Recept: Pizza!

Echt goed pizzadeeg maken was mij nog nooit gelukt. Iemand gaf eens de tip om het zelfgemaakte deeg op een pizzabakplaat in de oven te schuiven. Dan wordt de bodem lekker crispy. En ja hoor! Superlekker! Ik schreef voor HEMA een blogpost over het zelf maken van een pizza from scratch waarbij ik hun pizzabakplaat gebruikte.

recept basis pizza

Recept

Ik maakte een hele simpele pizza met tomatensaus, plakjes tomaat, geraspte kaas en oregano. Maar je kan natuurlijk alle toppings van de hele wereld gebruiken. De zuurkoolpizza is mijn favoriet. Met een crème fraîche in plaats van tomatensaus en de zuurkool op deze manier bereid. Of gewoon een hele simpele pizza met heel veel champignons, die doet het ook altijd goed. Zoals je misschien weet heb ik lang in een pizzeria gewerkt, ik ben daar zo pizza-moe van geworden dat ik het jaren niet meer met plezier kon eten. Gelukkig heeft Steve mij van mijn pizzatrauma’s af geholpen. Hij vindt pizza namelijk het allerlekkerste van de hele wereld en het liefst eet hij het elke dag. Gelukkig kunnen we nu makkelijk zelf pizza’s maken in plaats van dat we ze steeds moeten laten bezorgen. Dat is ook veel leuker!

Om een lang verhaal kort te maken, mijn blogpost voor HEMA inclusief het recept dat ik gebruikte voor de pizza vind je hier! Eet smakelijk geel_hartje

hema pizza bakplaat

Wat zijn jouw favo pizzatoppings? Want ik ben inmiddels een beetje uitgekeken op mijn zuurkoolpizza en ik wil niet weer pizza-moe worden dus ik moet snel weer iets nieuws proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 reacties op “Recept: Pizza!

 1. Lauriëtte schreef:

  Leuk! Wist niet dat er speciale bakplaten voor pizza’s waren. De laatste tijd bestellen wij heel veel, maar dat is toch best aan de prijs. Binnenkort gaan we het zelf eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Helaas wel ja! Wij hadden een tijdje op zondag pizzadag (regelmaat enzo is belangrijk, zegt men) maar daar zijn we maar mee opgehouden haha. De zuurkoolpizza van Domino’s blijft toch wel mijn guilty pleasure.

   | Reageer op deze reactie
 2. Marjolein schreef:

  Pizza! Pizza is altijd een goed idee hah. Ik vind pizza met tomaat, spinazie, iets kazigs en pijnboompitten echt super lekker!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah ja lekker! Ik was zo’n sukkel, ik wilde ook pijnboompitten op mijn pizza doen. Ik had ze er nog speciaal voor gekocht. En wat vergeet ik? Juist :p

   | Reageer op deze reactie
 3. kelly schreef:

  Leuk! Ik ben helemaal niet zo’n pizza fan, maar vorige week zelf flammkuchen gemaakt, (recept ook op mijn site) en deze was zo gruwelijk lekker, dat ik dit weer weer veelste veel ga eten natuurlijk, tot het ook mijn neus uit komt…hhahaha.. Nu had ik hem ook gemaakt met een witte roomsaus, tonijn, champignons, ui en paprika en geitenkaas. Eenmaal uit de oven wat rucola sla en balsamico erover …maar zonder de tonijn waarschijnlijk ook erg lekker!!

  | Reageer op deze reactie
 4. Ellen schreef:

  Jum! Er gaat toch niets boven versgebakken pizza!! De beste tip is om de bakplaat al in de oven mee te laten voorverwarmen. Daar krijg je de krokantste bodem mee! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat goed om te weten! Dat wist ik helemaal niet. Dat ga ik de volgende keer doen, hopelijk wordt ‘ie dan nog lekkerder. Bedankt voor de tip!

   | Reageer op deze reactie
 5. Denise schreef:

  Lekker! Ik ben zelf een fan van pizza’s zonder tomatensaus, maar met knoflook olie. En meestal gebruik ik gehalveerde cherry tomaatjes ipv van plakjes tomaat, zodat de bodem nog knapperiger wordt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ooooh my god, dat klinkt zo lekker! Strijk je dan de hele bodem in met die olie? Dit moet ik zelf ook snel proberen, ik houd van knoflook. Haha! 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Anneleen schreef:

  Oh yummie! Een zelfgemaakte pizza is altijd het lekkerste! 😉 Ik ga gelijk even kijken naar je artikeltje op de Hema website!

  | Reageer op deze reactie
 7. Veerle schreef:

  Lekker! Maar ik vraag me af of de verhouding water/bloem in het recept wel klopt? Ik bak ook best vaak pizza en brood, en dit recept geeft een heel nat deeg, terwijl het deeg er op de foto juist erg droog uitziet. Een nat deeg is trouwens wat lastiger te verwerken, maar geeft wel een betere bodem! Maar dat wist je als oud-pizzerola misschien al 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ojee, ik hoop niet dat ik een typefout heb gemaakt! Ik ga het snel even nakijken. Dankjewel!

   Update: Hm.. als het goed is moet het zo kloppen. Zo heb ik het zelf in ieder geval gemaakt! Misschien wordt het door het speltmeel droger?

   | Reageer op deze reactie
 8. chucky1012 schreef:

  Nooit geweten dat er een pizzaplaat bestaat om er een pizza op te kunnen bakken.
  Het ziet er zo lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
 9. Hesteranne schreef:

  Ik maak heel graag zelfgemaakte pizza’s. Vind ik op de een of andere manier heel ontspannend. Mijn favoriete beleg is gewoon een pizza met groente, rucola en kaas.

  | Reageer op deze reactie
 10. Deisy schreef:

  Ik wist dus niet dat er zoiets als pizzabakplaat bestond *voelt zich dus nu echt noob haha*. Wel handig trouwens! Ik maak mijn pizza met mozzarella, tomaten, courgette, oregano: niets kan op tegen een zelfgemaakt pizza.. nomnomnom… X

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ojee ik hoop dat Steve dit niet leest. Zijn twee meest favoriete dingen in de hele wereld zijn pizza en nutella. Maar de combinatie van die twee lievelingsdingen kent hij geloof ik nog niet :p

   | Reageer op deze reactie
 11. Ruth schreef:

  Ik herken je pizza moeheid! Mijn vriend bakt op zijn camping in de zomer altijd zelfgemaakte pizza’s dus meestal eet ik in de zomer 2 x per week pizza…als de zomer is zfgelopen hoef ik dus ook heeel lang geen pizza meer te eten. Mijn favo toppings zijn creme fraiche of pesto, cantal (franse kaas) champignons en plakjes aardappel.

  | Reageer op deze reactie
 12. Sytske schreef:

  Oh ja niets beter dan zelfgemaakte pizza, laatst één gemaakt met tomatensaus, mozzarella, geroosterde courgette, paprika, mais en champignons.. smullen..

  alleen dit is wel een kleintje 😀 ik maak dan voor zn 2,5 (2 volwassenen en peuter) een vierkante bakplaat vol, maar mis idd wel het krokante korsje dan..

  | Reageer op deze reactie
 13. Fatima schreef:

  Ik heb al een tijdje zin in pizza.

  Mijn favoriete vegetarische pizza is met gegrilde aubergine (of gegrilde courgette), heb daar wel een recept van staan ergens op me blog.

  Een oldskool magherita met zelfgemaakte pesto of in de tomatensaus véél zongegdroode tomaatjes en wat kappertjes verwerken.
  Niet vega vind ik tonijn met ui, olijfjes en oregano heerlijk maar ook kip-bbq met veel groenten en belachelijk veel kaas :o.

  Zou je de bbqsaus niet met bepaalde groenten kunnen doen eigenlijk? Lijkt mij ook wel lekker zo.

  | Reageer op deze reactie
 14. Xaviera schreef:

  Lekker pizza! Ik ga zo gelijk even doorklikken. De laatste tijd kies ik vaak voor een margherita met ananas, of een Hawaï zonder ham, het is maar net hoe je het bekijkt! 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. Rianne schreef:

  Ohh ik wist niet dat er speciale pizza bakplaat was! Wij zijn altijd heel lui wat dat betreft, want we maken pizzabodem altijd van dat ronde turkse brood. Gewoon horizontaal doorsnijden en dat dan beleggen. Ik ben zelf gek op spinazie en kip op mijn pizza, en dan lekker heeeel veel kaas! 😀

  en nu heb ik zin in pizza!

  | Reageer op deze reactie
 16. Chantal schreef:

  Op een goede pizza hoeft alleen saus en kaas, maar goed die zijn zeldzaam. Dus dan doe ij maar spinazie en champignons 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Andrea schreef:

  Spinazie met geitenkaas is mijn favo pizzatopping EVER!

  | Reageer op deze reactie
 18. Lis schreef:

  Zelf pizzasaus maken door fijngehakte uien te laten karameliseren. Dan tomatensaus, ui, oregano, gerookt paprikapoeder en zout & peper erbij en lekker even laten sudderen (eventueel nog heel fijn gesneden zongedroogde tomaatjes erbij). Dit geeft de pizza gelijk zo’n lekkere basis.
  Ik maak dan vaak gelijk wat meer en vries het in kleine porties in.

  | Reageer op deze reactie
 19. Iris schreef:

  Zelf blijf ik bij de bloemkoolpizzabodem, normale bodems vind ik niet zo. Misschien kan ik die bloemkoolbodem op een pizzasteen bakken?

  | Reageer op deze reactie
 20. Karlijn schreef:

  Zelf pizza maken is toch wel het lekkerst. Er was in een tijd in mijn leven dat ik ‘gewone’ pizza (dus bij restaurants enzo) niet lustte, omdat die bodem zo dun was en die we zelf maakten had altijd een lekkere dikke bodem. Die tijd is gelukkig wel voorbij haha. Mijn favoriete topping is doperwten, ook al vinden veel mensen dat raar. Maar het is zo lekker! Zeker het proberen waard 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik heb nog nooit pizza met doperwten gehad maar het klinkt als een leuk idee. En volgens mij ziet dat er ook heel vrolijk uit 😀

   | Reageer op deze reactie
 21. Priscilla schreef:

  Ik ben op moment een groot fan van Flammkuchen. Een soort van Duitse pizza’s met crème fraîche, (vegetarische) spekjes, uit en kaas. Oh, of met mozerella, cherrytomaatjes, strooikaas en rucola. Yum!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik zie dat steeds vaker voorbij komen. Ik heb het zelf nog nooit gehad! Toch maar snel eens proberen dan 😀

   | Reageer op deze reactie
 22. Soraya schreef:

  Ik gebruik altijd het recept van pizzapassie en dan laat ik het ook nog een tweede keer rijzen. Dan krijg je zonder die bakplaat ook nog een hele krokante bodem. Ik hou van een pizza met paprika, champignons, rode pepers en kaas hmmmm.

  | Reageer op deze reactie
 23. Soraya schreef:

  Ja op hun site staan ook echt goede tips voor het maken van pizza!

  | Reageer op deze reactie
 24. annouska schreef:

  Oeh wat een fijn ding, die ga ik even op mijn lijstje zetten.

  Mijn favoriete pizza is nog steeds die ik at in Woodstone in Haarlem.
  Hij heet ook wel pizza bianca met verkruimelde gorgonzola, witte en blauwe druiven, verse rozemarijn, pijnboompitten en walnoten, licht gedresseerd met witte port. Love it!!

  | Reageer op deze reactie
 25. Emi schreef:

  Hoi! Helaas staat je recept niet meer op de HEMA website en aangezien dit echt het pèrfecte recept was zou ik hem graag nog terug kunnen vinden 🙁 Kan je hem misschien sturen oid?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh je hebt gelijk, dat is jammer inderdaad! Bedankt voor het laten weten 🙂 Heb het recept gelukkig terug kunnen vinden na even zoeken. Ik zal deze blogpost later nog aanpassen, maar hier heb je ‘m alvast! 😀

   Ingrediënten voor het pizzadeeg (één pizza):

   – 125 ml lauw water

   – 1 tl gedroogd gist

   – 1 tl zeezout

   – 150 gram (spelt)meel

   – 1 el olijfolie

   Toppings (één pizza):

   – tomatensaus

   – 2 rijpe tomaten, in plakjes gesneden

   – geraspte kaas

   – oregano of andere Italiaanse kruiden

   Bereiding:

   Stap 1 Giet het lauwe water in een kom, voeg het zout en gist toe en roer even door. Roer 3/4 deel van het meel erdoor en voeg daarna de rest er geleidelijk aan toe.

   Stap 2 Strooi wat meel op je aanrecht en kneed het deeg. Als je het deeg te kleverig vindt, kun je nog wat extra meel toevoegen.

   Stap 3 Leg de deegbal terug in de kom, smeer in met olijfolie en dek af met folie. Zet de kom met het deeg op een warme plek, bijvoorbeeld in het zonnetje op de vensterbank, en laat ongeveer 1,5 uur rijzen.

   Stap 4 Verwarm de oven voor op 250 graden.

   Stap 5 Kneed het deeg nog even op het aanrecht dat bestrooid is met wat meel. Leg het bolletje op de HEMA ronde bakplaat en rol uit met een deegroller.

   Stap 6 Maak je pizza af met toppings naar jouw smaak! Ik deed er zelf een beetje tomatensaus op, plakjes tomaat en geraspte kaas. Toen de pizza klaar was strooide ik er wat gedroogde oregano overheen. Simpel, maar juist zo lekker!

   Stap 7 Bak de pizza voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

   | Reageer op deze reactie
Back to Top