Recept: Vegetarische goulashsoep
Goulashsoep kan je prima vegetarisch maken. Als je de zure room weglaat is het zelfs vegan friendly! Ik deed er seitan in als vleesvervanger en dat smaakte heel goed. Sindsdien hebben we het al twee of drie keer gegeten. Mm.. Een perfecte spicy soep voor koude dagen.
Ingrediënten voor één pan soep:
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 200 gram aardappelen (krieltjes, of in blokjes gesneden)
- 150 gram Seitan*
- 1/2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 laurierblad
- 3 el bloem
- 1 liter groentebouillon
- peper & zout
Eventueel serveren met een lepel zure room en wat brood.
* Seitan is een vegan vleesvervanger gemaakt van tarwegluten en is te koop in natuurwinkels en in grote supermarkten met een biologisch/gezondheid-schap. Je kan dit ook weglaten of vervangen door een blikje bonen (op het laatst toevoegen).
Bereiding:
- Snij de ui grof. Plet de knoflook met de vlakke kant van je mes en snij fijn.
- Snij de de rest van de groente in blokjes.
- Verwarm een beetje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur voor zo’n 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee om te ontzuren.
- Voeg de paprika, tomaten, aardappelen en seitan toe. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, cayennepeper en een laurierblad.
- Strooi er bloem over en bak een paar minuten. Dit is om de soep te binden. Schenk daarna langzaam de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook.
- Laat ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg op het laatst zout en peper naar smaak toe.
Eet smakelijk! Heb je deze soep gemaakt? Ik hoor graag wat ervan vond. Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram, vind ik leuk!