Koffie drinken met Bunny von D

Mijn meest favoriete ding om te doen is om ’s ochtends koffie te drinken in bed terwijl ik knuffel met knuffelkonijn Bunny von D.

schattigste konijn van de wereld

Bunny von D het knuffelkonijn

Ze is zo’n schatje. Kijk nou:

koffie en konijn
Hohoiii ik ben Bunny von D en ik slaap nog half. Helaas is er nog geen koffie voor konijnen uitgevonden.
konijn in bed
Oeh. Lekker zacht.
slapend konijntje
Mjammjam. Als ik slaap droom ik altijd over eten want dan gaat mijn mond een beetje heen en weer.
liefste konijn ooit
HEY, wel blijven aaien!
konijn graaft
Als ik niet word geaaid ga ik krabben en trekken aan de dekens. Ik ben namelijk een heel slim Pavlov-konijn en ik heb geleerd dat wanneer ik dat doe, ik direct weer geaaid word.
knuffel duwt hoofd onder hand
Jaaaaaa. Iris is mijn lievelings-surrogaatkonijn en dat laat ik merken door mijn hoofdje onder haar hand te duwen. Aai dan aai dan aai dan.
konijn aaien
Jep, dit verwende konijnenleven bevalt mij wel.

‘Nu wil ik ook een konijn!’

Ik krijg trouwens heel veel berichtjes van mensen die spontaan naar de dierenwinkel willen rennen omdat ze Bunny von D zo lief vinden. Als je écht heel graag een konijnenmama wil zijn, is mijn tip om een asiel bij je in de buurt te bezoeken. Daar hebben ze de leukste konijnenkoppeltjes die op zoek zijn naar een nieuw thuis en het personeel kan je veel informatie geven. Konijnen zijn heel sociale dieren dus ze hebben wel een vriendje nodig. ‘Ja maar Iris, waarom laat je jouw konijn dan zo alleen, eenzaam en ongelukkig zijn, dan ben je echt een slechte konijnenmoeder.’ Ja, dit soort berichtjes krijg ik soms serieus.. Och, ik zou wel honderd konijnen willen hebben. Maar Bunny von D is al bijna 6 en is daardoor niet zo flexibel meer met nieuwe vriendjes maken. Bij de laatste koppeling moest ik met spoed naar de dierenarts omdat ze een stuk of vier hechtingen in haar ooglid moest door een heftig gevecht. Dát is pas zielig. Daarnaast ben ik in principe 24/7 thuis dus ik ben een goed ‘surrogaatkonijn’, zoals de dierenarts zei. Nou goed, wat ik dus eigenlijk probeer te zeggen: een konijn is niet een makkelijk huisdier en heeft veel aandacht nodig, dus sowieso goed om er even goed over na te denken! Streng ben ik hè? Nee, maar mijn hartje breekt altijd als ik lees over konijntjes die de hele dag alleen in een veel te klein hokje zitten opgesloten. Konijntjes horen lekker rond te hoppen! O ja, en bereid je ook maar alvast voor op heel veel poepjes, overal:

Poepjesfabriek

konijnenkeutels
“Huh dat was ik niet hoor, was vast een ander konijntje. Echt!!”

Groetjes van mij en Bunny von D!

Back to Top