Win PRETTY&FAIR schoenen: eerlijk, duurzaam én vegan!

We sluiten de winweek af met een súperfijne prijs van een heel mooi Nederlands merk dat ik onlangs ontdekte. Vegan schoenen van PRETTY&FAIR! Vanaf het moment dat de schoenen door de postbode werden gebracht, heb ik ze aan gehad en pas aan het einde van de dag weer uit gedaan. Ze zitten zo lekker! De zon mag alleen wel weer wat harder gaan schijnen; voor de laatste dagen waren ze toch iets te fris met al die gaatjes. Echte zomerschoenen dus.

Win vegan schoenen van het merk Pretty & Fair!

PRETTY&FAIR: duurzaam en eerlijk

In 2016 is het Nederlandse merk PRETTY&FAIR ontstaan vanuit de gedachte een zo duurzaam mogelijk schoenenmerk op te zetten. Voor hun schoenen maken ze gebruik van natuurrubber, biologisch afbreekbare voetbedden van kurk, ritsen van gerecyclede PET-flessen en lijm op waterbasis. Zelfs over de verpakkingen is goed nagedacht. Deze zijn gemaakt van gerecycled papier. De schoenendozen hebben daarnaast een handvat van rubber. Dus als je PRETTY&FAIR schoenen in een schoenenwinkel koopt, hoeft er geen plastic tasje omheen om ze makkelijk mee te nemen naar huis. Slim! De schoenen worden gemaakt in een kleine fabriek in Portugal waar mensen een eerlijke vergoeding krijgen voor hun vakwerk. Alle schoenen die ze maken zijn ecologisch, daarnaast is hun ‘happy veggie’ collectie ook geschikt voor vegans.

Als je mijn blog volgt, weet je dat ik van de eerlijke mode ben. Tegenwoordig houd ik een minimalistische garderobe (een capsule wardrobe) bij die voor een groot deel uit duurzame merken bestaat. Als een kledingstuk aan vervanging toe is, koop ik er een duurzaam merk (of een tweedehandsje) voor terug. Dat gaat me steeds makkelijker af, maar qua schoenen vind ik het best lastig. Ik houd van eenvoudige schoenen, het liefst in Nike-achtig sneakermodel als het even kan. Maar Nike is nu niet echt een duurzaam merk, dus helaaspindakaas. En tadaaa toen opende ik een persbericht van PRETTY&FAIR en stonden deze mooie schoenen ineens op mijn scherm. Ik hoorde nog net geen haaalllelujaa in engelenzang uit mijn scherm. Ik vind ze héél mooi. En perfect voor de zomer!

Win vegan schoenen van het merk Pretty & Fair!

Webshop voor eerlijke schoenen

De schoenen die je in deze blogpost ziet, komen uit de ‘happy veggie’ collectie. Je vindt ze onder andere in de webshop van PRETTY&FAIR voor 135 euro. Het model is ook als non-vegan variant te koop, gemaakt van ecologisch gelooid leer. Die vind je hier in de ‘eco’ collectie voor 149,95 euro. Ze hebben ook veel andere leuke modellen trouwens, dus de webshop is sowieso een bezoekje waard als je op zoek bent naar eerlijke schoenen!

Ik wilde overigens graag leuke outfitfoto’s met deze schoenen maken, maar het was echt een mission impossible om dit in mijn eentje te fixen. Steve is druk met afstuderen dus die kan tijdelijk geen ‘Instagram Husband’ spelen, helaas. Ik vrees dat ik nooit een goede fashion blogger ga worden. Gelukkig is collegablogger Kim hier wél goed in, en laat zij nu net dezelfde schoenen hebben als ik, alleen dan in het blauw, zoals je hier kan zien. Op haar outfitfoto’s kan je het leuke sneaker-achtige model van de schoenen iets beter zien. Pretty!

Win vegan schoenen van het merk Pretty & Fair!

Win vegan schoenen van het merk Pretty & Fair!

Win één paar vegan schoenen t.w.v. €135,-!

Op naar het goede nieuws: van Pretty & Fair mag ik één paar van deze fantastische vegan zomerschoenen aan jullie verloten! Handig om te weten: de schoenen zijn beschikbaar in de maten 37 – 42.

a Rafflecopter giveaway

Je kan meedoen aan deze winactie tot en met zondag 30 april 2017. De winnaar krijgt zo snel mogelijk een mailtje nadat de winactie is gesloten. Reageer je dan binnen vijf dagen? Anders moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen! Succes 

De schoenen in deze blogpost heb ik gekregen van een merk. Dankjewel, PRETTY&FAIR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

241 reacties op “Win PRETTY&FAIR schoenen: eerlijk, duurzaam én vegan!

 1. Anneliese de Waal schreef:

  Ik doe heel graag mee !!, prachtige schoenen, ik doe graag mee voor maat 42.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

  | Reageer op deze reactie
 2. Ann schreef:

  Yay! Mijn vriend loopt al 15 jaar op vegan schoenen, ik kan niet achter blijven! Ik doe graag mee 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Nadine Waser schreef:

  Wauw, wat een mooie schoenen!
  Mooi, duurzaam én in maat 42. 👌🏻😎

  | Reageer op deze reactie
 4. Liza Kerlen schreef:

  Superleuk! Ik doe mee 🙂 lekker onder een zwierig zomerjurkje dragen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Charlie schreef:

  Super leuke schoenen zijn dit zeg!! Ze zullen echt overal leuk bij staan, vind het zelf altijd leuk om dit soort schoenen onder een jurkje te dragen, om het casual te houden. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Eline schreef:

  Ik doe graag mee ! Ik bn bezig mijn kleding beetje bij beetje te vervangen met meer ecologische spullen, en dit zou hier heel mooi bij aansluiten.
  PS : knap dat je al deze spullen hebt kunnen vinden voor een win-week !

  | Reageer op deze reactie
 7. Marjo Huijsmans schreef:

  Vegan shoes: zo heerlijk dat het kan. Tot nu toe was het best moeilijk om mijn schoeisel in overeenstemming te brengen met mijn principes. Met deze collectie wordt de vegan shoe hip en comfortabel. Hoop dat er zo ook veel niet-veganisten de keuze maken voor deze schoenen!

  | Reageer op deze reactie
 8. Marijke Römer schreef:

  Yes wat fijn om te horen dat er eerlijke schoenen bestaan! Ik had het noot bedacht om erop te gaan zoeken! En ze zijn ook nog eens mooi! Bedankt voor de tip Iris en ik loot graag mee!

  | Reageer op deze reactie
 9. Hanneke schreef:

  Ik dacht nog: leuk idee, zo’n weggeefweek. Maar ja, ik heb eigenlijk alles al. En nu word ik toch zo blij van je cadeautjes! Whaa, wat een leuke schoenen! Die wil ik toch wel graag winnen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Inge schreef:

  Oeh, mooie winactie! Ik ben laatste tijd ook veel meer bezig met duurzame mode en deze schoenen sluiten daar goed bij aan. Echte fashion sense heb ik niet, ik zou ze gewoon onder mijn broek of legging, en als het straks nog mooier weer wordt onder een rokje dragen denk ik! XP

  | Reageer op deze reactie
 11. Zen schreef:

  Tegenwoordig heb ik een fancy baan en natuurlijk begrijp jij als geen ander dat het in het algemeen al best lastig is om duurzame en eerlijke (en betaalbare) kleding te vinden… maar voor dingen zoals werk of evenementen al helemaal. Ik heb van schrik dit jaar bijna niets nieuws gekocht. Niet eens omdat ik daar bewust mee bezig was, maar gewoon omdat het nauwelijks lijkt te bestaan… Ik koop bijvoorbeeld sowiezo nooit schoenen gemaakt van leer, en dan vallen er meteen al een heleboel opties af. Dit merk vind ik dus ook super interessant. Alleen wel een klein beetje aan de prijs voor mijn budgetje hoor, zelfs met fancy baan… Maar ik ga een oogje op de sales houden (als ze die hebben) ; )

  | Reageer op deze reactie
 12. Lida Hale-Stijger schreef:

  Ze zijn echt heel leuk, lekker zomers met die gaatjes, heel makkelijk te combineren qua kledingstijl. Very Pretty dus en dat ze ook nog Fair zijn vind ik heel mooi meegenomen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Marie Dicker schreef:

  Mooie schoenen op verschillende manieren! Ik doe graag mee.

  | Reageer op deze reactie
 14. ELlen schreef:

  Waaaaauw nou ik doe -op de valreep- meehoor! Ben al even op zoek naar nieuwe zomerschoenen, het liefst iets luchtigs, sportiefs èn soms netjes. Tadaaaaa! Kom maar. bij mij wonen schatjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Weekoverzicht: Ollie's verjaardag, Jouw Marktkraam & winweek | IKBENIRISNIET
 16. Hester schreef:

  Super graag. Ik doe mee voor maar 41. Wat een geweldige schoenen.

  | Reageer op deze reactie
 17. Willianne schreef:

  Heel gaaf!! Zouden mijn outfits zeker een boots geven 🙂
  Broek of rok, netjes of sportief! Doe heel graag mee!

  | Reageer op deze reactie
 18. Malu schreef:

  Ik vind deze schoenen zó apart en leuk en een goed verhaal hebben, dat ik heel graag mee doe met deze actie!

  | Reageer op deze reactie
 19. Summerlinda schreef:

  Als ze geschikt zijn voor een wat bredere voet doe ik graag mee ik vind ze echt leuk!

  | Reageer op deze reactie
 20. Lies schreef:

  Onwijs leuk!!! Ik zou ze onder een jurkje dragen naar mijn werk, casual en toch netjes! Ik doe dan ook graag mee!!

  | Reageer op deze reactie
 21. sandra schreef:

  Wat een leuke schoenen, ik weet nog niet precies hoe ik ze zou dragen maar ik denk dat ze erg mooi staan onder een gewone jeans.

  | Reageer op deze reactie
 22. Nora schreef:

  Deze schoenen: OMG!! Wat gaaaaaaaf!!! Ik zie me al op lopen hoor 🙂 Fingers crossed!! xx

  | Reageer op deze reactie
 23. Anne schreef:

  Erg mooie schoenen en mijn laatste paar platte schoenen zijn erg aan vervanging toe! Ik ga meteen even een kijkje nemen op de site van Pretty&fair.

  | Reageer op deze reactie
 24. Iris schreef:

  Leuke schoenen!! Ik ben al een tijd aan het sparen voor vegan Dr. Martens, maar deze schoenen zijn ook meer dan welkom hoor! 😁

  | Reageer op deze reactie
 25. Kristel schreef:

  Heel mooi! Heb ze toevallig gisteren door het raam bij Vega-life staan bewonderen… na sluitingstijd 🙁 Dus ik doe graag mee aan de win-actie!

  | Reageer op deze reactie
 26. sofieparmentier schreef:

  hey Iris

  Ik ben op zoek naar sneakers, heb je een tip voor mooie, maar toch ecologische sneakers?

  Groetjes

  Sofie

  | Reageer op deze reactie
Back to Top