De Groene Meisjes agenda & doe-boekjes

Ik schreef al eens over het notitieboekje dat ik heb met papier van – jawel – steen. Het schrijft een stuk zachter dan normaal papier, het is duurzaam en On The Rocks is gewoon een fantastisch merk. Iemand die ik ook meer dan fantastisch vind is Merel van De Groene Meisjes. Dus toen ik hoorde over De Groene Meisjes x On The Rocks collectie boekjes werd ik héél blij. En kijk even hoe mooi de kaften van de boekjes zijn geïllustreerd! Deze speciale collectie bestaat uit een heuse De Groene Meisjes agenda en drie verschillende notitieboekjes. En van alle vier de boekjes is het papier gemaakt van steen (hoe dat precies werkt lees je in deze blogpost over mijn eerste Rockbook).

de groene meisjes agenda en doeboekjes

Drie doe-boekjes

We hebben het hier niet over standaard notitieboekjes, maar over doe-boekjes! De boekjes zijn los van elkaar te koop en bestaan uit de volgende thema’s: random acts of kindness, eerste keren dagboek en dotted rock. Het random acts of kindness boekje is een logboek om al je goede daden op te schrijven en bij te houden. Het moedigt je aan om vaker iets liefs en belangeloos voor iemand te doen. Dat kan heel simpel zijn, zoals Merel in de intro schrijft, zoals het geven van een beetje tijd aan iemand die het nodig heeft door het maken van een lekkere maaltijd. Het eerste keren dagboek gebruik je ook als een soort logboek, alleen dan om alle nieuwe dingen die je doet bij te houden. Ik ben een bange poeperd voor nieuwe dingen, maar zou wel graag meer leuke dingen willen ondernemen, dus dit boekje is mijn favoriet! Ik heb ‘m zelfs gelijk in gebruik genomen zoals je hieronder al kan zien. Het dotted rock boekje kan je zelf invullen zoals je wil. Doordat de pagina’s zijn voorzien van stipjes is dit boekje ideaal om te te gebruiken als bullet journal of om handlettering in te oefenen.

de groene meisjes agenda en doeboekjes
Binnenkant van het Random Acts Of Kindness boekje
de groene meisjes agenda en doeboekjes
Mijn eerste ingevulde pagina van het Eerste Keren Dagboek
de groene meisjes agenda en doeboekjes
Binnenkant van het Dotted Rock boekje

De Groene Meisjes agenda: De Groene Agenda 2018

Ik kan níet overweg met digitale agenda’s, mijn voorkeur gaat altijd uit naar eentje van papier. En ook daar ben ik een beetje een snob in, want ik wil dat er voldoende schrijfruimte is, ruimte voor notities, dat de binnenkant niet te druk is, maar ook niet saai. De Groene Agenda 2018 voldoet hier allemaal aan zoals je hieronder op de foto kan zien. Erg mooi! En handig ook: in de agenda vind je vegan recepten, een overzicht van seizoensgroenten en groene tips.

de groene meisjes agenda en doeboekjes
De fantastische illustraties op de kaften van de boekjes zijn gemaakt door La Nonette
de groene meisjes agenda en doeboekjes
De binnenkant van De Groene Meisjes agenda: op één pagina een weekplanning en op de andere pagina ruimte voor notities

DIY boekenlegger

De papieren wikkels om de boekjes kan je omtoveren tot boekenleggers, goed bedacht!

de groene meisjes agenda en doeboekjes
Voor..
de groene meisjes agenda en doeboekjes
..na!

Surprise!

Oh en jongens, kijk nou hoe lief dit is. Ik wist dit helemaal niet! 

De Groene Agenda 2018 (€19,95) en de doe-boekjes (€14,95 per stuk) bestel je via On The Rocks, maar zijn ook te vinden bij WAAR en in de boekhandel. 

De producten in deze blogpost heb ik gekregen, dank je wel Merel & Anne!

Back to Top