Filmtips XXV

Ik ben momenteel hooked aan de serie Dexter, dus ik keek wat minder films de afgelopen maand. Oei. Gelukkig zaten er toch een paar leuke films tussen voor mijn maandelijkse filmtips-lijstje. Dit zijn de 5 leukste en mooiste films die ik in oktober zag. En ze zijn allemaal te zien op Netflix!

film grease

Grease (1978) – Blijft gewoon goed. Altijd. Ik heb helemaal niets met muzikale films, maar ik maak een paar uitzonderingen: Grease, Dirty Dancing en Pitch Perfect. Ik word er zo vrolijk van! Go grease lightning, you’re burning up the quarter mile, grease lightning, gooo grease lightning.

film driving miss daisy

Driving Miss Daisy (1989) – Deze film stond al een tijdje op mijn watchlist, maar sprak mij niet helemaal aan. Misschien omdat het al zo’n oude film is, ik weet het niet. Maar het bleek toch een erg mooie film te zijn. Een koppige oudere vrouw rijdt haar auto in de prak, haar zoon huurt een chauffeur (Morgan Freeman!) voor haar in, maar ze is veel te eigenwijs. Hoke, de chauffeur, kan haar uiteindelijk toch overhalen. Net als Grease is deze film een klassieker die je gezien móet hebben! Bekijk hier de trailer.

film wont back down

Won’t Back Down (2012) – Twee moeders willen de falende school waar hun kinderen les krijgen veranderen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, door bureaucratische regels en een tegenwerkende vakbond. Maar ze geven niet zomaar op. Bekijk hier de trailer.

film paris je taime

Paris, Je T’aime (2006) – Heb je een te korte concentratieboog voor een hele film? I hear you, dan is deze film perfect. De film bestaat uit allemaal korte stukjes gemaakt door verschillende regisseurs. In elk stukje film staat Parijs en de liefde centraal. Heel tof! Al moet je wel zin hebben in een artsyfartsy film, anders vind je dit helemaal niets. Bekijk hier de trailer.

film the holiday

The Holiday (2006) – Dit is toch wel mijn guilty pleasure. Over het algemeen houd ik echt niet van dit soort films, maar stiekem vind ik The Holiday toch wel lekker kneuterig om te zien. Ik kreeg zelfs een beetje zin in Kerstmis door deze film, say what. Ik vind Kate Winslet ook zo’n leuk mens, vooral in de rol die ze in deze film speelt. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “Filmtips XXV

 1. Diana Carlton schreef:

  Ik ben altijd op zoek naar nieuwe films op te kijken, dus dit artikel komt goed uit. Ik ben erg benieuwd naar Driving miss Daisy & Won’t back down. Voeg ik toe aan mijn lijstje, dank je!

  | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Heel handig zo een lijstje met leuke films!
  De eerste ken ik en blijft leuk.
  Coyote Ugly is ook een film om gezellig met vriendinnen naar te kijken.

  | Reageer op deze reactie
 3. Anneleen schreef:

  The Holiday vind ik ook een heel leuke film! Gewoon lekker ontspannende film om naartoe te kijken!

  | Reageer op deze reactie
 4. Tessa schreef:

  Als je ‘Paris, je t’aime’ leuk vond vind je misschien ‘New York, I love you’ ook heel leuk. Zelfde concept, andere stad :). Ik vond beide films echt super!

  | Reageer op deze reactie
 5. Nanda schreef:

  Wat een leuke tips, ken ze nog niet allemaal. Schrijf ze op mijn to watch list 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Michelle schreef:

  Iedere keer als ik zo’n update van je zie denk ik: aaah ik moet echt vaker films gaan kijken! Ik heb Netflix verdorie! Ik neem er de rust gewoon niet voor, ‘ze duren te lang’ en ik lijk steeds te denken dat ik liever een serie kijk omdat je daar veel meer in duikt. Alleen vaak eindigt dat in zo’n erge verslaving dat ik niets anders meer doe haha. Films gaan op mijn to do lijstje! (:

  | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  The Holiday vind ik zo leuk! Net als Grease, trouwens. Vroeger zó vaak gekeken! 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Tamarah schreef:

  De holiday is ook absoluut mijn guilty pleasure, ik geloof dat ik hem elk jaar rond de winterperiode wel een keer kijk. Heerlijk! <3

  | Reageer op deze reactie
 9. Ester schreef:

  Grease, een heerlijke klassieker! Vindt je Mama Mia (met mrs. Streep!) toevallig ook leuk? Dat is echt mijn ultieme feel-good movie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Elodie schreef:

  Ik weet nog dat ik zwaar teleurgesteld was toen ik Grease eindelijk zag. We hadden thuis de muziek op plaats en ik had die al zo vaak geluisterd want zo leuk! Maar ik vond het verhaal niet zo goed uitgewerkt 🙁

  | Reageer op deze reactie
 11. Jori schreef:

  Ik vind jouw filmtips altijd zo leuk! Zonder had ik Moonrise Kingdom niet ondekt:)
  Ik heb een tijdje geleden de telefilm Jongens gezien. Normaal kan ik écht niet tegen Nederlandse films, maar ik vond deze toch wel erg goed. Zeker een aanrader!

  | Reageer op deze reactie
 12. Willemvk schreef:

  2 van de 5 heb ik niet gezien, en die trekken mij ook totaal niet.
  Driving miss daisy is idd een prachtige film.

  | Reageer op deze reactie
 13. Anniek schreef:

  Yessss, weer een paar fijne films om aan mijn films-die-ik-nog-moet-kijken-lijstje toe te voegen!

  | Reageer op deze reactie
 14. Saar schreef:

  Wat een leuk lijstje. Driving mrs. Daisy is een titel die me wel iets zegt. Die wil ik dan ook wel eens zien!

  | Reageer op deze reactie
 15. Panda schreef:

  Als je van alternatieve musicalfilms houdt, dan zijn de films Cry Baby en The Rocky Horror Picture Show ook heel leuk!

  | Reageer op deze reactie
 16. Anouk schreef:

  Grease blijft altijd leuk inderdaad! Maar dat is dan ook de enige van het lijstje die ik gezien heb :P.
  xxx

  | Reageer op deze reactie
 17. Evy schreef:

  Ik denk dat ik me moet gaan schamen, want ik heb geen enkel van deze films gezien… Nee… Zelfs Grease niet. (Mijn muzikale vriend vindt dat een van mijn slechtste punten.)
  xxx

  | Reageer op deze reactie
 18. annouska schreef:

  Oh Grease, die blijft zo leuk!!! Ik ga hem meteen even zoeken zodat ik hem dit weekend kan kijken!

  | Reageer op deze reactie
 19. Veerlez schreef:

  Ik heb dat ook vaak, dat ik oude films niet wil kijken omdat ze oud zijn. Gewoon omdat er in je hoofd een stempeltje op zit, terwijl mensen om je heen er lyrisch over zijn. Bijzonder is dat. Vooral omdat ik er niet van leer, elke keer blijken het weer heuze pareltjes te zijn! slechte leercurve hier 😉

  | Reageer op deze reactie
 20. RACHEL schreef:

  Hé Iris,

  Heb naar aanleiding van je tips The Holiday vanavond gekeken… Inderdaad een heerlijke film

  | Reageer op deze reactie
 21. Jamilla schreef:

  Omg ja ik heb dus precies hetzelfde met The Holiday, ik hou helemaal niet van dat soort films. Sowieso ben ik echt een arthouse/drama mens maar die film is ook mijn guilty pleasure haha, grappig!

  | Reageer op deze reactie
 22. Karlijn schreef:

  Een van de films die ik eigenlijk altijd wel kijk als die op tv is, is Grease. Vind het echt zo’n geweldige film! 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top