Mijn eerste tattoo: bloemen & bijen

Whaaaa, ik heb een tattoo! Dat denk ik elke keer als ik in de spiegel kijk. Hoewel ik al járen een tattoo wilde, liet ik een maand geleden pas mijn eerste tattoo zetten. En niet zo’n kleintje ook, want als ik iets doe dan doe ik het ook gelijk goed. 

Mijn eerste tattoo

Mijn eerste tattoo

Ik geloof dat ik rond mijn vijftiende voor het eerst een tattoo wilde. Ik was fervent Myspacer, zo eentje die iets te overenthousiast met het gebruik van oogpotlood was, en wilde twee giga-sterren onder mijn sleutelbeenderen. Daarna wilde ik bloemen. (Ik had ze zelfs al gephotoshopt. Ja, dat ben ik echt!) Ook de uiterst clichétekst “Dance like no one’s watching, love like you’ve never been hurt, sing like no one’s listening” passeerde de revue. Heden-Iris is zo dankbaar dat Verleden-Iris deze plannen nooit heeft doorgezet.

Nu ben ik natuurlijk uitgegroeid tot een erg wijs en volwassen persoon, inclusief beter kapsel, en leek het me een goed idee om nu écht een tattoo te laten zetten. Vorig jaar vond ik de meest fantastische tattoo-artist met een stijl waar ik direct verliefd op werd én die tatoeëert met vegan inkt. Op het moment dat ik een mailtje stuurde, bleek echter dat mijn nummero één tattoo-artist naar Zweden zou emigreren. Heb ik weer. Ondertussen bleef ik verder zoeken naar iemand met een vergelijkbare stijl, maar niemand kon tippen aan Alex. Gelukkig was Alex afgelopen maand voor een weekje in Utrecht bij The Ink Society en was er plek voor mij, yay! Geduld wordt beloond.

Mijn eerste tattoo blogpost

Bijvriendelijke bloemen en zoemende bijen

Ik had geen heel duidelijk beeld voor ogen wat ik qua tattoo wilde, behalve dat ik graag bloemen en een bij wilde op mijn bovenarm. Met ietsiepietsie kleur. Dat is wat ik mailde naar Alex en daar kwam gelijk een ontwerp uit dat ik perfect vond. Mijn tattoo bestaat uit een botanisch tafereel van klaprozen, lavendel, venkel, korenbloem en twee bijen. De kleurenvlakken zijn in honingraatvormpjes toegevoegd; ook een idee van Alex. Het is echt een kunstwerkje, ik vind het zó mooi.

Op de dag dat het allemaal zou gebeuren zag ik er als een berg tegenop. Vooral het van huis zijn gaat me de laatste tijd niet goed af dus een treinreis naar Utrecht voelde als een wereldreis in mijn hoofd. Maar toen ik eenmaal in de tattooshop was en Alex had gesproken ging álles goed en voelde ik me op mijn gemak. Iedereen was er aardig en de sfeer was goed. Het laten zetten van de tattoo duurde ongeveer drie en een half uur, dat was de grootste uitdaging: zo lang stilzitten, holy guacamole. Pijn deed het niet, ik geloof dat pijn sowieso over het algemeen erg meevalt op de plek waar ik de tattoo liet zetten. Het voelde meer alsof er met een scherp geslepen potlood op mijn arm werd getekend.

Op deze foto zie je hoe mijn tattoo was direct na het zetten. Inmiddels is de tattoo mooi geheeld, zoals je hieronder kan zien.

Mijn eerste tattoo

De symboliek van mijn tattoo

Ja nou, die is er eigenlijk niet. Ik vind wilde bloemen heel mooi en ik houd van bijen, zoals je weet. Het leek me ook redelijk tijdloos, niet geheel onbelangrijk voor een tattoo. Ik denk namelijk niet dat ik op een dag wakker word en denk “hè jakkes, bloemen..”. Het enige dat misschien minder tijdloos is, maar laten we hopen van niet, zijn de bijen. De bijen hebben het namelijk moeilijk en sommige soorten staan zelfs op de lijst met bedreigde diersoorten. Dat is voor mij wel een gedachte die achter het ontwerp zit: save the bees!  🐝

Het is gewoon een echte Iris-tattoo, dus ik denk dat de symboliek meer indirect is zonder dat ik daar heel bewust over heb nagedacht. Ik koos immers voor wilde bloemen, en niet voor een netjes gerangschikt boeketje rozen. Samen met dat vleugje kleur en het duurzame statement door de bijen zegt dat toch wel iets. Ik vind het heel mooi dat ik op die manier iets van mijn identiteit en waar ik in geloof naar buiten kan dragen, als een vorm van zelfexpressie. (Mocht dit je hipster-millenial in de oren klinken dan heb je helemaal gelijk aangezien ik ben geboren in 1990.)

Mijn eerste tattoo

Outfit: hemdje met kant is van het merk Alchemist, vest is van Sissy-Boy (collectie van twee jaar geleden) en de goudkleurige ketting komt uit de Etsy shop van Bianca.

Ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden! (Ook als je tattoo’s lelijk vindt hoor, ik kan ‘m er nu toch niet meer afpoetsen dus dat mag allemaal.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 reacties op “Mijn eerste tattoo: bloemen & bijen

 1. iooon schreef:

  Ik vind tattoo’s altijd een beetje zonde. Maar hij is wel écht mooi en écht Iris.

  | Reageer op deze reactie
 2. Loes schreef:

  Eraf poetsen, neeeee! Ik vind hem echt mooi.
  Ik las ook meteen je vorige posts en volgens mij ben je echt goed bezig. Jezelf stopzetten is moeilijk, heel dapper dat je dat zo durft te doen en al helemaal en public! Daar kom je sowieso sterker uit, powerrrr to you

  | Reageer op deze reactie
 3. Benthe schreef:

  toen ik je de dag ervoor sprak, raakte ik gewoon mee zenuwachtig. En kijk hoe perfect het heeft uitgepakt: de dag zelf maar vooral ook de tatoeage, wat is ie mooi! The Ink society is ook echt een top tattooshop, maar dit kunstwerkje is helemaal goals.

  | Reageer op deze reactie
 4. Ina schreef:

  Prachtig! 🌾🐝🌾🐝🌾 Daar zou ik ook wel drie en een half uur still voor willen zitten!

  | Reageer op deze reactie
 5. Harmke schreef:

  Wow <3 hij is echt heel mooi geworden!! Stoer dat je meteen zo'n grote tattoo durfde te zetten. Maar hijs zeker niet te groot! Looks good on you, je draagt m met trots zo te zien <3

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Ik vind ‘m zooooo mooi! <3 En inderdaad helemaal Iris! Heel tof ook met die kleur, het is niet gelijk teveel maar ook niet 'saai' doordat het alleen maar zwart is. Precies goed zeg maar. Fijn vooral ook dat jij er zo blij mee bent natuurlijk!
  Ik roep wel eens dat ik wel een tattoo zou willen, maar ik heb dan géén idee wat dus het blijft voorlopig bij roepen denk ik :')

  | Reageer op deze reactie
 7. Carina schreef:

  Het ontwerp vind ik echt prachtog al was ik zelf voor meer kleur gegaan, denk ik. Stoer dat je t gedaan hebt!

  | Reageer op deze reactie
 8. LOUIS schreef:

  IK BEN OOK EEN TUINLIEFHEBBER EN ZEKER BLOEMEN,DAAROM VIND IK JE TATOO ZO MOOI

  | Reageer op deze reactie
 9. Saskia schreef:

  Wauw, super gaaf en wat groot zeg vooral voor een eerste tatoeage. Helemaal Iris en lekker gewaagd 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Kirsten schreef:

  Zo mooi! Ik vind ‘m echt heel leuk, vooral met die gekleurde vlakken.
  Zelf heb ik geen tattoo en ik vind het ook niks voor mij, maar ik vind sommige tattoos bij sommige mensen echt perfect staat, een de jouwe is er volgens mij zo eentje!

  | Reageer op deze reactie
 11. Joyce Cillessen schreef:

  Wat een ontzettend gave tattoo! Prachtige details en het pas echt bij jou! Slim dat je tot nu hebt gewacht. Ik ben toch niet altijd heel blij meer met mijn eerste! Gelukkig zit hij op mijn rug en zie ik het nauwelijks.. 😂

  | Reageer op deze reactie
 12. Indira schreef:

  Ik houd zelf niet van tattoos, maar wat is hij mooi en ik snap wat je bedoelt met die specifieke stijl!

  | Reageer op deze reactie
 13. Lenneke schreef:

  Ik heb deze blogpost geloof ik al 20 keer geopend om je te vertellen hoe mooi ik je tatoeage vind en ik vergat telkens daadwerkelijk de reactie achter te laten. Maarrrr bij dezen! Ik vind ‘m grandioos! Heb je geen jeuk gehad en zo?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Viel heel erg mee! Na een weekje begon het een beetje te vervellen en toen jeukte het wel voor een paar dagen, vooral de kleurvlakken. Maar het viel me reuze mee! Ik denk omdat de tattoo vooral uit lijnen bestaat. Dank je wel <333

   | Reageer op deze reactie
 14. Anna schreef:

  Wauw wauw wauw!!! Wat een prachtige tattoo zeg! Dit is ook echt iets wat ik zelf ook zou willen, su-per gaaf!

  | Reageer op deze reactie
 15. Linda schreef:

  Wat een mooie tattoo, het is zoals je zegt, echt een ‘ Iris tattoo’ en ik vind hem heel goed bij je passen en vind hem erg mooi. Ik houd heel erg van tattoo’s en als het kon (vanwege mijn gezondheid kan het niet) dan had ik er zeker een aantal 😄. Wil je er nog meer?

  | Reageer op deze reactie
 16. Anna Maria schreef:

  Ik vind het een prachtige tattoo, als ik slanke armen zou hebben had hij zo hier kunnen staan *smile*. (Ik heb immers een levensboom en twee olifantjes op mijn lichaam staan) Ik vind de stijl ook heel erg mooi!

  | Reageer op deze reactie
 17. Mascha schreef:

  Ik zou zelf nooit voor zo’n grote tattoo kiezen. Als ik er een neem wordt het een hele subtiele. Maar eigenlijk ben ik er bang voor
  Want: ik wissel zo vaak van mening over wat mooi is, dat ik bang ben dat ok hem snel beu raak.
  En ik heb angt voor naalden haha

  Maar hij ziet er fantastisch uit en heel erg Irislike. Prachtige tattoo

  | Reageer op deze reactie
 18. Anneleen schreef:

  Ik zie / lees dit nu pas! Echt héél héél héél erg mooi, Iris!!! 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top