Recept: Zen-soep van groene groenten

Ik maakte soep van alle groene dingen die ik nog in huis had: bleekselderij, courgette, komkommer, doperwten en spinazie. Een lekkere frisse soep, vooral met een schep yoghurt erbij. Daar was ik ook wel aan toe, want de dag ervoor at ik een (veeeeeel te) intense knoflooksoep. Even een balansdag voor mijn arme maag. Deze groene groentesoep kreeg daarom de naam ‘zen-soep’.

groene groentesoep
Sorry voor de lelijke foto, omdat het elke keer zo vroeg donker wordt is het zó lastig om goede foto’s van mijn avondeten te maken. #bloggertroubles

Ingrediënten voor ongeveer 4 kommen soep:

 • 1 kleine ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 courgette
 • 0,75 liter groenteboullion
 • 1 komkommer
 • 1 handje doperwten (diepvries)
 • 100 gram verse spinazie (of meer als je spinazie-fan bent)
 • peper & zout
 • Een paar eetlepels biologische volle yoghurt

Bereiding:

 1. Snij de ui, bleekselderij en courgette. Fruit de ui in een (soep)pan in wat olie of plantaardige boter. Voeg ook de bleekselderij toe en bak even mee. En vervolgens de courgette.
 2. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
 3. Laat het ongeveer 15 minuten koken. Voeg ergens in het midden de komkommer toe en op het allerlaatst de doperwten en spinazie. Kook dat nog 1 a 2 minuten mee en pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. De soep wordt redelijk dik. Vind je het te dik? Dan voeg je wat extra water toe.
 4. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in soepkommen en schep een paar eetlepels yoghurt op. (Ik vind het zelf altijd lekker om de yoghurt van te voren te mengen met een beetje zout en knoflookpoeder en dan schep ik het op de soep.)

Eet smakelijk.

Laat het mij weten als je deze soep hebt gemaakt en wat je ervan vond, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “Recept: Zen-soep van groene groenten

 1. chucky1012 schreef:

  Mmmmmm heerlijk ziet deze soep eruit nu het buiten erg koud is hou ik ervan om diverse soepen te eten 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Karin schreef:

  Het is een spannende combinatie waardoor ik echt heel nieuwsgierig ben naar de smaak!

  | Reageer op deze reactie
 3. Liliane schreef:

  Oeh, deze moet ik snel maar eens maken! Hallo vitamientjesbom!
  Ik laat je weten wat ik ervan vond!

  | Reageer op deze reactie
 4. Lauriëtte schreef:

  Natuurlijk geloof ik je op je woord als jij zegt dat het lekker is, maar als ik naar de lijst met ingredienten kijk dan twijfel ik toch wel een beetje haha. Sowieso proef ik het kleinste beetje bleekselderij altijd al in mijn eten, brrr. Denk dat ik deze even oversla! 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Ik denk dat deze soep iets te groenterig is voor mij, ik en voor mijn buik houden meestal niet zo van groente haha. Maar ik vind het tof dat je gewoon een soepje maakt van wat je nog in huis hebt. Dat moet ik onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 6. Lian schreef:

  Hmmm, klinkt heerlijk. Ben alleen wel benieuwd naar hoe die komkommer het doet in die soep. Heb nog nooit warme komkommer in een soeppie gegeten. Die yoghurt met knoflook en peper ga ik onthouden, lijkt me een goede toevoeging aan veel verschillende soepjes!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij proef je de komkommer niet heel sterk, het zorgt er vooral voor dat de soep net wat frisser smaakt. Ik vind het wel lekker in deze combinatie in ieder geval. Ik zie het wel vaker voorbij komen in combinatie met courgette 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. hani schreef:

  neen komkommer is juist lekker in soep, een handje overgebleven sla dat er droef uitziet trouwens ook, dat geeft het (echt!) iets romigs. Beetje munt is ook lekker bij de spinazie-erwtjes-courgette combo!

  | Reageer op deze reactie
 8. Nancy schreef:

  Hee dit klinkt als een receptje voor vanavond! Het is namelijk vegetarische dag in huize Mrs. Stilletto en I am dying for some soup. Dit koude natte weer vraagt erom, toch?

  | Reageer op deze reactie
 9. Birte schreef:

  Oh lala, dit zou volgens mijn diëtiste waarschijnlijk de perfecte soep zijn. Bedankt voor de tip!

  | Reageer op deze reactie
 10. Paul schreef:

  Ziet er lekker groen uit. Ik had helaas mijn spinazie over de datum laten gaan…. dit was een goed recept geweest om in één klap een zak spinazie kwijt te maken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja precies, ideaal! Ik heb altijd halve zakken spinazie in de koelkast liggen die dan nog nèt kunnen zeg maar, daar maak ik meestal soepjes van 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Met z’n tweeën 1 week eten voor 25 euro | IKBENIRISNIET
Back to Top