Review: Lush Fresh Farmacy

Na mijn thee-fase ga ik nu door een Lush-fase, valt het al op? Ik wil er het liefst alles van proberen want het voelt allemaal zo lekker luxe. Het Lush product waar ik op dit moment helemaal weg van ben is de reiniger Fresh Farmacy. Waar ik nòg meer weg van ben trouwens is de Dream Cream. Mijn huid is zóóó zacht. Maar die review volgt nog, first things first, ik presenteer u Fresh Farmacy:

lush fresh farmacy review

Ingrediënten

De ingrediënten van Lush Fresh Farmacy zijn: Kalamijn poeder (Calamine Powder), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Kamille afkooksel, Roomse (Anthemis nobilis), Vlierbloesem afkooksel (Sambucus nigra), Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Natriumstearaat (Sodium Stearate), Natrium Hydroxide (Sodium Hydroxide), Water (Aqua), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia), Roos absolue (Rosa damascena), Glycerine (Glycerine), Natrium Chloride (Sodium Chloride), EDTA (EDTA), Tetrasodium Etidronaat (Tetrasodium Etidronate), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum.
Een behoorlijke lijst met zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten. Ook zie je er SLS tussenstaan, een ingredient dat veel mensen doodeng vinden en het liefst vermijden. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan vind, ik heb er eerlijk gezegd ook gewoon te weinig verstand van want ik ben nooit goed in Scheikunde geweest, maar ik kan er in ieder geval niet van wakker liggen. Kalamijn vermindert roodheid, kamille kalmeert en lavendel en tea trea zijn vooral goed voor probleemhuidjes. Zoals die van mij, helaas. Alle ingrediënten zijn vegan.

fresh farmacy bewaren

Gebruik

Fresh Farmacy is geen zeep, ook al lijkt het wel zo omdat de reiniger in een blok gegoten is. Wel kan je hem op dezelfde manier gebruiken als zeep. Ik heb een stukje van het blok (100 gram) afgesneden en dat bewaar ik in een afsluitbaar potje in de badkamer. De rest bewaar ik in het bovenstaande glazen konijnenbakje in de slaapkamer, zodat het niet steeds nat wordt. De reiniger gebruik ik elke ochtend als ik onder de douche sta, je wrijft het even tussen je natte handen en het schuim smeer ik dan als een romige crème op mijn gezicht. Het voelt helemaal niet stroef zoals bij een normale blok zeep, maar juist lekker zacht. Na de tijd voelt mijn huid wel een klein beetje trekkerig, maar dan doe ik er een laagje Lush Vanishing Cream op en komt alles goed.

fresh farmacy

Ervaring

Het was even wennen in het gebruik, want ik ben een pompje of fles met gezichtsreiniger gewend, maar ik vind het nu hartstikke fijn werken. Bijkomend ‘groen’ voordeel is dat je geen verpakking hebt bij dit product, dat is natuurlijk alleen maar mooi! Fresh Farmacy ruikt heel lekker naar lavendel en werkt erg goed voor mijn huid. Ik heb geen mega vette huid, maar wel een gemengde huid die zo nu en dan onder de pukkels zit. Niet leuk! Fresh Farmacy gebruik ik nu drie weken en ik heb het idee dat mijn huid er wel wat beter uitziet, maar of het nu aan deze reiniger te danken is, weet ik natuurlijk niet zeker. Ik vind hem in ieder geval erg fijn in gebruik (heel zuinig ook!) en blijf hem voorlopig gewoon dagelijks gebruiken.

fresh farmacy

Fresh Farmacy kost 8,70 euro voor 100 gram en is te koop in Lush winkels of de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 reacties op “Review: Lush Fresh Farmacy

 1. Lauriëtte schreef:

  Klinkt erg fijn! Denk inderdaad dat zo’n blok erg lang meegaat. Met een fles ben je al sneller geneigd om meer te pakken. Heb opgezocht wat er zo erg is aan SLS, maar kan er niks zinnigs over vinden (of ik begrijp het gewoon niet, kan ook). Ondanks dat ik de prijzen wat hoog vind, moet ik binnenkort misschien maar gewoon eens iets kopen van Lush! Misschien dat ik dan begrijp waarom het zoveel geld waard is haha! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Femke schreef:

  Als mijn gezichtsreiniger op is, ga ik zeker deze proberen! Ik heb in de winter echt een hele droge en rode huid en veel gezichtsreinigers die “voor alle huidtypen zijn”, zijn dus niét voor mijn huid, haha. 🙁

  | Reageer op deze reactie
 3. Dina schreef:

  Oh men, dat konijnenpotje. <3 Zooo leuk. Deze gezichtsreiniger zou ik ook wel eens willen proberen.

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Ja, deze klinkt wel goed! Ik merk dat mijn huid in de winter echt een stuk meer te lijden heeft en ben nog altijd op zoek naar de juiste producten omdat een beetje tegen te gaan.. Maar aan Lush had ik nog helemaal niet gedacht 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. chucky1012 schreef:

  Wat fijn weer een nieuwe verslaving erbij van dit merk 😉
  Leuk en ik ken het niet maar het lijkt me zo fijn 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Xaviera schreef:

  Wat een fijne review! Dit klinkt als een heerlijk product (maar welk product niet van Lush? 😉 ) en wil ik zeker een keer uitproberen. Fijn dat Fresh Farmacy ook zo zuinig is in het gebruik!

  | Reageer op deze reactie
 7. Ellen schreef:

  Oeeh klinkt erg fijn! Alleen lavendelgeur… daar houd ik niet zo van 😛

  Voor wie het nog willen weten: het ding met SLS is dat het uitdrogend kan zijn voor je huid. (Side-note: ALLE sterke reinigers kunnen je huid uitdrogen, niet alleen SLS.) Maar ja, als je daar zelf geen last van hebt dan is het natuurlijk geen probleem om producten met SLS te gebruiken. Het zit ook echt in bijna alle douchegels en shampoo dus vermijden is ook nog wel een beetje gedoe 😛

  Dus ja ik zou zeggen zo lang jouw huid er niet slecht op reageert, kan je het gewoon gebruiken. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Michelle schreef:

  Ik weet dat deze review zich richt op een product van Lush (and I like it a lot!), maar kunnen we even met zijn allen stilstaan bij DAT KONIJNTJE?!?!

  | Reageer op deze reactie
 9. Kimberly schreef:

  Ooooh ik ben ook zo gek op de producten van Lush! Je wordt toch ook hebberig als je die winkel binnenloopt of de website bezoekt? Het liefst wil ik alles. Dit product lijkt me trouwens wel fijn, maar ikzelf gebruik bijna nooit zeep…

  | Reageer op deze reactie
 10. Jorinde schreef:

  Een heldere review!

  Had nog niet van dit product gehoord, maar ga hem zeker bestellen ( bestel al best wel een lading voor valentijnsdag dus dan kan deze er ook wel bij 😉 )

  xx

  Curvybird.blogspot.nl

  | Reageer op deze reactie
 11. Judith schreef:

  Hier een mede-verslaafde! Zulk lekker spul en ook zoooo fijn om te weten dat het allemaal verantwoord is, instant goooood-feeling!
  Nou is mijn zus manager Nederland van Lush dus ik ben een erg verwend meisje..
  Ik krijg altijd honger als ik ergens een Lush-winkel binnenloop en ga altijd wel met een “gestilde grote óf kleine trek” de deur uit..
  Superleuk om te zien dat jij het gebruikt en zo promoot.
  Fan van je blog & je bunnies!
  Lfs, Judith

  | Reageer op deze reactie
 12. Saar schreef:

  Wat een heerlijk stukje ‘zeep’. Een reiniger die je zo mee kan nemen onder de douche zonder al te veel verpakking lijkt mij ook wel leuk. Ik moet maar even een stad gaan bezoeken die een Lush heeft 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Danielle schreef:

  PARDON!??! wat een ontzettend super mooi en leuk zeepbakje!

  | Reageer op deze reactie
 14. Sabrina schreef:

  Klinkt goed zeg! En het ziet er heerlijk uit (: De Lush is zo’n fijne winkel, alles is zo leuk daar!

  | Reageer op deze reactie
 15. Nadia schreef:

  Oh, ik loop Lush de laatste tijd ook zo vaak binnen, vind het zo’n fijne winkel!

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Review: Lush Vanishing Cream | IKBENIRISNIET
 17. Pingback: 9 x vaste zepen met verschillende toepassingen | IKBENIRISNIET
Back to Top