Filmtips LIV

LIV is het Romeinse cijfer voor 54. De 54e editie van mijn maandelijkse filmtips alweer! Onlangs kreeg ik een berichtje van een lezer die vertelde dat het traditie was om elk weekend mijn filmtips door te spitten om een leuke film uit te zoeken om te kijken. Dat vond ik echt heel leuk om te horen! Dit waren de vijf beste, mooiste en leukste films die ik in juli keek:

Shot Caller (2017) – Tot mijn verrassing vond ik dit een bijzonder goede film. Qua beschrijving zou ik er niet zo warm van worden, maar Steve had deze film uitgezocht en ik ben met nul verwachtingen mee gaan kijken. Van begin tot eind was ik zo intens geboeid, dat heb ik niet vaak bij een film! Heel mooi gemaakt, heftig ook wel. De film begint met een intimiderende opper-gangster in de gevangenis die wordt vrijgelaten, in flashbacks zie je hoe zijn leven er eerst uit zag (als zeer gewone, burgerlijke familieman), heel fascinerend om die transformatie te zien. Bekijk hier de trailer.

Going In Style (2017) – Gewoon grappig, niet heel ingewikkeld. Leuke feel good film! Compleet het tegenovergestelde van de vorig film dus. Al zitten hier ook personages met criminele ambities in. Alleen dan zijn ze een stuk liever en onschuldiger. Drie opaatjes verliezen namelijk hun pensioengeld en bedenken, al stuntelend, een plan om een bank te beroven. Bekijk hier de trailer.

Carrie (1976) – Een klassieker! Die uit 1976 dan hè, er is ook remake uit 2013 zag ik net. Maar juist oude horrorfilms staan me wel aan omdat ik die nooit eng vind, maar vooral heel goed gemaakt! Carrie is het buitenbeentje op school, ze wordt gepest en heeft een extreem gelovige creepy moeder. Gelukkig wordt ze door een leuke jongen als date gevraagd voor het schoolbal, ze kan haar geluk niet op. In eerste instantie.. *insert eng achtergrondmuziekje* De film staat op Netflix. Bekijk hier de trailer. (Tip van Iris: de complete film wordt samengevat in de trailer, dus kijk maar een klein stukje als je geen spoilers wil!)

To the Bone (2017) – Hier werd veel over gesproken online, evenveel lovende woorden als kritiek, geloof ik. Dus ik was erg benieuwd naar deze Netflix-film over een meisje met een eetstoornis. Afgezien van een hele rare, en wat mij betreft overbodige, scene met een melkflesje (echt huh wat waarom), vond ik de film erg goed. Het geeft maar een klein stukje weer van hoe een eetstoornis eruit kan zien, maar ik denk dat het sowieso goed is dat hier aandacht aan wordt besteed. Te zien via Netflix. Bekijk hier de trailer.

Okja (2017) – In de week nadat Okja op Netflix stond kreeg ik volgens mij wel tien berichtjes van lezers dat ik deze film écht moest kijken. Oké oké! En ja, mega aanrader. Het brak mijn hart, maar ik vond het ook heel mooi in beeld gebracht. Het gaat om een animatie-fantasie-diertje, maar het verhaal is zo realistisch weergegeven en lijkt helaas eng-echt op de wereld waarin we nu leven dat ik mijn ogen niet droog kon houden. Ga dit zien! Te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top