Review: Lush Fresh Farmacy

Na mijn thee-fase ga ik nu door een Lush-fase, valt het al op? Ik wil er het liefst alles van proberen want het voelt allemaal zo lekker luxe. Het Lush product waar ik op dit moment helemaal weg van ben is de reiniger Fresh Farmacy. Waar ik nòg meer weg van ben trouwens is de Dream Cream. Mijn huid is zóóó zacht. Maar die review volgt nog, first things first, ik presenteer u Fresh Farmacy:

lush fresh farmacy review

Ingrediënten

De ingrediënten van Lush Fresh Farmacy zijn: Kalamijn poeder (Calamine Powder), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Kamille afkooksel, Roomse (Anthemis nobilis), Vlierbloesem afkooksel (Sambucus nigra), Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Natriumstearaat (Sodium Stearate), Natrium Hydroxide (Sodium Hydroxide), Water (Aqua), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia), Roos absolue (Rosa damascena), Glycerine (Glycerine), Natrium Chloride (Sodium Chloride), EDTA (EDTA), Tetrasodium Etidronaat (Tetrasodium Etidronate), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum.
Een behoorlijke lijst met zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten. Ook zie je er SLS tussenstaan, een ingredient dat veel mensen doodeng vinden en het liefst vermijden. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan vind, ik heb er eerlijk gezegd ook gewoon te weinig verstand van want ik ben nooit goed in Scheikunde geweest, maar ik kan er in ieder geval niet van wakker liggen. Kalamijn vermindert roodheid, kamille kalmeert en lavendel en tea trea zijn vooral goed voor probleemhuidjes. Zoals die van mij, helaas. Alle ingrediënten zijn vegan.

fresh farmacy bewaren

Gebruik

Fresh Farmacy is geen zeep, ook al lijkt het wel zo omdat de reiniger in een blok gegoten is. Wel kan je hem op dezelfde manier gebruiken als zeep. Ik heb een stukje van het blok (100 gram) afgesneden en dat bewaar ik in een afsluitbaar potje in de badkamer. De rest bewaar ik in het bovenstaande glazen konijnenbakje in de slaapkamer, zodat het niet steeds nat wordt. De reiniger gebruik ik elke ochtend als ik onder de douche sta, je wrijft het even tussen je natte handen en het schuim smeer ik dan als een romige crème op mijn gezicht. Het voelt helemaal niet stroef zoals bij een normale blok zeep, maar juist lekker zacht. Na de tijd voelt mijn huid wel een klein beetje trekkerig, maar dan doe ik er een laagje Lush Vanishing Cream op en komt alles goed.

fresh farmacy

Ervaring

Het was even wennen in het gebruik, want ik ben een pompje of fles met gezichtsreiniger gewend, maar ik vind het nu hartstikke fijn werken. Bijkomend ‘groen’ voordeel is dat je geen verpakking hebt bij dit product, dat is natuurlijk alleen maar mooi! Fresh Farmacy ruikt heel lekker naar lavendel en werkt erg goed voor mijn huid. Ik heb geen mega vette huid, maar wel een gemengde huid die zo nu en dan onder de pukkels zit. Niet leuk! Fresh Farmacy gebruik ik nu drie weken en ik heb het idee dat mijn huid er wel wat beter uitziet, maar of het nu aan deze reiniger te danken is, weet ik natuurlijk niet zeker. Ik vind hem in ieder geval erg fijn in gebruik (heel zuinig ook!) en blijf hem voorlopig gewoon dagelijks gebruiken.

fresh farmacy

Fresh Farmacy kost 8,70 euro voor 100 gram en is te koop in Lush winkels of de webshop.

Back to Top