5x Zomerse Salades

Salades zijn mijn favoriete eten als het zomer is. Deze vijf veggie proof salades zijn mijn favorieten:

ingredienten-quinoa

Quinoa met granaatappelpitjes

mint-hartje #1. Quinoasalade

Deze maaltijdsalade staat hier elke week op het menu. De laatste tijd maak ik het met bulgur in plaats van quinoa en zonder de granaatappelpitjes omdat dat iets budgetvriendelijker is. Bij de bulgur kook ik meestal een half bouillonblokje mee voor extra smaak. Heel lekker! Hier vind je het recept. Update: het recept voor de bulgursalade die ik veel maak staat nu ook online.

recept mangosalade

mint-hartje #2. Mangosalade met avocadodressing (vegan)

En deze mangosalade die ik laatst pas voor het eerst had gemaakt, maar direct al een groot succes werd. Ondertussen hebben we het alweer drie keer gegeten en hij blijft lekker. Ik krijg er ook veel positieve reacties op van lezers die dit recept hebben geprobeerd, leuk! Hier vind je het recept.

Nectarinesalade met mozzarella en basilicum

mint-hartje #3. Nectarinesalade met mozzarella di bufala

Ik denk dat dit mijn favoriete recept uit Vegalicious is, een salade van tomaat, nectarine, mozzarella en een home made dressing van basilicum met veel knoflook. Hier vind je het recept.

watermeloen-salade

mint-hartje #4. Watermeloensalade met feta en basilicum

Dit de ultieme zomersalade als je het mij vraagt, en het ziet er ook heel leuk en creatief uit als je het serveert in een halve uitgeholde watermeloen. Leuk als bijgerecht voor bij een barbecue of zomers etentje. Hier vind je het recept.

tomaat-avocado-salade

mint-hartje #5. Tomaat & avocado-salade (vegan)

Ik weet niet of ik dit wel echt een salade kan noemen, want het is onwijs simpel met maar een paar ingrediënten. Ik vind dit superlekker om te eten als lunch, maar het kan natuurlijk ook prima als bijgerecht bij het avondeten. Eet er deze zoete aardappelfriet en een vegaburger bij, mm.. Hier vind je het recept.

Eet smakelijk! 

Back to Top