Iris hartje Thee – deel twee

Vorig jaar schreef ik een blogpost over mijn favoriete theezakjes op dat moment: Iris hartje Thee. Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe thee te proberen dus mijn favorieten wisselen natuurlijk wel eens. Ik kreeg laatst losse thee van de moeder van Steve in de smaak creme brulee. Lekker! Ook vind ik de losse thee van Het Gouden Randje, een theewinkeltje in Enschede, altijd goed. Maar thee uit een zakje is ook lekker makkelijk. Dit zijn momenteel mijn favoriete thee-uit-een-zakje-theesoorten:

favoriete thee

1. Chai Green Tea van Clipper

Ik had eerst een andere thee van Clipper gekocht, iets met framboossmaak, en die was mierzoet. Het smaakte naar warme, waterige Fristi. Wel lekker voor zo nu en dan, maar dan vind ik deze groene thee toch lekkerder. Hier neem ik elke dag wel een kopje van. De thee heeft precies de goede balans tussen het lichte van de groene thee en het kruidige van de kaneel, kardemom, kruidnagel en sinaasappelschil. Heftige kruidige chai thee of bittere groene thee zijn beide niet zo mijn ding, maar deze thee is perfect! De thee is biologisch en fairtrade. Ik kocht dit doosje bij AH XL, maar o.a. De Tuinen verkoopt ook Clipper thee.

2. Lemon, Ginger & Manuka Honey van Pukka

Pukka thee, jum! Ik maakte kennis met dit merk door een winactie van Your Inspiration Blog héél lang geleden. Sindsdien koop ik er regelmatig een doosje thee van. Vooral deze met de smaak met gember, citroen en honing vind ik lekker. Je krijgt er zo’n lekker warm en knus gevoel van, ideaal met dit herfstweer. Pukka thee is biologisch. Ik kocht deze thee bij Ekoplaza.

 

theedoosje

 

3. Sleepytime Extra van Celestial Seasonings

Ik kocht nooit thee van Celestial omdat ik de doosjes er altijd een beetje suf vond uitzien, oeps. Toen ik een paar doosjes toegestuurd kreeg voor mijn blog werd ik direct fan. Die met perzik vind ik het allerlekkerste maar Sleepytime Extra bevat valeriaan zodat je er extra sleepy van wordt, die koop ik het vaakst. Ik heb geen idee of ik er sneller van in slaap val, maar ik vind deze thee altijd wel lekker om ’s avonds te drinken. De thee is niet biologisch, maar de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal en de theezakjes hebben geen extra verpakking of een draadje wat het toch best een ‘groen’ theetje maakt. Ik kocht deze thee bij mijn plaatselijke supermarkt, volgens mij hebben o.a. de AH en De Tuinen deze thee sowieso.

4. Choco van Yogi Tea

In de buddhabox zit zo’n lekkere theesmaak, met chocolade en chilli. Alleen kon ik nergens een doosje vinden met alleen die smaak. Gelukkig is de choco thee van Yogi een prima vervanger, al blijft de choco-thee uit de buddhabox het lekkerste hoor. Ik krijg altijd zo’n vol gevoel van chocolademelk, dus daarom drink ik liever deze thee met chocoladesmaak. Extra leuk aan Yogi Tea zijn de quotes die bij de theezakjes zitten. Al slaan ze meestal nergens op, of zijn ze gewoon te zweverig voor mijn nuchtere zelf, maar ik ben toch altijd weer benieuwd wat erop staat. Yogi Tea is biologisch en o.a. te koop bij Ekoplaza.

 

Wat is jouw favoriete thee?

yogi thee quote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

48 reacties op “Iris hartje Thee – deel twee

 1. Renate schreef:

  Ik ben dan nu toch eigenlijk vooral benieuwd waar die crème brûthée vandaan komt!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha crème brûthée :p Ik heb even op het zakje gekeken en de thee is van Hof van Schoor uit Nederweert.

   | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Deze smaakjes ken ik niet en zal eens snel meer moeten gaan rondkijken om voor een theeleut als ik nieuwe smaakjes te kopen 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Nienke schreef:

  Die chai-thee is echt heel lekker ja! Die heb ik toevallig vorig week ontdekt 🙂 Van clipper heb je ook groene thee met munt en framboos, die is ook heel lekker vind ik. Maar ik ben een beetje een munt-thee verslaafde.

  | Reageer op deze reactie
 4. Panda schreef:

  Als het goed is, is er ook een chili-choco van yogi! Ik vind zelf de Jasmijn heel lekker. Hmmm.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt! Die had ik hiervoor geprobeerd, maar die is wel heul spicy. Ik ben een kritische theeleut geloof ik :p Jasmijn klinkt ook goed!

   | Reageer op deze reactie
 5. Manon schreef:

  Die choco tea wil ik heeel graag eens proberen, heb nu women’s tea van Yogi tea ook zo heerlijk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Olga schreef:

  Door jou drinken we nu steevast sleepytime peach (ik heb net een kopje achter de kiezen). En Tom drinkt graag pukka drie keer gember en ik de nightime versie. De zakjes daarvan ruiken naar ouwe vieze sokken, maar eenmaal in heet water verdwijnt dat en is ie heel lekker. Theeleut all the way!

  | Reageer op deze reactie
 7. SanneWierda schreef:

  Heerlijk thee! Ik ben nu vooral dol op de herfstthee van Pickwick (ja, niet biologisch ofzo, maar ZO lekker!). En het Albert Heijn huismerk heeft ook van die toffe smaakcombinaties in van die piramide-zakjes.

  | Reageer op deze reactie
 8. Nadia schreef:

  Oh, die chocothee koop ik al een tijdje elke keer, vind hem heerlijk! Al moet ik zeggen dat ik vanochtend bedacht dat ik hem eigenlijk wel een beetje zat begin te worden, dus als dit doosje leeg is koop ik hem voorlopig even niet en over een tijdje zal ik hem vast weer herontdekken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja jammie, die vind ik ook zo lekker! Maar die dronk ik op een gegeven moment zo veel dat ik hem na een tijdje helemaal zat was. Maar nu al lang niet meer gehad, dus toch maar weer eens kopen 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Bente schreef:

  Mijn aller aller favoriet is toch nog steeds de ‘Hello Sunshine’ van de TeaBar, yummmie!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Daar heb ik dus nog nooit thee van gehad, schande! 😉 Ik moet er echt eens wat bestellen. Dan ga ik Hello Sunshine ook direct proberen 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. ioon schreef:

  De thee die ik gekocht heb naar aanleiding van je vorige blog is super populair. Wat ik heel leuk vind. 😀

  Dus hiervan haal ik de volgende keer weer wat. 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Met die mooie katoenen zakjes vooral zeker, of niet? 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. lotte schreef:

  De chai tea van Clipper vind ik ook heerlijk:) perfect voor druilerig hersftweer. Maar veruit mijn favoriet is lemon ginger van Clipper. Zook lekker! Heerlijke groene thee met een licht gembersmaakje. En ik haatte gember vroeger:p oh en een dikke aanrader is ook Spicy van Piramide. Ook een topper op een regenachtige dag.

  | Reageer op deze reactie
 12. Michelle schreef:

  De Chai van Clipper is ook mijn favoriet! Alleen hij is bijna op :(. Volgens mij hebben wij redelijk overeenkomende theesmaken, dus ik ga ook eens kijken naar je andere aanraders en je andere artikel. Ik ben vooral benieuwd naar die Choco thee van Yogi Tea! Ik vind het altijd zo lastig, thee, want het is best duur en het blijft toch altijd gokken.

  Thanks dus voor de tips!

  Ps: Yogi Tea is ook te koop bij Coop! Haha, ‘te koop bij Coop’ :’).

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dat vind ik ook lastig! Ik heb ook wel eens dat ik een doosje van 5 euro heb gekocht en dat ik er dan maar 1 zakje van gebruik omdat ik het zo vies vind. En weggooien vind ik ook jammer dus dan staat het daar maar achter in een kastje :p Maar meestal gaat het wel goed gelukkig! Oeh en goed om te weten, er zitten Coop op de campus dus dan kan ik tussen colleges door ook thee scoren 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Christa schreef:

  Ik drink de hele dag door Choco van Yogi Tea.
  Ze hebben van Yogi Tea ook een Choco Chili versie, misschien iets voor jou.

  *finger paint more – point the finger less*
  mijn yogi tea quote van vandaag 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Anneleen schreef:

  Die tweede thee lijkt me erg lekker! Ik heb eens chocoladethee van de Xenos gehad en die was niet te drinken, koop die nooit!! 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. bloemkolie schreef:

  Kromland Farm – Rooibos Vanille thee in het blauwe doosje is mijn favoriet. Zo lekker knus gevoel krijg ik er altijd van. Hij is onder andere te koop in de WAAR winkels.

  | Reageer op deze reactie
 16. Kirsty schreef:

  Wat een heerlijk artikel! Ik ben ook gek op thee en ik ga zeker eens een paar van deze smaken proberen, want ik ken ze allemaal nog niet! 🙂 Zelf vind ik groene en witte thee vooral erg lekker en de thee van Shoti Maa spreekt mij ook erg aan 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Ook hier Iris hartje thee! Meestal heb ik losse thee uit een theewinkeltje, daar hebben ze een enorme kast vol thee.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah ja geweldig is dat, zo’n theewinkeltje heb ik hier ook. En de eigenaresse is ook zo lief. Ze laat je aan alle thee ruiken en raadt nieuwe smaken aan enzo, zo leuk 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Chantal schreef:

  Die chocothee is inderdaad lekker! De variant met chili zag ik laatst nog bij de tuinen staan 😉

  | Reageer op deze reactie
 19. cheyenne schreef:

  hmm, lekker! ik drink op dit moment meestal pepermunt & celestial seasons peach 🙂 onlangs een appel + vanille smaakje geprobeerd, maar die was het toch helaas niet helemaal… dus nu ben ik weer op zoek naar een nieuwe thee, bedankt voor de inspiratie 😀
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 20. Amy schreef:

  Ik vind de gewone groene thee van clipper ook erg lekker, deze chai versie ook maar eens proberen dan! En die verpakking haalt me toch altijd weer over.. zo schattig

  | Reageer op deze reactie
 21. MissDoke schreef:

  De witte thee van Clipper met een smaakje (vanille bijv.) vind ik lekker. Clipper is een fijn merk, niet zo duur. Verder hou ik erg van de biologische losse theeën van Kloosterthee, vooral van groene thee met aardbei en framboos <3

  | Reageer op deze reactie
 22. Marcella schreef:

  Ik drink nu die zoete thee van Clipper, ik kreeg hem op mijn verjaardag vorige week. Lekke voor af en toe, maar naar groene thee gaat mijn voorkeur. Of een fijne kruidenthee. De choco thee van YogiTea lijkt me ook goed. Heb je de Snackthee van dat merk al eens gehad? Erg goed ook!

  | Reageer op deze reactie
 23. Suzanne schreef:

  Suus hartje Vanilla Chai van Pukka <3 met een beetje soja melk heb je een echte Soja chai tea latte! Jummie! En de detox thee van Yogi-tea, niet om de detox, maar de smaak is zo fijn <3

  | Reageer op deze reactie
 24. Rensina Steursma schreef:

  Wat een leuk blogje, altijd leuk om zo weer nieuwe theetjes te ontdekken.
  Ben benieuwd naar de PUKKA thee.
  Zulke blogjes mag je vaker plaatsen hoor, leuk!

  | Reageer op deze reactie
 25. Lotte schreef:

  Chai Green Tea is ook erg lekker in een beker warme appelsap! 😉

  | Reageer op deze reactie
 26. Lizet schreef:

  Whuut, chocolade-thee? Ik zou niet weten wat ik daarvan vind. De rest klinkt wel heel lekker, ik ga die Clipper thee zeker proberen! I love Chai.
  Mijn all time favorite is Revalitise van Pukka. En OH die serie van Pickwick van jaren geleden met de elementen en dan Fire. En Earth. Die mis ik nog steeds.

  | Reageer op deze reactie
 27. Saar schreef:

  Ik heb wel eens uit een Yogi Tea heel duidelijke boodschappen gehad. Nogal toevallig en toepasselijk was dat toen 🙂 Zo’n dingen vind ik dan wel super leuk!
  En wie maakt het wat uit of die valeriaan werkt. Alleen van het idee en het dagelijkse ritueel wordt je moe toch? 😉

  | Reageer op deze reactie
 28. Kim schreef:

  Ik heb momenteel twee lievelingstheetjes: kaneelthee van Pukka en zoethout van Piramide.

  | Reageer op deze reactie
 29. Eveline schreef:

  Ik heb de choco thee ook in de kast staan, maar ik vind hem echt vies. Sorry haha. Dus ze blijven bij mij in de kast staan… Of zo…

  | Reageer op deze reactie
 30. Pingback: Manatea time! | IKBENIRISNIET
 31. ines schreef:

  Ik vind die van clipper ook héél erg lekker 😀 die met aardbei en nog iets is ook heel erg lekker. En kusmi tea! De gele detox, njom!

  | Reageer op deze reactie
 32. Cima schreef:

  Clipper thee citroen gember(weerstand) en pyramide thee sali ( ontstekingsremmend) erg lekker allebei

  | Reageer op deze reactie
Back to Top