Filmtips XXX

Door de titel zou je bijna denken dat je allemaal spannende 18+ films in deze editie zal vinden, maar dan moet ik je toch echt teleurstellen: de XXX staat voor 30. De 30e editie van mijn filmtips alweer, wow! Dit zijn de vijf mooiste en leukste films die ik in januari zag. De laatste drie films zijn op dit moment ook op Netflix te zien.

film st vincent

St. Vincent (2014) – Deze film werd mij aangeraden door Lin, ze heeft een goede filmsmaak want deze film is LEUK! Vincent (Bill Murray) is een verbitterde Vietnam veteraan die financieel helemaal aan de grond zit. Een moeder (Melissa McCarthy) en haar zoon komen naast hem wonen, de moeder werkt veel dus Vincent mag babysitten. Wat hij in het begin niet met veel plezier doet. Maar verrassend genoeg bloeit er toch een vriendschap tussen ze op. Fijne film met precies de goede balans tussen humor en sentiment. Bekijk hier de trailer.

film pride

Pride (2014) – Ahh, deze film is fan-tas-tisch! Een geweldige feel good film die iedereen moet zien, als je het mij vraagt. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1984 staken de mijnwerkers in Engeland. Een groep homorechtenactivisten besluit om geld in te zamelen op de mijnwerkers te steunen. Alleen de National Unie van Mijnwerkers zijn niet allemaal zo open minded dat ze deze steun met open armen ontvangen.  Bekijk hier de trailer.

film the secret life of bees

The Secret Life of Bees (2008) – Ik zag deze film ineens op Netflix staan en door de titel wilde ik hem direct zien, want bijen!! Een onwijs mooie film, dat kan ook haast niet anders met actrices als Dakota Fanning en Queen Latifah. De film speelt zich af in 1964, South-Carolina. Lily en haar dienstmeid Rosaleen lopen van huis weg. Lily hoopt tijdens hun reis ook meer te weten te komen over haar overleden moeder. Door drie zussen (o.a. de mooie Alicia Keys!) worden ze in huis genomen. Bekijk hier de trailer.

film les petits mouchoirs

Les petits mouchoirs (2010) – Marion Cotillard is één van mijn favoriete actrices, ze is geweldig in Rust & Bone, aan die film moest ik denken toen ik Les petit mouchoirs (Little White Lies) keek. Een hele mooie, rustige film. Misschien niet voor iedereen even leuk, Steve vond de film bijvoorbeeld vreselijk. Elk jaar gaat een vriendengroep op vakantie, een goede vriend heeft een ernstig ongeluk gehad, maar toch besluiten ze om op vakantie te gaan zonder hem. Bekijk hier de trailer.

film juno

Juno (2007) – Junooo! Deze film kan ik keer op keer bekijken zonder dat ‘ie gaat vervelen. Jullie hebben deze film vast allemaal al gezien, zo nee: kijken! Het is zo’n grappige film. Juno is per ongeluk zwanger geworden, ze besluit het kind te geven aan mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top