Free the bunnies

Wist je nog dat ik gisteren zei dat ik de hele dag ging leren? Ja nou, de kerstboom moest nog weg worden gehaald, de boodschappen voor de hele week werden gedaan, de keuken moest opgeruimd worden zodat we konden koken, en ehh, ja toen was het alweer laat in de avond. En dan heeft het niet zoveel zin meer om nog te gaan leren, toch? Dus ik keek leuke filmpjes van lieve dieren, en onderstaand filmpje moest ik echt even met jullie delen. In het filmpje zie je hoe 8 konijnen, die gebruikt werden voor dierproeven in een laboratorium, voor het eerst vrij buiten mogen lopen. Het filmpje is van Mino Valley Sanctuary en vond ik via Piep Vandaag.

Zie je geen filmpje? Klik hier.

Bunny von D lookalikes

Soms krijg ik weleens de vraag waarom ik zoveel moeite doe voor het uitzoeken van cosmetica-merken en niets wil kopen van merken die op dieren testen. Veel mensen vinden het een tikkeltje overdreven. In het filmpje zie je direct mijn reden, wat een lieve onschuldige dieren! Ik herken er meteen Bunny von D in als ze op een nieuwe plek is, heel voorzichtig alles ontdekken en met haar kin overal overheen wrijven om haar geur achter te laten. Je kan het je toch niet voorstellen dat daar allemaal vreselijke testen op worden gedaan? Op internet kan je de gruwelijkste foto’s vinden, die ik hier niet ga delen want volgens mij zit niemand te wachten op slapeloze nachten. Maar het is niet niets. Ik vind het ontzettend fijn dat er sinds 2013 de wetgeving is dat alle dierproeven voor cosmetica verbiedt in de EU. Een grote vooruitgang! Maar buiten de EU mogen merken nog wel dierproeven laten uitvoeren, in China is het zelfs verplicht als je daar je product op de markt wil brengen, gek toch? Ook hoop ik dat dierproeven in de (medische) wetenschap zo veel mogelijk zullen worden vervangen door nieuwe proefdiervrije onderzoekstechnieken.

De konijntjes uit het filmpje zitten nu veilig bij Mino Valley Farm Sanctuary opgevangen, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren in Spanje. Pfiew! Wat is het toch fijn dat er mensen zijn die zich daar zo voor inzetten. Hier kan je meer over deze organisatie lezen.

Een dag uit het leven van Bunny von D
Hoi, ik ben Bunny von D.

Voor meer informatie over dierproefvrije & natuurlijke beauty raad ik de website Naoki.nl aan, Sophie heeft hier ontzettend veel verstand van en houdt lijsten bij met merken die écht dierproefvrij zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Free the bunnies

 1. Naomi schreef:

  Snap best wel dat bedrijven willen dat de producten niet giftig zijn voor mensen, maar het is 2015 dus vind dat het wel tijd wordt dat we niet meer op dieren testen en iets anders vinden!

  xx

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Och ja! Daar kon ik mijn ogen ook niet bij droog houden. Zo schattig en aandoenlijk. In het begin zie je echt dat ze zo sloom en leeg uit hun ogen kijken, en als ze dan vrij mogen rondlopen worden ze steeds vrolijker <3

   | Reageer op deze reactie
 2. Sophie schreef:

  Ahhhh yay bunnies <3 Ik krijg die vraag ook wel eens, waarom ik het zo belangrijk vind want is toch maar cosmetica. En dat het zo moeilijk is te achterhalen wie dierproefvrij is en wie niet, plus 20 andere excuses. Ik denk dan, "waarom wel voor cosmetica kiezen die op dieren getest is?" Wie wil nou zijn geld uitgeven aan onnodig dierenleed? Want laten we eerlijk zijn, we hebben cosmetica niet nodig om te overleven. Daarnaast zijn er zoveel fijne merken die dierproefvrij werken, dat het kiezen voor dierproefvrije cosmetica ook leuk voor jou is, niet alleen voor de dieren. Leuk artikel lieve Iris 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Debby schreef:

  Ohh soggen, ik had het zo gemist :’) en ik maar denken dat ik hier in de regen wel hard door kon werken en dat het aan de hitte daar lag. Ha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Jessica schreef:

  Aawwwhh wat goed dat de konijnen nog een mooi leven krijgen tot het einde van hun leven!!
  En dat filmpje met de beagles, te cute!!

  Ik ben een zeer voorstander van proefdiervrije producten. Ik ben nog steeds bezig met het zoeken van fijne en juiste producten en nog niet alles is omgeschakeld, maar dat komt vanzelf.
  Dieren hoeven niet onnodig voor onze beautyproducten en andere stuff te lijden!

  | Reageer op deze reactie
 5. julia schreef:

  Cosmetica testen op dieren is niet nodig inderdaad, medicijnen vind ik een ander verhaal. Superschattig filmpje! Dit zou veel vaker moeten gebeuren!

  | Reageer op deze reactie
 6. Inge schreef:

  Ik ben ook voor proefdiervrij. Zo belachelijk onnodig om op dieren te testen. En daarnaast, dieren zijn geen mensen. Dus ik zie het nut er niet van in. Prachtig filmpje trouwens van die konijntjes! Als ik dat zie dan zou ik het lieft dat soort werk gaan doen.

  | Reageer op deze reactie
 7. Deisy schreef:

  Heel mooi filmpje zeg Iris en je boodschap is zo goed. Helaas staat niet iedereen er altijd bij stil wat het voor sommige dieren betekent (ook ik maak mij met cosmetica daar nog wel een schuldig aan, oeps!). Sowieso vind ik het dierenleed tegenwoordig een stuk erger lijken dan vroeger (of ik zie het tegenwoordig meer haha): omdat de vraag naar bepaalde voedingstoffen/producten toeneemt, worden sommige dieren niet fair behandeld. Ik vind het goed dat jij dit aankaart en dat wij als bezoekers (ik in ieder geval) toch weer een keer over na gaan denken.

  | Reageer op deze reactie
 8. Xaviera schreef:

  Prachtig om te zien hoe ze voor het eerst vrij buiten mogen lopen! Goed dat je hierover schrijft, ik vind proefdiervrije cosmetica ook heel belangrijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Annouska schreef:

  Je moet je niks aantrekken van die mensen die vinden dat te veel moeite is etc etc. Ik vind het alleen maar goed dat er mensen zoals jij zijn die moeite doen om dit soort lieve beestjes, een goed leven te geven.

  | Reageer op deze reactie
 10. Kirsty schreef:

  Wat fijn om voor de verandering eens een keer dieren te zien die dierproeven hebben overleefd, ik had er nog helemaal niet van gehoord dat dat überhaupt kon. Zelf vind ik dierproeven onnodig en naar en ik ben stiekem ook erg teleurgesteld erin dat er ook heel veel dure en mooie merken zijn die het doen, want ik heb altijd beter verwacht. Een volledige boycot lukt me voor nu nog niet, maar ik merk wel dat ik het steeds vervelender begin te vinden als een merk op dieren test, dus de kans is groot dat ik langzaam maar zeker steeds meer alternatieven ga zoeken.

  | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Het is wel enorm lastig om te weten of een product 100% proefdiervrij is. Soms staat het op het product, maar blijkt één ingrediënt verkeerd te zijn.

  | Reageer op deze reactie
 12. Dierenloverrrr schreef:

  Zo goed dat je hier over post! ik heb jaren werk gedaan voor een cosmeticamerk. zij hebben mij verteld dat zij niet op de dierproefvrijlijst in NL wilden staan, omdat ze niet konden garanderen dat hun product 100% dierproefvrij was. He?? ik was zo in de war. hun uitleg was dat hun product als totaal niet op dieren werd getest, maar dat ze niet konden garanderen dat ingredienten die voor het product waren gekocht en gebruikt, dierproefvrij waren. en dat er in de eu zelfs wetgeving was die dierproeven verplichtte, want dat was de enige manier om de veiligheid van de ingredienten te testen. ofzoiets. ik was hoe dan ook vreselijk in de war. en nog steeds! want ik vraag me dan dus af wat het label proefdiervrij betekent bij een merk. dat hun eigen totale product niet is getest? of gaat het ook tot op ieder afzonderlijk ingredient? Misschien dat dit nu allemaal wel anders is met die aangepaste wetgeving waar je over schrijft, ik hoop het in ieder geval van harte.

  even anoniem gepost vanwege de gevoelige info, haha.

  | Reageer op deze reactie
 13. Elisa schreef:

  Paar jaar geleden keek ik ook niet na wel of niet op dieren getest, maar sinds ik op mezelf woon komt er niks meer in wat op dieren getest is. Je krijgt er toch een brok van in je keel 🙁

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Daarom dierproefvrij! | Gedachtenspinsels
 15. Femke schreef:

  Ik las net een artikel van Teske, die naar jou blog linkt. Echt zo cool voor jou dat zij dóór jou ook deze keuze gemaakt heeft. Hopelijk gaan nog veel meer mensen deze keuze maken.
  Liefs Femke

  | Reageer op deze reactie
 16. cheyenne schreef:

  zo lief! ik vind het helemaal niet gek, geen producten kopen die op dieren zijn getest is nog ’t minste wat iemand kan doen! al helemaal voor zo’n luxe product als cosmetica. ik ben niet helemaal thuis in wat wel wordt getest en wat niet, maar dat is een van mijn voornemens dit jaar!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Wat een mooi filmpje!
  Zelf koop ik vaak cosmetica bij de Hema, want dat is niet op dieren getest. Ik heb zelf vier konijnen, ik zou me niet kunnen voorstellen dat mensen dat doen bij dieren. Hoe ongevoelig ben je dan?
  En je schrijft geweldig <3
  Xx
  Iris

  | Reageer op deze reactie
 18. Magali schreef:

  Ik kijk het filmpje niet want dan ga ik sowieso heel hard huilen, maar goed artikel dit! Ik denk dat het veel mensen aan het denken zet over dierproefvrije cosmetica etc, als ze er zo’n direct en schattig filmpje bij te zien krijgen.

  | Reageer op deze reactie
 19. Emily schreef:

  Ik vind het super goed dat dit soort onderwerpen worden gepost op the interwebz. Op het VMBO moest ik een werkstuk maken en toen heb ik er een over dierproefvrij make up etc. gedaan. Ik vond het net als jij altijd zielig om dieren te eten dus ben ook een tijd vegetarisch geweest.
  De afgelopen jaren zijn een beetje langs me heen gegaan, maar door onder andere jouw blog begin ik me toch weer te beseffen hoe belangrijk ik dit soort zaken vind. En dus is 1 van mijn doelen dat ik daar weer wat meer mee bezig ben. Niet zomaar make up kopen omdat het er leuk uit ziet ( heb daar niet eens geld voor momenteel :p). Gelukkig kookt mijn moeder de afgelopen jaren ook met regelmatigheid vegetarisch dus dat helpt ook wel :)!

  | Reageer op deze reactie
 20. Saar schreef:

  Naoki zo meteen maar even in mijn favorieten opslaan. Dierenproefvrij vind ik ook heel belangrijk. Ik wou dat ik bij medicatie daar ook meer en beter op kon letten. Cosmetica is op dat vlak toch al een heel stuk vooruit gegaan en ik probeer ook een beetje de merken als L’Oreal te vermijden, maar ja, wat doe je dan weer met The Body Shop?
  Soms het echt moeilijk om bewuste keuzes te maken en dan ben ik blij met websites als Naoki die het voor mij uitpluizen en het meteen een stukje makkelijker maken!

  | Reageer op deze reactie
 21. Isabelle schreef:

  Meteen overal met hun kin over aan het wrijven en hun gebied markeren. Mooi om te zien dat ze nu de kans krijgen om weer helemaal konijn te zijn.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top