Recept: Zen-soep van groene groenten

Ik maakte soep van alle groene dingen die ik nog in huis had: bleekselderij, courgette, komkommer, doperwten en spinazie. Een lekkere frisse soep, vooral met een schep yoghurt erbij. Daar was ik ook wel aan toe, want de dag ervoor at ik een (veeeeeel te) intense knoflooksoep. Even een balansdag voor mijn arme maag. Deze groene groentesoep kreeg daarom de naam ‘zen-soep’.

groene groentesoep
Sorry voor de lelijke foto, omdat het elke keer zo vroeg donker wordt is het zó lastig om goede foto’s van mijn avondeten te maken. #bloggertroubles

Ingrediënten voor ongeveer 4 kommen soep:

 • 1 kleine ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 courgette
 • 0,75 liter groenteboullion
 • 1 komkommer
 • 1 handje doperwten (diepvries)
 • 100 gram verse spinazie (of meer als je spinazie-fan bent)
 • peper & zout
 • Een paar eetlepels biologische volle yoghurt

Bereiding:

 1. Snij de ui, bleekselderij en courgette. Fruit de ui in een (soep)pan in wat olie of plantaardige boter. Voeg ook de bleekselderij toe en bak even mee. En vervolgens de courgette.
 2. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
 3. Laat het ongeveer 15 minuten koken. Voeg ergens in het midden de komkommer toe en op het allerlaatst de doperwten en spinazie. Kook dat nog 1 a 2 minuten mee en pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. De soep wordt redelijk dik. Vind je het te dik? Dan voeg je wat extra water toe.
 4. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in soepkommen en schep een paar eetlepels yoghurt op. (Ik vind het zelf altijd lekker om de yoghurt van te voren te mengen met een beetje zout en knoflookpoeder en dan schep ik het op de soep.)

Eet smakelijk.

Laat het mij weten als je deze soep hebt gemaakt en wat je ervan vond, vind ik leuk!

Back to Top