Ik heb een Etsy shop!

Dat ik nu een webshop zou runnen had ik een paar maanden geleden toch écht niet kunnen bedenken. Whaaa, ik vind het zo leuk!

Bezigheidstherapie

Zoals je weet ben ik ergens begin dit jaar begonnen met borduren toen ik op mijn dieptepunt zat. Ik vond het gelijk rustgevend om te doen. Je bent lekker bezig met je handen, moet je goed concentreren op waar je de naald in de stof priegelt, hartstikke mindful! En dan maak je ook nog iets leuks waar je trots op kan zijn. Winwinwin. Toen ik mijn werkjes op Instagram liet zien, vroegen meerderen of ik een Etsy-shop zou beginnen. HELL NO. Ik moest er niet aan denken. Stress, druk, geregel, nooo.

Maar gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter met me en begon het toch te kriebelen. Nu ik een Etsy heb geopend, die ook nog eens verrassend succesvol ging lopen, ben ik enorm blij met deze keuze. Tegenwoordig spring ik elke ochtend blij uit bed om ideeën uit te werken. (Vandaar de blogstilte, in mijn enthousiasme heb ik nogal eens de neiging om de rest te vergeten kuch.) Iemand verwoordde het zo mooi in een reactie, dat ik van mijn dieptepunt een hoogtepunt had gemaakt. Zo ervaar ik het zelf ook.

Iris Borduurt - Kruissteek
Het eerste borduurwerk dat ik ooit maakte. Dit is een kit van Stitchonomy.

De ‘Iris Borduurt’ Etsy shop

Je vindt mijn Etsyshop onder de link irisborduurt.etsy.com of door via mijn blog linksboven op “shop” te klikken. Omdat mijn shop op het moment hartstikke uitverkocht is, heb ik hieronder wat foto’s geplaatst van werkjes die inmiddels verkocht zijn. Zo krijg je een idee van wat ik zoal maak. Al moet ik zeggen dat mijn stijl nog alle kanten op gaat, dus er kunnen ook zo maar weer heel andere werkjes in mijn shop komen. Dat blijft voor mij ook een verrassing! Bloemen, pastelkleuren en teksten zijn tot nu favoriete thema’s.

Iris Borduurt
Een mix van verschillende hoepels die ik op de eerste dag verkocht toen ik open ging. Binnen anderhalf uur was alles uitverkocht!
Iris Borduurt
Deze mini vond je bij mijn tweede shopupdate. Het is een bij geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Deze maakte ik voor een volger op Instagram in ruil voor een grote doos borduurgaren die ze nog had liggen. Ook geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Dit waren echte bestsellers! Note to self: vaker schunnige woorden borduren.

 

FAQ

 • Hoeveel kosten ze?
  Borduurwerkjes kosten rond de 15 euro tot 70 euro. Dit is afhankelijk van hoeveel uur ik ermee bezig ben geweest en de kosten van het materiaal. De verzendkosten binnen Nederland zijn 3,80 euro. Maar ik verzend binnen heel Europa!
 • Borduur je ook op bestelling?
  Nee, sorry, voorlopig niet! Maar je zult wel regelmatig borduurwerkjes in mijn shop vinden met de optie om het te personaliseren. Bijvoorbeeld dat je zelf een korte quote, (baby)naam of initialen kan kiezen die ik er op borduur.
 • Kan ik iets reserveren?
  Helaas niet. First come, first serve! Op Instagram plaats ik van te voren updates wanneer er iets in mijn shop komt te staan. Dus volg me daar als je op de hoogte wil worden gehouden.
 • Maak je ook patronen?
  Ik ben sinds deze week aan het leren om digitaal te tekenen. Met een Wacom-tablet en alles erop en eraan, ja ja. Ik vind het héél leuk om dit te leren. Het lijkt me dan ook zeker leuk om patronen met uitleg te maken zodat je op een makkelijke manier kan leren om zelf te borduren.
 • Heb ik een Etsy-account nodig om iets te kopen?
  Nee, dat hoeft niet, maar ik raad het wel aan omdat dat gewoon makkelijk werkt. Je kan dan ook betalen met iDeal. (Als je betaalt met iDeal zorg er dan wel voor dat je het betaalscherm goed afrondt en de bestelling bevestigt!) Je kan ook betalen met Paypal of creditcard.
 • Wanneer is de volgende shop-update?
  Snel! Borduren doe ik op mijn eigen tempo en dat gaat nu eenmaal niet zo snel. Als ik weer wat leuke werkjes heb gemaakt, plaats ik ze in mijn shop. Wanneer dat precies is zal ik bij grotere updates altijd even laten horen van te voren op Instagram.

Iris Borduurt - Zonnebloem

Sneak peek van de volgende shop-update

U hoort het al, ik borduur gewoon lekker door. Als ik weer een voorraadje heb zal ik ze in mijn shop plaatsen! En wellicht plaats ik zo nu en dan ook tussendoor wel wat. Hieronder zie je de laatste paar werkjes die ik maakte en waar ik nog mee bezig ben. En er staat nog véél meer leuks op de planning!

Iris Borduurt - Nieuw in mijn Etsy shop
“Adem in adem uit” maakte ik voor de tweede keer, deze keer met pastelkleuren. Die met de initialen werk ik op dit moment aan. Dit is een voorbeeld, hij zal in de shop komen met de mogelijkheid om zelf initialen + datum op te geven.
Wát een werk was deze. Maar oh zo mooi. Ik denk dat deze mijn favoriet is!

Zie ik je binnenkort in mijn shop?

Back to Top