Koffie drinken met Bunny von D

Mijn meest favoriete ding om te doen is om ’s ochtends koffie te drinken in bed terwijl ik knuffel met knuffelkonijn Bunny von D.

schattigste konijn van de wereld

Bunny von D het knuffelkonijn

Ze is zo’n schatje. Kijk nou:

koffie en konijn

Hohoiii ik ben Bunny von D en ik slaap nog half. Helaas is er nog geen koffie voor konijnen uitgevonden.

konijn in bed

Oeh. Lekker zacht.

slapend konijntje

Mjammjam. Als ik slaap droom ik altijd over eten want dan gaat mijn mond een beetje heen en weer.

liefste konijn ooit

HEY, wel blijven aaien!

konijn graaft

Als ik niet word geaaid ga ik krabben en trekken aan de dekens. Ik ben namelijk een heel slim Pavlov-konijn en ik heb geleerd dat wanneer ik dat doe, ik direct weer geaaid word.

knuffel duwt hoofd onder hand

Jaaaaaa. Iris is mijn lievelings-surrogaatkonijn en dat laat ik merken door mijn hoofdje onder haar hand te duwen. Aai dan aai dan aai dan.

konijn aaien

Jep, dit verwende konijnenleven bevalt mij wel.

‘Nu wil ik ook een konijn!’

Ik krijg trouwens heel veel berichtjes van mensen die spontaan naar de dierenwinkel willen rennen omdat ze Bunny von D zo lief vinden. Als je écht heel graag een konijnenmama wil zijn, is mijn tip om een asiel bij je in de buurt te bezoeken. Daar hebben ze de leukste konijnenkoppeltjes die op zoek zijn naar een nieuw thuis en het personeel kan je veel informatie geven. Konijnen zijn heel sociale dieren dus ze hebben wel een vriendje nodig. ‘Ja maar Iris, waarom laat je jouw konijn dan zo alleen, eenzaam en ongelukkig zijn, dan ben je echt een slechte konijnenmoeder.’ Ja, dit soort berichtjes krijg ik soms serieus.. Och, ik zou wel honderd konijnen willen hebben. Maar Bunny von D is al bijna 6 en is daardoor niet zo flexibel meer met nieuwe vriendjes maken. Bij de laatste koppeling moest ik met spoed naar de dierenarts omdat ze een stuk of vier hechtingen in haar ooglid moest door een heftig gevecht. Dát is pas zielig. Daarnaast ben ik in principe 24/7 thuis dus ik ben een goed ‘surrogaatkonijn’, zoals de dierenarts zei. Nou goed, wat ik dus eigenlijk probeer te zeggen: een konijn is niet een makkelijk huisdier en heeft veel aandacht nodig, dus sowieso goed om er even goed over na te denken! Streng ben ik hè? Nee, maar mijn hartje breekt altijd als ik lees over konijntjes die de hele dag alleen in een veel te klein hokje zitten opgesloten. Konijntjes horen lekker rond te hoppen! O ja, en bereid je ook maar alvast voor op heel veel poepjes, overal:

Poepjesfabriek

konijnenkeutels

“Huh dat was ik niet hoor, was vast een ander konijntje. Echt!!”

Groetjes van mij en Bunny von D!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

70 reacties op “Koffie drinken met Bunny von D

 1. Anieke

  Jaaaaaa! Bunny von D! Leuke blogpost. En wat je zegt over eenzame konijntjes is waar hoor! Mijn zus heeft er ook maar eentje, maar die hobbelt lekker los rond. Die was ook niet te koppelen en nu hangt mijn zus ook lekker het surrogaatkonijn uit (dat klinkt raar haha)

 2. Inge

  ik heb dadelijk tentamen, dus streste hem nogal maar Bunny von D heeft me net helemaal zen gemaakt

 3. Anna

  Hihi, het blijft leuk, foto’s van Bunny von D! Altijd weer genieten als je iets over je konijn deelt op je blog :)! Ik vind het nog steeds zo’n leuke naam ook, ‘Bunny von D’! Dat van de poepjes herinner ik me nog wel van toen ik een konijn had toen ik klein was.

 4. julia

  ik vind je posts met Bunny Vond D echt geweldig! En ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen hun huisdieren impulsief kopen. Vaak wordt er echt niet beseft wat ze in huis halen en huppatee brengen ze het arme beestje naar een asiel.. 🙁

 5. Hahahaha, ik vind de posts vanuit BdD misschien wel het leukst, wat een geniaal konijn heb je toch.

 6. Angela

  Aaaaaaw. Wat een toffe blogpost. Ik heb ook 6 jaar een Nijntje gehad en het was zo gezellig. Hij kwam knuffelen als ie wilde, als ik geen welterusten zei als k naar bed ging, ging ie zitten stampen in z’n hok en hij ging altijd mee naar opa en oma (mijn ouders) waar hij gruwelijk verwend werd.
  Oh en toen ik een jong katje kreeg, werden ze vriendjes en gaven ze elkaar kusjes door de tralies van het hok enzo

 7. Anneke

  Ik heb vanaf mijn negende konijnen gehad. Eerst 1 konijn (toen wist ik nog niet dat ze beter samen kunnen zitten), daarna een koppeltje. Superleuk, maar nu kies ik er even voor om geen konijnen te hebben. Ik vind dat ik niet genoeg tijd heb om ervoor te zorgen. Dus daarom geniet ik extra van jouw foto’s. ^^

 8. Ah wat gezellig!
  Ja..helaas hebben de meeste konijnen een zeer slecht leven in een heel klein hokje waar ze niet kunnen rennen en springen. Ze worden vaak verwaarloost en vereenzamen. Konijnen zijn niet geschikt voor (kleine)kinderen, ze willen meestal niet opgepakt worden en kunnen flink bijten.
  Als je genoeg tijd aan ze besteed en ze de ruimte geeft kunnen het gezellige dieren zijn. Meestal kun je ze wel zindelijk maken maar ongelukjes zullen er ook af en toe zijn en keutels liggen idd overal. ook knagen ze vaak aan je meubels of aan snoeren!
  Ik heb zelf 2 kleintjes, ze lopen niet meer in de kamer maar wel in de keuken waar de katten niet komen.
  Bunny von D heeft een heerlijk leven, die van mij ook.

  • iris

   Zo zielig inderdaad! Ze zouden konijnen ook gewoon niet meer voor een paar euro bij dierenwinkels moeten verkopen. Dan gebeurt het als snel dat mensen ‘even’ een konijn kopen als cadeau voor iemand, terwijl degene misschien helemaal geen konijn wil. Of voor kinderen inderdaad, die er dan na twee weken op uit zijn gekeken.
   Hier zijn trouwens ook al heel wat internetkabels gesneuveld. En de bank is ook helemaal kapot geknaagd aan de onderkant. Haha oeps. Gelukkig heeft ze zo’n lief hoofdje, dan kan ze met veel wegkomen 😉

   • In dierenwinkels hebben ze vaak niet eens een schuilhokje! Daar zeg ik altijd wat van. Ja ik heb ook wat doorgeknaagde kabels gehad en een keer deed de telefoon het niet meer.. kwam ik er achter dat het konijn daar verantwoordelijk voor was :p We kregen een nieuw klein konijntje en toen die puber was spoot ie alles eronder dus toen konden ze niet meer in de kamer. Ik heb toen een grote slaapkamer ingericht als konijnenverblijf..nu zijn ze in de schuur en hebben een groot deel ook nog buiten met zandbak en ze mogen in de keuken. Ik heb nog 5 katten en een daarvan is eens gebeten door een konijn! 100 euro voor de hechting onder narcose..tja..ze hebben me al heel veel geld gekost haha..maar wegdoen..?? NEE

 9. Sas

  Ik hou van dit soort foto reeksen<3
  Die laatste foto met onderschrift.. Hij trek er ook echt een super schuldig en lief gezichtje bij hahahaha

 10. Bente

  Haha wat is het toch een lief beestje! En ik geloof er ook in dat jij een perfect surrogaat konijntje bent! 🙂

 11. Marion

  Heerlijk. Zo lief lief lief. Kan uren naar die foto’s kijken. Je bent de beste konijnenmama, Iris. Daar hoef jij je echt nooit zorgen over te maken. X

  • iris

   Ah zo lief van je <3 Stiekem weet ik dat ook wel, want ze is echt mijn baby haha. Maar kan soms zo verdrietig worden van mensen die direct hun oordeel klaar hebben. Gelukkig zijn er veel meer leuke en lieve reacties, zoals die van jou! 😀

 12. Wat een heerlijke blogpost! Door Bunny von D wil ik idd zelf een konijn. Nog nooooit een gehad (wel zes honden maar dat is vást een klein beetje anders).

 13. saskia

  aaah leuk verhaal! Ook fijn dat je even een kleine noot hebt geplaatst over het hebben van konijnen. Ik ben mij nou al 1,5 maand aan het voorbereiden voordat mijn konijnen komen en er gaat echt een (konijnen)wereld voor mij open. Ik wist eerst bijvoorbeeld helemaal niet dat er konijnenopvangen :O

 14. anne marie

  Heerlijke foto’s zoals altijd! Jou konijntje komt niks te kort 🙂 ik heb 2 lieve konijnen alleen sindskort vechten ze alleen maar dus leven nu gescheiden.. ook daar krijg ik commentaar op maar ik luister er niet meer naar hihi. Men weet het altijd beter 😉
  fijne dag bunny von d!

 15. Emily

  Wat leuuuuk! Ze is zo schattig!
  En wat goed dat je meteen even wat goede info geeft! Ik hoop dat ’t wat konijntjes helpt om niet zomaar uit de dierenwinkel (sowieso slecht) gekocht te worden om vervolgens in een kooitje te verstoffen.

 16. Naomi

  hahah, het lijkt me echt leuk om een konijn te hebben. Vind het goed dat je even laat weten dat je niet zomaar een konijn neemt en hij ook veel aandacht nodig heeft!

  x

 17. Ariane

  Wat lieeef! Ik vind konijntjes heel leuk, maar ik weet dat ik teveel weg ben en hem daarom niet genoeg aandacht kan geven. Vroeger had ik twee konijnen met een bizar groot buitenhok (met binnenspeelplaats!) maar daar is allang geen plaats meer voor.
  Ik heb nu genoeg aan mijn twee katten en als ik weer een konijntje wil, doe ik één van hen gewoon konijnenoren op. Opgelost.

 18. Jenn

  Superleuke foto’s! Wel rot dat sommige mensen meteen hun oordeel klaarhebben en nare reacties geven, je bent een hele goede konijnenmama hoor!

 19. Het is en blijft een schatje! Ik heb al meerdere konijnen gehad en geen van allen zijn zo knuffellig als Bunny von D. De mijne mogen sinds twee jaar ook rond lopen ( wel in een afgeschermd gedeelte, anders zouden de kat en de hond dit iets te gezellig vinden) en je kan echt het verschil merken, tussen zielig stil zitten in en hokje tot aan rondrennen en languit neer ploffen in hun vrije gebied. Zeker aan te raden voor alle konijnen mama’s!

  • iris

   Aww ja leuk! Het is voor jezelf ook gewoon veel leuker als een konijn niet in een hokje zit opgesloten. Want dan kan je net zo goed een konijnen-beeldje kopen ofzo voor in de tuin :p Ik kan zo vrolijk worden als ik blije dieren zie <3

 20. Schitterende foto’s ,haha het is echt net een kind. Dat vind ik ook vaak zielig, beestjes die altijd maar in hun hok zitten. Maar volgens mij heeft Bunny von D een leven om jaloers op te zijn 😀

  • iris

   Haha! Nou, ik ben regelmatig jaloers op haar in ieder geval 😉 Vooral wanneer ik deadlines heb en zij lekker op een dekentje ligt te slapen. Dan zou ik best even willen ruilen 😀

 21. Haha ik hou van dit soort posts (:
  En jaaa we proberen Frits ook heel hard op te voeden dat ie niet meer overal keuteltjes laat, maar er is nog wel wat verbetering mogelijk 😉 Kusjes van Frits voor Bunny von D!

  • iris

   Haha herkenbaar! Bunny von D is redelijk zindelijk, alleen soms is ze gewoon zo enthousiast dat er poepjes alle kanten op rollen als ze vrolijk aan het rondhoppen is, haha :p

 22. Mijn zusje heeft ook een konijn en ik probeer haar door jou blogjes te leren dat haar konijn veel meer liefde verdiend. Het lijkt nu eindelijk te gaan slagen merk ik!!!

  • iris

   Ah jippie, dat vind ik leuk om te horen. Alle konijntjes verdienen liefde en geaai 😀

 23. Wat een heerlijke foto’s weer! Die laatste is echt perfect getimed haha. 😀 Jij bent een geweldige konijnenmama en surrogaatkonijn voor BvD!

 24. Deisy

  Wat een topartikel meis! Ik kan echt wegdromen bij de foto’s van Bunny von D 😀 En tis dat jij het woord surrogaatkonijn in je mond neemt, maar ik dacht daar al snorharen te zien groeien 😉 X

 25. Lisette

  Ik vind je Bunny von D narratives altijd ZO schattig om te lezen!

 26. Ester

  Hahaha, briljante foto’s! Als je zo toch iedere dag je dag kunt beginnen, dan ben je pas echt rijk.
  En wat betreft het niet alleen houden: je krijgt +1 van de cavia’s! Als je ziet hoe die opbloeien van een maatje. Ze gaan dan ineens veel meer actie ondernemen en geluidjes maken enzo. Ik heb ze ooit beiden naar de dierenarts gedracht omdat 1 geopereerd moest worden. De dierenarts en de assistentes zeiden:”Toen we ze weer bij elkaar zetten, zoiets hadden we nog nooit meegemaakt! Die ene [niet geopereerde] werd gek van blijdschap.”

 27. P.

  Zo leuk, die posts over je leuke konijntje!
  Ik vind het fijn dat je tussendoor ook mensen probeert bewust te maken over het goed houden van konijnen :). Mijn twee konijntjes zitten samen buiten in lekker hok met ren eromheen, en ik moet zeggen dat ik me hier een stuk beter bij voel dan de situatie een paar jaar geleden (konijntje in zijn eentje binnen). Gelukkig krijgt jouw bunny genoeg vervangende aandacht :)!

 28. Hahahaha…. Bunny von D leuke post van je en jij bent echt de leukste en liefste konijn van het land 😉
  Knuffels………………

 29. Iris

  Awh wat een leuk stukje! Iedereen zou zijn huisdier uit het asiel moeten halen 🙂

 30. Vivian

  Awh, wat een poepie! En die poepjesfoto, hahaha! Ik heb trouwens heel lang geleden een keer een werkstuk gemaakt over konijnen omdat ik ze zo lief vond maar er zelf geen mocht. Vond ik heel leuk om te doen, vooral omdat ik alles gewoon van internet heb geplukt haha. Was gelukkig niet voor school.

 31. Bunny von D is dan ook het coolste konijn in de blogwereld 🙂 Wat goed dat je even de negatieve punten aanhaalt want veel mensen halen nogal impulsief een dier in huis…

 32. Milou

  Ahw…. Zo schattig en zo herkenbaar!!! Wist je trouwens dat dat heen en weer gaan van Bunny’s mond. Knarsetanden is? Dat betekent dat ze heel erg geniet!!! Je bent een superkonijnenmama!

 33. Milou

  Oh! Wist je trouwens dat ze bezig zijn met een wet die het verbiedt konijnen in de dierenwinkel te verkopen? Supergoed!

 34. Sabine

  Zo knuffelig, omg! Ik schaam me stiekem wel een beetje als ik terugdenk aan het leven van mijn konijn toen ik acht jaar oud was. Die zat ook maar een beetje alleen in de tuin in zijn hok, aww. 🙁

 35. Nathalie

  Zo leuk! Ik heb ook lang een konijntje gehad (lekker oud geworden maar uiteindelijk toch gestorven door ouderdom). Ook echt zo’n lekker knuffel konijn.
  Ze zat meestal binnen en was zo goed als zindelijk (dachten we) want ze hupste van tijd tot tijd even haar kooi in om wat keuteltjes te droppen.
  Maar niets bleek minder waar. We hadden dus zo’n hoogpolig tapijt… Toen we daar eens met de stofzuiger overgingen schrokken we ons even helemaal dood *taktaktaktaktak* honderden keuteltjes verstopt in het tapijt die ratelend de stofzuigerbuis invlogen. Dear lord!
  Ook kabeltjes waren niet veilig bij ons, rip telefoonkabel, rip elektrisch snoer van strijkijzer, …

 36. Saar

  Oh heerlijk!!! Ik heb hier weer van genoten. Maar ik had nooit beseft dat konijnen vriendjes nodig hebben. Zo logisch eigenlijk. Het zijn echte groepsdieren 🙂

 37. Joy

  Aww wat is het toch een schatje! Ik heb ook heel erg lang nagedacht voordat ik besloot een konijntje te halen. Bibi komt van marktplaats van een familie die toch niet meer voor haar kon zorgen, ze is dus een rehoming konijn <3
  Bibi loopt 24/7 los in mijn kamer zodat ze inderdaad lekker kan rennen en spelen, ook als ik even weg ben. Zo herkenbaar: wanneer ik stop met aaien geeft ze eerst 2 likjes aan mijn hand en duwt ze ook haar hoofdje onder mijn hand om duidelijk te maken dat ik nog wel even door mag gaan. Zo lief!
  Maar zo'n konijntje brengt ook veel zorg met zich mee en supergoed dat je daar even op in gaat! Dierenartskosten zijn soms ook niet niks. Ik wil Bibi binnenkort laten castreren ivm baarmoederkanker en dat kost toch 170-250 euro… iets waar veel mensen geen rekening mee houden als ze een konijntje voor 15 euro kopen.
  Zodra ik met mijn opa een tafel heb omgebouwd tot konijnenhok ga ik een vriendje voor Bibi uitzoeken bij het asiel! Ze is nog jong dus ik heb goede hoop dat het koppelen goed gaat. (nog meer bunny liefde yay!!!)

  Ok, alweer een veel te lange reactie! Ik moet denk ik ook maar weer even een Bibi update plaatsen want ik kan nog wel uren over deze lieve beestjes doorpraten hahaha!

  Geef Bunny von D een knusse knuf van mij <3

 38. Femke

  Aw, dit doet me echt denken aan het konijntje dat ik vroeger had! Toen ging ik altijd in het hok, bij het konijn zitten. Dat waren nog eens tijden.

 39. De laatste foto van ‘poepjesfabriek’ von D. is echt te gek! Heel goed dat je ook aandacht besteed aan alle konijnen die in een opvang wachten op een nieuw thuis en dat konijnen inderdaad erg sociale dieren zijn die met andere konijnen willen leven. Of met een bijna-konijnen-moeder natuurlijk ; )

 40. Kim

  Hahaha, die laatste foto met onderschrift. Geweldig! Ik vind je een goede konijnenmama hoor! 🙂 ik denk dat Bunny vond D het niet beter zou kunnen treffen

 41. Paul

  Ik had ooit een ren in de tuin met zeven dwergkonijntjes. Erg lief. Ik noemde het altijd de lesbische leefcommune omdat er tussen de vrouwtjes toch wat werd gerampetampt.

 42. Pingback: ikbenirisniet op Pinterest | IKBENIRISNIET

 43. Magali

  Wat LEUK! Om de één of andere reden (karma, hoop ik) is mijn konijn supersuperzindelijk. Ze heeft namelijk nog nooit buiten haar kooi gepoept of geplast (oké, één keer over mijn vriendin heengeplast maar dat is het enige). sinds ik haar heb. Mijn huis/bed is veilig van konijnenpoepjes, jeeej!

 44. Nienke

  Mijn konijnen zijn niet gewend aan op bed hopsen, die paar keer dat ik het deed dachten ze dan ook dat het een mega toilet was.. *Niet voor herhaling vatbaar.* =)

 45. Yvon

  Ik smelt voor die laatste foto!! Maar zou er geen konijntje door nemen hoor 😉
  Wat jij schrijft over mensen die spontaan een konijn nemen merk ik hier met katten. Hoe vaak ik wel niet berichtjes krijg in de wechat-kattengroep waarin ik zit van mensen die zij kennen die van hun kat af willen… Echt verschrikkelijk! Het liefst zou ik die allemaal willen opvangen, maar dat gaat natuurlijk niet…
  Er zijn zoveel mensen die met hun gevoel beslissen een huisdier te nemen in plaats van met hun verstand. Zó zielig :'(

 46. Fiona

  Hey, beetje gekke vraag misschien maar gisteren is een van mijn konijntjes overleden. Ik heb twee konijnen een mannetje en een vrouwtje en ze zijn ruim vier jaar samen geweest. Beide konijnen komen uit het asiel en zijn al wat ouder. Nu is het vrouwtje overleden en is het mannetjes konijn alleen. Aangezien ik uit huis ben en vanwege ruimtegebrek mijn konijnen bij mijn ouders heb gelaten 🙁 is het ongemogelijk hem weer opnieuw te koppelen. Mijn ouders willen er niet aan beginnen. Nu wil ik mijn lieve Bram ook niet terug brengen, hij is al wat ouder en ik ga hem gewoon heel erg missen. Jouw konijn ziet er altijd zo gelukkig uit en ik ben bang dat als ik deze vraag op een konijnenforum stel en ik toch krijg te horen dat ik hem moet laten koppelen.

  Hoe zorg jij dat je lieve bunny niet eenzaam wordt? Koop je bijvorbeeld ook veel speeltjes?

  • iris

   Hoi Fiona! Wat ontzettend sneu 🙁 Heel veel sterkte! Over je vraag: aan speeltjes doe ik niet echt, Bunny kijkt er vaak na vijf minuten al niet meer naar om. Ze ziet mij echt als haar maatje (als ik op de bank zit, komt ze direct naar me toe gehopt en komt ze op mijn schoot zitten bijvoorbeeld) dus ik probeer haar zoveel mogelijk aandacht te geven. Ik werk (blog) en studeer (scriptie schrijven) eigenlijk altijd vanuit huis, en als ik er niet ben is mijn vriend wel thuis. Ze mag bijna altijd los lopen, en met mooi weer ook buiten, dus ze heeft altijd veel dingen om te doen en te ontdekken. Ik denk dat de belangrijkste dingen zijn die ik doe om haar happy te houden.

   Ik moet er wel bij zeggen dat mijn konijn van de 6 jaar in totaal maar 1 jaar samen geweest is met een ander konijn, maar die zijn nooit onafscheidelijk geweest. Ze werd er ook niet anders van toen het andere konijn overleed. Ze is een echte ‘mensenkonijn’, ik denk dat dat wel veel uitmaakt of een konijn zich uiteindelijk eenzaam gaat voelen. Dus ik zou het sowieso even goed in de gaten houden of je konijn zich anders gaat gedragen nu hij alleen is (bijvoorbeeld slechter eten, dat soort dingen).

   Hoop dat je hier iets aan hebt! Succes 🙂

 47. Pingback: Uitgelichte blogs + spam je blog | I loves this

 48. Kim

  Dit is echt exact hoe ik met mijn konijn ben. Als ik thuis ben loopt hij altijd los, behalve als we slapen natuurlijk. Elke maand zit de stofzuiger zal vol. Hij komt op bed, op de bank, als ik kook ligt hij bij me in de keuken en hij gaat naar auto’s kijken in de vensterbank. Ik woon in een appartement dus we hebben geen tuin, maar op het balkon vermaakt meneer zich ook goed. Ook speelt hij dagelijks met ballonnen en met een mega tennisbal. Hij is behoorlijk actief, wil de hele dag maar eten en hij geeft de hele dag kusjes. Hij weet dat hij kusjes moet geven als hij uit het hok wil en als we in de vingers knippen moet hij in het hok .

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten