Review: Lush Brazened Honey gezichtsmasker

Toen ik eindelijk weer eens in Utrecht was, nam ik gelijk mijn lege Lush-potjes mee die ik had opgespaard. Als je er vijf inlevert, mag je namelijk een gratis gezichtsmasker uitzoeken. Een soort van statiegeldsysteem. Ik liep de Lush binnen en er kwam direct een meisje heel vrolijk op mij af gelopen die mij herkende van mijn blog. Hoe leuk! Ze werkte net bij de Lush en met haar zocht ik dit Brazened Honey vers gezichtsmasker uit. Ik werd er helemaal blij van. En met dit verse masker ben ik trouwens ook heel blij!

Review: Lush Brazened Honey

Ingrediënten

De ingrediënten van Lush Brazened Honey zijn: Talkpoeder (Talc), Limoensap, vers, biologisch (Citrus aurantifolia), Salie, rozemarijn en jeneverbesinfusie (Salvia officinalis, Rosmarinus officinalis and Jun), Eieren, vrije-uitloop, vers (Fresh Free Range Eggs), Honing (Honey), Glycerine (Glycerine), Kaoline (Kaolin), Venkel, vers (Foeniculum vulgare), Amandeldoppen, gemalen (Prunus dulcis), Amandelolie (Prunus dulcis), Bentoniet gel (Bentonite Gel), Gemberwortel, vers (Zingiber officinale), Peterselie, vers (Petroselinum crispum), Koriander, vers (Coriandrum sativum), Geelwortel, gemalen (Curcuma longa), Kardemom, gemalen (Elettaria cardamomum), Kruidnagel essentiële olie van (Eugenia caryopyllus), Gember essentiële olie (Zingiber officinale), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Jeneverbes essentiële olie (Juniperus communis), *Benzyl salicylaat (*Benzyl Salicylate), *Eugenol (*Eugenol), *Geraniol (*Geraniol), * Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume).

Een hele lijst waarvan alle ingrediënten natuurlijk zijn behalve het parfum. Dit product is vegetarisch, en dus níet vegan, door de toevoeging van vrije-uitloop eieren en honing. De venkel, limoen en jeneverbes zouden je huid te ontgiften. Omdat er verse ingrediënten in zitten is dit gezichtsmasker beperkt houdbaar en moet het bewaard worden in de koelkast.

Review: Lush Brazened Honey

Gebruik

Met de inhoud van dit potje (75 gram) heb je genoeg voor drie tot vijf behandelingen. Ik heb er twee keer een masker van gebruikt en het potje zit nog voor de helft vol. Het gebruik is heel simpel: breng een laagje aan op een schone huid (bijvoorbeeld na het douchen), maar niet op de huid rond je ogen, en laat ongeveer 10 minuten zitten. Het masker droogt op en wordt hard. Vervolgens kan je het er af spoelen met lauwwarm water. Easy! O ja, en niet vergeten dat je het verse masker weer terug moet zetten in de koelkast want het gaat hier om een vers product zonder conserveringsmiddelen. Ik kocht mijn masker 12 mei en de houdbaarheidsdatum op het potje is 30 mei, dan heb je een beetje een idee van hoe lang zo’n masker houdbaar is.

Review: Lush Brazened Honey Review: Lush Brazened Honey

Ervaring

Ik had even niet goed opgelet en zag bij thuiskomst pas dat er amandelen in zitten. Dat zit ook in de Angels On Bare Skin reiniger van Lush en daar reageerde mijn huid absoluut niet goed op. Ook heb ik een keer helemaal onder de rode vlekken en jeuk gezeten door een zelf in elkaar geflanst honing-masker. Dus ik was er een béétje bang voor dat dit masker met honing en amandeldoppen veel te heftig zou zijn voor mijn huid. Gelukkig viel dat heel erg mee! Toen de tien minuten bijna voorbij waren werd het wel een beetje prikkelig rond mijn neus, maar verder had ik nergens last van. Toen ik het masker afspoelde was mijn huid súperzacht. Geen rode vlekken en ook geen jeuk. Mijn huid voelde juist echt een beetje opgepept door het masker. Heel fijn! Of ik het zelf zou kopen? Ik weet het niet. Ik ben gewoon niet zo van de maskers omdat je dan voor één dag een mooie zachte huid hebt en het niet zoveel effect op de lange termijn heeft. Maar omdat je het gratis krijgt bij het inleveren van lege Lush-potjes vind ik het mooi meegenomen. Ik ga in ieder geval weer potjes sparen en de volgende keer kies ik weer een ander masker uit. Ik zag namelijk ook een masker op basis van knoflook, dat klinkt totaal niet fris, maar daarom ben ik er juist zo benieuwd naar!

Review: Lush Brazened Honey

Brazened Honey kost 11,65 euro voor 75 gram. Je mag een gratis gezichtsmasker (o.a. Brazened Honey) uitzoeken als je vijf schone potten of flessen van Lush inlevert in één van hun winkels.

Back to Top