Help, mijn vriendje heeft een nieuwe telefoon

Ik heb niet zoveel met gadgets en per se het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Mijn prehistorische Macbook valt elke dag minstens drie keer uit, maar ik vind het nu nog zonde om hem in te ruilen voor een nieuwe. (Update: gisteren viel die zeven keer uit, ik denk hier nu toch anders over.) Bij Steve is dat een heel ander verhaal, die koopt het liefst elke week een nieuwe telefoon. Vorige week kwam hij thuis met zijn nieuwe iPhone 6.

foto's maken met de iphone 6

samenwerking

Nomofoob

Aan de ene kant is dat wel leuk, want dan kan ik ook gebruik maken van al die hippe nieuwe dingen. Maar aan de andere kant het ook vervelend. Want ik was tot vorige week zeer tevreden met mijn iPhone 5. Maar nu ik weet hoeveel sneller, groter en beter de iPhone 6 is, wil ik hem ook! Als blogger zit mijn telefoon bijna aan mijn hand vastgegroeid namelijk. Wist je dat daar zelfs een woord voor is, als je in paniek raakt wanneer je je telefoon niet binnen handbereik hebt? Nomofobie heet dat. In dat geval ben ik een nomofoob pur sang. Ik maak elke dag honderd foto’s van Bunny von D, want alles dat ze doet is schattig, ik maak foto’s van al mijn eten, check social media om de vijf minuten. De iPhone 6 heeft een betere camera waarmee je veel scherpere foto’s kan maken als het schemerig wordt, iets dat met mijn telefoon niet altijd goed lukt. Ook maakt de iPhone 6 gebruik van motion coprocessor technologie, deze herkent of je fiets of rent en houdt de afstanden en hoogtes bij. Handig tijdens het hardlopen, of bij andere fitnessapps. Nou goed, ik droom nog even verder. Het scheelt dat de iPhone 6 op dit moment nog vrij onbetaalbaar is voor mij.

Bunny von D in slowmotion

De beste functie van de iPhone 6 vind ik toch wel het filmen in slowmotion. Dit kon ook al met de iPhone 5s heb ik mij laten vertellen, maar met de iPhone 6 kan je met meer frames per seconden filmen. Dat betekent dat het beeld veel soepeler loopt. Je kan je dus wel voorstellen dat ik nu hele dagen Bunny von D op film aan het vastleggen ben. Het is mijn doel om een slowmotionfilmpje te maken van haar terwijl ze haar wangetjes wast. Want voordat ze dat doet wiebelt ze altijd met haar voorpootjes, in slowmotion lijkt het dan net alsof ze kickboxt. Maar voor nu moeten jullie het nog even doen met het onderstaande filmpje. Ook lief! Heel rustgevend om naar te kijken, vinden jullie ook niet?


samenwerking

Back to Top