Review: KRNWTR fles

Lang, lang geleden schreef ik een review over de RVS-flessen van KRNWTR. Volgens mij was het zelfs één van de eerste blogposts die ik in samenwerking met een bedrijf schreef. Superleuk vond ik dat. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en vind ik het nog steeds heel leuk en bijzonder als ik iets toegestuurd krijg om over te schrijven. Deze keer gaan we het weer hebben over de KRNWTR flessen, maar nu over de new & improved versie. Ken jij ze al?

krnwtr fles

New & improved

De ‘oude’ KRNWTR fles kan je in mijn blogpost van twee jaar geleden zien. Deze was van RVS en verkrijgbaar in één kleur. De nieuwe flessen zijn ook van RVS maar verkrijgbaar in vijf kleuren: blauw, rood, zwart, donkergroen en mintgroen. Ik ging voor de mintgroene kleur, want die staat zo mooi op mijn bureau. Zie je dat op de foto? Matchy-matchy! De waterflessen zijn van het merk Mizu, de ontwerpers van Mizo zijn fanatieke surfers en ze vonden het zonde dat ze steeds meer plastic in de zee tegen kwamen. Zodoende ontwierpen ze deze hervulbare fles. Als je je fles bij KRNWTR koopt, staat KRNWTR 5% van het bedrag af aan de Plastic Soup Foundation. Meer over deze organisatie kan je hier lezen.

krnwtr doppen

De belangrijkste eigenschappen

Bij je fles krijg je een normale dop en een sportdop, handig! De flessen zijn behoorlijk groot, ze hebben een inhoud van 800 ml. Om mee te nemen vind ik dat persoonlijk minder handig, maar voor in huis vind ik het ideaal, want als ik deze fles binnen handbereik heb drink ik veel meer water. De fles is BPA-vrij en 100% recyclebaar. Doordat de fles van RVS is, is het gewicht erg licht. De flesopening is redelijk breed, dus deze is makkelijk schoon te maken met een afwasborstel en een sopje. Door het materiaal lijkt het trouwens een thermosfles, maar dat is het niet! De fles is van enkelwandig RVS. Iemand vroeg mij op Instagram of je thee in deze fles kan doen, maar daar is die niet ideaal voor. De fles is alleen geschikt voor koude drankjes. Ik vind het een fijne fles om uit te drinken! Ik was destijds al tevreden over de KRNWTR fles, maar deze vind ik nog mooier en fijner in gebruik. krnwtr drinkfles

Kraanwater in de horeca

Bij de fles kreeg ik een paar KRNWTR stickers en reviewkaartjes om het gebruik van kraanwater in de horeca aan te moedigen. Want waarom zou je flesjes geïmporteerd water serveren als Nederlands’ kraanwater hartstikke goed te drinken is? Er is ook een virtuele versie van deze kaartjes, namelijk de enige echte KRNWTR app (voor Apple en voor Android). Hierin kan je aangeven of je kraanwater hebt gekregen bij een bepaald restaurant en of het gratis was of voor een redelijke prijs. Zo kan je ook direct zien welke restaurants goed of juist slecht scoren wat betreft hun kraanwaterbeleid.
krnwtr stickers

De RVS flessen van KRNWTR zijn hier te koop voor 22,95 euro per stuk, 5% wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation want KRNWTR vindt dat plastic niet in de zee hoort, en daar ben ik het helemaal mee eens!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top