Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen

Er is gewoon iets met de combinatie van rode biet en geitenkaas. In risotto’s, op een tosti, maar ook in een salade zoals in het recept van vandaag. Jummie! Ik had honger en ging in de supermarkt op zoek naar ingrediënten van Hollandse bodem voor een snelle lunch. Voor inspiratie bladerde ik wat door mijn saladebijbel. En daar ontstond deze fijne herfstsalade uit. 

recept salade rode biet geitenkaas

Ingrediënten:

 • 1 rode biet
 • een paar handjes spinazie
 • een paar takjes rode bessen
 • 50 gram geitenkaas
 • 1 sinaasappel (een beetje van het sap en wat rasp van de schil)
 • olijfolie extra vierge
 • tijm
 • knoflookpoeder
 • peper en zout

 

recept salade biet geitenkaas

 

Bereiding:

 1. Schil de biet en snij in dunne plakjes. Doe in een kom en giet er kokend water overheen en laat voor een paar minuten staan zodat het hele rauwe smaakje eraf gaat. Giet vervolgens af.
 2. Verdeel de spinazie over een bord. Leg hier wat plakjes biet op, de bessen en verkruimel de geitenkaas er over.
 3. Was de sinaasappel goed schoon en rasp deze boven je salade. Je kan ook met een dunschiller wat dunne plakjes van de schil snijden en deze met een scherp mes in dunne reepjes snijden. Ziet er leuk uit!
 4. Gebruik iets van het sap uit de sinaasappel voor de dressing, denk aan ongeveer 1 eetlepel, doe het een beetje op gevoel! Meng het sinaasappelsap met 1 eetlepel olijfolie, een beetje tijm, wat peper en zout en een klein beetje knoflookpoeder. Roer goed en verdeel dit over je salade. Lekkerr!

Eet smakelijk! Heb je dit recept gemaakt? Let me know! Via Twitter of Instagram bijvoorbeeld. Dat vind ik leuk.

Back to Top