Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen

Er is gewoon iets met de combinatie van rode biet en geitenkaas. In risotto’s, op een tosti, maar ook in een salade zoals in het recept van vandaag. Jummie! Ik had honger en ging in de supermarkt op zoek naar ingrediënten van Hollandse bodem voor een snelle lunch. Voor inspiratie bladerde ik wat door mijn saladebijbel. En daar ontstond deze fijne herfstsalade uit. 

recept salade rode biet geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 rode biet
  • een paar handjes spinazie
  • een paar takjes rode bessen
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 sinaasappel (een beetje van het sap en wat rasp van de schil)
  • olijfolie extra vierge
  • tijm
  • knoflookpoeder
  • peper en zout

 

recept salade biet geitenkaas

 

Bereiding:

  1. Schil de biet en snij in dunne plakjes. Doe in een kom en giet er kokend water overheen en laat voor een paar minuten staan zodat het hele rauwe smaakje eraf gaat. Giet vervolgens af.
  2. Verdeel de spinazie over een bord. Leg hier wat plakjes biet op, de bessen en verkruimel de geitenkaas er over.
  3. Was de sinaasappel goed schoon en rasp deze boven je salade. Je kan ook met een dunschiller wat dunne plakjes van de schil snijden en deze met een scherp mes in dunne reepjes snijden. Ziet er leuk uit!
  4. Gebruik iets van het sap uit de sinaasappel voor de dressing, denk aan ongeveer 1 eetlepel, doe het een beetje op gevoel! Meng het sinaasappelsap met 1 eetlepel olijfolie, een beetje tijm, wat peper en zout en een klein beetje knoflookpoeder. Roer goed en verdeel dit over je salade. Lekkerr!

Eet smakelijk! Heb je dit recept gemaakt? Let me know! Via Twitter of Instagram bijvoorbeeld. Dat vind ik leuk.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

16 reacties op “Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen

  1. Tessa

    Dat ziet er wel heeeeeeel lekker uit! Ik heb nog bietjes liggen en geitenkaas is altijd goed, dus zeker maar eens een keer proberen.

  2. Dat lijkt me zo lekker minus de geitenkaas. Ik vind dat zo vies, sorry geitjes 😀 en you’re welcome geitenkindjes 😉

  3. Iris

    Geitenkaas? Deze sla ik even over, maar met mozzarella lijkt het me ook erg lekker.

  4. Nicky

    Dit ziet er zo lekker uit! (Extra nu ik hongerig in de trein zit en de persoon tegenover me een broodje geitenkaas eet..huilen.)
    Ik sla het recept op want liefde voor bietjes en geitenkaas, ben benieuwd naar de sinaasappeldressing 🙂

  5. Kelly

    Lekker! Wat is en blijft Supersalades toch een heerlijk boek, hé!

  6. Pingback: 25x Ultieme herfstgerechten

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten