5x Zomerse Salades

Salades zijn mijn favoriete eten als het zomer is. Deze vijf veggie proof salades zijn mijn favorieten:

ingredienten-quinoa

Quinoa met granaatappelpitjes

mint-hartje #1. Quinoasalade

Deze maaltijdsalade staat hier elke week op het menu. De laatste tijd maak ik het met bulgur in plaats van quinoa en zonder de granaatappelpitjes omdat dat iets budgetvriendelijker is. Bij de bulgur kook ik meestal een half bouillonblokje mee voor extra smaak. Heel lekker! Hier vind je het recept. Update: het recept voor de bulgursalade die ik veel maak staat nu ook online.

recept mangosalade

mint-hartje #2. Mangosalade met avocadodressing (vegan)

En deze mangosalade die ik laatst pas voor het eerst had gemaakt, maar direct al een groot succes werd. Ondertussen hebben we het alweer drie keer gegeten en hij blijft lekker. Ik krijg er ook veel positieve reacties op van lezers die dit recept hebben geprobeerd, leuk! Hier vind je het recept.

Nectarinesalade met mozzarella en basilicum

mint-hartje #3. Nectarinesalade met mozzarella di bufala

Ik denk dat dit mijn favoriete recept uit Vegalicious is, een salade van tomaat, nectarine, mozzarella en een home made dressing van basilicum met veel knoflook. Hier vind je het recept.

watermeloen-salade

mint-hartje #4. Watermeloensalade met feta en basilicum

Dit de ultieme zomersalade als je het mij vraagt, en het ziet er ook heel leuk en creatief uit als je het serveert in een halve uitgeholde watermeloen. Leuk als bijgerecht voor bij een barbecue of zomers etentje. Hier vind je het recept.

tomaat-avocado-salade

mint-hartje #5. Tomaat & avocado-salade (vegan)

Ik weet niet of ik dit wel echt een salade kan noemen, want het is onwijs simpel met maar een paar ingrediënten. Ik vind dit superlekker om te eten als lunch, maar het kan natuurlijk ook prima als bijgerecht bij het avondeten. Eet er deze zoete aardappelfriet en een vegaburger bij, mm.. Hier vind je het recept.

Eet smakelijk! 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

21 reacties op “5x Zomerse Salades

 1. Wat een heerlijke recepten, ik ga ze gelijk opschrijven en in mijn kookboekje plakken want dit zijn blijvertjes!

 2. Daisy

  Het ziet er geweldig uit!!! Ga binnenkort enkele recepten proberen.

 3. Anouk

  Mjammmmie! Ik dacht bij de eerste, oke dit IS mijn favoriet… toen las ik verder zag ik mango, meloen… en kon ik stiekem niet meer kiezen! Wat een ‘bord’ vol inspiratie, heerlijk!

 4. Lisa

  Oeh, dit klinkt allemaal erg lekker! Ik heb nooit heel veel inspiratie als het op salades aankomt dus ik ga snel eens een van deze salades proberen denk ik 🙂

 5. Ik ben gek op salades, vooral in de zomer. Deze recepten zien er erg lekker uit. Ik ga ze even opslaan en dan zeker binnenkort proberen.

 6. Marion

  Ik ga voor nummer 3. En ik schrik iedere keer van die visjes. Denk ik dat er iets over mijn beeldscherm loopt. Keep calm…

 7. Pingback: Blogleesvoer #8 | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Tessa

  Ik ben zo blij dat ik vorig jaar dit artikel tegenkwam; de nectarine met mozzarella-salade is mijn ultieme favoriet! Ik maakte ‘m afgelopen zomer talloze keren en heb voor dit seizoen de eerste ook al achter de kiezen, YUM! Dus dank je wel 🙂

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten