Recept: Courgette-spaghetti met avocadosaus

Het was afgelopen weekend zo zonnig dat ik direct zin kreeg in een lekker fris gerecht. Omdat ik nu een food processor heb (halleluja!!) wilde ik er graag courgette-spaghetti meemaken. En dat werd een groot succes, dit ga ik nog veel vaker maken. Het recept is een beetje een combinatie van de courgette-spaghetti van Uit Pauline’s Keuken en van Deliciously Ella. Ik ben lichtelijk geobsedeerd door de filmpjes van Deliciously Ella, ze is zo schattig en leuk, ik wil net zo als haar zijn.

courgette spaghetti recept

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 el pijnboompitten
 • 1 kleine ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 1 handje cherrytomaatjes
 • 2 courgettes
 • 1 el (kokos)olie
 • 2 avocado’s
 • 1/4 tl oregano
 • 1/2 citroen, voor het sap
 • rucola
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Ze zijn zijn klaar als ze bruin zijn, zorg ervoor dat ze niet verbranden (dat gebeurde net bij mij). Laat ze afkoelen op een bord.
 2. Snipper de ui en snij 1 knoflookteentje fijn (dat andere knoflookteentje gaat straks in de avocadosaus). En maak spaghetti van de courgettes. Dit kan met een spirelli, dit is een spiraalsnijder om spaghetti van diverse groenten te maken, ik deed dit met de juliennerasp van mijn food processor. Je kan het ook met de hand raspen.
 3. Verwarm de (kokos)olie in een wok- of hapjespan. Fruit de gesnipperde ui en de fijn gesneden knoflook kort. Voeg dan de cherrytomaatjes toe. Voeg na een paar minuten de courgette toe en bak voor ongeveer 2 minuten op redelijk hoog vuur. De courgette kan je ook rauw eten, maar ik vind het gebakken lekkerder.
 4. Maak ondertussen de avocadosaus door de twee avocado’s samen met het citroensap, de oregano, 1 knoflookteentje en zout naar smaak te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
 5. Verdeel een laag rucola over de borden en schep er de courgette-spaghetti met de tomaatjes op. Schep de avocadosaus in het midden erop. (Of meng de saus eerst met de courgette en leg het dan pas op je bord.) Maak af met de geroosterde pijnboompitten en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

courgette spaghetti avocado

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

28 reacties op “Recept: Courgette-spaghetti met avocadosaus

 1. Wat een goed idee om voor dit gerecht de groenten in dunne repen te maken!
  Dit is weer eens iets heel anders.
  Dit gerecht ziet er heerlijk uit en zal ik zeker eens koken 😉
  Mooie foto en goed uitgelegd.

  Xoxo

 2. Manon

  Oh wat een aparte combi, ik hou van spaghetti dus ik ben wel erg benieuwd naar hoe dit smaakt.

 3. Met die avocadosaus had je me! Lijkt me echt heel lekker hierover. Super handig met de foodprocessor (anders alles in linten snijden is geen doen). Zelf heb ik zo’n soort dunschiller mandoline, die maakt ook handige reepjes. Ook van wortel bijvoorbeeld.

  Nou lekker recept dit!

 4. Mirne

  Ik wil ook al zo lang die courgette pasta proberen, maar ik heb nog steeds geen julliene snijder.

 5. Femke

  Ik heb een spirellisnijder. Was in de aanbieding via bol.com. Super handig en leuk om te doen! Het neemt wel weer plek in in mijn keukenkastje, maar het nodigt wel uit tot gezonde recepten. Binnenkort met bietjes proberen. http://www.inspiralized.com/

 6. Sophie

  Ohhh dit klinkt me toch heerlijk! Ik wil echt heel graag nog eens courgette pasta proberen! De combinatie lijkt me erg lekker 🙂

 7. Hanneke

  Tegen courgettespaghetti liep ik al maanden aan te hikken. Ik wilde het wel maken, maar had geen spirelli. Ik wilde het wel maken, maar het recept dat ik dan net las leek me net niet lekker genoeg. Ik wilde het wel maken, maar…… of maar……
  Maar nu….nu ga ik het maken. Ik ben om! De juliennerasp van mijn foodprocessor komt zo ook weer van pas en jouw recept zorgt ervoor dat er vanavond courgettespaghetti op het menu staat. Thnx Iris!

 8. Dit ziet er echt heerlijk uit! Alleen een stuk lastiger natuurlijk als je geen food processor hebt, maar misschien dat ik binnenkort toch maar eens onze rasper ga opduiken 🙂

 9. Femke

  Mijn berichtje is weg? Komt dat doordat ik naar een website voor ‘spiraalgerechten’ heb verwezen?

  • iris

   Je comment was automatisch in de spam-folder gekomen doordat er een link in stond. Ik heb hem net goedgekeurd dus hij staat er nu gewoon bij, goed dat je het even zei 🙂

 10. Nina

  Yum. Ik ga dit binnenkort zo hard maken.

  Ik houd ook van Ella. Voedsel-heldin is het. Hard sparen voor haar kookboek dat binnenkort uitkomt..

  • iris

   Een food processor van Philips (type HR7769). Heel blij mee!

 11. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: terugblik | IKBENIRISNIET

 12. Pingback: Review: Mijn Philips keukenmachine | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten