Koffie drinken met Bunny von D

Mijn meest favoriete ding om te doen is om ’s ochtends koffie te drinken in bed terwijl ik knuffel met knuffelkonijn Bunny von D.

schattigste konijn van de wereld

Bunny von D het knuffelkonijn

Ze is zo’n schatje. Kijk nou:

koffie en konijn
Hohoiii ik ben Bunny von D en ik slaap nog half. Helaas is er nog geen koffie voor konijnen uitgevonden.
konijn in bed
Oeh. Lekker zacht.
slapend konijntje
Mjammjam. Als ik slaap droom ik altijd over eten want dan gaat mijn mond een beetje heen en weer.
liefste konijn ooit
HEY, wel blijven aaien!
konijn graaft
Als ik niet word geaaid ga ik krabben en trekken aan de dekens. Ik ben namelijk een heel slim Pavlov-konijn en ik heb geleerd dat wanneer ik dat doe, ik direct weer geaaid word.
knuffel duwt hoofd onder hand
Jaaaaaa. Iris is mijn lievelings-surrogaatkonijn en dat laat ik merken door mijn hoofdje onder haar hand te duwen. Aai dan aai dan aai dan.
konijn aaien
Jep, dit verwende konijnenleven bevalt mij wel.

‘Nu wil ik ook een konijn!’

Ik krijg trouwens heel veel berichtjes van mensen die spontaan naar de dierenwinkel willen rennen omdat ze Bunny von D zo lief vinden. Als je écht heel graag een konijnenmama wil zijn, is mijn tip om een asiel bij je in de buurt te bezoeken. Daar hebben ze de leukste konijnenkoppeltjes die op zoek zijn naar een nieuw thuis en het personeel kan je veel informatie geven. Konijnen zijn heel sociale dieren dus ze hebben wel een vriendje nodig. ‘Ja maar Iris, waarom laat je jouw konijn dan zo alleen, eenzaam en ongelukkig zijn, dan ben je echt een slechte konijnenmoeder.’ Ja, dit soort berichtjes krijg ik soms serieus.. Och, ik zou wel honderd konijnen willen hebben. Maar Bunny von D is al bijna 6 en is daardoor niet zo flexibel meer met nieuwe vriendjes maken. Bij de laatste koppeling moest ik met spoed naar de dierenarts omdat ze een stuk of vier hechtingen in haar ooglid moest door een heftig gevecht. Dát is pas zielig. Daarnaast ben ik in principe 24/7 thuis dus ik ben een goed ‘surrogaatkonijn’, zoals de dierenarts zei. Nou goed, wat ik dus eigenlijk probeer te zeggen: een konijn is niet een makkelijk huisdier en heeft veel aandacht nodig, dus sowieso goed om er even goed over na te denken! Streng ben ik hè? Nee, maar mijn hartje breekt altijd als ik lees over konijntjes die de hele dag alleen in een veel te klein hokje zitten opgesloten. Konijntjes horen lekker rond te hoppen! O ja, en bereid je ook maar alvast voor op heel veel poepjes, overal:

Poepjesfabriek

konijnenkeutels
“Huh dat was ik niet hoor, was vast een ander konijntje. Echt!!”

Groetjes van mij en Bunny von D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

70 reacties op “Koffie drinken met Bunny von D

 1. Kim schreef:

  Hahaha, die laatste foto met onderschrift. Geweldig! Ik vind je een goede konijnenmama hoor! 🙂 ik denk dat Bunny vond D het niet beter zou kunnen treffen

  | Reageer op deze reactie
 2. Paul schreef:

  Ik had ooit een ren in de tuin met zeven dwergkonijntjes. Erg lief. Ik noemde het altijd de lesbische leefcommune omdat er tussen de vrouwtjes toch wat werd gerampetampt.

  | Reageer op deze reactie
 3. Pingback: ikbenirisniet op Pinterest | IKBENIRISNIET
 4. Magali schreef:

  Wat LEUK! Om de één of andere reden (karma, hoop ik) is mijn konijn supersuperzindelijk. Ze heeft namelijk nog nooit buiten haar kooi gepoept of geplast (oké, één keer over mijn vriendin heengeplast maar dat is het enige). sinds ik haar heb. Mijn huis/bed is veilig van konijnenpoepjes, jeeej!

  | Reageer op deze reactie
 5. Nienke schreef:

  Mijn konijnen zijn niet gewend aan op bed hopsen, die paar keer dat ik het deed dachten ze dan ook dat het een mega toilet was.. *Niet voor herhaling vatbaar.* =)

  | Reageer op deze reactie
 6. Yvon schreef:

  Ik smelt voor die laatste foto!! Maar zou er geen konijntje door nemen hoor 😉
  Wat jij schrijft over mensen die spontaan een konijn nemen merk ik hier met katten. Hoe vaak ik wel niet berichtjes krijg in de wechat-kattengroep waarin ik zit van mensen die zij kennen die van hun kat af willen… Echt verschrikkelijk! Het liefst zou ik die allemaal willen opvangen, maar dat gaat natuurlijk niet…
  Er zijn zoveel mensen die met hun gevoel beslissen een huisdier te nemen in plaats van met hun verstand. Zó zielig :'(

  | Reageer op deze reactie
 7. Fiona schreef:

  Hey, beetje gekke vraag misschien maar gisteren is een van mijn konijntjes overleden. Ik heb twee konijnen een mannetje en een vrouwtje en ze zijn ruim vier jaar samen geweest. Beide konijnen komen uit het asiel en zijn al wat ouder. Nu is het vrouwtje overleden en is het mannetjes konijn alleen. Aangezien ik uit huis ben en vanwege ruimtegebrek mijn konijnen bij mijn ouders heb gelaten 🙁 is het ongemogelijk hem weer opnieuw te koppelen. Mijn ouders willen er niet aan beginnen. Nu wil ik mijn lieve Bram ook niet terug brengen, hij is al wat ouder en ik ga hem gewoon heel erg missen. Jouw konijn ziet er altijd zo gelukkig uit en ik ben bang dat als ik deze vraag op een konijnenforum stel en ik toch krijg te horen dat ik hem moet laten koppelen.

  Hoe zorg jij dat je lieve bunny niet eenzaam wordt? Koop je bijvorbeeld ook veel speeltjes?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hoi Fiona! Wat ontzettend sneu 🙁 Heel veel sterkte! Over je vraag: aan speeltjes doe ik niet echt, Bunny kijkt er vaak na vijf minuten al niet meer naar om. Ze ziet mij echt als haar maatje (als ik op de bank zit, komt ze direct naar me toe gehopt en komt ze op mijn schoot zitten bijvoorbeeld) dus ik probeer haar zoveel mogelijk aandacht te geven. Ik werk (blog) en studeer (scriptie schrijven) eigenlijk altijd vanuit huis, en als ik er niet ben is mijn vriend wel thuis. Ze mag bijna altijd los lopen, en met mooi weer ook buiten, dus ze heeft altijd veel dingen om te doen en te ontdekken. Ik denk dat de belangrijkste dingen zijn die ik doe om haar happy te houden.

   Ik moet er wel bij zeggen dat mijn konijn van de 6 jaar in totaal maar 1 jaar samen geweest is met een ander konijn, maar die zijn nooit onafscheidelijk geweest. Ze werd er ook niet anders van toen het andere konijn overleed. Ze is een echte ‘mensenkonijn’, ik denk dat dat wel veel uitmaakt of een konijn zich uiteindelijk eenzaam gaat voelen. Dus ik zou het sowieso even goed in de gaten houden of je konijn zich anders gaat gedragen nu hij alleen is (bijvoorbeeld slechter eten, dat soort dingen).

   Hoop dat je hier iets aan hebt! Succes 🙂

   | Reageer op deze reactie
 8. Pingback: Uitgelichte blogs + spam je blog | I loves this
 9. Kim schreef:

  Dit is echt exact hoe ik met mijn konijn ben. Als ik thuis ben loopt hij altijd los, behalve als we slapen natuurlijk. Elke maand zit de stofzuiger zal vol. Hij komt op bed, op de bank, als ik kook ligt hij bij me in de keuken en hij gaat naar auto’s kijken in de vensterbank. Ik woon in een appartement dus we hebben geen tuin, maar op het balkon vermaakt meneer zich ook goed. Ook speelt hij dagelijks met ballonnen en met een mega tennisbal. Hij is behoorlijk actief, wil de hele dag maar eten en hij geeft de hele dag kusjes. Hij weet dat hij kusjes moet geven als hij uit het hok wil en als we in de vingers knippen moet hij in het hok .

  | Reageer op deze reactie
Back to Top