Iris hartje Thee – deel twee

Vorig jaar schreef ik een blogpost over mijn favoriete theezakjes op dat moment: Iris hartje Thee. Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe thee te proberen dus mijn favorieten wisselen natuurlijk wel eens. Ik kreeg laatst losse thee van de moeder van Steve in de smaak creme brulee. Lekker! Ook vind ik de losse thee van Het Gouden Randje, een theewinkeltje in Enschede, altijd goed. Maar thee uit een zakje is ook lekker makkelijk. Dit zijn momenteel mijn favoriete thee-uit-een-zakje-theesoorten:

favoriete thee

1. Chai Green Tea van Clipper

Ik had eerst een andere thee van Clipper gekocht, iets met framboossmaak, en die was mierzoet. Het smaakte naar warme, waterige Fristi. Wel lekker voor zo nu en dan, maar dan vind ik deze groene thee toch lekkerder. Hier neem ik elke dag wel een kopje van. De thee heeft precies de goede balans tussen het lichte van de groene thee en het kruidige van de kaneel, kardemom, kruidnagel en sinaasappelschil. Heftige kruidige chai thee of bittere groene thee zijn beide niet zo mijn ding, maar deze thee is perfect! De thee is biologisch en fairtrade. Ik kocht dit doosje bij AH XL, maar o.a. De Tuinen verkoopt ook Clipper thee.

2. Lemon, Ginger & Manuka Honey van Pukka

Pukka thee, jum! Ik maakte kennis met dit merk door een winactie van Your Inspiration Blog héél lang geleden. Sindsdien koop ik er regelmatig een doosje thee van. Vooral deze met de smaak met gember, citroen en honing vind ik lekker. Je krijgt er zo’n lekker warm en knus gevoel van, ideaal met dit herfstweer. Pukka thee is biologisch. Ik kocht deze thee bij Ekoplaza.

 

theedoosje

 

3. Sleepytime Extra van Celestial Seasonings

Ik kocht nooit thee van Celestial omdat ik de doosjes er altijd een beetje suf vond uitzien, oeps. Toen ik een paar doosjes toegestuurd kreeg voor mijn blog werd ik direct fan. Die met perzik vind ik het allerlekkerste maar Sleepytime Extra bevat valeriaan zodat je er extra sleepy van wordt, die koop ik het vaakst. Ik heb geen idee of ik er sneller van in slaap val, maar ik vind deze thee altijd wel lekker om ’s avonds te drinken. De thee is niet biologisch, maar de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal en de theezakjes hebben geen extra verpakking of een draadje wat het toch best een ‘groen’ theetje maakt. Ik kocht deze thee bij mijn plaatselijke supermarkt, volgens mij hebben o.a. de AH en De Tuinen deze thee sowieso.

4. Choco van Yogi Tea

In de buddhabox zit zo’n lekkere theesmaak, met chocolade en chilli. Alleen kon ik nergens een doosje vinden met alleen die smaak. Gelukkig is de choco thee van Yogi een prima vervanger, al blijft de choco-thee uit de buddhabox het lekkerste hoor. Ik krijg altijd zo’n vol gevoel van chocolademelk, dus daarom drink ik liever deze thee met chocoladesmaak. Extra leuk aan Yogi Tea zijn de quotes die bij de theezakjes zitten. Al slaan ze meestal nergens op, of zijn ze gewoon te zweverig voor mijn nuchtere zelf, maar ik ben toch altijd weer benieuwd wat erop staat. Yogi Tea is biologisch en o.a. te koop bij Ekoplaza.

 

Wat is jouw favoriete thee?

yogi thee quote

Back to Top