Review: Lush Vanishing Cream

Oeh yeah, mijn huid ziet er nu al een paar weken zo goed uit! Ik kan natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen dat het aan mijn nieuwe dagcrème ligt. Misschien ben ik onbewust veel gezonder gaan eten en drink ik meer, ik heb geen idee. Maar het is toch wel erg toevallig dat ik sinds ik Lush Fresh Farmacy (reiniger) en Vanishing Cream (moisturiser) gebruik, ik geen enkele dikke puist meer heb gespot op mijn hoofd. YES! Eindelijk! Mijn potje Vanishing Cream is inmiddels bijna op en ik ben er zo tevreden mee dat ik hem binnenkort gewoon weer bestel.

lush vanishing cream

Ingrediënten

De ingrediënten van Vanishing Cream zijn: Lijnzaad infusie (Linum usitatissimum), Water (Aqua), Rozenwater (Rosa damascena), Honingwater, lavendel (Lavandula angustifolia), Druivenpitolie, koud geperst, biologisch (Vitis vinifera), Honing (Honey), Stearinezuur (Stearic Acid), Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Toverhazelaarextract (Hamamelis virginiana), Shea boter, Fair Trade (Butyrospermum parkii), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Camelia olie (Camellia japonica), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Geranium essentiële olie (Pelargonium graveolens), Glycerine (Glycerine), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum, Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben). Het grootste deel van de ingrediënten is natuurlijk, met uitzondering van: stearinezuur, alcohol, tri-ethanolamine en parabenen (conserveringsmiddelen). Het product is niet vegan, door de toevoeging van honing en honingwater.

lush vanishing cream ingredienten

Gebruik

De crème is lekker licht, dus trekt snel in en laat geen glimmend laagje achter. Ik gebruik hem elke ochtend na het douchen. Tijdens het douchen gebruik ik de reiniger Fresh Farmacy op mijn gezicht. Dan kan mijn huid daarna nog wel wat trekkerig aanvoelen, maar dat is met deze crème zo gefixt. Ik gebruik hem sinds begin januari en ik denk dat ik er nog wel 2 a 3 weken mee kan doen voordat het potje leeg is. Dus wat dat betreft is Vanishing Cream redelijk zuinig in gebruik.

lush vanishing cream moisturiser

Ervaring

Ik kan oprecht zeggen dat dit de beste dierproefvrije gezichtscrème is die ik ooit heb gebruikt. En ik heb er al heel wat geprobeerd in de loop der tijd, want mijn huid werkt niet altijd mee. Het enige nadeel vind ik de prijs (27,40 euro in de Nederlandse Lush webshop). Maar voordat ik over ging op dierproefvrije producten had ik meestal crème van Clinique of Vichy en dan zit je ongeveer in dezelfde prijsklasse. En voor mijn huid werkt het supergoed, dus dat is het voor mij ook wel waard! Hiervoor gebruikte ik Celestial, ook van Lush, waar ik al erg tevreden over was. Maar deze was toch net iets te vet voor mijn huid. Vanishing Cream is een lichte crème die maar 11% vet bevat en daardoor perfect is voor de vette of gemengde huid. Als je een droge huid hebt, past Celestial waarschijnlijk beter bij je. Met dagelijks gebruik heb ik met Celestial ongeveer 3 maanden gedaan en ik verwacht dat ik uiteindelijk ook zo lang doe met Vanishing Cream. Ik vind het altijd lastig om te zeggen dat ik een verzorgingsproduct aan ieeedereen aanraad, want dat het voor mijn huid goed werkt, wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen zo goed werkt. Maar wat mij betreft is het écht een topproduct. Vooral in combinatie met de gezichtsreiniger Fresh Farmacy waar ik al eerder een review over schreef. En nu even snel een schietgebedje doen dat ik het geluk van een zuiver huidje niet hebt gejinxt en dat ik voor altijd puistloos door het leven mag gaan.

lush vanishing cream review

Vanishing Cream kost 27,40 euro voor 45 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties op “Review: Lush Vanishing Cream

 1. Andrea schreef:

  De producten van Lush zijn zo fijn. Ik heb nog nooit een dagcreme geprobeerd. Deze klinkt wel erg fijn, vooral omdat ‘ie ook zo snel intrekt. Ik ga de producten eens bekijken bij Lush!

  | Reageer op deze reactie
 2. Anieke schreef:

  Lijkt me een heerlijke crème! Helaas heb ik het geld niet, haha, én heb ik nog een heleboel natuurlijke crèmes staan die eerst maar eens op moeten.

  | Reageer op deze reactie
 3. Inge schreef:

  Ik moet zeggen dat dit wel heel erg goed klinkt. Zodra mijn huidige dagcrème op is, denk ik dat ik overstap op deze.

  | Reageer op deze reactie
 4. Hannah schreef:

  Mijn Skin Drink is inmiddels (heel) langzaam aan het opraken, en hoewel ik daar erg tevreden over was, kan ik ook niet wachten tot ik een nieuwe creme kan uitproberen. Ik ga dan denk ik voor Celestial, omdat mijn huid nog wel eens wat droog kan zijn. Maar deze is voor de zomer misschien wel fijn.

  | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  Klinkt als muziek in mijn oren, dit. Maar aaaauw die prijs. Meestal smeer ik nu iets goedkoops van hema oid op m’n gezicht en mijn huid heeft daar volgens mij wel genoeg aan. Gelukkig maar hoor, daar niet van. Maar nu kan ik geen goede smoes bedenken waarom ik deze crème zou moeten kopen haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Xaviera schreef:

  Wat fijn dat de Vanishing Cream zo goed voor jouw huid werkt! Ik wil hem nog steeds graag een keer kopen, maar die prijs houdt mij elke keer tegen. :p

  | Reageer op deze reactie
 7. Kimberley schreef:

  Dit lijkt me echt zo’n fijn product! Ondanks het wel wat duurder is maar ik denk dat ik deze zeker ga kopen volgende maand! x

  | Reageer op deze reactie
Back to Top