de nieuwste iOS hebben. Hij voelt dus al redelijk bejaard. Ik heb hem ook al vier (!) jaar, maar hij doet het echt nog heel prima. Mijn hebberigheid speelt nu dus best wel weer op, en ik wil ook de nieuwe iPhone. Het stoort me alleen wel een beetje, omdat er niks mis is met mijn huidige telefoon. Argh, de moderne wereld!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top