Groene tip #17: Handen drogen met één papieren doekje

Doordeweeks houd ik deze categorie altijd in mijn achterhoofd. Waar zal ik vrijdag (of zaterdagochtend, zoals nu) over schrijven? Ik had nog niets bedacht, tot ik mijn handen aan het drogen was op het toilet van Bagels & Beans. Daar hangt zo’n apparaat waar papieren doekjes uitkomen. Àltijd als ik mijn handen droog met zo’n papiertje moet ik namelijk denken aan het geweldige TED-filmpje van Joe Smith dat ik jaren geleden zag. Het filmpje is redelijk bekend, maar ik vind het zo leuk om het hier nog eens te delen. Het is namelijk precies wat ik ook wil bereiken met deze Groene Tip categorie: simpele, concrete tips die op de lange termijn echt het verschil maken.

groene tip handen drogen

Wat is het? 

Ik houd van TED-filmpjes, soms zitten er zulke inspirerende presentaties bij. Het filmpje van Joe Smith is ontzettend simpel, maar daarom niet minder inspirerend. Met zijn shake & fold techniek legt hij op een grappige manier uit hoe je je handen kan drogen met één papieren doekje. Hij eindigt zijn presentatie met de woorden dat je voor de rest van je leven aan zijn techniek zult denken wanneer je een papieren doekje pakt om je handen te drogen. En dat is dus echt zo!

Waarom?

Je gebruikt waarschijnlijk regelmatig zo’n papieren doekje om je handen droog te maken, als deze worden aangeboden op een openbaar toilet. En als je daar verder niet zo bij nadenkt heb je zeker drie tot vier papieren doekjes nodig om je handen droog te krijgen. Joe Smith ontwikkelde de perfecte techniek om je handen helemaal droog te krijgen met één papiertje. Dat scheelt weer veel papier op de lange termijn! Dus de bomen zullen je dankbaar zijn.

Hoe dan?

Dat zie je in het filmpje:

Zie je geen filmpje? Klik dan hier.

  • Moeilijkheidsgraad: 1/10
  • Kosten: Gratis
Back to Top