Mijn lievelingsrecepten voor iets zoets

Ik heb laatst zulke lekkere brownies gemaakt dat ik bijna moest huilen. Ook zin in iets zoets? Dit zijn mijn vijf favoriete recepten:

zoete recepten

karamel zeezout brownies

1. Goddelijke brownies met gezouten karamel

Ooooooh wat is dit L E K K E R. Steve zei dat dit het allerlekkerste was dat ik ooit had gemaakt. Hij vond het zo lekker dat hij het bijna jammer vond om door te slikken. We hebben ons er dus ook maar gewoon compleet misselijk in gegeten. Terwijl ik dit typ krijg ik er direct weer zin in. Is het heel erg als ik dit voor een tweede keer in één week maak? Als je van Tony Chocolonely karamel-zeezout houdt en je zin hebt om brownies te maken, gebruik dan dit recept van Femke. Ze heeft er zelfs mee gewonnen tijdens een bakwedstrijd van Culy.

brownie recept

 2. De brownies van Jamie Oliver (vegan)

Het recept voor de karamelbrownies is niet vegan. Maar niet getreurd, lieve herbivoren! Jamie Oliver heeft namelijk ook een hartstikke lekker recept voor vegan brownies. Ik heb ze al een aantal keer gemaakt en ze zijn nog nooit mislukt. Het recept kan je ook op mijn blog vinden!

chocolade sinaasappel taart

3. Een taart die naar chocolade-sinaasappelkoekjes smaakt

Steve maakt lekkere taartjes. Dit is tot nu toe het lekkerste taartje die hij heeft gemaakt, vind ik. Ken je die chocolade-sinaasappelkoekjes? Zo lekker vind ik die. Nou, daar smaakt deze taart dus naar. Superlekker! Het recept is van SORTED food en is niet al te ingewikkeld om te maken. De video van het recept vind je hier.

gezonde chocolademousse recept

4. Healthy chocolademousse (vegan)

Deze chocolademousse is makkelijk om even snel in elkaar te flansen als je zin hebt in iets zoets. De mousse is op basis van avocado en banaan, dat klinkt misschien gek, maar het is écht lekker. In plaats van sinaasappelsap zou je ook citroen- of limoensap kunnen gebruiken. Het recept vind je hier.

appeltaart van steve

5. Een simpele appeltaart

Wow, wat een overload aan chocolade. Even wat anders. Een taart die altijd goed is. Appeltaart! Het recept staat op Jamie’s Home Cooking Skills. Een ontzettend handige website voor beginnende keukenprins(ess)en. Alle recepten worden namelijk stap voor stap uitgelegd met plaatjes. Dan kan het haast niet meer mislukken. Deze taart maakte Steve als nagrecht bij het kerstdiner bij ons thuis. Hij deed er wel wat extra kaneel en suiker in, want de taart is vrij zurig als je je aan het originele recept houdt.

Wat is jouw lievelingsrecept voor iets zoets? Die van mij is het recept voor de gezouten karamel brownies, viel dat al op?

Back to Top