Ik heb een online borduurshop!

Dat ik nu een online borduurshop zou runnen had ik een paar maanden geleden toch écht niet kunnen bedenken. Whaaa, ik vind het zo leuk!

Bezigheidstherapie

Zoals je weet ben ik ergens begin dit jaar begonnen met borduren toen ik op mijn dieptepunt zat. Ik vond het gelijk rustgevend om te doen. Je bent lekker bezig met je handen, moet je goed concentreren op waar je de naald in de stof priegelt, hartstikke mindful! En dan maak je ook nog iets leuks waar je trots op kan zijn. Winwinwin. Toen ik mijn werkjes op Instagram liet zien, vroegen meerderen of ik een Etsy-shop zou beginnen. HELL NO. Ik moest er niet aan denken. Stress, druk, geregel, nooo.

Maar gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter met me en begon het toch te kriebelen. Nu ik een webshop heb geopend, die ook nog eens verrassend succesvol ging lopen, ben ik enorm blij met deze keuze. Tegenwoordig spring ik elke ochtend blij uit bed om ideeën uit te werken. (Vandaar de blogstilte, in mijn enthousiasme heb ik nogal eens de neiging om de rest te vergeten, kuch.) Iemand verwoordde het zo mooi in een reactie, dat ik van mijn dieptepunt een hoogtepunt had gemaakt. Zo ervaar ik het zelf ook.

Iris Borduurt - Kruissteek
Het eerste borduurwerk dat ik ooit maakte. Deze kan je zelf ook maken met dit cactus borduurpakket.

Online borduurshop: Iris Borduurt

Inmiddels ben ik van een Etsy naar een échte eigen webshop overgegaan: irisborduurt.nl. Ik verkoop nu vooral borduurspullen zodat je zelf mooie borduurwerken kan maken. Omdat mijn shop op het moment hartstikke uitverkocht is qua werkjes die ik zelf heb gemaakt, heb ik hieronder wat foto’s geplaatst van werkjes die inmiddels verkocht zijn. Zo krijg je een idee van wat ik zoal maak. Al moet ik zeggen dat mijn stijl nog alle kanten op gaat, dus er kunnen ook zo maar weer heel andere werkjes in mijn shop komen. Dat blijft voor mij ook een verrassing! Bloemen, pastelkleuren en teksten zijn tot nu favoriete thema’s.

Iris Borduurt: Online borduurshop
Een mix van verschillende borduurwerken die ik op de eerste dag verkocht toen ik open ging. Binnen anderhalf uur was alles uitverkocht!
Iris Borduurt
Deze mini vond je bij mijn tweede shopupdate. Het is een bij geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Deze maakte ik voor een volger op Instagram in ruil voor een grote doos borduurgaren die ze nog had liggen. Ook geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Dit waren echte bestsellers! Note to self: vaker schunnige woorden borduren.

FAQ

 • Hoeveel kosten ze?
  Borduurwerkjes kosten rond de 25 euro tot 99 euro. Dit is afhankelijk van hoeveel uur ik ermee bezig ben geweest en de kosten van het materiaal. De verzendkosten binnen Nederland zijn 3,95 euro. Maar ik verzend binnen heel Europa!
 • Borduur je ook op bestelling?
  Nee, sorry, voorlopig niet!
 • Kan ik iets reserveren?
  Helaas niet. First come, first serve! Op Instagram plaats ik van te voren updates wanneer er iets handgemaakts in mijn shop komt te staan. Dus volg me daar als je op de hoogte wil worden gehouden.
 • Maak je ook patronen?
  Ik ben sinds deze week aan het leren om digitaal te tekenen. Met een Wacom-tablet en alles erop en eraan, ja ja. Ik vind het héél leuk om dit te leren. Het lijkt me dan ook zeker leuk om patronen met uitleg te maken zodat je op een makkelijke manier kan leren om zelf te borduren. Op mijn blog vind je alvast een DIY voor het borduren op een shirt.
 • Wanneer is de volgende shop-update?
  Snel! Borduren doe ik op mijn eigen tempo en dat gaat nu eenmaal niet zo snel. Als ik weer wat leuke werkjes heb gemaakt, plaats ik ze in mijn shop. Wanneer dat precies is zal ik bij grotere updates altijd even laten horen van te voren op Instagram.

Iris Borduurt - Zonnebloem

Sneak peek van de volgende shop-update

U hoort het al, ik borduur gewoon lekker door. Als ik weer een voorraadje heb zal ik ze in mijn online borduurshop plaatsen! En wellicht plaats ik zo nu en dan ook tussendoor wel wat. Hieronder zie je de laatste paar werkjes die ik maakte en waar ik nog mee bezig ben. En er staat nog véél meer leuks op de planning!

Verkocht in online borduurshop Iris Borduurt
“Adem in adem uit” maakte ik voor de tweede keer, deze keer met pastelkleuren. Die met de initialen werk ik op dit moment aan. Dit is een voorbeeld, hij zal in de shop komen met de mogelijkheid om zelf initialen + datum op te geven.
Selectie uit online borduurshop Iris Borduurt
Wát een werk was deze. Maar oh zo mooi. Ik denk dat deze mijn favoriet is!

Zie ik je binnenkort in mijn online borduurshop?

Back to Top