Filmtips XXV

Ik ben momenteel hooked aan de serie Dexter, dus ik keek wat minder films de afgelopen maand. Oei. Gelukkig zaten er toch een paar leuke films tussen voor mijn maandelijkse filmtips-lijstje. Dit zijn de 5 leukste en mooiste films die ik in oktober zag. En ze zijn allemaal te zien op Netflix!

film grease

Grease (1978) – Blijft gewoon goed. Altijd. Ik heb helemaal niets met muzikale films, maar ik maak een paar uitzonderingen: Grease, Dirty Dancing en Pitch Perfect. Ik word er zo vrolijk van! Go grease lightning, you’re burning up the quarter mile, grease lightning, gooo grease lightning.

film driving miss daisy

Driving Miss Daisy (1989) – Deze film stond al een tijdje op mijn watchlist, maar sprak mij niet helemaal aan. Misschien omdat het al zo’n oude film is, ik weet het niet. Maar het bleek toch een erg mooie film te zijn. Een koppige oudere vrouw rijdt haar auto in de prak, haar zoon huurt een chauffeur (Morgan Freeman!) voor haar in, maar ze is veel te eigenwijs. Hoke, de chauffeur, kan haar uiteindelijk toch overhalen. Net als Grease is deze film een klassieker die je gezien móet hebben! Bekijk hier de trailer.

film wont back down

Won’t Back Down (2012) – Twee moeders willen de falende school waar hun kinderen les krijgen veranderen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, door bureaucratische regels en een tegenwerkende vakbond. Maar ze geven niet zomaar op. Bekijk hier de trailer.

film paris je taime

Paris, Je T’aime (2006) – Heb je een te korte concentratieboog voor een hele film? I hear you, dan is deze film perfect. De film bestaat uit allemaal korte stukjes gemaakt door verschillende regisseurs. In elk stukje film staat Parijs en de liefde centraal. Heel tof! Al moet je wel zin hebben in een artsyfartsy film, anders vind je dit helemaal niets. Bekijk hier de trailer.

film the holiday

The Holiday (2006) – Dit is toch wel mijn guilty pleasure. Over het algemeen houd ik echt niet van dit soort films, maar stiekem vind ik The Holiday toch wel lekker kneuterig om te zien. Ik kreeg zelfs een beetje zin in Kerstmis door deze film, say what. Ik vind Kate Winslet ook zo’n leuk mens, vooral in de rol die ze in deze film speelt. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top