6 x Eerlijke warme truien

In het kader van Warmetruiendag heb ik voor jullie zes verantwoorde truien op een rijtje gezet. Zijn ze niet leuk? De schaapjestrui blijft mijn favoriet!

verantwoorde truien

1. Lana jumper van People Tree een warme trui van 100% biologisch katoen dat fair trade gecertificeerd is. Gemaakt door Rajlakshmi Cotton Mills in India.

2. RAW for the ocean sweater van G-Star De RAW for the Oceans-collectie is ontwikkeld in samenwerking met Pharrell Williams en bestaat uit kleding gemaakt van plastic uit de zee.

3. Vest van Alchemist Een lekker warm en harig vest, ik wil het knuffelen! Alchemist is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

4. Ava trui van ARMEDANGELS Simpel maar comfy, deze trui bestaat uit 65% biologisch katoen en 35% gerecyceld polyester en is gemaakt in Portugal. Eén van mijn favoriete merken, ik heb er onder andere een mooi konijnenshirt van!

5. Pien en het Geitenwollenschaap van Geitenwollenshirts Mijn trui! Ik heb hem zelf in het grijs en ik draag hem vaak. Hij is niet superdik, maar zit wel heel fijn. Gemaakt van biologisch katoen (85%) en heeft het Fair Wear labeltje.

6. Cast jumper van Komodo Súperwarme trui van 100% wol. Komodo maakt alleen gebruik van wol van ‘non-mulesed’ schaapjes (als je niet weet wat ‘mulesing’ is dan zou je het kunnen googelen, let op: niet voor zwakke magen). Meer over Komodo en hoe ze werken lees je hier.

Happy warme truiendag!

Back to Top