Recept: Pompoensoep met sinaasappelsap

Ik dacht: ik doe eens lekker gek. Leven op het randje. Yolo. Ik doe gewoon eens sinaasappelsap in de pompoensoep. Het werd tot mijn grote verbazing héél erg lekker en ik was in de veronderstelling dat ik een ingenieus vernieuwend recept had bedacht. Tot ik googelde naar ‘pompoensoep met sinaasappelsap’. Bestaat al lang. Nouja, ik heb in ieder geval een goed gevoel voor het combineren van smaken, denk ik? Nou goed, hier is mijn toch-niet-zo-vernieuwende recept in ieder geval.

pompoensoep met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

 • 400 gram pompoen in blokjes gesneden *
 • 1 ui
 • 1 knoflook
 • 1 grote aardappel
 • 1 el kokosolie extra vierge / of andere plantaardige olie
 • 1 klein stukje gember van ongeveer 1 cm. dik
 • 1/2 tl komijn / wordt ook wel djinten genoemd
 • 0,75 liter groentebouillon
 • 1 sinaasappel / alleen het sap
 • Peper en zout

* Ik had niet zo’n zin om een pompoen met grof geweld in stukken te gaan hakken dus ik kocht lekker lui een zak pompoenblokjes bij de Appie waardoor ik op precies 400 gram uitkwam. Zo’n middelgrote oranje pompoen is ook prima, het maakt voor deze soep niet zoveel uit of je wat meer of minder pompoen gebruikt, geen paniek!

Bereiding:

 1. Snij de pompoen in blokjes met een scherp mes, als je dit nog niet had gedaan. Snij ook de ui en knoflook fijn en de aardappels in blokjes.
 2. Verwarm een eetlepel kokosolie extra vierge in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Let erop dat de knoflook niet bruin wordt.
 3. Voeg de pompoenblokjes, gember en komijn toe en bak nog zo’n 5 minuten mee terwijl je het soms doorroert. Schil en snij ondertussen de aardappel in blokjes en voeg ook toe.
 4. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
 5. Voeg het sinaasappelsap toe, zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of in een blender/keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

recept pompoensoep met sinaasappel

Eet smakelijk!

Back to Top