Recept: Vegan saucijzenbroodjes van Food Tube

Oeh, dit is goed! Ik liet het al zien op Twitter en Instagram en kreeg véél vragen over het recept. Nu is het niet mijn eigen recept, maar van het fantastische Youtubekanaal Food Tube van Jamie Oliver. Mocht je dit kanaal nog niet kennen, zou je het zeker even moeten bekijken. Er staan zoveel lekkere dingen tussen! Niet alles is vegetarisch, maar ik heb het idee dat ze steeds vaker vega(n) recepten online zetten. Zoals deze saucijzenbroodjes van bladerdeeg met kastanjechampignonvulling:

vegetarische saucijzenbroodjes

Filmpje

Ik kon geen geschreven recept vinden dus ik heb het filmpje goed onthouden en een paar keer teruggekeken toen ik in de keuken stond. Omdat ik best lief ben, heb ik de hoeveelheden van de ingrediënten en de bereidingswijze hieronder uitgetypt voor jullie. In combinatie met dit leuke filmpje van Kerryann Dunlop, wat een leuk mens vind ik dat toch, is het hartstikke makkelijk om te maken. Okay, let’s do this!

Zie je geen filmpje? Klik hier.

Recept

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 el dijon mosterd
  • 100 ml droge witte wijn
  • verse peterselie
  • tijm
  • 80 gram verse broodkruimels
  • zout en peper
  • 2 rollen bladerdeeg (bijv. AH eigen merk uit de koeling)
  • 1 scheutje amandelmelk
  • sesamzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de ui, bleekselderij en knoflook fijn.
  3. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit de ui, bleekselderij en knoflook voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
  4. Hak de kastanjechampignons fijn in een keukenmachine, of rasp/hak ze met de hand als je geen keukenmachine hebt.
  5. Voeg de champignons toe aan de pan en roer goed door. Na een minuut kan je de mosterd en de wijn er doorheen roeren. Laat dit nog even op het vuur staan tot al het vocht weg is en laat afkoelen.
  6. Snij de peterselie fijn en haal de blaadjes van de tijm, roer dit door het champignonmengsel.
  7. Voeg ook de broodkruimels toe. Deze maakte ik zelf van brood dat ik in de keukenmachine fijnhakte. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Rol het bladerdeeg uit, snij het over de lengte door midden. Doe een beetje amandelmelk op de randen met behulp van een kwastje. En leg de vulling erin. (Check het filmpje op 4:25 minuten.)
  9.  Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga er met een kwastje met amandelmelk nog even overheen en strooi er sesamzaadjes overheen.
  10. Snij de rol in 4 delen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  11. Ze moeten ongeveer 15 – 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

ingredienten vegetarische saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn leuk om op een feestje te serveren! Ik maakte ze als avondeten, niet supergezond, wel heel erg lekker. Ik maakte de helft van bovenstaand recept (ruim voldoende voor twee personen) en maakte hier een grote salade bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “Recept: Vegan saucijzenbroodjes van Food Tube

  1. Marieke schreef:

    Hmm dat klinkt heel goed. Megabedankt voor het uittypen van het recept van het filmpje 🙂

    | Reageer op deze reactie
  2. Veerlez schreef:

    Ik word altijd al kriebelig als er heel veel ingrediënten in een recept zitten, dan heb ik geen overzicht meer! Maar dit klinkt wel heel lekker, dus wellicht zet ik mij wel over mijn ingredientenangst heen! 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ah het lijkt meer dan dat het is hoor! Het meeste heb je vaak ook al in huis, zoals ui, knoflook en mosterd enzo! Komt heeelemaal goed 😀

      | Reageer op deze reactie
      1. Veerlez schreef:

        Knoflook vind ik vaak te veel werk, dus heb het niet standaard in huis 😉
        En mosterd heb ik een jeugdtrauma door, dus ook dat komt mijn huis niet in 😉
        En dan nog mijn notenallergie, dus veel recepten vallen dan weer af, maakt het wat lastig! 😉

        | Reageer op deze reactie
        1. Marieke schreef:

          Tip: knoflookpasta! Staat vaak bij de indo-producten in de supermarkt, potje met geplette/gemalen knoflook – niet zo lekker als ‘the real deal’ maar een prima alternatief 🙂

          | Reageer op deze reactie
  3. Emilia schreef:

    Opgeslagen! Ik heb al in geen miljoen jaar meer een saucijzenbroodje op, maar dit ziet er heeeel goed uit. En bedankt voor het delen van Food Tube, dat kanaal kende ik nog helemaal niet, shame on me!

    | Reageer op deze reactie
  4. Hesteranne schreef:

    Wow, dit ga ik zeker proberen. Toen ik nog vlees at, was een saucijzenbroodje altijd een van mijn favoriete traktaties!

    | Reageer op deze reactie
  5. Dina schreef:

    Aaah ze zien er zo lekker uit, maar ik ben allergisch voor paddenstoelen. 🙁

    | Reageer op deze reactie
  6. Daniëlle schreef:

    Oeioeioei, dat ziet er veel te lekker uit. Goed idee om te maken als mijn goede voornemen weer gesneuveld is. Nee grapje, ik ga dat gezonde eten natuurlijk gewoon volhouden.

    | Reageer op deze reactie
  7. Daisy schreef:

    Het water loopt me in de mond. Lijkt me heerlijk… heb er zin in.
    Ik eet zo direct een boterhammen met hummus en dadelpasta. Is wel wat anders, maar iets sneller klaar gemaakt.

    | Reageer op deze reactie
  8. Ellen schreef:

    Kerryann is zoo leuk! Ik volg haar al een tijdje op YT en ze is een van mijn favorieten op Foodtube! 🙂

    | Reageer op deze reactie
  9. Eilish schreef:

    Oh yummy dit ziet er zo lekker uit! Ik heb laatst voor het eerst een vegetarisch saucijenbroodje gegeten en die was ook soo delicious!

    | Reageer op deze reactie
  10. Karlijn schreef:

    Was de smaak van de champignons nog heel erg overheersend? Want daar ben ik niet zo’n fan van, maar ik denk dat met de combinatie van bladerdeeg het wel mee valt en dan durf ik het wel aan om te proberen 😉

    | Reageer op deze reactie
  11. Soraya schreef:

    Ohhh mjam dit lijkt me lekker! Misschien dat ik dit weekend de tijd vind om het te maken. Lief van je dat je het uitgetypt want ik ben meestal niet zo’n fan van filmpjes.

    | Reageer op deze reactie
  12. Iris schreef:

    Dit lijkt me echt lekker! Ik ben sowieso al gek op bladerdeeg, een plak met suiker uit de oven is al top.

    | Reageer op deze reactie
  13. Ruth schreef:

    Zou ik de selderij door een andere groente kunnen vervangen? In mijn ienieminie Franse supermarkt hebben ze dat namelijk niet…

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Dan zou ik het gewoon weglaten, er hoeft maar 1 stengel in, is als extraatje voor de smaak. Ik kan zo snel ook niet iets bedenken wat er op lijkt eigenlijk! Ik denk dat het dan nog steeds heel lekker is, no worries 😀

      | Reageer op deze reactie
  14. Chantal schreef:

    Dit klinkt goed en lekker! Het is dat het regent, anders was ik naar de winkel gerend voor de ingredienten 😉

    | Reageer op deze reactie
  15. Suzanne schreef:

    Aaaaaah deze wil ik nu maken….. Ik heb helaas niet alles in huis dus dat wordt van de week maar een keer aan de slag.

    | Reageer op deze reactie
  16. Lysanne schreef:

    Weet je hoelang ik geen saucijzenbroodje meer heb gegeten! Dankje dankje voor het recept 🙂 Nu kan ik eindelijk vegetarisch snacken 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. caroline schreef:

      maar het bladerdeeg is toch niet veganistisch? weet je hoe ik aan vegan bladerdeeg kan komen?

      | Reageer op deze reactie
      1. Iris schreef:

        O.a. bladerdeeg van Tante Fanny is veganistisch. Dat is bij veel supermarkten te koop. En anders even goed de ingrediëntenlijst checken 🙂

        | Reageer op deze reactie
Back to Top