Hotspot: Appeltjes van Oranje in Enschede

restaurant-tip

Hoewel Het Paradijs in Enschede mijn all time favoriet blijft qua vegetarisch eten, staat er bij Eetbar Appeltjes van Oranje ook verrassend veel vegetarisch op de kaart! In het oosten des lands wil dat namelijk nog wel eens tegen vallen (zoals ik in dit artikel al vertelde). Appeltjes van Oranje is dus ook een favoriet geworden, al ben ik er nog maar twee keer geweest. Ons laatste bezoek was alweer enkele weken geleden; Steve en ik begonnen aan onze zomervakantie met een hele boel mooie voldoendes én onze Prodedeuses. Dat mocht dus wel gevierd worden.

Appeltjes van Oranje - Enschede

Kiezen, proeven & genieten
We hebben súperlekker gegeten die avond. Vooraf falafel met een yoghurtdip, jummie! Als hoofdgerecht kozen we voor quinoa, een pannetje met groenten, gegrilde puntpaprika met feta en extra frites. Het leuke aan Appeltjes van Oranje is dat er alleen kleine gerechtjes op de kaart staan. Per persoon zoek je zo’n twee a drie gerechtjes uit en die komen midden op tafel te staan zodat iedereen overal een beetje van kan eten. “Kies, Proef en Geniet Samen” staat voorin de menukaart, een perfect concept voor besluiteloze meisjes zoals ik. Je kan zelf aangeven of je alles in één keer geserveerd wil hebben of verdeeld over twee gangen.

Vega-friendly
De vegetarische gerechten staan aangegeven met appelsymbooltjes zodat je die er makkelijk uit kan pikken. Op de menukaart die ze op dit moment hebben, staat er voor meer dan de helft van de gerechtjes zo’n appeltje. Vind ik héél leuk! Ook vind je symbooltjes voor lactose- en glutenvrije gerechten.

Sfeerimpressie

Appeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - EnschedeAppeltjes van Oranje - Enschede

Als nagerecht gingen we voor de Mega Mix van Zoete Dromen die eigenlijk voor vier personen bedoelt is (yolo). Ik vond het overigens goed te doen voor twee personen, of ben ik echt zo’n vreetzak? Daarna nam ik nog een muntthee en gingen we weer happy en voldaan naar huis. Niet met zo’n propvolle oh-my-god-ik-zit-zoooooo-vol-buik maar gewoon lekker vol. Ik kan dit restaurant iedereen aanraden want oh my, wat is het er leuk. De prijzen zijn heel goed te doen en er hangt echt zo’n huiskamersfeer. Niet alleen door het ontzettend leuke interieur maar de bediening is zó aardig, je wil ze bijna knuffelen.

Adres: Walstraat 15-17, Enschede. Meer info vind je op de website van Appeltjes van Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Hotspot: Appeltjes van Oranje in Enschede

 1. Berber schreef:

  Ahhh ik hou ook van dat restaurant! Ik was er zo goed als aangenomen, maar op het laatste moment werd ik afgebeld dat ik niet meer nodig was.. Zó balen! De eigenaresse is ook zo leuk.

  | Reageer op deze reactie
 2. Bente schreef:

  Dat toetje ziet er echt verrukkelijk uit! De rest trouwens ook, maar ik ben dol op toetjes!

  | Reageer op deze reactie
 3. Mariska schreef:

  Wow, het ziet er echt heerlijk uit! En ook een leuke inrichting voor zover ik kan zien. Ik kom zelf nooit in Enschede, maar mijn moeder wel. Ga haar dit als tip geven!

  | Reageer op deze reactie
 4. Nana schreef:

  Deze bar ken ik helemaal niet! Lijkt me erg leuk, ga ik zeker onthouden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Karlijn schreef:

  Oh mijn hemel wat een goddelijke foto’s! Daar wil ik heel snel heen 🙂 Vanavond nog graag, maar ja dat kan dus niet ivm met die vakantie. Maar dan ga ik wel de eerste dag dat ze open zijn 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. annouska schreef:

  Ow wauw dat ziet echt super lekker uit. Als ik weer eens in het oosten ben moet ik die tent maar eens bezoeken. 😀

  | Reageer op deze reactie
 7. Stephanie schreef:

  Het klinkt en ziet er goed uit! Eentje om te onthouden voor als ik eindelijk eens die kant op ga!

  | Reageer op deze reactie
 8. Leonie schreef:

  Wat een leuke review! Krijg spontaan zin om in de trein naar eindhoven te springen en er te gaan eten. Het ziet er ook allemaal heeerlijk uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja leuk hè? 😀 Alleen zou ik dan wel de trein naar Enschede pakken want in Eindhoven zitten ze niet 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Leonie schreef:

    Hahaha, ik zat nog met een blogje van iemand uit Eindhoven in mijn hoofd. Enschede dus! Kan het niet meer vergeten 😮

    | Reageer op deze reactie
 9. Zina schreef:

  Want vond Steve er, als niet-vegetariër, van? Dan weet ik of ik daar een keer met Roy kan gaan eten :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Heel leuk! Maar er staat ook wel vleesch op de kaart hoor. Dus je kan van alles wat bestellen 😀 Maar Steve koos vega dingen zodat ik er ook van kon eten (toppunt van romantiek).

   | Reageer op deze reactie
 10. Sahar schreef:

  Wauw, ik ben nog maar één keer in Enschede geweest (met het Glazen Huis) maar dit maakt dat ik de stad snel weer een bezoekje wil brengen! Mooie foto’s ook 🙂 erg sfeervol.

  | Reageer op deze reactie
 11. Gaia schreef:

  Oeh, dat klinkt lekker! Leuk concept ook, met al die kleine gerechtjes. In mijn ogen ook zeker een pluspunt dat glutenvrij en andere dieet-aanpassingen geen probleem zijn. Even bellen om te melden dat je glutenvrij eet is in mijn ervaring makkelijker en leuker als je bij voorbaat al weet dat het geen probleem zal zijn. Bij sommige tenten moet je maar op hoop van zegen bellen en dan nog hopen dat ze je wat anders dan alleen salade voorschotelen. Deze tent onthoud ik!

  | Reageer op deze reactie
 12. Sabine schreef:

  Wat ziet dat er super gezellig en lekker uit!! Het doet me een beetje denken aan Sugar Hill, hier in Arnhem. Ook zo’n gezellige eigen huiskamer sfeer. Dat desert zouden Koen en ik trouwens ook gemakkelijk wegwerken met zijn tweeën, hehe.

  | Reageer op deze reactie
 13. Elise schreef:

  bedankt voor deze review 🙂 ik had gister in enschede afgesproken met vrienden, waarvan eentje lactosevrij, suikervrij en tarwevrij eet (en ik zelf eet vega), en ik had niet gedacht dat er een restaurant zou bestaan waar ze met al deze dingen rekening konden houden, maar dit restaurant was echt perfect!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah wat fijn! Leuk om te horen! Vooral in het oosten van het land is het nog wel eens lastig om een restaurant te vinden dat een beetje rekening houdt met bepaalde eetvoorkeuren inderdaad! Appeltjes van Oranje vind ik daarom ook zo leuk, en al die potjes en pannetjes op tafel zijn zo gezellig 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Recept: Rode bietencarpaccio met avocado | IKBENIRISNIET
 15. Marjan schreef:

  mag ik ook gewoon even zeggen dat ik vind dat jouw Steve hartstikke mooi op deze foto staat?

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Weekoverzicht: etentjes, assessments & Forever Young | IKBENIRISNIET
Back to Top