Review: Lush Vanishing Cream

Oeh yeah, mijn huid ziet er nu al een paar weken zo goed uit! Ik kan natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen dat het aan mijn nieuwe dagcrème ligt. Misschien ben ik onbewust veel gezonder gaan eten en drink ik meer, ik heb geen idee. Maar het is toch wel erg toevallig dat ik sinds ik Lush Fresh Farmacy (reiniger) en Vanishing Cream (moisturiser) gebruik, ik geen enkele dikke puist meer heb gespot op mijn hoofd. YES! Eindelijk! Mijn potje Vanishing Cream is inmiddels bijna op en ik ben er zo tevreden mee dat ik hem binnenkort gewoon weer bestel.

lush vanishing cream

Ingrediënten

De ingrediënten van Vanishing Cream zijn: Lijnzaad infusie (Linum usitatissimum), Water (Aqua), Rozenwater (Rosa damascena), Honingwater, lavendel (Lavandula angustifolia), Druivenpitolie, koud geperst, biologisch (Vitis vinifera), Honing (Honey), Stearinezuur (Stearic Acid), Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Toverhazelaarextract (Hamamelis virginiana), Shea boter, Fair Trade (Butyrospermum parkii), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Camelia olie (Camellia japonica), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Geranium essentiële olie (Pelargonium graveolens), Glycerine (Glycerine), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum, Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben). Het grootste deel van de ingrediënten is natuurlijk, met uitzondering van: stearinezuur, alcohol, tri-ethanolamine en parabenen (conserveringsmiddelen). Het product is niet vegan, door de toevoeging van honing en honingwater.

lush vanishing cream ingredienten

Gebruik

De crème is lekker licht, dus trekt snel in en laat geen glimmend laagje achter. Ik gebruik hem elke ochtend na het douchen. Tijdens het douchen gebruik ik de reiniger Fresh Farmacy op mijn gezicht. Dan kan mijn huid daarna nog wel wat trekkerig aanvoelen, maar dat is met deze crème zo gefixt. Ik gebruik hem sinds begin januari en ik denk dat ik er nog wel 2 a 3 weken mee kan doen voordat het potje leeg is. Dus wat dat betreft is Vanishing Cream redelijk zuinig in gebruik.

lush vanishing cream moisturiser

Ervaring

Ik kan oprecht zeggen dat dit de beste dierproefvrije gezichtscrème is die ik ooit heb gebruikt. En ik heb er al heel wat geprobeerd in de loop der tijd, want mijn huid werkt niet altijd mee. Het enige nadeel vind ik de prijs (27,40 euro in de Nederlandse Lush webshop). Maar voordat ik over ging op dierproefvrije producten had ik meestal crème van Clinique of Vichy en dan zit je ongeveer in dezelfde prijsklasse. En voor mijn huid werkt het supergoed, dus dat is het voor mij ook wel waard! Hiervoor gebruikte ik Celestial, ook van Lush, waar ik al erg tevreden over was. Maar deze was toch net iets te vet voor mijn huid. Vanishing Cream is een lichte crème die maar 11% vet bevat en daardoor perfect is voor de vette of gemengde huid. Als je een droge huid hebt, past Celestial waarschijnlijk beter bij je. Met dagelijks gebruik heb ik met Celestial ongeveer 3 maanden gedaan en ik verwacht dat ik uiteindelijk ook zo lang doe met Vanishing Cream. Ik vind het altijd lastig om te zeggen dat ik een verzorgingsproduct aan ieeedereen aanraad, want dat het voor mijn huid goed werkt, wil natuurlijk niet zeggen dat het bij iedereen zo goed werkt. Maar wat mij betreft is het écht een topproduct. Vooral in combinatie met de gezichtsreiniger Fresh Farmacy waar ik al eerder een review over schreef. En nu even snel een schietgebedje doen dat ik het geluk van een zuiver huidje niet hebt gejinxt en dat ik voor altijd puistloos door het leven mag gaan.

lush vanishing cream review

Vanishing Cream kost 27,40 euro voor 45 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Back to Top