Filmtips L

L? Nee, ik ben niet uitgeschoten op het toetsenbord. Dat blijkt het Romeinse cijfer voor 50 te zijn. De 50e editie van mijn filmtips alweer dus! Dit waren de vijf leukste, beste en mooiste films die ik in maart zag:

a monster calls filmtip

A Monster Calls (2016) – Oh, ik heb zo moeten huilen. Ik was nog zeker twee dagen verdrietig door deze film. Ik vond hem best heftig, maar daardoor ook heel mooi. A Monster Calls is een drama-fantasy film over een jongen en zijn ernstig zieke moeder. Een boom (het fantasy-gedeelte) helpt de jongen ermee om te gaan. Kippenvel. Bekijk hier de trailer. (Echt, doen! Zo indrukwekkend.)

a street cat named bob

A Street Cat Named Bob (2016) – Wat een fijne feel good film! Die heb je ook wel nodig na de vorige film. Gebaseerd op de internationale bestseller van het waargebeurde verhaal van James Bowen. Hij is dakloos en verslaafd aan heroïne. Hij wil zijn leven beteren, krijgt een huisje om onder begeleiding te wonen en doet mee aan het methadonprogramma. Niet altijd makkelijk, maar gelukkig ontmoet hij een nieuwe vriend om hem er doorheen te slepen: Bob de straatkat. Liefff. Bekijk hier de trailer.

war dogs filmtip

War Dogs (2016) – Whoa, deze film vond ik heel tof! Goede soundtrack ook. En Miles Teller in de hoofdrol: altijd goed. Als ik nog een tienermeisje was, hing een poster van hem boven mijn bed. Gebaseerd op het waargebeurde (!) verhaal van twee jongens die een contract van 300 dollar winnen om de wapens te leveren voor het Amerikaanse leger in Afghanistan. Bekijk hier de trailer.

why him filmtip

Why him? (2016) – Een overbeschermende vader bezoekt met de familie zijn dochter en haar nieuwe vriend (James Franco). Hij is miljonair, heeft een gigantisch huis met bizarre kunst en high-tech snufjes en is een beetje, tja, bijzonder. Dat valt niet zo in de smaak bij de vader. Gewoon een grappige film, vond het leuk om te kijken en moest vaak hardop lachen. Bekijk hier de trailer.

lion filmtip

Lion (2016) – FANTASTISCH. Zo mooi. Mijn nieuwe lievelingsfilm. Of in ieder geval in mijn top vijf van lievelingsfilms aller tijden. Ik begon met nul verwachtingen aan deze film; ik had de trailer niet gezien en wist überhaupt niet waar het verhaal over zou gaan. Ik denk dat dit de beste manier is om de film te kijken. Dus ik zal niks verklappen. De film maakte een diepe indruk op me. Mocht je toch graag willen weten waar deze waargebeurde film over gaat, dan heb ik hier een linkje naar de trailer (maar eerlijk, ik vind dat deze te veel spoilt van de film, zonde!).

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Filmtips L

 1. chucky1012 schreef:

  Handig artikel om eens heerlijk een dag te chillen en films te kijken 😉
  Vooral nu het slechter weer is….

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Nummertje één wil ik ook al een tijdje zien, maar een opbeurfilm zoals A streetcat named Bob kan ik nu het beste gebruiken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Marjolijn schreef:

   Die is echt heel leuk! Die kat is zo geweldig 🙂 en het is dus gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, hé? 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. Elodie schreef:

  Helemaal eens wat die laatste betreft. Traantjes bij gelaten.

  | Reageer op deze reactie
 4. Sofie schreef:

  Ik kijk zelf ook vaak liever geen trailer, anders heb ik altijd het gevoel dat ik alles al weet! Ik ken de films nog niet, leuke tips dus!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja stom is dat! Vooral bij grote Hollywood-films zijn de trailers vaak veeeel te uitgebreid, heel jammer.

   | Reageer op deze reactie
 5. Robin schreef:

  A monster calls wil ik nog heel graag zien, helaas niet heen geweest in de bioscoop. Lion is ook een van mijn nieuwe lievelingsfilms, ik wist door de oscars al wel een beetje waar hij over ging maar ik vond hem zo mooi <3.
  Tegenwoordig bevatten alle trailers al spoilers en weet je alles al. Daarom kijk ik op YouTube geen spoilers meer maar alleen in de bioscoop.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja echt he! Alleen als ik heel erg twijfel over een film kijk ik soms de eerste paar seconden van een trailer, zodat ik een beetje een idee krijg van de sfeer van de film. En als ik denk “Ja leuk!” klik ik het heeeel snel weg, vind dat zo zonde! Dan heb je gewoon de halve film al gezien in een prutfilmpje van twee minuten. Dat kan een film echt verpesten. Ja, grote ergernis dit 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Do schreef:

  Al deze films lijken me echt leuk, ontroerend, grappig en interessant.. haha.. Ik ben vooral benieuwd naar A Monster Calls, ik heb het boek gelezen en ik vond het echt een heel erg mooi verhaal. Daarnaast heb ik ook veel goede dingen gehoord over Lion, die wil ik ook graag nog zien!

  | Reageer op deze reactie
 7. Do schreef:

  Hoi Iris, weet niet of je Hidden Figures al gezien heb, maar ik kan hem je zeker aanraden. Naast Lion vind ik dat een van de beste films die ik afgelopen jaar heb gezien;)

  | Reageer op deze reactie
 8. Romy schreef:

  Jeeej nummer 50! Heb al meerdere films door jouw tips gekeken!
  Misschien een idee om een keer een samenvattende post te doen? Met iets van een top 5 beste films allertijden (ben erg benieuwd!), een top 5 beste komedies, top 5 beste sci-fi, top 5 beste feel good, top 5 beste jank films? Lijkt me leuk om te lezen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Rosan schreef:

  A Monster calls, waar kan ik die film vinden? Het lijkt me een leuke film.

  | Reageer op deze reactie
 10. Joyce schreef:

  Bij A Streetcat Named Bob heb ik ook de hele film zitten janken zeg, sjezus wat genant. Mijn vriend keek me aan alsof ik gek was :’) maar het raakte me zo erg allemaal xD

  | Reageer op deze reactie
 11. Jessica J. schreef:

  Ik heb de trailer van A Monster Calls een paar keer in de bioscoop gezien toen ik naar een andere film ging kijken. Lijkt me inderdaad prachtig! Het verhaal van A Street Cat Named Bob is zo fijn! Oh, ontzettend benieuwd naar Lion nu!
  Wat trailers betreft: ik kijk telkens maar een seconde of tien, vijftien. Nét genoeg om de sfeer van de film op te snuiven, maar niet genoeg om dingen te laten spoilen!

  | Reageer op deze reactie
 12. Bianca Schrijft schreef:

  A monsters call moet/wil ik nog steeds zien. Ik had kaartjes gewonnen, alleen zijn deze helaas nooit aangekomen. 🙁 Zoek geraakt bij post.nl, volgens de track&trace liggen de kaarten nog steeds op het postkantoor. :S

  | Reageer op deze reactie
 13. Manon schreef:

  OMG, a streetcat named bob is zooo leuk <3 Lion ken ik nog niet maar die ga ik sowieso kijken!

  | Reageer op deze reactie
 14. Ester schreef:

  Lion is fantástisch! Echt een prachtfilm. Heb hem met mijn vriend in het filmhuis gekeken en ik heb de hele boel bij elkaar gejankt, je kon me echt opdweilen haha. (‘Guddu..? Guddu..?’)

  | Reageer op deze reactie
 15. Nancy schreef:

  Ik ben het helemaal eens met Lion. Zo mooi, ook zo zitten janken. Laatst legde ik de film aan mijn moeder uit en toen begon ik spontaan opnieuw te janken. Gewoon zo mooi is ie!

  | Reageer op deze reactie
 16. Maaike schreef:

  Ik had precies hetzelfde bij Lion!! Wist van te voren niet eens waar ik heenging, maar absoluut één van de mooiste films die ik OOIT gezien heb! Leuk dat jij dat ook zo had. Liefs, maaike

  | Reageer op deze reactie
 17. Kim schreef:

  Thanks voor de tips! Ik kijk zelf eigenlijk ook nooit trailers. Vind dat zo zonde!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl | IKBENIRISNIET
 19. Lien schreef:

  De laatste film die ik zag was “Lion” : inderdaad zooooooooo mooi!!! Mooi verhaal, mooie mensen ook, mooi om naar te kijken, mooi om naar te luisteren. Ik had pralines in mijn tas zitten en had er zin in, maar heb gedurende de (lange) film echt geen seconde “tijd” gehad om er één te pakken, zo geboeid was ik aan het kijken.
  Het is geleden van de film “Boyhood” dat ik nog zo een prachtige film heb gezien. (en ik ga echt wel héél vaak naar de film)

  | Reageer op deze reactie
 20. Anouk schreef:

  Thanks voor de filmtips, Iris! Ik heb net A Streetcat Named Bob gezien! Een hele fijne niet nadenk film als je moe bent!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top