De Groene Meisjes agenda & doe-boekjes

Ik schreef al eens over het notitieboekje dat ik heb met papier van – jawel – steen. Het schrijft een stuk zachter dan normaal papier, het is duurzaam en On The Rocks is gewoon een fantastisch merk. Iemand die ik ook meer dan fantastisch vind is Merel van De Groene Meisjes. Dus toen ik hoorde over De Groene Meisjes x On The Rocks collectie boekjes werd ik héél blij. En kijk even hoe mooi de kaften van de boekjes zijn geïllustreerd! Deze speciale collectie bestaat uit een heuse De Groene Meisjes agenda en drie verschillende notitieboekjes. En van alle vier de boekjes is het papier gemaakt van steen (hoe dat precies werkt lees je in deze blogpost over mijn eerste Rockbook).

de groene meisjes agenda en doeboekjes

Drie doe-boekjes

We hebben het hier niet over standaard notitieboekjes, maar over doe-boekjes! De boekjes zijn los van elkaar te koop en bestaan uit de volgende thema’s: random acts of kindness, eerste keren dagboek en dotted rock. Het random acts of kindness boekje is een logboek om al je goede daden op te schrijven en bij te houden. Het moedigt je aan om vaker iets liefs en belangeloos voor iemand te doen. Dat kan heel simpel zijn, zoals Merel in de intro schrijft, zoals het geven van een beetje tijd aan iemand die het nodig heeft door het maken van een lekkere maaltijd. Het eerste keren dagboek gebruik je ook als een soort logboek, alleen dan om alle nieuwe dingen die je doet bij te houden. Ik ben een bange poeperd voor nieuwe dingen, maar zou wel graag meer leuke dingen willen ondernemen, dus dit boekje is mijn favoriet! Ik heb ‘m zelfs gelijk in gebruik genomen zoals je hieronder al kan zien. Het dotted rock boekje kan je zelf invullen zoals je wil. Doordat de pagina’s zijn voorzien van stipjes is dit boekje ideaal om te te gebruiken als bullet journal of om handlettering in te oefenen.

de groene meisjes agenda en doeboekjes
Binnenkant van het Random Acts Of Kindness boekje
de groene meisjes agenda en doeboekjes
Mijn eerste ingevulde pagina van het Eerste Keren Dagboek
de groene meisjes agenda en doeboekjes
Binnenkant van het Dotted Rock boekje

De Groene Meisjes agenda: De Groene Agenda 2018

Ik kan níet overweg met digitale agenda’s, mijn voorkeur gaat altijd uit naar eentje van papier. En ook daar ben ik een beetje een snob in, want ik wil dat er voldoende schrijfruimte is, ruimte voor notities, dat de binnenkant niet te druk is, maar ook niet saai. De Groene Agenda 2018 voldoet hier allemaal aan zoals je hieronder op de foto kan zien. Erg mooi! En handig ook: in de agenda vind je vegan recepten, een overzicht van seizoensgroenten en groene tips.

de groene meisjes agenda en doeboekjes
De fantastische illustraties op de kaften van de boekjes zijn gemaakt door La Nonette
de groene meisjes agenda en doeboekjes
De binnenkant van De Groene Meisjes agenda: op één pagina een weekplanning en op de andere pagina ruimte voor notities

DIY boekenlegger

De papieren wikkels om de boekjes kan je omtoveren tot boekenleggers, goed bedacht!

de groene meisjes agenda en doeboekjes
Voor..
de groene meisjes agenda en doeboekjes
..na!

Surprise!

Oh en jongens, kijk nou hoe lief dit is. Ik wist dit helemaal niet! 

De Groene Agenda 2018 (€19,95) en de doe-boekjes (€14,95 per stuk) bestel je via On The Rocks, maar zijn ook te vinden bij WAAR en in de boekhandel. 

De producten in deze blogpost heb ik gekregen, dank je wel Merel & Anne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties op “De Groene Meisjes agenda & doe-boekjes

 1. Jantine schreef:

  Oh wat leuk dat je in de agenda staat gewoon!
  Ik word best wel enthousiast van wat ik hier zie. In ieder geval de agenda gaat op mijn verlanglijstje.

  | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Alleen al de prints van de boekjes zijn heel erg leuk! De agenda lijkt me ook erg fijn, extra notitieruimte zonder heen en weer te bladeren is ideaal.

  | Reageer op deze reactie
 3. Linda schreef:

  Zo leuk dat je niet wist dat je in de agenda staat en dat je dan jezelf tegenkomt! Wat een lief berichtje ook én het is helemaal waar 🙂
  Ik vind de boekjes prachtig! Vooral met ‘random acts of kindness’, daar houd ik wel van 🙂 Het moedigt denk ik ook aan om meer liefs te doen!

  | Reageer op deze reactie
 4. Marianne schreef:

  Ik heb de agenda al binnen, zó leuk en het is zulk mooi papier! En ja, ik ben ook groot fan van Merel.

  | Reageer op deze reactie
 5. Kim schreef:

  Ooh die agenda had ik over het hoofd gezien. Potsverdikkeme wat handig!

  | Reageer op deze reactie
 6. Dionne schreef:

  Aaaah zo gaaf! ik heb er al veel goede dingen over gezien de afgelopen week.. Ze zien er goed uit!

  | Reageer op deze reactie
 7. Hoera voor de ouderwetse papieren agenda! Die ga ik overwegen, want verder mag ik echt geen boekjes meer, hoe duurzaam ze ook zijn. Supertof dat je er zomaar opeens in staat. Ben het er ook helemaal mee eens!

  | Reageer op deze reactie
 8. Pauline schreef:

  Onwijs leuk! Stationery dat écht eens even uniek is ten opzichte van andere (ook leuke) producten 🙂 De dotted en random acts of kindneas gaan op mijn verlanglijstje! Leuk dat je in de agenda genoemd staat ook!

  | Reageer op deze reactie
 9. Sofie schreef:

  Oh wat een leuke producten! Ik hou van agenda’s, notitieboekjes en vooral van doeboekjes <3

  | Reageer op deze reactie
 10. Claudia schreef:

  Wauw, wat een mooie boekjes, en wat gaaf dat je er zelf in staat! Ik kon het niet meer eens zijn met Merels beschrijving 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Ik vind het zo tof voor Merel dat ze dit heeft kunnen maken! En wat een mooi resultaat. Ook heel lief trouwens dat ze jou noemt, dat is nog eens een leuke verassing 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Lieke schreef:

  Wat een mooie notitieblokjes!! Daar kan ik nou ook erg blij van worden,
  En digitale agenda’s doen het ‘m voor mij ook niet nee. Gewoon lekker pen en papier 🙂
  Stuk gezelliger.

  | Reageer op deze reactie
 13. Maarten schreef:

  Ze zien er mooi uit! Vooral die random acts of kindness vind ik tof. Fijn voor anderen en fijn voor jezelf (als je af en toe eens terug bladert 😉 )

  | Reageer op deze reactie
Back to Top