Review: Uzuma green slow juice

Jullie weten dat ik groot fan ben van mijn slowjuicer. Gelukkig kan je tegenwoordig ook gewoon je slowjuice-sapjes kopen, zodat je er toch van kan genieten zonder dat je een duur apparaat hoeft aan te schaffen. Bij Uzuma kan je terecht voor losse flesjes en green juice programma’s. Ik testte ze uit!

uzuma green slow juice

Uzuma programma’s

In de webshop van Uzuma vind je verschillende pakketten: om snel en gezond af te vallen, om op gewicht te blijven, voor een fitte en gezonde leefstijl en een detox kuur. Ik ontving een groot pakket met 21 bevroren sappen. Het is de bedoeling dat je ze direct in de koelkast bewaart, zo blijven alle voedingsstoffen behouden. Met deze 21 sappen zou ik een detox-kuur van 3 dagen kunnen doen, maar ik geloof niet dat dat iets voor mij is, ik houd veel te veel van eten. Ik vond de sappen ideaal als aanvulling op mijn dagelijkse maaltijden. Ik eet redelijk wat groenten op een dag, maar nauwelijks tot geen fruit omdat ik dat niet zo lekker vind. Juist daar vind ik sappen zo handig voor, want die vind ik wèl lekker, zo kom ik dan toch aan alle vitamientjes. Ik hield daarom het Steady programma aan, dat is door Uzuma ontwikkeld voor mensen die al een gezond gewicht hebben en dit graag blijven houden. Het programma is heel makkelijk om te volgen, ik kreeg er een folder bij waar precies op stond wanneer ik wat moest eten of drinken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mij niet perfect aan het programma heb gehouden, ik zag het meer als een leidraad voor wanneer ik ongeveer welke sapjes zou drinken. En dat beviel goed!

uzuma juice programmas uzuma juice programmas

Fruit- en groentesappen

Het sap van Uzuma is puur, vers, rauw en onbewerkt. Veel sappen uit de supermarkt worden verhit zodat het lang houdbaar blijft, dit sap is lang houdbaar door High Pressure Processing, hierdoor gaan geen belangrijke voedingsstoffen verloren. Het sap is daardoor zo voedzaam dat één flesje de voedingswaarde bevat van meer dan 1 kilo verse groenten en fruit. Uzuma biedt zeven verschillende gezonde juices aan. Aura, Zen en Karma zijn typische green juices en bevatten veel groene groenten. Vaak vind ik groene sapjes het allerlekkerst, misschien omdat ze ook zo gezond smaken. Al doe ik er zelf nooit boerenkool in, dat vind ik toch zo vies, brr.. Twee groene sappen (Zen en Karma) van Uzuma bevatten wel boerenkool maar ik vond het qua smaak reuze meevallen. Al was die met spitskool (Aura) absoluut geen favoriet. Maar verder smaken ze lekker fris, hoor. Rise en Shine zijn oranje sappen en smaken zoet door het vele fruit dat ze bevatten. Fuse en Vibe, de twee rode sappen, zijn mijn favorieten want ik houd van rode bietjes. Vooral Fuse vind ik erg lekker, deze bestaat uit rode biet, bleekselderij, wortel, appel, komkommer en limoen, hmm.. Hier moet je wel echt van houden natuurlijk! Maar ik houd juist wel van de aardse smaak van bietjes gecombineerd met het frisse van limoen. Ik kan mij voorstellen dat als je normaal nooit groentesap drinkt, je even moet wennen aan de smaak.

uzuma green slow juice uzuma green slow juice

Review

Omdat ik zelf een slowjuicer heb, zou ik uit mijzelf niet zo snel juices bestellen. Maar ik moet toegeven dat het wel erg makkelijk is, je hebt zonder rommel of afwas direct een koelkast vol met verse sapjes die redelijk lang houdbaar zijn. Ook een groot pluspunt: de sappen zijn lekker! De programma’s zijn een handige toevoeging voor mensen die daar behoefte aan hebben, want zelf heb ik niet zoveel met afvallen of detoxen. Maar ook als je daar niet zoveel mee hebt zijn de sappen een fijne toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon. Of ik mij er echt gezonder of beter door voel, weet ik niet zo goed, ik zat sowieso al wel lekker in mijn vel voordat ik ermee begon. Maar extra vitamines kunnen nooit kwaad, toch? Vooral nu het gure herfstweer eraan komt en je wel wat extra weerstand kan gebruiken. Het enige nadeel vind ik dat de flesjes allemaal van plastic zijn, maar ik begrijp dat het misschien niet zo haalbaar is om ze allemaal in glas te verpakken. Ook zijn de pakketten wat aan de prijzige kant, maar je krijgt er gelukkig veel voor terug. Conclusie: de sappen zijn erg lekker en gezond en stiekem vind ik het zonde dat ze nu op zijn. Meer informatie over het productieproces, de ingrediënten en de verschillende programma’s kan je vinden op de website van Uzuma. Op de website vind je ook een blog, waar je tips om gezonder te eten en andere healthy artikelen kunt lezen.

uzuma green slow juice

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Uzuma.

Back to Top