4 x makkelijk en gezond avondeten

Ik bedoel ‘gezond’ als in: eigenlijk ben je lui en wil je een pizza laten bezorgen, maar dan zijn deze makkelijke gerechten dus een stuk gezonder! En bijna net zo makkelijk. Als je maar eenmaal in de keuken staat, toch? Luisterboek aan, wat dingen bij elkaar in een pan gooien en je avondeten is klaar.

one pot pasta

One Pot Pasta is één van de succesrecepten op mijn blog. Oorspronkelijk verscheen deze op de HEMA blog. Toen de blog offline ging raakte iedereen in paniek want wáár was het one pot pasta recept!? No worries: ik heb de blogpost aangepast dus het recept vind je nu ook gewoon op mijn blog. Het is een simpele basisversie waar je zelf van alles nog aan zou kunnen aanpassen, ideaal als snel en gezond avondeten dus! Hier vind je het recept.

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

Als je écht geen zin hebt om moeite te doen dan is dit denk ik het allermakkelijkste om te maken. Op het gifje zie je het al: linzen met tomatensaus en bulgur (of rijst/couscous/quinoa/spelt, wat jij wil). En zolang je goed gebruik maakt van kruiden, wordt het nog lekker ook. Voor de extreem luie mensen (i feel you) kunnen linzen uit blik natuurlijk ook prima. Hier vind je het recept.

Recept: Zoete aardappelstamppot

De zoeteaardappelstamppot is een gerecht dat ik vaak voorbij zie komen op Instagram met de #ikbenirisniet hashtag. Zo leuk! Ook een echt succesrecept omdat het zo makkelijk en snel om te maken is. Hier vind je het recept.

aubergine en bulgur

Deze kost íets meer tijd dan de vorige gerechten in dit lijstje, maar echt wel het maken waard. Het is zo lekker! Aubergine, bulgur en yoghurt zijn een paar van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken in gerechten. Dit komt allemaal samen in dit recept. Ik serveer aubergine en bulgur met vegetarische balletjes van de supermarkt, hartstikke makkelijk en snel dus. De smaken hebben iets midden-Oosters, echt héél erg goed. Hier vind je het recept.

Vanavond staat hier een geroosterde broccolisalade met een zwartebonenburger op het menu. Ik probeer weer wat gezonder en beter te eten want dat lukte me de laatste tijd niet zo goed. Nu al zin in! Wat eten jullie vanavond?

Back to Top