Serie tips III

Na deel I en deel II van mijn serie tips volgt weer een nieuwe serie van drie tips. Ze zijn alle drie te bekijken op Netflix. Heb jij ze al gezien?

serie op netflix lilyhammer

Lilyhammer (2 seizoenen) – Nadat we klaar waren met Fargo was ik een beetje verdrietig, want ik vond het zo’n leuke serie om te kijken. Meerdere mensen raadden mij Lilyhammer aan, deze zou qua sfeer en droge humor wat weg hebben van Fargo. En dat klopt inderdaad, erg leuk! Al vind ik Fargo wel leuker, dat wilde ik altijd graag verder kijken. Lilyhammer is qua verhaal wat simpeler, heb ik het idee. Ik keek het vooral even tussendoor tijdens het eten bijvoorbeeld. Maar het kijkt lekker weg hoor! De Amerikaanse Frank Tagliano (gespeeld door Steven van Zandt) vlucht naar Lillehammer, een klein plaatsje in Noorwegen, om onder te duiken voor de maffia. Van gerespecteerde gangster in New York, wordt hij een werkloze immigrant in Noorwegen. Dat is niet altijd even makkelijk voor hem. De eerste twee seizoenen staan op Netflix, en vanaf 21 november komt ook seizoen 3 op de Nederlandse Netflix te staan.

serie op netflix dexter

Dexter (8 seizoenen) – Whoa, ik keek Dexter zo intens dat ik er regelmatig nachtmerries van kreeg. We hebben alle seizoenen in een paar weken uitgekeken dus ik zat er helemaal in. En soms is het best spannend! Dexter werkt als forensisch analist bij de Miami police. Hij houdt zich daar vooral bezig met bloed, aan de patronen van de bloedspetters bij een plaats delict kan hij zien hoe de moord heeft plaatsgevonden. Maar naast zijn baan bij de politie is hij ook een seriemoordenaar. Hij vermoordt alleen slechte personen die aan het juridisch systeem konden ontsnappen, mensen die het verdienen om dood te gaan, volgens hem. In seizoen 1 is dat best eentonig, vond ik. Op een gegeven moment weet je het wel. Maar seizoen 2 werd echt een stuk beter en wilde ik steeds weer verder kijken. Het seizoen daarna vond ik weer wat minder, het ging echt met pieken en dalen. Maar al met al vond ik het een geweldige serie om te zien. Op IMDB scoort Dexter zelfs een 9! Alle seizoenen zijn te zien op Netflix.

serie op netflix the killing

The Killing (4 seizoenen) – Met The Killing ben ik nog maar net begonnen, maar ik vind dit nu al de beste serie die we hebben gekeken. Er is een Deense en een Amerikaanse versie van, beide staan ze op Netflix. De meesten vinden het Deense origineel de beste versie, dus ik verlies vast hipsterpunten als ik zeg dat ik de Amerikaanse rip-off leuker vind. Ik heb van beide de eerste aflevering gekeken, maar de Amerikaanse versie vond ik mooiere beelden hebben (..en is minder eng, ik houd niet van eng). In The Killing proberen Sarah Linden en Stephen Holder de moord op een 17-jarig meisje op te lossen. Onwijs spannend en zo mooi gefilmd. Alle seizoenen zijn te zien op Netflix.

Meer kijktips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden inclusief leuke films.

Back to Top