IKBENIRISNIET.nl bestaat 5 jaar!

Hiep hiep hoera! Precies vijf jaar geleden schreef ik mijn allereerste artikel op deze blog. “Benieuwd hoe lang ik dit vol ga houden..” dacht ik nog pessimistisch. Want dat was ik toen nog: een tot diep in mijn ziel rasechte pessimist. In die tijd is er veel veranderd (tegenwoordig kan ik mij een echte optimist noemen!) maar mijn blog is altijd een groot onderdeel van mijn dagelijkse leven geweest. Ik kan mij eerlijk gezegd ook geen leven voorstellen zonder mijn blog. En hoewel ik hééél soms wel eens denk ‘joe ik kap ermee en gooi alles offline’ omdat ik er even klaar mee ben, ben ik 99,99% van de tijd onwijs blij en dankbaar met al het moois dat mijn blog mij brengt.

nijnie viert feest

Wat 5 jaar bloggen mij heeft gebracht

Welk moois dan? Allereerst al jullie leuke, lieve, mooie reacties. En hier en daar ook wel wat kritische reacties natuurlijk. Dat is alleen maar goed, want ik kan zelf ook best kritisch zijn, en wat een blogger en haar lezers betreft is het toch vaak ‘soort zoekt soort’. Zou ik jullie daarom zo leuk vinden? In moeilijke tijden heeft mijn blog er vaak voor gezorgd dat ik toch iets had om voor uit bed te komen, hoe deprimerend dat dan ook mag klinken. En in leuke tijden, zoals de laatste paar jaar, maakt mijn blog mijn leven alleen nog maar leuker. In een college over positieve psychologie leerde ik dat geluk vermenigvuldigd wanneer je het deelt met anderen. Ik geloof dat dat klopt. In de rommelige chaos van mijn bestaan, brengt het schrijven van artikelen mijn hoofd altijd weer een beetje op orde. En ook daar zit wel wat in, want in een college van narratieve psychologie leerde ik dat schrijven écht therapeutisch werkt. En het brengt al mijn hobby’s bij elkaar tot één grote lievelingshobby: fotografie, koken, schrijven, internet en groene ambities. Wat het helemaal mooi heeft gemaakt is dat mijn lievelingshobby uiteindelijk mijn bijbaan naast mijn studie kon worden, want sinds vorig jaar is ikbenirisniet.nl een officieel bedrijfje met een eigen KvK-nummer. Dat is erg prettig want de ochtendkrant rondbrengen was geen succes (elke dag om 5 uur opstaan? Ja doei, na 3 maanden nam ik ontslag) en als je zo vergeetachtig bent als ik, is werken in de horeca ook geen droombaan, weet ik uit ervaring. Gelukkig kan ik mijzelf nu een echte business woman noemen. Ha, nee, dat valt wel mee.

confetti

Dankjewel

En dat was uiteraard niet mogelijk zonder jullie! Dus als klein bedankje geef ik het onderstaande cadeautje weg. Het is een goodiebox geworden met een mix van dingen die ik nog over had (van samenwerkingen met bedrijven bijvoorbeeld maar zelf niet heb gebruikt) en dingen die ik heb gekocht omdat ik ze gewoon leuk vind. Zoals die reep Tony’s Chocolonely. Die had ik al een week in huis voor deze winactie en het heeft mij al mijn discipline gekost om hem niet zelf op te eten. Ik vind dat iedereen karamel-zeezout-chocolade in zijn leven moet hebben. En deze zweverige buddha-thee waar ik lang geleden eens over schreef. Oh en van die maatlepeltjes, die zou ook iedereen in zijn keuken moeten hebben hangen! Handig als je iets wil maken uit mijn receptenindex. Verder vind in je in de ikbenirisniet goodiebox: drie boeken (één van Lena Dunham, één over superfoods en een klein doeboekje), lipbalm en cuticle cream van Burt’s Bees en Yes To dagcrème.

goodiebox

Én een limited edition handgeschreven kaartje van yours truly met een echt onzichtbaar kusje van Bunny von D. Hieronder het wazige bewijs op een actiefoto, want het leek me een beetje gek om Bunny von D dierproefvrije lippenstift op te doen om het kusje zichtbaar te maken.

kusje van Bunny von D

Omdat ik zelf de verzending regel (en een beetje blut ben, ik zei toch dat het mee viel met het business woman gebeuren) kan je alleen meedoen als je een postadres in Nederland hebt. Je kan alleen vandaag meedoen aan deze mini-winactie. En wat moet je doen om mee te doen? Nou, gewoon een reactie achterlaten. That’s it. De winnaar wordt willekeurig gekozen en krijgt morgen een berichtje via e-mail. Zou je dan binnen twee dagen willen reageren? Anders moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen. Oké, dat waren alle kleine lettertjes wel, succes!

Bedankt voor al jullie leuke reacties, mailtjes, likes en bezoekjes de afgelopen vijf jaar. Jullie zijn de allerrrleuksten. Op naar de 10 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

338 reacties op “IKBENIRISNIET.nl bestaat 5 jaar!

 1. Gefeliciteerd met je blogoversary, Iris! Supergoed dat je er al zo lang mee bezig bent. 🙂 Maar bloggen is ook zo fijn. <3 Ik kijk uit naar nog veel meer vrolijke, groene en konijnige posts. En wat een leuk goodie pakket! Dat zou natuurlijk ook superleuk zijn. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Minke schreef:

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik hoop dat je nog heeel lang doorgaat want dit is mijn favoriete blog ! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Hella schreef:

  Gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan!

  Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat, want dit is echt 1 van mijn favo websites (vooral voor de recepten)

  | Reageer op deze reactie
 4. Krista schreef:

  Gefeliciteerd! Ik vind je blog zowel grappig, ontwapenend eerlijk als leerzaam. Ik kijk uit naar de volgende ( of veelvoud van ) 5 jaar. En ik maak graag een kansje op je leuke pakket!

  | Reageer op deze reactie
 5. Anja schreef:

  Hoi Iris & Bunny!
  Gefeliciteerd met het jubileum – ik heb jullie nog maar net ontdekt en geniet van jullie avonturen.
  Veel plezier de komende jaren!!!

  | Reageer op deze reactie
 6. Margriet schreef:

  Gefeliciteerd! Ik bezoek je blog sinds een aantal maanden dagelijks, nadat ik een interview met je had gelezen in de Tubantia. Ga zo door, want je posts over groen doen werken erg inspirerend!

  | Reageer op deze reactie
 7. Prisca Visser schreef:

  Super leuk Iris, het is altijd een feestje om jou blogs te lezen. Gefeliciteerd en ga zo door natuurlijk! Ik weet hoe lastig en veeleisend het bloggen soms kan zijn 🙂
  Succes met het kiezen van een winnaar, het zijn nog al wat reacties!

  | Reageer op deze reactie
 8. Nadia schreef:

  GEFELICITEERD 🙂 wat een mijlpaal. En wat een geweldige, bijzondere winactie. Past helemaal bij je blog.

  | Reageer op deze reactie
 9. Bonnie Nottroth schreef:

  Wauw wat leuk zeg, 5 jaar. Ik volg je blog pas 5 maanden en vind hem heel fijn.
  Ik hoop dat ik dit originele pakket win :$
  Op naar de tien!

  | Reageer op deze reactie
 10. Magda schreef:

  Super dat je blog alweer 5 jaar bestaat! Op naar de 10 🙂 Ik ben benieuwd wat voor moois we nog krijgen te lezen!

  | Reageer op deze reactie
 11. marijksels schreef:

  Wiehoe…feestje!!! Van harte met je 5 mooie blogjaren!!! Op naar hopelijk nog vele meer!!

  | Reageer op deze reactie
 12. Eveline schreef:

  Van harte met je blogjubileum! En bunny von D’s kusje, aaah *smelt* Geniet van de volgende blogjaren en ga alsjeblieft zo door:)

  | Reageer op deze reactie
 13. Esther schreef:

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog! Ik volg je nog niet zo lang, ik denk sinds juni of juli vorig jaar pas, maar je zit nu in mijn rondje meest favoriete blogs!
  Ga je trouwens ook weer mee doen aan de VeganChallenge in april?

  | Reageer op deze reactie
 14. Christa schreef:

  Nog net op tijd met reageren vandaag! : ) Ik ben zo blij met jouw blog, ga zo door! liefs

  | Reageer op deze reactie
 15. sonja schreef:

  Gefeliciteerd! Al ken ik jouw blog pas een halfjaartje hoop ik dat je nog lang door blijft schrijven 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. paulien schreef:

  Wauw, gefeliciteerd 😀
  Wat ben ik blij dat ik jou blog heb gevonden! Ik vind namelijk een hele hoop dezelfde dingen leuk/interessant/belangrijk 🙂
  Het is altijd een fijn momentje op de dag om even je blog te bekijken en te lezen watvoor moois er nu weer staat!
  En je zet me ook soms aan het denken en dat vind ik helemaal tof ^^

  Dusseh, ga zo door 😉

  | Reageer op deze reactie
 17. Astrid schreef:

  Ik ben een beetje laat, maar alnog gefeliciteerd en veel succes in de toekomst gewenst. 😀
  Ik volg je blog met plezier en leer ook nog eens van alle slimme tips die langs komen!

  Liefs uit Groningen.

  | Reageer op deze reactie
 18. Madeleine schreef:

  Een beetje laat, maar als nog van harte gefeliciteerd met de 5 jaar! Ik vind je blog ontzettend tof en inspirerend, zeker nu ik sinds een weekje helemaal vegan eet vind ik hier veel leuke tips :D. Op naar de 10 jaar!

  | Reageer op deze reactie
 19. Andrea schreef:

  Gefeliciteerd! Super tof dat je dit al vijf jaar doet! 🙂 Je blog is echt inspirerend!

  | Reageer op deze reactie
 20. Stephanie schreef:

  Gefeliciteerd Iris!
  Dat de komende 5 jaar je ook een hoop moois mogen brengen!

  Heel veel liefs

  | Reageer op deze reactie
 21. Maxime schreef:

  Gefeliciteerd! Ik heb je nog niet heel lang geleden ontdekt, maar vind je posts altijd erg leuk!

  | Reageer op deze reactie
 22. fleur schreef:

  Natuurlijk ben ik te laat voor de goodies, maar he, dan moet ik zelf maar even gaan winkelen (vind ik ook niet heel erg). Gefeliciteerd met je vijfjarig bestaan! Ik hoop dat je verlopig nog even doorgaat, want wat moet ik anders lezen in de bus?

  | Reageer op deze reactie
 23. Paul schreef:

  Wow, wat een reacties zeg! Dat moet je blogverjaardag al heel feestelijk hebben gemaakt. Een dagje te laat, maar ik wil je toch graag nog even feliciteren met je blogverjaardag. En ik neem aan dat Bunny von D een extra wortel (of iets dergelijks) heeft gekregen gisteren? Zij is immers ook de ster van het blog!

  | Reageer op deze reactie
 24. Christianne schreef:

  Gefeliciteerd wat leuk! En 5 jaar das best lang alweer! 😀

  | Reageer op deze reactie
 25. Daisy schreef:

  Hieperdepiep hoera!!! Iris, Van Harte Gefeliciteerd met je eerste lustrum!
  Vooral doorgaan…………leuk.

  | Reageer op deze reactie
 26. Manon schreef:

  Wauw, wat veel reacties op dit artikel! Blijkt wel dat je heel veel stille lezers hebt. Ik ben er ook zo één, ik volg je al een jaar of 4 denk ik. Ik heb zelfs nog bij je in de klas gezeten in Enschede, toen we beiden MWD deden. Ook ik ben psychologie gaan studeren, dus ik heb zo’n beetje dezelfde weg behandeld als jij 🙂 Ook met de verschrikkelijke statistiekhorror. Ik denk dat die herkenbaarheid en je nuchterheid ervoor heeft gezorgd dat ik je nog steeds volg. In ieder geval, gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan van je blog. En een aai voor Bunny von D!

  | Reageer op deze reactie
 27. Sonja schreef:

  Iris nog GEFELICITEEERD met je 5-jarige blog!! Wat een lange tijd joh, maar ik vind ‘m echt tof en hoop dat ie nog vele jaren erbovenop krijgt:)
  Sorry trouwens dat ik eigenlijk 2 dagen te laat ben haha maar ik wilde je tóch nog even feliciteren (als ik had geweten dat er een winactie was.. ;))

  | Reageer op deze reactie
Back to Top