3x winterse sushivulling

Voor HEMA ging ik aan de slag met hun sushi set. Bij sushi krijg ik altijd een zomers gevoel, sushi gevuld met meloen, stukjes komkommer, lekker fris! Maar sushi kan je ook prima met wintergroenten maken, denk aan pompoen, rode biet, pastinaak, paddestoelen, wat jij wil.

sushi

3x sushivulling

Mijn guilty pleasure is om sushi te laten bezorgen. Wat natuurlijk véél te duur is. Zelf maken is gelukkig een stuk goedkoper en vaak net zo lekker. Het is even oefenen, maar met behulp van Youtube-filmpjes rol je binnen de kortste keren je sushi als een pro. Ik probeerde verschillende combinaties uit (ik voelde me een echte foodblogger met al die sushi-experimenten in de keuken), en kwam tot de conclusie dat deze drie combinaties toch echt het lekkerst zijn:

  • Kruidige pompoenvulling: reepjes pompoen uit de oven met verschillende kruiden;
  • Paddestoelenvulling: Shitakes gebakken met een beetje knoflook en sojasaus;
  • Brie-peervulling: Reepjes peer en brie.

Wat ik trouwens nog niet heb geprobeerd, maar wat mij wel heel leuk lijkt, is om sushi met rode biet te maken. Je kan met het bietensap de rijst roze kleuren en allemaal ingewikkelde sushi-kunstwerkjes maken zoals dit. Hoe tof!

sushi maken

HEMA blogpost

Hoe ik de sushi maakte en welke producten ik daar verder voor gebruikte lees je hierrr in de blogpost die ik voor HEMA scheef, deze kwam vandaag online. Mijn vijfde blogpost alweer!

Oei, en het is alweer half 12 zie ik. Ik heb straks een college, maar ik zit hier in mijn pyjama te bloggen alsof het weekend is. Fijne dag allemaal, ik hoop dat jullie dinsdag ook als een zondag voelt.

Back to Top