Ik heb een Etsy shop!

Dat ik nu een webshop zou runnen had ik een paar maanden geleden toch écht niet kunnen bedenken. Whaaa, ik vind het zo leuk!

Bezigheidstherapie

Zoals je weet ben ik ergens begin dit jaar begonnen met borduren toen ik op mijn dieptepunt zat. Ik vond het gelijk rustgevend om te doen. Je bent lekker bezig met je handen, moet je goed concentreren op waar je de naald in de stof priegelt, hartstikke mindful! En dan maak je ook nog iets leuks waar je trots op kan zijn. Winwinwin. Toen ik mijn werkjes op Instagram liet zien, vroegen meerderen of ik een Etsy-shop zou beginnen. HELL NO. Ik moest er niet aan denken. Stress, druk, geregel, nooo.

Maar gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter met me en begon het toch te kriebelen. Nu ik een Etsy heb geopend, die ook nog eens verrassend succesvol ging lopen, ben ik enorm blij met deze keuze. Tegenwoordig spring ik elke ochtend blij uit bed om ideeën uit te werken. (Vandaar de blogstilte, in mijn enthousiasme heb ik nogal eens de neiging om de rest te vergeten kuch.) Iemand verwoordde het zo mooi in een reactie, dat ik van mijn dieptepunt een hoogtepunt had gemaakt. Zo ervaar ik het zelf ook.

Iris Borduurt - Kruissteek
Het eerste borduurwerk dat ik ooit maakte. Dit is een kit van Stitchonomy.

De ‘Iris Borduurt’ Etsy shop

Je vindt mijn Etsyshop onder de link irisborduurt.etsy.com of door via mijn blog linksboven op “shop” te klikken. Omdat mijn shop op het moment hartstikke uitverkocht is, heb ik hieronder wat foto’s geplaatst van werkjes die inmiddels verkocht zijn. Zo krijg je een idee van wat ik zoal maak. Al moet ik zeggen dat mijn stijl nog alle kanten op gaat, dus er kunnen ook zo maar weer heel andere werkjes in mijn shop komen. Dat blijft voor mij ook een verrassing! Bloemen, pastelkleuren en teksten zijn tot nu favoriete thema’s.

Iris Borduurt
Een mix van verschillende hoepels die ik op de eerste dag verkocht toen ik open ging. Binnen anderhalf uur was alles uitverkocht!
Iris Borduurt
Deze mini vond je bij mijn tweede shopupdate. Het is een bij geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Deze maakte ik voor een volger op Instagram in ruil voor een grote doos borduurgaren die ze nog had liggen. Ook geborduurd op biologisch katoen.
Iris Borduurt
Dit waren echte bestsellers! Note to self: vaker schunnige woorden borduren.

 

FAQ

 • Hoeveel kosten ze?
  Borduurwerkjes kosten rond de 15 euro tot 70 euro. Dit is afhankelijk van hoeveel uur ik ermee bezig ben geweest en de kosten van het materiaal. De verzendkosten binnen Nederland zijn 3,80 euro. Maar ik verzend binnen heel Europa!
 • Borduur je ook op bestelling?
  Nee, sorry, voorlopig niet! Maar je zult wel regelmatig borduurwerkjes in mijn shop vinden met de optie om het te personaliseren. Bijvoorbeeld dat je zelf een korte quote, (baby)naam of initialen kan kiezen die ik er op borduur.
 • Kan ik iets reserveren?
  Helaas niet. First come, first serve! Op Instagram plaats ik van te voren updates wanneer er iets in mijn shop komt te staan. Dus volg me daar als je op de hoogte wil worden gehouden.
 • Maak je ook patronen?
  Ik ben sinds deze week aan het leren om digitaal te tekenen. Met een Wacom-tablet en alles erop en eraan, ja ja. Ik vind het héél leuk om dit te leren. Het lijkt me dan ook zeker leuk om patronen met uitleg te maken zodat je op een makkelijke manier kan leren om zelf te borduren.
 • Heb ik een Etsy-account nodig om iets te kopen?
  Nee, dat hoeft niet, maar ik raad het wel aan omdat dat gewoon makkelijk werkt. Je kan dan ook betalen met iDeal. (Als je betaalt met iDeal zorg er dan wel voor dat je het betaalscherm goed afrondt en de bestelling bevestigt!) Je kan ook betalen met Paypal of creditcard.
 • Wanneer is de volgende shop-update?
  Snel! Borduren doe ik op mijn eigen tempo en dat gaat nu eenmaal niet zo snel. Als ik weer wat leuke werkjes heb gemaakt, plaats ik ze in mijn shop. Wanneer dat precies is zal ik bij grotere updates altijd even laten horen van te voren op Instagram.

Iris Borduurt - Zonnebloem

Sneak peek van de volgende shop-update

U hoort het al, ik borduur gewoon lekker door. Als ik weer een voorraadje heb zal ik ze in mijn shop plaatsen! En wellicht plaats ik zo nu en dan ook tussendoor wel wat. Hieronder zie je de laatste paar werkjes die ik maakte en waar ik nog mee bezig ben. En er staat nog véél meer leuks op de planning!

Iris Borduurt - Nieuw in mijn Etsy shop
“Adem in adem uit” maakte ik voor de tweede keer, deze keer met pastelkleuren. Die met de initialen werk ik op dit moment aan. Dit is een voorbeeld, hij zal in de shop komen met de mogelijkheid om zelf initialen + datum op te geven.
Wát een werk was deze. Maar oh zo mooi. Ik denk dat deze mijn favoriet is!

Zie ik je binnenkort in mijn shop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Ik heb een Etsy shop!

 1. Ellen schreef:

  Liece Iris. Super trots op je. Wat maak je mooie borduurwerken. En ik ben de gelukkige eigenaar van 1.
  Liefs je buuf

  | Reageer op deze reactie
 2. Je bent zo aanstekelijk! Ik heb door jou ook geïnvesteerd in de basics zodat ik er ook mee kan starten ^^ Ben helaas al elke keer te laat geweest om een werkje van jou te kopen 🙁 Vind vooral die met de pastelkleurige bloemen prachtig! Hoop dat ik er ook ooit zo goed in ga zijn als jij.
  Fijn trouwens dat je voor jezelf een manier hebt gevonden om rust in je hoofd te creëren. Dat lijkt me veel waard.

  | Reageer op deze reactie
 3. Anouk schreef:

  Wat zijn ze allemaal mooi! Borduren helpt mij ook enorm met ontspannen (en dat is een uitdaging doordat ik een angststoornis hebt). Ik vroeg me af waar jij je borduurringen koopt, ze zijn allemaal zo mooi 😍

  | Reageer op deze reactie
 4. dionne schreef:

  Jaaaa! Ik had het al op Twitter voorbij zien komen, maar wat zijn ze mooi! Lekker bezig. Ik ben helemaal tof!

  | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Je bent zó goed bezig en je borduurwerkjes zijn stuk voor stuk schitterend. Ik begrijp wel waarom ze zo snel uitverkocht waren de laatste keren 🙂 Superfijn dat je in het borduren zo’n goede bezigheidstherapie hebt gevonden en wat mag je trots zijn op je eigen webshop!

  | Reageer op deze reactie
 6. Saar schreef:

  Het was me al opgevallen dat het heel stil was op je blog, maar dat je wel veel poste op instagram. Super trots op jou! Je bent heel goed bezig!

  | Reageer op deze reactie
 7. Charlotte schreef:

  Ik vind jouw borduurwerkjes zo leuk! Het is dat ik het zelf ook graag doe, anders zou ik er een van jou kopen 😉

  | Reageer op deze reactie
 8. Jessica J. schreef:

  Ik ben zo blij voor je, lieve Iris! Ik vind je ‘Protect the Ocean’-werkje echt ontzettend mooi. Terecht dat je zo snel uitverkoopt, hoor. 😉

  | Reageer op deze reactie
 9. Elisa schreef:

  Ik vind het zo stoer dat jij dit even doet, ik borduur al jaren en heb wel vaker gedacht om patronen te gaan ontwerpen maar nooit gedaan 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Hoe kom je op de borduur ideetjes. ?Bv adem in en uit. Zelf gevonden of patroontje. ?
  Prachtige inspiratie moe je zeker mee verder doen. Er zitten hele leuke dingen bij.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ideeën heb ik altijd genoeg haha. Alles wat ik verkoop heb ik zelf bedacht. Dingen die ik maak adhv patronen houd ik zelf of geef ik cadeau want die zijn alleen voor persoonlijk gebruik en mag je niet verkopen 🙂 Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 11. Olga schreef:

  Oh ik vind het nog steeds zooooo cool dat je een shop hebt en alles wat je maakt is ge-wel-dig! Ik kan niet wachten om Kiki’s boorduursel op te hangen als ze straks een eigen kamer heeft. You rock (bottom) girrrl!

  | Reageer op deze reactie
 12. Ivo schreef:

  Wat tof dat je de stap gezet hebt! En nog toffer dat het zo snel uitverkocht was! Girlboss ben je 😀 Ik ga zeker je site in de gaten houden. Je borduurwerkjes zijn echt prachtig.

  | Reageer op deze reactie
 13. Ivo schreef:

  Wat tof dat je de stap gezet hebt! En nog toffer dat het zo snel uitverkocht was! Girlboss ben je 😀 Ik ga zeker je site in de gaten houden. Je borduurwerkjes zijn echt prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 14. Mieke schreef:

  Wat ontzettend leuk! (en leuk jurkje? heb je aan op de foto!)

  | Reageer op deze reactie
 15. Paul schreef:

  De roze met bloemen is prachtig, Iris! En goed om te zien dat er weer energie is om aan iets nieuws te beginnen.

  | Reageer op deze reactie
 16. Tietsia schreef:

  Hallo Iris,

  Door je prachtige mooie borduurwerkjes (gevonden via mijn zus die jou volgt op insta) ben ik helemaal enthousiast geworden om ook weer te gaan borduren. Mijn eerste borduurwerkje was ook de cactussen maar nu wil ik ook andere steken proberen en mooie patronen maken. Ik zag dat ik in je Etsy-shop benodigdheden kan kopen maar waar kan ik biologisch katoen vinden om op te borduren?
  Avast heel erg bedankt, ook voor je inspirerende blogs.

  Groet van Tietsia

  | Reageer op deze reactie
 17. Ier schreef:

  Prachtig! Mag ik vragen waar jij je borduurringen koopt? Ik vind ze al vrij snel zo prijzig.

  Liefs

  | Reageer op deze reactie
 18. Mascha schreef:

  Het is echt zo super leuk dat je een hobbie hebt gevonden waar je je zo goed bij voelt!!
  Al mis ik je soms wel op je blog moet ik zeggen 🙁

  | Reageer op deze reactie
 19. Heleen schreef:

  Wel jammer dat je een nieuwe lay out voor je blog hebt laten maken en vervolgens echt nooit meer iets hebt geblogd…

  | Reageer op deze reactie
  1. Ier schreef:

   Ze post zat op Instagram, hoor. Ga d’r volgen, ze maakt supermooie werkjes 🙂

   | Reageer op deze reactie
Back to Top