Recept: Venkelsalade van Ottolenghi

Wat leuk dat iedereen zo enthousiast was over de vegan feta van vorige week! Op de foto zag je dat ik de blokjes “kaas” serveerde op een venkelsalade. En die was zo lekker dat ik het hier ook even moet delen, hoor. Sowieso is alles van Ottolenghi de bom. Ken je zijn kookboek Plenty? Eén van mijn favoriete kookboeken! Deze salade is perfect voor de vegan feta blokjes omdat het qua ingrediënten lekker simpel blijft, dus de feta komt er goed tot in zijn recht. Natuurlijk kan je ook echte feta gebruiken, zoals in het originele recept van Ottolenghi, of een ander soort (kaas)vervanger als je dat liever wil.

Recept: Venkelsalade

Venkelsalade van Ottolenghi

Hoeveelheid: bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten voor de venkelsalade:

 • een halve granaatappel
 • 2 middelgrote venkelknollen
 • 1,5 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
 • 2 theelepels sumac (die van mij komt van Pit&Pit)
 • 1 citroen (het sap)
 • 4 eetlepel verse dragonblaadjes (ik gebruikte een schepje gedroogde dragon)
 • 2 eetlepels grof gesneden bladpeterselie
 • een handje zelfgemaakte vegan feta (of echte feta als je voor de non-vegan variant gaat)
 • zout & peper

venkelsalade recept ottolenghi

Bereidingswijze van de venkelsalade:

 1. Haal de pitjes uit de granaatappel. Je kan dit makkelijk doen door de halve granaatappel boven een kom te houden en op de achterkant te slaan met een houten lepel. De zaadjes vallen dan in de kom! Check of er geen witte stukjes van de schil tussenzitten, want dat is niet zo lekker.
 2. Haal de takjes van de venkel en bewaar wat om je salade later mee te garneren. Haal een stukje van de kern uit de venkel, dit is bitter, en snij de venkel over de lengte in heel dunne plakken.
 3. Mix de olijfolie, sumac, citroensap, kruiden en wat zout en peper in een kom. Doe hier de venkel bij en roer met je handen zodat de dressing goed over de venkel verdeeld zit. Proef of je het zo lekker vindt en voeg eventueel extra kruiden, peper of zout toe.
 4. Verdeel de gemarineerde venkel over borden, verdeel hier weer de feta over en daar de granaatappelpitjes over. Garneer met de venkeltakjes die je achter had gehouden bij stap 2 en dien op.

Recept: Venkelsalade

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

4 reacties op “Recept: Venkelsalade van Ottolenghi

 1. Pingback: Zelf vegan feta maken van amandelmelk | IKBENIRISNIET

 2. Pingback: Weekoverzicht: publicatie, alweer kroketten & een nieuwe lens! | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten