Recept: Zen-soep van groene groenten

Ik maakte soep van alle groene dingen die ik nog in huis had: bleekselderij, courgette, komkommer, doperwten en spinazie. Een lekkere frisse soep, vooral met een schep yoghurt erbij. Daar was ik ook wel aan toe, want de dag ervoor at ik een (veeeeeel te) intense knoflooksoep. Even een balansdag voor mijn arme maag. Deze groene groentesoep kreeg daarom de naam ‘zen-soep’.

groene groentesoep

Sorry voor de lelijke foto, omdat het elke keer zo vroeg donker wordt is het zó lastig om goede foto’s van mijn avondeten te maken. #bloggertroubles

Ingrediënten voor ongeveer 4 kommen soep:

 • 1 kleine ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 courgette
 • 0,75 liter groenteboullion
 • 1 komkommer
 • 1 handje doperwten (diepvries)
 • 100 gram verse spinazie (of meer als je spinazie-fan bent)
 • peper & zout
 • Een paar eetlepels biologische volle yoghurt

Bereiding:

 1. Snij de ui, bleekselderij en courgette. Fruit de ui in een (soep)pan in wat olie of plantaardige boter. Voeg ook de bleekselderij toe en bak even mee. En vervolgens de courgette.
 2. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
 3. Laat het ongeveer 15 minuten koken. Voeg ergens in het midden de komkommer toe en op het allerlaatst de doperwten en spinazie. Kook dat nog 1 a 2 minuten mee en pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. De soep wordt redelijk dik. Vind je het te dik? Dan voeg je wat extra water toe.
 4. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in soepkommen en schep een paar eetlepels yoghurt op. (Ik vind het zelf altijd lekker om de yoghurt van te voren te mengen met een beetje zout en knoflookpoeder en dan schep ik het op de soep.)

Eet smakelijk.

Laat het mij weten als je deze soep hebt gemaakt en wat je ervan vond, vind ik leuk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

23 reacties op “Recept: Zen-soep van groene groenten

 1. Mmmmmm heerlijk ziet deze soep eruit nu het buiten erg koud is hou ik ervan om diverse soepen te eten 😉

 2. Karin

  Het is een spannende combinatie waardoor ik echt heel nieuwsgierig ben naar de smaak!

 3. Liliane

  Oeh, deze moet ik snel maar eens maken! Hallo vitamientjesbom!
  Ik laat je weten wat ik ervan vond!

 4. Natuurlijk geloof ik je op je woord als jij zegt dat het lekker is, maar als ik naar de lijst met ingredienten kijk dan twijfel ik toch wel een beetje haha. Sowieso proef ik het kleinste beetje bleekselderij altijd al in mijn eten, brrr. Denk dat ik deze even oversla! 😉

 5. Ik denk dat deze soep iets te groenterig is voor mij, ik en voor mijn buik houden meestal niet zo van groente haha. Maar ik vind het tof dat je gewoon een soepje maakt van wat je nog in huis hebt. Dat moet ik onthouden!

 6. Lian

  Hmmm, klinkt heerlijk. Ben alleen wel benieuwd naar hoe die komkommer het doet in die soep. Heb nog nooit warme komkommer in een soeppie gegeten. Die yoghurt met knoflook en peper ga ik onthouden, lijkt me een goede toevoeging aan veel verschillende soepjes!

  • iris

   Volgens mij proef je de komkommer niet heel sterk, het zorgt er vooral voor dat de soep net wat frisser smaakt. Ik vind het wel lekker in deze combinatie in ieder geval. Ik zie het wel vaker voorbij komen in combinatie met courgette 😀

 7. hani

  neen komkommer is juist lekker in soep, een handje overgebleven sla dat er droef uitziet trouwens ook, dat geeft het (echt!) iets romigs. Beetje munt is ook lekker bij de spinazie-erwtjes-courgette combo!

 8. Nancy

  Hee dit klinkt als een receptje voor vanavond! Het is namelijk vegetarische dag in huize Mrs. Stilletto en I am dying for some soup. Dit koude natte weer vraagt erom, toch?

 9. Birte

  Oh lala, dit zou volgens mijn diëtiste waarschijnlijk de perfecte soep zijn. Bedankt voor de tip!

 10. Paul

  Ziet er lekker groen uit. Ik had helaas mijn spinazie over de datum laten gaan…. dit was een goed recept geweest om in één klap een zak spinazie kwijt te maken!

  • iris

   Ja precies, ideaal! Ik heb altijd halve zakken spinazie in de koelkast liggen die dan nog nèt kunnen zeg maar, daar maak ik meestal soepjes van 😀

 11. Pingback: Met z’n tweeën 1 week eten voor 25 euro | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten