Review: Botanique verzorgingsproducten

Vanaf morgen is het nieuwe merk Botanique verkrijgbaar bij onder andere Ekoplaza. Het assortiment bestaat uit 23 (!) natuurlijke producten voor je gezicht, lichaam en haar. Yes! Sinds ik over ben gegaan op dierproefvrije merken shop ik ook het liefst natuurlijke producten. Dus ik vind het erg leuk als hier meer verkrijgbaar in is. Uit het vers-van-de-pers assortiment ontving ik enkele producten om te reviewen: de shampoo, bad- & douchegel, reinigingschuim, dagcrème en handcrème. Oeh, ik mag een primeur met jullie delen als een echte beautyblogger!

botanique

 

Botanique

De producten van Botanique zullen tussen de 3,49 euro en 13,99 euro gaan kosten. Dat zijn mooie prijzen voor natuurlijk gecertificeerde producten. De producten bevatten natuurlijke plantenextracten en etherische oliën. Wat ze niet bevatten zijn synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG. De producten hebben het BDIH keurmerk, de uitgangspunten van dit keurmerk zijn onder andere: geen gebruik van dierproeven, alleen natuurlijke grondstoffen die op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en grondstoffen uit eerlijke handel. Klink goed, toch? Ik gebruik de bovenstaande producten nu voor een week. In deze blogpost lees je mijn eerste indruk.

 

botanique dagcreme en reinigingsschuim botanique reinigingsschuim

 

Dagcrème & Reinigingsschuim

De granaatappel-dagcrème (50 ml) is vochtinbrengend en beschermend. De crème bevat onder andere granaatappelolie en abrikozenpitolie. De crème is makkelijk uit te smeren en trek snel in. Het is niet zo’n dikke crème, maar je merkt wel dat het goed voedt. Al gaat mijn voorkeur uit naar een wat rijkere, dikkere crème in de herfst en winter. Het lindebloesem-reinigingsschuim (150 ml) kan je vooraf gebruiken om je gezicht te reinigen. Voor mijn gezicht vind ik schuim altijd het fijnst om mee te reinigen. Normaal gebruik ik een milde foam van The Body Shop, het reinigingsschuim van Botanique heeft daar wel iets van weg. Het werkt in ieder geval net zo goed, ook erg mild en het doet zijn ding.
botanique douchegel en shampoo botanique gel

 

Shampoo & Bad- & Douchegel

De tarwe-shampoo (200 ml) bevat tarweproteïne voor verzorging & glans en haverextract voor ‘souplesse’, wat dat dan ook mag wezen. (Ik moet echt nooit beautyblogger worden hè?) De shampoo ruikt prima, er zit geen heftige geur aan, gewoon lekker fris. De shampoo maakt mijn haar goed schoon én het blijft ook lang schoon. Ik schreef al eerder dat ik van veel shampoo’s futloos haar krijg, maar dat is bij deze shampoo gelukkig niet het geval. De shampoo schuimt ook goed. Op de citroengras-douchegel (200 ml) ben ik helemaal verliefd. Deze ga ik 100% zeker weer kopen als de fles leeg is, want het ruikt zo lekker naar citroen! De perfecte geur om mee wakker te worden als je ’s ochtends vroeg aan het douchen bent terwijl het buiten nog donker is. Mmm.. ja echt fijn. Ik houd van citroen. Het enige dat ik jammer vind aan deze douchegel is dat het zo’n kleine fles is. De douchegel vliegt er hier doorheen, daarom koop ik meestal grote flessen.
botanique handcreme botanique handcreme review

 

Handcrème

En dan tenslotte de granaatappel-handcrème (50 ml), deze trekt snel in en ruikt lekker. Er zit geen sterke parfumgeur aan, gelukkig maar want dat vind ik helemaal niet lekker op mijn handen, maar ruikt gewoon lekker fris en natuurlijk. Bunny von D is het hiermee eens. Ze was wel een beetje teleurgesteld dat de crème niet van eetbare wortels was gemaakt, maar je kan niet alles hebben.

De vijf producten die ik nu heb getest uit het nieuwe assortiment bevallen mij erg goed. Het zijn simpele, pure producten voor prima prijzen. Het zijn zeker producten die ik zelf ook zou kopen, vooral de douchegel. Het complete assortiment van Botanique (inclusief alle ingrediëntenlijsten) kan je hier bekijken.

Wat denken jullie ervan? Zou jij deze producten in je winkelmandje gooien als je ze tegenkwam?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top