Mijn moestuin: het groeit en bloeit

Ik ben best tevreden met hoe het nu met mijn moestuin gaat. Het gaat al vele malen beter dan vorig jaar, toen ik voor het eerst met een klein moestuintje in de achtertuin begon. Nu heb ik zelfs twee moestuinbakken! En nog veel losse planten. In een oude bloempot, die nog van de oma van Steve is geweest, staat een mooie cherrytomatenplant met gele bloempjes. Verder heb ik nog enkele snackpaprikaplantjes in potten staan en wat kruiden. En binnen staat een rodepeperplant. Het is allemaal wat rommelig, maar ik vind het daardoor heel gezellig staan. Ik kan echt blij worden van al die leuke plantjes die steeds groter worden.

rucolabloemen

In mijn achtertuin

Bereid je maar voor op een foto overload! Ik heb gisteren veel foto’s gemaakt met mijn camera, zo fijn. Eergisteren schrok ik omdat mijn camera alweer een defect vertoonde. Maar na het updaten van de firmware was het probleem verholpen. Nu ben ik dubbel zo blij met mijn camera en schiet ik van alles foto’s. Hieronder kan je zien hoe het nu met mijn mini-moestuin gaat. Zoals je ziet, is het mooi groen!

mijn moestuin
Je ziet hier tuinbonen, sugar snaps, palmkool, tatsoi, oost indische kers (eetbare bloemen), tuinmelde en een verdord rozemarijnplantje.
mijn moestuin
Dit is de tatsoi. Grappig plantje hè? Het heeft wel wat weg van paksoi. Ik kocht deze als klein mini-plantje bij een kraam op de Local Sunday Market.
mijn moestuin
En de palmkool die ik zelf heb gezaaid. Die doet het toch zo goed! Ik snap nu waar het gezegde ‘groeien als kool’ vandaan komt.
mijn moestuin
Mijn eerste oogst is echter wat mislukt. Maar ik ben allang blij dat ik überhaupt radijsjes kon oogsten. De grond was waarschijnlijk te voedzaam waardoor de knollen klein zijn gebleven en het loof heeel groot. Bunny von D snapte niet waarom dat erg was, want zij vindt de blaadjes juist lekker.
Ook heb ik tussendoor al een paar keer sla kunnen plukken. Een salade met versgeplukte sla is zo veel lekkerder! Ik denk dat ik in het vervolg alleen nog maar sla ga telen. Dat groeit tenminste lekker snel en ik heb er veel plezier van omdat ik zo vaak salades maak.
Ook heb ik tussendoor al een paar keer sla kunnen plukken. Een salade met versgeplukte sla is zo lekker! Ik denk dat ik in het vervolg alleen nog maar sla ga telen. Dat groeit tenminste lekker snel en ik heb er veel plezier van omdat ik vaak salades maak.

Tweede mini-moestuin

makkelijke moestuin
En dit is mijn tweede bak! Die heb ik vorige week volgezet met plantjes. Je ziet hier: courgette, zonnebloemen, paprika, tatsoi, marjolein, tijm, radijs, andijvie en veldsla.
maggieplant
Mijn geduld raakte een beetje op dus ik heb een beetje vals gespeeld zoals je ziet. Maar ik ben echt blij met mijn maggieplant. Als je er een blaadje van verkreukelt tussen je vingers ruikt het echt naar Maggie! Leuk voor in soep.
Ik heb nu ook een laurierstruik, hoe tof is dat? Als ik nu een laurierblad nodig heb, loop ik gewoon even naar buiten om er één te plukken.
Ik heb nu ook een laurierstruik, hoe tof is dat? Als ik nu een laurierblad nodig heb tijdens het koken, loop ik gewoon even naar buiten om er één te plukken. Ideaal! Deze plant gaat als het goed is lang mee, dus ik heb hem in een grote pot gedaan zodat ik hem makkelijk mee kan nemen als we moeten verhuizen over twee jaar (we wonen hier anti-kraak).

Gele bloemen over de schutting

mijn moestuin
De waterval van gele bloemen over de schutting komt van de buurvrouw vandaan, die ook mijn blog leest, hoe leuk! (Hoi buurvrouw, wat doen de gele bloemen het goed hè?) De bloemen ruiken zó lekker.
mijn moestuin
It’s so pretty!
mijn moestuin
Er komen ook een hoop zoemende bijtjes en hommels op af. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze druk bezig zijn met de boel te bestuiven. Met hun harige lijfjes die vol geel poeder zitten. Die beestjes fascineren mij enorm.

Bunny von D

mijn moestuin
Dit beestje is ook leuk. Ze is goed van de operatie hersteld en met dit mooie weer vermaakt ze zich goed in de tuin. Ik heb het grasmaaien weer veel te lang uitgesteld (morgen echt!) dus Bunny von D kan mooi voor energiezuinige grasmaaier spelen en ondertussen het gras bemesten als een ervaren poepjesfabriek. Wat wil een mens nog meer?
mijn moestuin
Dit is haar ‘ojee ik hoorde wat, is het een kat? Oh nee oh nee oh neeee, oh hey een grassprietje’-gezicht. Ze is net Dory uit Finding Nemo, ze wordt zo snel afgeleid.
mijn moestuin
Awww. Ik ben zo blij dat het zo goed met haar gaat. Ik merk nog wel dat ze sneller moe wordt omdat de operatie natuurlijk nog maar anderhalve week geleden is. Maar buiten dat gaat het geweldig, ze heeft zelfs al van die vrolijke gekke sprongen gemaakt!

En dat was het alweer! Ik ben blij dat ik eindelijk een succesvolle blogpost over mijn moestuin met jullie kon delen. Hoe gaat het met de plantjes bij jullie?

Back to Top