Recept: Mihoensalade met tempeh

Zaterdag at ik voor het eerst tempeh! Gebakken in kokosolie, op een bedje van baby spinazie en gebakken rode ui en tomaat. Met wat citroensap en knoflook voor de smaak. Het was lekker maar nog wel een beetje ‘mwoah’ dus gisteren maakte ik het weer alleen dan net een beetje anders. Ik had ergens nog een receptje liggen voor een marinade voor de tofu en verder husselde ik wat dingen door elkaar voor een mihoensalade. Lekker!

Recept: Mihoensalade met tempeh

Je moet zelf maar even kijken wat je wel en niet lekker vindt, ook qua hoeveelheid. Ik kook vooral op gevoel en dan vind ik het altijd lastig om precieze hoeveelheden aan te geven. Maar je kan hier niet zo snel de fout mee in gaan, hoor. Komt goed!

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de salade:
geel_hartje 300 gram tempeh (o.a. te koop bij Ekoplaza)
geel_hartje 125 gram mihoen
geel_hartje 150 – 200 gram haricots verts
geel_hartje 1/2 komkommer
geel_hartje 1/2 gele paprika
geel_hartje 2 bosuitjes
geel_hartje Verse koriander of platte peterselie
geel_hartje Rucola (of andere sla)
geel_hartje Sesamzaadjes
geel_hartje Eventueel: chilisaus

Voor de marinade:
geel_hartje 3 el. sojasaus
geel_hartje 2 el. sesamolie
geel_hartje 1 el. azijn
geel_hartje 2 el. plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
geel_hartje 1 teentje knoflook (geperst of heel fijn gesneden)
geel_hartje 1 theelepel geraspte gember

Yakso Tempeh

Bereiding (met plaatjes!)

1. Maak de marinade. Snij de knoflook fijn en rasp wat van de verse gember. Mix in dit in een kommetje met de sojasaus, sesamolie, azijn en olie. (Mijn sojasaus was bijna op dus ik deed er ook nog wat ketjap in, dat kan je ook doen mocht je dat in huis hebben.)

Recept: marinade maken

2. Snij de tempeh in plakken, denk aan ongeveer 5 plakken per persoon, en leg ze 10 – 20 minuten in de marinade die je net hebt gemaakt.

Recept: tempeh marineren

3. Kook de haricots verts in een klein laagje water in ongeveer 5 minuten beetgaar en spoel af met koud water.

Recept: boontjes koken

4. Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af met koud water. Halveer ondertussen de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snij in dunne boogjes. Snij de paprika in fijne blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Snij de koriander of platte peterselie grof.

Recept: mihoen

4. Verdeel alles mooi op een bordje en bak de tempeh ongeveer 2 minuten per kant in een koekenpan. Laat het bruin en een beetje crispy bakken (maar niet zwart!). De marinade die overblijft in het kommetje kan je als dressing over de mihoensalade gebruiken. Als dit niet genoeg is zou je nog wat extra kunnen maken maar ik vond dit zelf niet zo nodig. Ik serveerde er chilisaus bij dus ik vond het genoeg smaak hebben.

Recept gifje

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Recept: Mihoensalade met tempeh

 1. Tisha schreef:

  Oh, dat ziet er super lekker uit! Ga ik zeker een keer maken. Ik heb eigenlijk ook nog nooit tempeh gegeten, dus ik moest eerst opzoeken wat het nou precies was *schaam schaam* En superfijn dat je de bereiding met plaatjes doet, ik snap vaak niks van recepten en ik vraag me altijd af of ik het wel goed doe en of mijn prutje er wel zo uit hoort te zien, maar nu weet ik dat dus wel zeker!

  | Reageer op deze reactie
 2. Bente schreef:

  Mh ik ben niet echt een fan van tempeh (sorry snorry want ik eet wel vlees! maar geen konijntjes!), maar dit ziet er heel erg smakelijk uit! Wie weet ga ik het er binnenkort weer een keertje op wagen (op tempeh dus…).

  | Reageer op deze reactie
 3. Anne schreef:

  Ik heb ook nog nooit tempeh geprobeerd, volgens mij, masr het ziet er wel lekker uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Hm tempeh, daar is mijn vriend groot fan van maar ik vind het niet te eten. Misschien met de juiste marinade dat het wel te doen is ;). Gaaf trouwens, dat laatste plaatje!

  | Reageer op deze reactie
 5. Manon schreef:

  Ik heb vaak gehoord dat mensen tempeh niet lekker vinden, maar ik kan natuurlijk niet oordelen, want heb het nog nooit op. Zo op de foto’s ziet het er wel lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
 6. Ik heb nog nooit Tempeh gegeten en vraag me af hoe dit smaakt.
  Het ziet er alleszins wel lekker uit, maar misschien zou ik toch de tempeh vervangen door een stukje kip of vis.

  | Reageer op deze reactie
 7. Mariska schreef:

  Mijn vriend is dol op mihoen, en ik wilde binnenkort weer eens tempeh eten, dus 1 + 1 = 2 toch? Ben benieuwd, ziet er iig heerlijk uit!

  | Reageer op deze reactie
 8. Eline schreef:

  OMNOMNOM ziet er lekker uit! En ook niet zo’n moeilijk recept gelukkig 🙂 Dit ga ik een keertje proberen 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Soraya schreef:

  Mijn vriend lust helaas geen tempeh. Ik ben er gek op. Mijn moeder maakte altijd een marinade van tamarinde, water en zout en frituurde de tempeh dan. Tempeh is ook een stuk goedkoper bij de toko te krijgen trouwens. Ik denk dat ik dit binnenkort toch eens ga maken. Ziet er lekker uit!!

  | Reageer op deze reactie
 10. Chantal schreef:

  Oeh tempeh heb ik nog nooit geproefd maar dit ziet er wel heel lekker uit (en ook niet te moeilijk om te maken).

  | Reageer op deze reactie
 11. Nicky schreef:

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op tempeh maar je moet het inderdaad even marineren anders is het een beetje smakeloos (net als tofu). Oh en dat laatste plaatje is leuk!

  | Reageer op deze reactie
 12. Lisa schreef:

  Yummie! Ik ben dol op tempeh, en vooral met deze marinade lijkt het me heerlijk ^^ Ziet er ook erg mooi uit met al die kleurtjes!

  | Reageer op deze reactie
 13. Priscilla schreef:

  Ook ik heb nog nooit tempeh gegeten maar dit ziet er wel lekker uit zeg. Zoals al jouw eten trouwens. Ik wil nog steeds een keer vegetarisch bij je komen eten want alles ziet er lekker uit, hahaha. Deze gaat op ’t ‘must make’ lijstje.. leuk recept als m’n (vegetarische) schoonfamilie komt.

  | Reageer op deze reactie
 14. Malu schreef:

  Ik ben zo dol op jouw recepten. Dit ga ik morgen maken (dan kan ik mijn groenten halen op de markt!). Lekker!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha daar hoef je geen sorry voor te zeggen, in het echte leven praat ik als een zeeman hiha. Het was ook verdomd lekker! 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Maura - YLT schreef:

  Lekkkkker tempeh! Als je dat eenmaal lekker kan maken, is het zo goed. Lekker recept heb je ervan gemaakt en klinkt heeeel gezond. Mijn schoonmoeder is Indisch en zij maakt het altijd in een geel marinade sausje en dan aanbakken en dan dippen in zo’n sausje waar ik echt allemaal de naam niet van weet. Ik mag nog een keer bij haar op cursus Indisch koken. Snel maar doen nu ik dit zie.

  | Reageer op deze reactie
 16. lisa schreef:

  Ik heb vandaag dit recept van je uitgeprobeerd wat vond ik de tempeh vies zeg. Bah . Het is duidelijk niet aan mij besteed terwijl ik Tofu echt heel lekker vind. Maar de salade vond ik echt heerlijk. Ik heb noodles gebruikt. En de noedels op smaak gebracht met ketchap saus. Was afgezien van die tempeh echt lekker.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat jammer! Het moet je echt liggen denk ik. Ik vind zelf tempeh lekkerder dan tofu. Maar dan weet je dat weer voor de volgende keer, je kan het ook prima met tofu maken gelukkig 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Raya schreef:

  Wat zien jouw gerechtjes er toch altijd heerlijk uit!
  Als binnenkort onze nieuwe keuken helemaal af is, ga ik er zeker eens enkele uitproberen samen met het lief. Het wordt tijd dat hij ook eens leert koken 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Little bit of Diary #2: Augustus - Little Bit of Sunshine
Back to Top