Zo word je een goede konijnenmama

Op aanraden van Suzanne schrijf ik deze blogpost. Want omdat er zoveel mensen verliefd worden op Bunny von D (hoe kan het ook niet?) krijg ik veel vragen over de aanschaf en verzorging van konijnen. In deze blogpost leg ik uit hoe ik het doe en hoe ik er over denk. Een kleine disclaimer: ik ben natuurlijk niet alwetend, en er zijn veel konijnenmama’s die het altijd beter weten (een konijn verzorgen is soms net een kind opvoeden, lijkt het wel). Maar ik ben nu zo’n 5 jaar de trotse konijnenmama van de supergezonde en gelukkige Bunny von D, blijkbaar doe ik toch wel iets goed.

Een konijn als huisdier

Een konijn kopen

‘Een konijn kopen’, het klinkt zo materialistisch, alsof het een ding is. Helaas denken veel mensen er wel zo over als ze impulsief een konijn kopen en er twee weken later niet meer naar omkijken. Dus mijn eerste tip is om er goed over na te denken, omdat er toch veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden als je konijnenmama wilt worden. In deze blogpost kan je lezen hoe ik aan Bunny von D. kom. Gewoon uit de dierenwinkel, wist ik veel dat er konijnenasiels bestonden. Wesseltje (may his soul rest in peace) en James (verhuisd naar de moeder van Steve na een heftig konijnengevecht) komen wel uit het asiel. Konijnenasiels zitten bomvol schattige konijntjes die een nieuw thuis zoeken, daarom zou ik daar eerst een kijkje nemen in plaats van bij een dierenwinkel of fokker. Het voordeel van dierenasiels is dat zij de karakters van de dieren kennen; of het een rustig knuffelkonijn is of een speels konijn dat veel ruimte nodig heeft. In dierenasiels zijn vaak koppeltjes te vinden, twee konijnen die een stelletje zijn. Dat is natuurlijk ideaal, want dan heb je direct een vriendje voor je konijn en hoef je ze zelf niet te koppelen. Veel mensen vinden dat een konijn per definitie eenzaam en ongelukkig is als het geen vriendje heeft. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, want Bunny von D is hier onderdeel van ons ‘gezinnetje’ en ze krijgt zoveel aandacht dat ze echt niet eenzaam is. Al snap ik dat niet iedereen zoveel aandacht en tijd aan zijn konijn kan besteden, in dat geval raad ik het zeker aan om voor twee konijnen te gaan, want het zijn sociale dieren. En sowieso: hoe meer konijnen, hoe beter! Als het aan mij lag, had ik er honderd. Dit is een handige pagina met meer informatie over waar je op moet letten als je een nieuw konijn wilt.

Konijnenhok

Een huis voor je konijn

Tadaa! Dit is de villa van Bunny von D. Nu is dit wel een heel groot en duur konijnenhok, maar van die kleine hokjes die je bij de dierenwinkel ziet, voldoen echt niet qua grootte. Als je een konijnenhok uitzoekt is het belangrijk om erop te letten dat een konijn er vrij in kan bewegen en op zijn achterpootjes kan staan. Als je een beetje creatief bent kan je er een ren bij maken, al zijn deze ook te koop, voor extra ruimte. Dit is helemaal belangrijk als je nijnies buiten staan en de tuin niet goed is afgesloten, dan kan je de konijnen in een ren laten spelen. Wij hebben onze hele tuin hermetisch afgesloten met stevig gaas (onder en boven de grond) zodat Bunny von D vrolijk buiten kan spelen zonder dat ze er per ongeluk vandoor kan gaan. Voor voorbeelden van mooie konijnenverblijven en meer info kan je dit handige artikel van Forever Petite checken. Tip: op haar blog schrijft ze regelmatig informatieve artikelen over konijnen.

Filmpje! Bunny von D houdt ervan om door de tuin te hoppen:

Konijnenvoer en hooi

Een konijn moet altijd onbeperkt hooi kunnen eten, dit is heel belangrijk! Konijnen hebben gevoelige darmen namelijk. Daarom schoot ik laatst ook direct in de stress toen Bunny von D niet wilde eten, als konijnen een dag niet eten gaan hun darmen stil liggen waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Gelukkig was ze gewoon een beetje chagrijnig doordat ze schijnzwanger was en at ze ’s middags gewoon haar bakje leeg. (Ondertussen had ik natuurlijk al in paniek de dierenarts gebeld, oeps.) Het konijnenvoer dat ik aan mijn konijn geef is Supreme Science Selective. Dit is redelijk duur voer, maar zelf vind ik dit het beste voer. Ik merk ook dat mijn konijn dit het lekkerste vindt. Je hoeft er maar weinig van te geven (20 gram per kilo lichaamsgewicht) omdat het veel voedingsstoffen bevat, en je wil geen obesitas-konijn, dus zo’n zak gaat lang mee. Let er in ieder geval op dat je geen gemengd voer geeft, want dan is er een kans dat het konijn selectief gaat eten en alleen de gekleurde stukjes opeet en juist de voedzame biks laat liggen. Je moet het voer als extraatje zien naast het hooi en het groenvoer.

Filmpje! Bunny von D houdt ook van peterselie:

Verdere verzorging

Konijnen moeten elk jaar gevaccineerd worden bij de dierenarts, dit kost ongeveer 25 euro per prikje. Je kan dit het beste in het voorjaar doen, heb ik mij laten vertellen, maar in principe kan je je konijn het hele jaar door laten inenten. Erg belangrijk, vooral nu er op dit moment een ernstige konijnenziekte heerst in Limburg. Als je een konijn hebt met een lange vacht (zoals een Angora of een Teddy Widder) moet je er rekening mee houden dat je extra tijd moet steken in het borstelen en verzorgen van de vacht. Konijnen kunnen goed tegen de kou als ze een wintervacht hebben (dat betekent ook dat je een binnenkonijn niet zo ineens in de winter buiten kan zetten) maar niet goed tegen warmte. Ook kunnen ze niet goed tegen temperatuurverschillen dus in de zomer kan je je konijntje wel eens naar binnen halen om te knuffelen, maar in de winter niet. En wist je dat je konijnen zindelijk kunt trainen? En tenslotte: konijnen kunnen in het begin best schuw zijn, het zijn immers prooidieren. Bunny von D was ook nooit zo’n knuffelkonijn. Maar met veel geduld en liefde is ze door de jaren heen veel aanhankelijker geworden. Ze komt uit zichzelf bij mij liggen, duwt haar hoofdje onder mijn hand als ze geaaid wil worden en komt als een malle op mij afgerend als ik met de voerbak schud. Konijnen zijn de leukste dieren ooit!

het liefste konijn van de wereld

Ik kan nog 10000 woorden meer schrijven over konijnen, want ik ben er lichtelijk geobsedeerd door zoals je misschien al wel hebt gemerkt, maar ik denk dat dit de belangrijkste dingen zijn. Voor meer informatie zijn dit goede websites: Stichting Konijnenbelangen & BunnyBunch. En als je een konijnenvraag hebt, mag je ze natuurlijk altijd in de comments stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 reacties op “Zo word je een goede konijnenmama

 1. Ester schreef:

  Ik heb cavia’s en ik geef juist wel de gemengde brokjes (de andere tak van supreme original, Gerty Guinea Pig, je hebt er ook een konijnenvariant van). Cavia’s “scharrelen” van nature en gemengde brokjes stimuleren dat “zoeken” een beetje. Meer fun voor de beestjes dus. Voor cavia’s zouden de biks vooral belangrijk zijn ivm de vitamine C. (Konijnen maken dat zelf aan, heel handig, maar daarom kun je een cavia dus beter geen konijnenvoer geven) Ik heb geluk dat de cavia’s die ik nu heb de biks ook lekker vinden (alleen de maisjes uit het voer eten ze niet op). Maar ik geef heel veel groenten dus daar kunnen ze hun vitaminen ook vandaan halen.
  Wat me leuker lijkt aan een konijn is dat hij zo lekker rondhupst en bij je komt liggen. Mijn cavia’s moet ik altijd zelf pakken (hoewel ze het weleens laten weten als ze er graag uit willen).
  Lijkt het je niet gezelliger om Bunny von D binnen te houden? Als ik mijn cavia’s buiten zou houden dan vrees ik dat ik er in de winter niet zoveel aandacht voor zou hebben. Bovendien vind ik het zo gezellig als ze altijd binnen zijn.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat grappig dat dat zo verschilt tussen cavia’s en konijnen! Ik heb in het begin wel gemengd voer gegeven aan mijn konijn maar toen viel het me wel op dat ze eerst alle gekleurde dingetjes op at en daarna nog een beetje van de biks. Ze is net als ik: eerst de leuke dingen en de minder leuke dingen uitstellen, haha :p Maar goed om te weten, want ik wil stiekem best wel graag 2 cavia’s voor binnen, maar ik moet er nog even goed over nadenken.
   Ik denk dat mijn konijn vrolijker is als ze buiten is, dan kan ze lekker graven (onze tuin is toch niet heel netjes), gras eten, en heen en weer rennen en springen. Binnen hebben we overal laminaat dus dan is het net een schaatsbaan voor haar. Heel soms komt ze wel uit zichzelf naar binnen gehopt als de deur open staat, maar dan is ze binnen 10 seconden weer buiten haha :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Saskia schreef:

    Neem twee ratjes! Die kunnen ook los in huis. Deden we bij mn ouders. Ze sprongen op de bank zodra we walnootjes gingen kraken, toetje aten of brood oid. Super cute! En ze kunnen traplopen. En op je schouder zitten. En ze zijn awesome! Jammer genoeg hebben wij een hond en ging dat niet goed samen :(.

    | Reageer op deze reactie
   2. Daisy schreef:

    Koe loopt ook liever op vloerbedekking (ik heb geen tuin) dan op laminaat omdat ie dan steeds uit de bocht vliegt :’)

    | Reageer op deze reactie
 2. Tamarah schreef:

  Mooi en goed artikel! Als ik door de Intratuin loop en al die konijntjes, cavia’s en hamsters zie begint met hart al sneller te kloppen!! Ik wil ze het liefst allemaal! Maar dan realiseer ik me dat ik nu een kater heb. Een hele lieve hoor, maar ik zie dat nog niet helemaal samen gaan met konijnen. Persoonlijk zou ik er wel voor kiezen om 2 of meer konijnen aan te schaffen omdat het toch wat jij ook schreef sociale dieren zijn! In de dierenwinkel zitten ze vaak al met meerdere bij elkaar. Dan zou ik het hele stelletje meenemen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Anne schreef:

  Haha, je hebt er gewoon een hele studie van gemaakt, supercool! 🙂 Ik had vroeger een konijntje en die leek wel een beetje op bunny von D! Al was ik bij lange na niet zo’n goede konijnenmama als jij (ook niet een verschrikkelijke trouwens, maar toch).

  | Reageer op deze reactie
 4. Sophie schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik vind Bunny von D zo’n scheetje! Ik heb zelf 4 katten dus ruimte voor konijnen is er niet, maar ik vind ze echt leuk om mee te knuffelen hihi

  | Reageer op deze reactie
 5. Pauline schreef:

  Leuk artikel! Bunny von D is zo’n schatje! Helaas ben ik zelf allergisch voor konijntjes..

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 6. Lauriëtte schreef:

  Zodra ik in een huis woon buiten het stadscentrum en een tuin heb wil ik denk ik ook een konijntje! Ben zo verliefd geworden op konijntjes dankzij jou en Bunny Von D! Maar vind het zielig om zo’n konijntje hier alleen maar in een hokje te hebben 🙁

  | Reageer op deze reactie
 7. Charlaine schreef:

  Kan het niet meer met je eens zijn!
  Super artikel en <3333 voor Bunny von D.

  Haha ik zie nu hoe je die eerste zin ook kan lezen. Ik kan het helaas gewoon niet meer met je eens zijn.
  Bedoel natuurlijk kan het niet méér met je eens zijn dan ik al ben.
  Zoiets.
  Ok ik stop nu, doei!

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Een echte goede konijnenmama zou geen konijntje alleen houden 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Angelique schreef:

   Soms ken je de achtergrond van mensen en het konijn niet, dus ik vind deze opmerking wel erg kort door de bocht.

   | Reageer op deze reactie
 9. Marjolijn schreef:

  Ik was dus benieuwd hoe jullie dat doen omdat ik bunny von d altijd los zie lopen. Wij hadden ooit een konijn en die kon ook onbeperkt los lopen in de tuin maar die groef elke keer zulke diepe kuilen dat hij dus uiteindelijk ontsnapt is :'(

  Hoe leg je gaas onder de grond dan? Gewoon je hele tuin slopen en opnieuw aanleggen?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   We hebben een hele geul om de tuin gegraven en daar het gaas in geplaatst. Als ze dan gaat graven bij de schutting kan ze niet ineens aan de andere kant van de schutting komen omdat het gaas onder de grond doorloopt 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Marjolijn schreef:

    Oooh wat goed! Ik hou het in mn achterhoofd voor als we ooit weer een tuin (met konijn) krijgen 🙂

    | Reageer op deze reactie
 10. Mariska schreef:

  Heel leuk artikel en alles wat erin staat is helemaal waar! Echt fijn dat je je zo goed hebt ingelezen en deze kennis met iedereen wil delen. Bunnybunch heb ik ook van boven tot onder uitgespit voordat ik mijn eerste konijntje aanschafte. Ik heb zelf twee konijntjes, een vrouwtje sinds 5 maanden van 7 maanden oud uit een nestje van familie en een mannetje sinds een paar weken uit de opvang, hij is 4 maanden oud. Hij lijkt erg veel op Bunny von D, heel erg schattig! Ik mag ze deze week gaan koppelen. Ik herken je stress als je konijntje opeens niet wil eten, want mijn vrouwtje wil al anderhalve week niet eten! De dierenarts kon niks vinden en medicijnen helpen niet, dus ik ben haar al die tijd al aan het dwangvoeren met science selective en wat water als papje. Ze eet alleen vrijwillig wortelgroen en soms wat van de wortel zelf of wat hooi, en ze is wel actief. Megafrustrerend!

  | Reageer op deze reactie
 11. Laura schreef:

  Ik vind het zo leuk dat ik een blogger heb gevonden die ook zo veel liefde voor konijntjes heeft! Ik heb zelf twee konijntjes: Puk en Pjotter. Puk had ik bij de dierenwinkel gekocht, maar ze was echt eenzaam en ongelukkig. Dus ben ik naar een konijnenopvang gegaan met Puk, zodat ze daar kon speeddaten. Pjotter was meteen liefde op het eerste gezicht en onafscheidelijk sinds! Toen ik een konijntje wilde aanschaffen had ik echt geen idee. Als ik toen wist wat ik nu weet, was ik direct naar het asiel of de opvang gegaan!

  | Reageer op deze reactie
 12. Elke keer als ik foto’s en artikelen van jou zie over Bunny von D dan geniet ik daar ontzettend van.
  Ik zou willen dat alle konijntjes het zo goed zouden hebben als zij!

  | Reageer op deze reactie
 13. Marion schreef:

  Wat een goed artikel, Iris! Super. Iedereen zou bij jou eerst een verplicht examen af moeten leggen. Dan krijgen ze een stempel in hun paspoort waarmee ze kunnen aantonen dat ze konijnwaardig en -vaardig zijn! Je bent de beste konijnenmama die er … nee, die ik ken (ik wil geen ruzie met anderen konijnenmama’s)!

  | Reageer op deze reactie
 14. Mique schreef:

  Goed stuk maar ik mis een heel belangrijk onderwerp. Als je een vrouwelijk konijn hebt en je wilt er niet meer gaan fokken (want voor de meeste mensen geldt) laat haar dan steriliseren! Okee officieel is het een castratie (weghalen van de voortplantingsorganen) maar in de volksmond wordt gesproken over een sterilisatie.

  De precieze percentages in de literatuur wisselen een beetje maar 50 tot 80% van de ongesteriliseerde vrouwtjes konijnen ontwikkelen > 5 jaar baarmoedertumoren. Dit is een kwaadaardige tumor die ook nog eens heel regelmatig uitzaait naar lever en longen.

  In de praktijk zie ik dit echt heel regelmatig als doodsoorzaak dus het is echt heel belangrijk!

  Daarnaast denk ik dat myasis (madenziekte) ook iets is om altijd heel scherp in de gaten te houden. Als de achterhand van je konijn besmeurd is met vuil trekt dit (zeker met dit weer) vliegen aan. Deze leggen eitjes waaruit maden komen die -letterlijk- je konijn met huid en haar opeten. Ik ben als dierenarts wat gewend maar elke keer als ik hiermee geconfronteerd word sta ik te kokhalzen.

  Zorg dus dat je konijn goed eten krijgt om afwijkende ontlasting/diarree te voorkomen. En als je konijn er tóch last van heeft, probeer het zo schoon mogelijk te houden en check de huid op warme dagen minimaal 2x per dag. Klinkt overdreven maar het gaat razendsnel!

  | Reageer op deze reactie
 15. Nienke schreef:

  Super leuk artikel! Krijg bijna zin om weer een konijntje te nemen. Eigenlijk heb ik nog steeds een konijn, alleen (omdat ik dus niet zo’n geweldige konijnen-mama ben) woont ze nu bij mijn moeder. Ondertussen is ze al bijna 8 (dus we doen toch wel iets goed denk ik…)
  Maargoed, ik maak mijn tekortkomingen als nijnen-mams nu wel helemaal goed door de allerbeste katten-moeder te zijn.

  | Reageer op deze reactie
 16. Michelle schreef:

  Goed dat je hier een artikel aan wijdt, bij ons in de dierenpraktijk zien we toch vaak eigenaren met konijntjes die er eigenlijk niet zoveel van af weten..

  | Reageer op deze reactie
 17. Zina schreef:

  Bunny von D heeft echt de beste konijnenmama ever! Ik heb ook het idee dat je nóg blijer en vrolijker bent sinds je haar weer terug hebt ^^

  | Reageer op deze reactie
 18. Ilse schreef:

  Wat een lief beestje, wij hadden vroeger een cavia en een konijn. Op dit moment hebben we nog een geweldige schat van een poekie rondlopen! <3

  | Reageer op deze reactie
 19. Anne Solveig schreef:

  Wat een mega leuk artikel! Ik heb drie konijntjes gehad maar was er eigenlijk allergisch voor.. Maar ze zijn zo leuk!

  | Reageer op deze reactie
 20. Michelle schreef:

  Aaah als ik dat gaas zie moet ik terugdenken aan mijn konijntjes vroeger. Die hadden een kleine knusse villa met een ren erbij. Op een avond dacht mijn vader een egeltje in de tuin zien lopen. Eehm, not. Het was een konijn! Ze waren ontsnapt!!1!1 Godzijdank was onze tuin afgesloten voor de hond (die trouwens bang was voor de nijnies, just saying), dus ze konden niet gemakkelijk weg. Mijn konijnen zijn wel vijf keer ontsnapt, ze verzonnen steeds weer een manier. Het gaas dat jij hebt hebben ze dus ook stuk gemaakt, meer dan eens… Ik wil je natuurlijk niet bang maken haha, maar vond ’t wel een leuk verhaal :D.

  | Reageer op deze reactie
 21. Sas schreef:

  ik vind dit soort konijnen posten altijd zo leuk! Doet me denken aan mijn konijn van vroeger. Dat was zo’n lieverd<33

  | Reageer op deze reactie
 22. Suzanne schreef:

  Ah dankjewel lieve Iris! Wat een leuk artikel is het geworden! ik hoop dat ik snel een lief konijntje mag hebben!

  | Reageer op deze reactie
 23. Imane schreef:

  Oh wat een leuk artikel! Ik heb zelf ook een konijntje, en ze is super lief. Ze is heel tam en ze doet geen vlieg kwaad. We hebben haar ook in de tuin, alleen hebben we tegels en aan de zijkanten van de tuin hebben we aarde met allemaal bloemen, dus dan gaat ze daar wel eens zitten. We hebben daar ook een hele grote plant, dus als het warm wordt gaat ze daar onder zitten voor verkoeling, zo lief! Soms ontsnapt ze wel want ze heeft geen gaas, en dan raak ik in paniek maar achter ons huis heb je een heel groot grasveld, dus meestal is ze daar rond aan het hupsen. Dan neem ik haar weer mee terug en dan probeer ik het gat te vinden, en dat dicht te maken, maar soms vindt ze toch een manier. Maar heb jij zelf geen last van katten in de tuin? Bij ons komt er soms een kat en die doet dan niks, maar ik vertrouw het toch nooit en dan jaag ik hem weg, en soms komt een kat met een belletje (gelukkig, want dat hoor ik altijd) en die rent altijd achter haar aan, zo eng om te zien. Dan ren ik natuurlijk gelijk de tuin in en dan rent die kat alweer weg.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja, heel veel katten zelfs! Mijn buurt zit vol met zwerfkatten, dus ik laat haar nooit voor een hele lange tijd buiten zonder dat iemand oplet. Vanuit het raam kan ik gelukkig de hele tuin wel zien, dus dat scheelt. Maar de katten doen niets, soms zit er eentje nieuwsgierig op de schutting te kijken maar als ik er dan aan kom lopen vlucht ‘ie direct weg. Ik vind het toch wel een beetje een eng idee, daarom hou ik haar verder wel goed in de gaten, want je weet natuurlijk maar nooit. Volgens mij scheelt het wel dat ze niet een klein mini konijntje is, dan is ze nog wel een beetje intimiderend voor de katten. Want de kat van de buurvrouw is bijvoorbeeld doodsbang voor haar, haha!

   | Reageer op deze reactie
  2. iris schreef:

   Oh misschien helpt kattenschrik trouwens! Dat strooi ik soms in mijn tuin zodat de zwerfkatten mijn moestuin niet als toilet gebruiken. Dat zijn knoflookoliekorrels, dat vinden ze stinken.

   | Reageer op deze reactie
  3. Marloes schreef:

   Wij hadden vroeger een konijn en die was superenthousiast naar katten toe. Zo enthousiast dat hij hén ging achtervolgen. En die kat dan maar wegrennen, konijn erachteraan… Het zag er heel grappig uit.

   | Reageer op deze reactie
 24. Veerle schreef:

  ‘k wil me totaal niet bemoeien met jouw leven, maar heb je aan het dierenasiel Enschede doorgegeven dat je James aan iemand anders hebt gegeven, want bij sommige asiels maken ze er een groot drama van en kunnen ze het dier zelfs terugvorderen met een boete, als het dier niet meer bij de adoptant woont, maar bij iemand anders.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dat is doorgegeven, ze waren blij dat hij weer een nieuw thuis heeft.

   | Reageer op deze reactie
 25. Daisy schreef:

  Koe zit ook alleen en ik geloof net als jij dat hij net als Bunny von D niet ongelukkig is. Zoveel liefde overal!
  Hij vind alleen Esmee (de kat) niet heel leuk. Zij kijkt niet eens naar hem, nooit poging gedaan tot hem wat beter bekijken zelfs.
  Man, ik hou van konijntjes <3

  | Reageer op deze reactie
 26. Iris schreef:

  Wat een ontzettend goed artikel. Ik ben het helemaal met je eens. Ik weet dat veel mensen zeggen dat een konijnen met zijn tweetjes moeten zitten maar ik denk dat het in sommige gevallen toch beter is als een konijn alleen zit, zoals bij jou. (zelf heb ik er wel twee, toen ik ze uit de opvang haalde wist ik niet veel over konijnen, ik nam er twee mee omdat ik het zielig vond als er nog eentje zou achterblijven, want er waren er nog maar twee van dat nestje)
  nog een vraagje, ik ben opzoek naar een nieuw hok, welk hok heb jij en waar heb je hem vandaan?
  liefs Iris

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja he? Het ligt zo aan de situatie vind ik. Als je een konijntje hele dagen alleen in een hokje hebt zitten vind ik het ook superzielig, en dan vind ik twee konijnen ook veeel beter. Maar in mijn geval komt mijn konijn echt niets te kort. En ze is altijd vrolijk, als ik merkte dat ze eenzaam zou zijn zou ik er alles aan doen om haar met een geschikt konijntje te koppelen. (Want als het aan mij ligt heb ik zoveel mogelijk konijnen haha!) Met het hok kan ik je niet echt helpen, er staat verder geen merk ofzo op. Ik had hem gekocht bij een dierenwinkel ergens in Borculo geloof ik, maar dat was al 5 jaar geleden. Ik denk dat het gewoon een standaard houten hok is, alleen dan heel groot. Volgens mij is hij 1,5m hoog en 1,7m breed, zoiets. Succes met je zoektocht en bedankt voor je berichtje!

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Bedankt voor je berichtje, de afmetingen van je hok zijn geweldig, ik vind het een prachtig hok maar kan het niet in die maat vinden. Bunny von D heeft het super bij je daar ben ik zeker van.

    | Reageer op deze reactie
 27. Ruby schreef:

  Awwwg, ik zit altijd te kwijlen op jou konijn! Wat een heerlijk leven heeft hij zeg. Dat hij alleen zit kan geen kwaad denk ik. Wij hebben ook een konijn van 6 jaar oud die we twee keer hebben geprobeert te koppelen. Dit echter zonder succes. Ze is ook niet eenzaam want ze loopt de hele dag tussen mijn twee katten en chichuahua en daar is ze dikke maatjes mee.

  Bedankt voor het delen van je artikel!

  | Reageer op deze reactie
 28. Joy schreef:

  Leuk artikel! Ik denk er zelf al heel lang over na om een konijn te halen.
  Ik zie steeds meer mensen die een konijn als huisdier nemen ipv een kat of een hond.
  Mijn huisgenootje is allergisch voor katten maar een konijn kan wel.

  Asiels geven de konijnen vaak alleen als koppel weg… Aan de ene kant begrijp ik het maar ik zie een konijn ook als onderdeel van een gezin en denk dat er genoeg interactie van zal zijn om ook in zijn eentje gelukkig te zijn. Jammer, want ik wilde graag mijn konijntje uit het asiel halen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Maar twee konijntjes zijn juist zo leuk en schattig! <3 Ik wil er het liefst honderd, maar mijn konijn wil niet haha, ze is vast bang dat ze dan minder aandacht krijgt, verwend ding dat het is :p

   | Reageer op deze reactie
 29. Marinke schreef:

  Hihi ik ben ook *lichtelijk* verslaafd aan mijn konijnen en het sparen van allerlei konijnen dingen en posters❤️

  | Reageer op deze reactie
 30. saskia schreef:

  Ja hoor, ondertussen heb ik besloten dat ik een konijn (of twee) wil en nu surf ik hopeloos rond tussen jou bunny von D posts.
  Ik begin maar even met een powerpoint om mijn vriend te overtuigen..

  | Reageer op deze reactie
 31. marieke schanstra schreef:

  hoi, even over konijntjes, ik heb sinds 3 jaar een jong rammetje, van een fokker, laatste uit het nest, was een bang, angstig , vol met mijt, rammetje, maar met veel geduld is hij nu een vriendelijk vrolijk konijntje, een nhd van 21juli 2012, net weer genezen van middenoor ontsteking, behandeld door Elke Dierenarts, met antibiotica, prednison. nu weer tiptop inorde, sinds die tijd is mijn band met joy(konijntje), veel sterker geworden, zit nu binnen, maar als ik kom ff sprintje trekken, haalt mij op, loopt achter mij aan, met verschonen overal aan zitten, bunnyflopjes doen, wel 5 in een kwartier. schooit om zijn snoepjes staat daarbij op zijn achterpoten en tikt het bakje aan waar ze in zitten, het is een komisch diertje. kijk soms wel 6x per dag bij hem, en speel wel 30minuten met hem. al met al een maatje waar ik van hou. gr.marieke en joy.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top