De 5 beste vegetarische recepten van 2016

In 2016 plaatste ik 25 recepten. Veel minder dan ik had gewild, maar met een goed excuus: ik was een groot deel van 2016 niet zo actief op mijn blog door het afstuderen. Van de vegetarische recepten die ik in 2016 publiceerde, werden deze het meest bekeken:

De beste vegetarische recepten van 2016

1. Quesadilla’s met zoete aardappel (3000x)

Stiekem baal ik een béétje dat deze op nr. 1 staat want holy guacamoly wat een lelijke foto’s. Ik moet nog steeds van die daglichtlampen kopen. Want als het zo vroeg donker is, motiveert me dat niet echt om mooie foto’s te maken. Maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om dit te maken, het is zó lekker! Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

2. Chili met zoete aardappel (2700x)

2016 was wel het jaar van de zoete aardappel blijkbaar. Deze chilli was ook heel populair! Ik vind dat zo lekker met yoghurt. Eén van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. Niet altijd met zoete aardappel overigens, je kan er goed mee variëren. Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

3. Noodlesoep met oesterzwammen (2450x)

Dit maak ik héél vaak. Niet altijd zoals in dit recept, het is maar net welke groente ik in huis heb, maar qua basis komt het altijd aardig overeen. Jum! Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

4. Aubergine en bulgur (2100x)

Oók al zo lekker! De smaken passen perfect bij elkaar en het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Toch ziet het er best culinair uit, al zeg ik het zelf. Dat zijn de beste recepten, niet? Bekijk hier het recept.

vegetarische stoofpot

5. Vegetarische bourguignon (2000x)

Ik heb hier gemixte reacties op gehad. Sommige mensen vonden het ‘meh’. Maar de meesten vonden het juist superlekker. Ik denk dat je het vooral niet te veel moet vergelijken met een stoofpot met vlees. En je kan het natuurlijk altijd een beetje aanpassen naar je eigen smaak, in de reacties staan al wat leuke suggesties! Je vindt dit gerecht ook in dit vegetarische kerstmenu dat ik laatst plaatste.

Wat ik trouwens echt zonde vind, is dat de zuurkoolpizza niet in de top 5 staat! De zuurkoolpizza is absoluut mijn favoriete culinaire ontdekking va 2016! Ik maak hem nog regelmatig. Welke is jouw favoriet?

Back to Top