3x recepten voor de lekkerste cocktails

De blogpost van vandaag is wat later dan normaal, want ik was eigenlijk niet van plan iets te plaatsen, tot ik ineens een supergoed idee kreeg: cocktails maken! En mocht je denken: ‘goh, Iris typt wel wat slordiger dan normaal..’ Dan is dat te wijten aan de cocktails. Want ik moest ze wel goed proeven natuurlijk. Ik neem mijn taak als blogger zeer serieus.

cocktails

Drie cocktails

Nee, eigenlijk wilde ik de cocktails nog snel overdag maken omdat het nog licht was. Dan kon ik er goede foto’s van maken om in deze blogpost te gebruiken. En het is zonde om ze dan te laten staan tot alle prik eruit gaat, niet? Na de tijd bedacht ik mij pas dat ik ze ook best alcoholvrij had kunnen maken, want dat scheutje wodka zie je toch niet op de foto. Euh. Nouja. Ze zijn in ieder geval erg lekker! De eerste twee recepten vond ik in mijn lievelingskookboek Forest Feast. Het derde recept werd mij aangeraden door Marlous en vind je op haar blog.

cocktail gin fizz

Gin Fizz

Wikipedia zegt over deze cocktail: “De cocktail kan behalve na het avondeten bijna de gehele dag door gedronken worden.” En daar ben ik het helemaal mee eens.

Ingrediënten voor 1 glas:

 • 3 el gin
 • 1 tl honing
 • sap van 1/2 citroen
 • ijsblokjes
 • water met bubbels
 • een takje rozemarijn

Bereiding: Roer de gin, honing en het citroensap goed door elkaar, voeg de ijsblokjes toe en vul de rest van het glas met water met bubbels. Zet er één takje rozemarijn in.

cocktail sparkler

Sparkler

Een simpele cocktail met bevroren blauwe bessen die als ijsblokjes dienen. Jum!

Ingrediënten voor 1 glas:

 • 35 gram bevroren blauwe bessen
 • 60 ml rode vruchtensap (ik gebruikte kersensap van 100% Natural Juice, deze)
 • 3 el wodka
 • water met bubbels
 • 1 schijfje citroen

Bereiding: Doe de blauwe bessen, het sap en de wodka in een glas, vul de rest van het glas met water met bubbels en garneer met een schijfje citroen.

cocktail moscow

Moscow Mule Cocktail

Oeh, deze is lekker! Het heeft wat weg van een mojito, maar dan net een beetje anders door de toevoeging van het ginger beer. Dit smaakt een beetje naar gember waardoor het een lekkere spicy cocktail wordt.

Ingrediënten voor 1 glas:

 • 2 delen wodka
 • 4 – 6 delen ginger beer
 • sap van een halve limoen
 • 2 – 3 schijfjes komkommer
 • een paar blaadjes verse munt
 • ijs

Bereiding: Zie het recept op Last Days of Spring voor meer achtergrondinformatie over deze lekkere cocktail (die trouwens ook goed alcoholvrij te drinken is!) en de bereidingswijze.

drie cocktails

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling! Cheers!

Back to Top