Free the bunnies

Wist je nog dat ik gisteren zei dat ik de hele dag ging leren? Ja nou, de kerstboom moest nog weg worden gehaald, de boodschappen voor de hele week werden gedaan, de keuken moest opgeruimd worden zodat we konden koken, en ehh, ja toen was het alweer laat in de avond. En dan heeft het niet zoveel zin meer om nog te gaan leren, toch? Dus ik keek leuke filmpjes van lieve dieren, en onderstaand filmpje moest ik echt even met jullie delen. In het filmpje zie je hoe 8 konijnen, die gebruikt werden voor dierproeven in een laboratorium, voor het eerst vrij buiten mogen lopen. Het filmpje is van Mino Valley Sanctuary en vond ik via Piep Vandaag.

Zie je geen filmpje? Klik hier.

Bunny von D lookalikes

Soms krijg ik weleens de vraag waarom ik zoveel moeite doe voor het uitzoeken van cosmetica-merken en niets wil kopen van merken die op dieren testen. Veel mensen vinden het een tikkeltje overdreven. In het filmpje zie je direct mijn reden, wat een lieve onschuldige dieren! Ik herken er meteen Bunny von D in als ze op een nieuwe plek is, heel voorzichtig alles ontdekken en met haar kin overal overheen wrijven om haar geur achter te laten. Je kan het je toch niet voorstellen dat daar allemaal vreselijke testen op worden gedaan? Op internet kan je de gruwelijkste foto’s vinden, die ik hier niet ga delen want volgens mij zit niemand te wachten op slapeloze nachten. Maar het is niet niets. Ik vind het ontzettend fijn dat er sinds 2013 de wetgeving is dat alle dierproeven voor cosmetica verbiedt in de EU. Een grote vooruitgang! Maar buiten de EU mogen merken nog wel dierproeven laten uitvoeren, in China is het zelfs verplicht als je daar je product op de markt wil brengen, gek toch? Ook hoop ik dat dierproeven in de (medische) wetenschap zo veel mogelijk zullen worden vervangen door nieuwe proefdiervrije onderzoekstechnieken.

De konijntjes uit het filmpje zitten nu veilig bij Mino Valley Farm Sanctuary opgevangen, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren in Spanje. Pfiew! Wat is het toch fijn dat er mensen zijn die zich daar zo voor inzetten. Hier kan je meer over deze organisatie lezen.

Een dag uit het leven van Bunny von D
Hoi, ik ben Bunny von D.

Voor meer informatie over dierproefvrije & natuurlijke beauty raad ik de website Naoki.nl aan, Sophie heeft hier ontzettend veel verstand van en houdt lijsten bij met merken die écht dierproefvrij zijn. 

Back to Top