Recept: Broodje shoarma

Ik kan het eigenlijk geen recept noemen, maar ik wilde gewoon even laten zien dat als je vegetarisch eet, je nog steeds van een broodje shoarma kan genieten als je daar behoefte aan hebt! Ik had een lastig tentamen achter de rug en voelde ineens een enorme ‘craving’ naar een broodje shoarma met lekker veel knoflooksaus. Bij Ekoplaza kocht ik een doosje biologische shoarma van De Vegetarische Slager, pitabroodjes en knoflooksaus. Eigenlijk kocht ik twee doosjes want ik had heel veel honger, maar dan lijk ik zo’n vreetzak.

vegetarische shoarma

Dit heb je nodig voor twee pitabroodjes met shoarma:

  • 1 doosje bio shoarma van De Vegetarische Slager
  • 2 pitabroodjes
  • knoflooksaus
  • sla

Zo maak je het: Bak de vegetarische shoarma, verwarm de pitabroodjes, gooi heel veel knoflooksaus in het broodje, doe de shoarma en sla erin, gooi er nog meer knoflooksaus over. Enjoy!

Ook lekker: stukjes paprika en rode ui om mee te bakken met de shoarma. Voor een uitgebreide lunch kan je er een frisse salade bij maken van sla, komkommer, tomaat en citroendressing.

vegetarisch broodje shoarma
Pitabroodjes van Florentin, knoflooksaus van Bionova (geen aanrader overigens) en shoarma.
ingredienten vegetarische shoarma
Ingrediëntenlijst van de vegetarische shoarma

De Vegetarische Slager Bio Shoarma

De vegetarische shoarma van De Vegetarische Slager is gemaakt van lupine van Hollandse teelt. Veel vleesvervangers worden met soja gemaakt, maar dit is vaak niet zo lekker en ook minder verantwoord. Soja komt vaak van de andere kant van de wereld, lupine is daarentegen een streekproduct. Lupinemeel wordt gemaakt van de zaden van de blauwe lupine, een vlinderbloemige plant. En blijkbaar kan je daar hartstikke goed de structuur van echt vlees mee nabootsen, de Kipstuckjes van DVS smaken namelijk eng goed naar echte kip. Dat is wel even wennen als je al jaren geen vlees meer hebt gegeten. Maar lekker is het zeker! Dat vind ik ook van de shoarma, al schijnt het meer naar kipshoarma te smaken dan de normale shoarma die ik gewend was. Ik heb geen idee hoe kipshoarma smaakt, dus daar kan ik niets over zeggen. De prijzen zijn wel even slikken, voor één zo’n doosje bio shoarma van 160 gram betaalde ik bij Ekoplaza ruim 4 euro. (In de webshop van DVS ben je goedkoper uit.) Ik vind het dan ook niet iets om elke dag op tafel te zetten, maar voor zo nu en dan. Als ik bijvoorbeeld net een lastig tentamen achter de rug heb, dan mag dat.

Fun fact 1: shoarma was één van mijn favo gerechten toen ik nog niet vegetarisch at. Fun fact 2: tot ik in een pizzeria/shoarmabar werkte en de geur van shoarma met zeurende klanten en keihard werken associeerde. Fun fact 3: ik heb 6 jaar als vegetariër in een pizzeria/shoarmabar gewerkt.

Heb jij deze vegetarische shoarma van De Vegetarische Slager al eens geprobeerd?

Back to Top