Recept: Vegan saucijzenbroodjes van Food Tube

Oeh, dit is goed! Ik liet het al zien op Twitter en Instagram en kreeg véél vragen over het recept. Nu is het niet mijn eigen recept, maar van het fantastische Youtubekanaal Food Tube van Jamie Oliver. Mocht je dit kanaal nog niet kennen, zou je het zeker even moeten bekijken. Er staan zoveel lekkere dingen tussen! Niet alles is vegetarisch, maar ik heb het idee dat ze steeds vaker vega(n) recepten online zetten. Zoals deze saucijzenbroodjes van bladerdeeg met kastanjechampignonvulling:

vegetarische saucijzenbroodjes

Filmpje

Ik kon geen geschreven recept vinden dus ik heb het filmpje goed onthouden en een paar keer teruggekeken toen ik in de keuken stond. Omdat ik best lief ben, heb ik de hoeveelheden van de ingrediënten en de bereidingswijze hieronder uitgetypt voor jullie. In combinatie met dit leuke filmpje van Kerryann Dunlop, wat een leuk mens vind ik dat toch, is het hartstikke makkelijk om te maken. Okay, let’s do this!

Zie je geen filmpje? Klik hier.

Recept

Ingrediënten:

 • 1 ui
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 knoflooktenen
 • 1 el olijfolie
 • 500 gram kastanjechampignons
 • 1 el dijon mosterd
 • 100 ml droge witte wijn
 • verse peterselie
 • tijm
 • 80 gram verse broodkruimels
 • zout en peper
 • 2 rollen bladerdeeg (bijv. AH eigen merk uit de koeling)
 • 1 scheutje amandelmelk
 • sesamzaad

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de ui, bleekselderij en knoflook fijn.
 3. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit de ui, bleekselderij en knoflook voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
 4. Hak de kastanjechampignons fijn in een keukenmachine, of rasp/hak ze met de hand als je geen keukenmachine hebt.
 5. Voeg de champignons toe aan de pan en roer goed door. Na een minuut kan je de mosterd en de wijn er doorheen roeren. Laat dit nog even op het vuur staan tot al het vocht weg is en laat afkoelen.
 6. Snij de peterselie fijn en haal de blaadjes van de tijm, roer dit door het champignonmengsel.
 7. Voeg ook de broodkruimels toe. Deze maakte ik zelf van brood dat ik in de keukenmachine fijnhakte. Voeg naar smaak zout en peper toe.
 8. Rol het bladerdeeg uit, snij het over de lengte door midden. Doe een beetje amandelmelk op de randen met behulp van een kwastje. En leg de vulling erin. (Check het filmpje op 4:25 minuten.)
 9.  Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga er met een kwastje met amandelmelk nog even overheen en strooi er sesamzaadjes overheen.
 10. Snij de rol in 4 delen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
 11. Ze moeten ongeveer 15 – 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

ingredienten vegetarische saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes zijn leuk om op een feestje te serveren! Ik maakte ze als avondeten, niet supergezond, wel heel erg lekker. Ik maakte de helft van bovenstaand recept (ruim voldoende voor twee personen) en maakte hier een grote salade bij.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

34 reacties op “Recept: Vegan saucijzenbroodjes van Food Tube

 1. Hmm dat klinkt heel goed. Megabedankt voor het uittypen van het recept van het filmpje 🙂

 2. Ik word altijd al kriebelig als er heel veel ingrediënten in een recept zitten, dan heb ik geen overzicht meer! Maar dit klinkt wel heel lekker, dus wellicht zet ik mij wel over mijn ingredientenangst heen! 😉

  • iris

   Ah het lijkt meer dan dat het is hoor! Het meeste heb je vaak ook al in huis, zoals ui, knoflook en mosterd enzo! Komt heeelemaal goed 😀

   • Knoflook vind ik vaak te veel werk, dus heb het niet standaard in huis 😉
    En mosterd heb ik een jeugdtrauma door, dus ook dat komt mijn huis niet in 😉
    En dan nog mijn notenallergie, dus veel recepten vallen dan weer af, maakt het wat lastig! 😉

    • Tip: knoflookpasta! Staat vaak bij de indo-producten in de supermarkt, potje met geplette/gemalen knoflook – niet zo lekker als ‘the real deal’ maar een prima alternatief 🙂

 3. Emilia

  Opgeslagen! Ik heb al in geen miljoen jaar meer een saucijzenbroodje op, maar dit ziet er heeeel goed uit. En bedankt voor het delen van Food Tube, dat kanaal kende ik nog helemaal niet, shame on me!

 4. Wow, dit ga ik zeker proberen. Toen ik nog vlees at, was een saucijzenbroodje altijd een van mijn favoriete traktaties!

 5. Oeioeioei, dat ziet er veel te lekker uit. Goed idee om te maken als mijn goede voornemen weer gesneuveld is. Nee grapje, ik ga dat gezonde eten natuurlijk gewoon volhouden.

 6. Daisy

  Het water loopt me in de mond. Lijkt me heerlijk… heb er zin in.
  Ik eet zo direct een boterhammen met hummus en dadelpasta. Is wel wat anders, maar iets sneller klaar gemaakt.

 7. Ellen

  Kerryann is zoo leuk! Ik volg haar al een tijdje op YT en ze is een van mijn favorieten op Foodtube! 🙂

 8. Eilish

  Oh yummy dit ziet er zo lekker uit! Ik heb laatst voor het eerst een vegetarisch saucijenbroodje gegeten en die was ook soo delicious!

 9. Was de smaak van de champignons nog heel erg overheersend? Want daar ben ik niet zo’n fan van, maar ik denk dat met de combinatie van bladerdeeg het wel mee valt en dan durf ik het wel aan om te proberen 😉

 10. Soraya

  Ohhh mjam dit lijkt me lekker! Misschien dat ik dit weekend de tijd vind om het te maken. Lief van je dat je het uitgetypt want ik ben meestal niet zo’n fan van filmpjes.

 11. Iris

  Dit lijkt me echt lekker! Ik ben sowieso al gek op bladerdeeg, een plak met suiker uit de oven is al top.

 12. Ruth

  Zou ik de selderij door een andere groente kunnen vervangen? In mijn ienieminie Franse supermarkt hebben ze dat namelijk niet…

  • iris

   Dan zou ik het gewoon weglaten, er hoeft maar 1 stengel in, is als extraatje voor de smaak. Ik kan zo snel ook niet iets bedenken wat er op lijkt eigenlijk! Ik denk dat het dan nog steeds heel lekker is, no worries 😀

 13. Dit klinkt goed en lekker! Het is dat het regent, anders was ik naar de winkel gerend voor de ingredienten 😉

 14. Suzanne

  Aaaaaah deze wil ik nu maken….. Ik heb helaas niet alles in huis dus dat wordt van de week maar een keer aan de slag.

 15. Lysanne

  Weet je hoelang ik geen saucijzenbroodje meer heb gegeten! Dankje dankje voor het recept 🙂 Nu kan ik eindelijk vegetarisch snacken 😉

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten