IKBENIRISNIET.nl bestaat 5 jaar!

Hiep hiep hoera! Precies vijf jaar geleden schreef ik mijn allereerste artikel op deze blog. “Benieuwd hoe lang ik dit vol ga houden..” dacht ik nog pessimistisch. Want dat was ik toen nog: een tot diep in mijn ziel rasechte pessimist. In die tijd is er veel veranderd (tegenwoordig kan ik mij een echte optimist noemen!) maar mijn blog is altijd een groot onderdeel van mijn dagelijkse leven geweest. Ik kan mij eerlijk gezegd ook geen leven voorstellen zonder mijn blog. En hoewel ik hééél soms wel eens denk ‘joe ik kap ermee en gooi alles offline’ omdat ik er even klaar mee ben, ben ik 99,99% van de tijd onwijs blij en dankbaar met al het moois dat mijn blog mij brengt.

nijnie viert feest

Wat 5 jaar bloggen mij heeft gebracht

Welk moois dan? Allereerst al jullie leuke, lieve, mooie reacties. En hier en daar ook wel wat kritische reacties natuurlijk. Dat is alleen maar goed, want ik kan zelf ook best kritisch zijn, en wat een blogger en haar lezers betreft is het toch vaak ‘soort zoekt soort’. Zou ik jullie daarom zo leuk vinden? In moeilijke tijden heeft mijn blog er vaak voor gezorgd dat ik toch iets had om voor uit bed te komen, hoe deprimerend dat dan ook mag klinken. En in leuke tijden, zoals de laatste paar jaar, maakt mijn blog mijn leven alleen nog maar leuker. In een college over positieve psychologie leerde ik dat geluk vermenigvuldigd wanneer je het deelt met anderen. Ik geloof dat dat klopt. In de rommelige chaos van mijn bestaan, brengt het schrijven van artikelen mijn hoofd altijd weer een beetje op orde. En ook daar zit wel wat in, want in een college van narratieve psychologie leerde ik dat schrijven écht therapeutisch werkt. En het brengt al mijn hobby’s bij elkaar tot één grote lievelingshobby: fotografie, koken, schrijven, internet en groene ambities. Wat het helemaal mooi heeft gemaakt is dat mijn lievelingshobby uiteindelijk mijn bijbaan naast mijn studie kon worden, want sinds vorig jaar is ikbenirisniet.nl een officieel bedrijfje met een eigen KvK-nummer. Dat is erg prettig want de ochtendkrant rondbrengen was geen succes (elke dag om 5 uur opstaan? Ja doei, na 3 maanden nam ik ontslag) en als je zo vergeetachtig bent als ik, is werken in de horeca ook geen droombaan, weet ik uit ervaring. Gelukkig kan ik mijzelf nu een echte business woman noemen. Ha, nee, dat valt wel mee.

confetti

Dankjewel

En dat was uiteraard niet mogelijk zonder jullie! Dus als klein bedankje geef ik het onderstaande cadeautje weg. Het is een goodiebox geworden met een mix van dingen die ik nog over had (van samenwerkingen met bedrijven bijvoorbeeld maar zelf niet heb gebruikt) en dingen die ik heb gekocht omdat ik ze gewoon leuk vind. Zoals die reep Tony’s Chocolonely. Die had ik al een week in huis voor deze winactie en het heeft mij al mijn discipline gekost om hem niet zelf op te eten. Ik vind dat iedereen karamel-zeezout-chocolade in zijn leven moet hebben. En deze zweverige buddha-thee waar ik lang geleden eens over schreef. Oh en van die maatlepeltjes, die zou ook iedereen in zijn keuken moeten hebben hangen! Handig als je iets wil maken uit mijn receptenindex. Verder vind in je in de ikbenirisniet goodiebox: drie boeken (één van Lena Dunham, één over superfoods en een klein doeboekje), lipbalm en cuticle cream van Burt’s Bees en Yes To dagcrème.

goodiebox

Én een limited edition handgeschreven kaartje van yours truly met een echt onzichtbaar kusje van Bunny von D. Hieronder het wazige bewijs op een actiefoto, want het leek me een beetje gek om Bunny von D dierproefvrije lippenstift op te doen om het kusje zichtbaar te maken.

kusje van Bunny von D

Omdat ik zelf de verzending regel (en een beetje blut ben, ik zei toch dat het mee viel met het business woman gebeuren) kan je alleen meedoen als je een postadres in Nederland hebt. Je kan alleen vandaag meedoen aan deze mini-winactie. En wat moet je doen om mee te doen? Nou, gewoon een reactie achterlaten. That’s it. De winnaar wordt willekeurig gekozen en krijgt morgen een berichtje via e-mail. Zou je dan binnen twee dagen willen reageren? Anders moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen. Oké, dat waren alle kleine lettertjes wel, succes!

Bedankt voor al jullie leuke reacties, mailtjes, likes en bezoekjes de afgelopen vijf jaar. Jullie zijn de allerrrleuksten. Op naar de 10 jaar!

Back to Top