Recept: Courgette-spaghetti met avocadosaus

Het was afgelopen weekend zo zonnig dat ik direct zin kreeg in een lekker fris gerecht. Omdat ik nu een food processor heb (halleluja!!) wilde ik er graag courgette-spaghetti meemaken. En dat werd een groot succes, dit ga ik nog veel vaker maken. Het recept is een beetje een combinatie van de courgette-spaghetti van Uit Pauline’s Keuken en van Deliciously Ella. Ik ben lichtelijk geobsedeerd door de filmpjes van Deliciously Ella, ze is zo schattig en leuk, ik wil net zo als haar zijn.

courgette spaghetti recept

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 el pijnboompitten
 • 1 kleine ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 1 handje cherrytomaatjes
 • 2 courgettes
 • 1 el (kokos)olie
 • 2 avocado’s
 • 1/4 tl oregano
 • 1/2 citroen, voor het sap
 • rucola
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Ze zijn zijn klaar als ze bruin zijn, zorg ervoor dat ze niet verbranden (dat gebeurde net bij mij). Laat ze afkoelen op een bord.
 2. Snipper de ui en snij 1 knoflookteentje fijn (dat andere knoflookteentje gaat straks in de avocadosaus). En maak spaghetti van de courgettes. Dit kan met een spirelli, dit is een spiraalsnijder om spaghetti van diverse groenten te maken, ik deed dit met de juliennerasp van mijn food processor. Je kan het ook met de hand raspen.
 3. Verwarm de (kokos)olie in een wok- of hapjespan. Fruit de gesnipperde ui en de fijn gesneden knoflook kort. Voeg dan de cherrytomaatjes toe. Voeg na een paar minuten de courgette toe en bak voor ongeveer 2 minuten op redelijk hoog vuur. De courgette kan je ook rauw eten, maar ik vind het gebakken lekkerder.
 4. Maak ondertussen de avocadosaus door de twee avocado’s samen met het citroensap, de oregano, 1 knoflookteentje en zout naar smaak te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
 5. Verdeel een laag rucola over de borden en schep er de courgette-spaghetti met de tomaatjes op. Schep de avocadosaus in het midden erop. (Of meng de saus eerst met de courgette en leg het dan pas op je bord.) Maak af met de geroosterde pijnboompitten en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

courgette spaghetti avocado

Eet smakelijk!

Back to Top