Tip: Mason jars bij HEMA

Ik blijf het zo leuk vinden om met HEMA samen te werken! Na het eerste half jaar gaat de blog gewoon vrolijk door, nu met tien bloggers. En van dat HEMA-clubje ben ik nog steeds een trots lid, yay! Mijn nieuwste blogpost voor de HEMA blog is eergisteren online gekomen. Ik schreef een stukje over salades en maakte een snelle ‘salad in a jar’ met de glazen potten die HEMA sinds kort verkoopt.

hema mason jars

Mason jars

Anders dan de ‘echte’ Ball mason jars, bestaat de deksel van deze glazen potten uit één geheel. Ik heb het idee dat er daarom meer lekgevaar is, dus misschien niet handig om je smoothie in mee te nemen. Maar daarom zijn ze natuurlijk nog steeds wel goed te gebruiken als voorraadpotten of voor andere leuke dingen. Pinterest staat in ieder geval vòl met de meest creatieve ideeën. Denk aan kruidenpotjes, lampen, opbergsystemen, mini-tuintjes.. Ik maakte er in ieder geval een ‘salad in a jar’ mee, in mijn blogpost lees je er meer over. Oh, en Bunny von D komt ook weer even voorbij, want die houdt ook wel van een salade natuurlijk.

Je kan mijn blogpost voor HEMA hier lezen.

En hier vind je al mijn blogposts die ik tot nu toe heb geschreven op de HEMA blog.

hema olijfolie

salad in a jar

hema mason jar

linzensalade met radijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Tip: Mason jars bij HEMA

 1. Anna schreef:

  Leuk! Ik lees de HEMA blog met heel veel plezier. Ga nu eens een kijkje nemen :)! Mooie foto’s trouwens.

  | Reageer op deze reactie
 2. Inge schreef:

  Ohh dat ziet er schattig uit 🙂 ik vind het alleen wel een beetje eng om een glazen pot mee te nemen, ik zou veel te bang zijn dat ie breekt.

  | Reageer op deze reactie
 3. Xaviera schreef:

  Wat leuk dat de HEMA deze jars nu ook heeft! Ik heb een plank in mijn keuken vol met dit soort potten (klein formaat) waarin ik superfoods en havermout en dergelijke in bewaar. Leuk dat je nog steeds blijft schrijven voor hun blog! 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Renske schreef:

  Helemaal leuk dat HEMA ook van die potten heeft! Ik heb zelf ook een heel aantal van dat soort potten. Het staat ook zo gezellig!

  | Reageer op deze reactie
 5. Veerlez schreef:

  Vooral die afsluitende foto met Bunny von D, ooit wil ik ook zo een awesome konijnenmoeder zijn als jij!

  En ik heb nu heel erg zin in linzen en dat heb ik nou toevallig niet in huis 🙁 stom pasen!

  | Reageer op deze reactie
 6. Lot schreef:

  Zo’n pot zocht ik al voor een mini tuintje en er ligt nog een 20% kortingbon van de HEMA 1 + 1 = 2.

  Dank voor de tip!

  | Reageer op deze reactie
 7. Mirjam schreef:

  Ik vind ze echt leuk! Ook de cocktailshaker in die stijl..
  Sowieso heeft Hema weer hele leuke nieuwe dingen! Heb een hele gave fotolijst gezien, maar helaas geen plek voor 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja die vind ik ook leuk! Staat ook nog op mijn lijstje. Ik wil in de zomer een cocktailfeestje geven 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Sabrina schreef:

  Wat een creatief idee! Ik zag ze ook al liggen bij de Hema laatst, maar toen wist ik niet helemaal wat ik ermee zou doen! Dit is misschien wel een suggestie (:

  | Reageer op deze reactie
 9. Desi schreef:

  De hema heeft zo veel leuke spulletjes de laatste tijd! Ik gebruik altijd lege potten van biologische pindakaas als voorraadpotten. Dat werkt net zo goed, ziet er iets minder hip uit maar is wel een stuk goedkoper!

  | Reageer op deze reactie
 10. Evelien schreef:

  Zulke potten zijn zo handig en zien er ook nog eens leuk uit. Fijn dat Hema ze nu ook heeft, lekker makkelijk verkrijgbaar :).

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Op hema.be kan je de winkelvoorraad per artikel checken! Ik had het even uitgetest met Brussel en Antwerpen bij de mason jars en toen kreeg ik bij de meeste winkels ‘geen voorraad’ te zien, dus je moet net geluk hebben denk ik!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Klopt, die zijn ook leuk! Vooral met die matchende cocktailshaker erbij 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Dina schreef:

  Leuke potten! Ziet er altijd zo gezellig uit, iets (wat dan ook) in glazen potten).

  | Reageer op deze reactie
 12. Maureen schreef:

  Hmm..elke keer als ik die mason jars zie, denk ik: perfecte manier om mijn lunch mee te vervoeren / perfect opbergunit / perfecte vaas – en toch laat ik ze steeds staan. Misschien moet ik de volgende keer als ik in de buurt van een Hema ben toch maar even snel naar binnen hoppen..

  | Reageer op deze reactie
 13. Madeleine schreef:

  Ziet er zo leuk uit! Ik drink zelf vaak smoothies uit een Mason jar, maar zo’n ‘salade-to-go’ klinkt ook wel erg handig. Leuk artikel!

  | Reageer op deze reactie
 14. Milou schreef:

  Ik snap heel goed dat je het leuk vindt om voor Hema te schrijven. Hema is ook gewoon een hele leuke winkel! Volgens mij krijg je daar steeds weer inspiratie van en door. Heerlijk toch? Wat een mooie foto’s maak je en wat een leuk idee: een salade in een potje! Kan niet anders zeggen dan dat dit een topidee is.

  | Reageer op deze reactie
 15. Hesteranne schreef:

  Leuk dat de Hema ze nu ook heeft! Ik vind het altijd zo leuk staan. Helemaal nu het mooie weer er aan komt.

  | Reageer op deze reactie
 16. Renske schreef:

  Ik las wel op twitter dat deze (of die met gat) niet in de vaatwasser zou kunnen…

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Mason Jars bij Hema - Food for Health | planetfem.comFood for Health | planetfem.com
Back to Top