Filmtips L

L? Nee, ik ben niet uitgeschoten op het toetsenbord. Dat blijkt het Romeinse cijfer voor 50 te zijn. De 50e editie van mijn filmtips alweer dus! Dit waren de vijf leukste, beste en mooiste films die ik in maart zag:

a monster calls filmtip

A Monster Calls (2016) – Oh, ik heb zo moeten huilen. Ik was nog zeker twee dagen verdrietig door deze film. Ik vond hem best heftig, maar daardoor ook heel mooi. A Monster Calls is een drama-fantasy film over een jongen en zijn ernstig zieke moeder. Een boom (het fantasy-gedeelte) helpt de jongen ermee om te gaan. Kippenvel. Bekijk hier de trailer. (Echt, doen! Zo indrukwekkend.)

a street cat named bob

A Street Cat Named Bob (2016) – Wat een fijne feel good film! Die heb je ook wel nodig na de vorige film. Gebaseerd op de internationale bestseller van het waargebeurde verhaal van James Bowen. Hij is dakloos en verslaafd aan heroïne. Hij wil zijn leven beteren, krijgt een huisje om onder begeleiding te wonen en doet mee aan het methadonprogramma. Niet altijd makkelijk, maar gelukkig ontmoet hij een nieuwe vriend om hem er doorheen te slepen: Bob de straatkat. Liefff. Bekijk hier de trailer.

war dogs filmtip

War Dogs (2016) – Whoa, deze film vond ik heel tof! Goede soundtrack ook. En Miles Teller in de hoofdrol: altijd goed. Als ik nog een tienermeisje was, hing een poster van hem boven mijn bed. Gebaseerd op het waargebeurde (!) verhaal van twee jongens die een contract van 300 dollar winnen om de wapens te leveren voor het Amerikaanse leger in Afghanistan. Bekijk hier de trailer.

why him filmtip

Why him? (2016) – Een overbeschermende vader bezoekt met de familie zijn dochter en haar nieuwe vriend (James Franco). Hij is miljonair, heeft een gigantisch huis met bizarre kunst en high-tech snufjes en is een beetje, tja, bijzonder. Dat valt niet zo in de smaak bij de vader. Gewoon een grappige film, vond het leuk om te kijken en moest vaak hardop lachen. Bekijk hier de trailer.

lion filmtip

Lion (2016) – FANTASTISCH. Zo mooi. Mijn nieuwe lievelingsfilm. Of in ieder geval in mijn top vijf van lievelingsfilms aller tijden. Ik begon met nul verwachtingen aan deze film; ik had de trailer niet gezien en wist überhaupt niet waar het verhaal over zou gaan. Ik denk dat dit de beste manier is om de film te kijken. Dus ik zal niks verklappen. De film maakte een diepe indruk op me. Mocht je toch graag willen weten waar deze waargebeurde film over gaat, dan heb ik hier een linkje naar de trailer (maar eerlijk, ik vind dat deze te veel spoilt van de film, zonde!).

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top