Filmtips XXIX

Ook in 2015 ga ik gewoon weer door met mijn maandelijkse filmlijstjes. Dit is de 29e editie alweer. Wow! Bij deze de leukste en mooiste films die ik in december zag. Ik heb er een extra lang lijstje van gemaakt voor iedereen die nog kerstvakantie heeft en wel een paar goede filmtips kan gebruiken. En misschien handig om te weten: de eerste vier films zijn op Netflix te zien.

film rabbit hole

Rabbit Hole (2010) – Tot mijn verrassing zag ik Rabbit Hole ineens op Netflix staan, een sterke film die ik een paar jaar geleden voor het eerst keek. Becca (Nicole Kidman) en Howie (Aaron Eckhart) hebben een gelukkig en succesvol leven, tot hun zoon omkomt in een ongeluk. Beide zoeken ze manieren om met dit verlies om te gaan. Het is een tragisch verhaal, maar ik vond de film niet verdrietig of zwaar om te zien. Heel mooi in beeld gebracht! Bekijk hier de trailer.

film the bone collector

The Bone Collector (1999) – Dit was een film die Steve uitzocht, gelukkig maar, want uit mijzelf had ik hem niet zo snel gekeken omdat de titel zo eng klinkt. Maar wees niet gevreesd, dit is geen enge film. Wel een beetje spannend! In deze film proberen een ex-detective en zijn partner (Angelina Jolie) een seriemoordenaar te vinden. Bekijk hier de trailer.

film my queen karo

My Queen Karo (2009) – Deze Vlaamse film speelt zich af in de jaren ’70 in Amsterdam. Je volgt Karo, de dochter van twee echte hippies die een huis kraken en daar met mede-hippies gaan wonen. Dat klinkt allemaal hartstikke leuk en gezellig, maar ‘free love’ en gratis onderdak werken in praktijk niet altijd even goed. Ik kijk bijna nooit Nederlandse of Vlaamse films, maar deze vond ik echt mooi. Al ergerde ik me soms wel kapot aan de vader van Karo, dan blijf ik toch liever een wannabe-beetje-hippie die gewoon haar huur betaalt. Bekijk hier de trailer.

film die welle

Die Welle (2008) – Veel van jullie hebben deze film misschien op de middelbare school gekeken tijdens een les geschiedenis of levensbeschouwing. Mocht je hem nog niet gezien hebben; het is een heftige film, maar écht een aanrader. Tijdens de projectweek op een school geeft een leraar les over hoe het is om in een dictatuur te leven. Zijn leerlingen zijn ervan overtuigd dat een dictatuur in deze tijd niet meer mogelijk is. De leraar bedenkt een experiment dat steeds meer uit de hand loopt. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, al is het echte verhaal (gelukkig!) een stuk minder dramatisch. Bekijk hier de trailer.

philomena

Philomena (2013) – Wat een mooie film! Aan de ene kant tragisch, maar er zitten ook veel grappige scenes in. De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is op een mooie manier in beeld gebracht. Het herinnerde me er ook direct weer aan waarom ik alles dat met de kerk te maken heeft zo naar vind brrr. Een journalist schrijft een verhaal over een vrouw die in haar jonge jaren haar kind aan de nonnen moest afstaan. Samen gaan ze op ontdekkingsreis om er achter te komen waar haar kind is. Bekijk hier de trailer. En daarna de film. Doen hoor!

film gone girl

Gone Girl (2014) – Oeh, wat een spannende film! Ik heb bijna niet op mijn telefoon gekeken tijdens de film, en dat zeg wat. Gone Girl is één van de betere films die afgelopen jaar uitkwam. Op IMDB scoort deze film maar liefst een 8,3. Mijn verwachtingen waren dus hoog, maar dat heeft Gone Girl zeker waargemaakt. Amy, de vrouw van Nick (Ben Affleck), is op mysterieuze wijze verdwenen. De media verdenken Nick, en als kijker weet je op een gegeven moment ook niet meer wat je moet geloven. Heel tof! Bekijk hier de trailer.

film the hundred foot journey

The Hundred-Foot Journey (2014) – Joepie, een feel good movie waarin eten centraal staat. Hij deed mij een beetje denken aan Chef (2014). Geweldige film! Verwacht geen belachelijk goed plot of een meesterwerk, dit is gewoon een leuke film om te zien. Zorg ervoor dat je genoeg eten binnen handbereik hebt, want je krijgt hier gegarandeerd honger van. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top