Hotspot: Appeltjes van Oranje in Enschede

restaurant-tip

Hoewel Het Paradijs in Enschede mijn all time favoriet blijft qua vegetarisch eten, staat er bij Eetbar Appeltjes van Oranje ook verrassend veel vegetarisch op de kaart! In het oosten des lands wil dat namelijk nog wel eens tegen vallen (zoals ik in dit artikel al vertelde). Appeltjes van Oranje is dus ook een favoriet geworden, al ben ik er nog maar twee keer geweest. Ons laatste bezoek was alweer enkele weken geleden; Steve en ik begonnen aan onze zomervakantie met een hele boel mooie voldoendes én onze Prodedeuses. Dat mocht dus wel gevierd worden.

Appeltjes van Oranje - Enschede

Kiezen, proeven & genieten
We hebben súperlekker gegeten die avond. Vooraf falafel met een yoghurtdip, jummie! Als hoofdgerecht kozen we voor quinoa, een pannetje met groenten, gegrilde puntpaprika met feta en extra frites. Het leuke aan Appeltjes van Oranje is dat er alleen kleine gerechtjes op de kaart staan. Per persoon zoek je zo’n twee a drie gerechtjes uit en die komen midden op tafel te staan zodat iedereen overal een beetje van kan eten. “Kies, Proef en Geniet Samen” staat voorin de menukaart, een perfect concept voor besluiteloze meisjes zoals ik. Je kan zelf aangeven of je alles in één keer geserveerd wil hebben of verdeeld over twee gangen.

Vega-friendly
De vegetarische gerechten staan aangegeven met appelsymbooltjes zodat je die er makkelijk uit kan pikken. Op de menukaart die ze op dit moment hebben, staat er voor meer dan de helft van de gerechtjes zo’n appeltje. Vind ik héél leuk! Ook vind je symbooltjes voor lactose- en glutenvrije gerechten.

Sfeerimpressie

Appeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - Enschede

Als nagerecht gingen we voor de Mega Mix van Zoete Dromen die eigenlijk voor vier personen bedoelt is (yolo). Ik vond het overigens goed te doen voor twee personen, of ben ik echt zo’n vreetzak? Daarna nam ik nog een muntthee en gingen we weer happy en voldaan naar huis. Niet met zo’n propvolle oh-my-god-ik-zit-zoooooo-vol-buik maar gewoon lekker vol. Ik kan dit restaurant iedereen aanraden want oh my, wat is het er leuk. De prijzen zijn heel goed te doen en er hangt echt zo’n huiskamersfeer. Niet alleen door het ontzettend leuke interieur maar de bediening is zó aardig, je wil ze bijna knuffelen.

Adres: Walstraat 15-17, Enschede. Meer info vind je op de website van Appeltjes van Oranje.

Back to Top