High tea in Zwolle met leuke internetmensen

Met de leukste Olga (Team Confetti), Saske & Alwin (Vet Gezellig) en Teske had ik gisteren een geweldige high tea in Zwolle. Omdat we door heel het land verspreid wonen, zochten we naar een centrale plaats. En zo kwamen we in Zwolle terecht. Volgens mij was ik er nog nooit eerder geweest, maar wat een mooie stad! Zwolle gaat op mijn lijstje met potentiële woonplaatsen voor als ik later groot (en rijk) ben. De high tea hadden we bij het leuke zaakje het Konkeltje. We dronken liters thee uit omakopjes, bij elke thee werd een uitleg gegeven, heel chic. En we kregen drie gangen aan taartjes en hartige mini-hapjes. Daarna zagen we lieve geitjes en biggen en at ik mijn eerste Dutch weedburger. Maar dit alles is veel leuker om op beeld te zien dan in een stukje tekst, dus maakte ik honderd foto’s:

high tea in zwolle

High tea in Zwolle bij het Konkeltje

Een high tea met bloggers en youtubers staat natuurlijk gelijk aan constant filmen en fotograferen. Het zal er voor een buitenstaander vast grappig hebben uitgezien als er weer een nieuwe lading eten op tafel werd gezet. Want voordat er een hapje werd genomen werden eerst alle camera’s tevoorschijn gehaald. Uiteraard! De eerste gang was een mix van hartig eten. Vooral de scones met rozemarijn in combinatie met de huisgemaakte lemon curd was zó goed. Met daarbij een kopje champagne cassis thee; perfect! De tweede gang bestond uit zoete mini-gerechten, inclusief carrot cake, yes! En wentelteefjes van bananenbrood, zo goed bedacht. Volgens mij kregen we hier een milky Oolong thee bij, als ik het goed heb onthouden. Het Konkeltje heeft 150 verschillende soorten thee, dus we hebben van alles geproefd. Heel leuk! De laatste gang – en toen zaten we eigenlijk al proppievol – bestond uit bonbons en truffels. Whoa. Zo lekker en gezellig allemaal. En van de lieve Olga kreeg ik en cadeau voor mijn afstuderen: het enige echte Handboek voor mietjes. Dit is haar eigen boek!

high tea in zwolle high tea in zwolle high tea in zwolle high tea in zwolle high tea in zwolle high tea in zwolle high tea in zwolle

Aaibare geitjes en knorrende biggen

Alwin en Saske moesten er helaas al weer snel vandoor na onze high tea. Met Teske, de grootste dierenvriend of all time, en Olga ging ik naar een grote wijkboerderij. Terwijl er aan onze jurken werd geknabbeld door geitjes keken we onze ogen uit. Zo veel dieren en zo veel ruimte! We zagen het schattigste knorrende zwijntje, lieve babybiggen, cavia’s en zelfs een wandelende tak. We hebben uiteindelijk nog twee uur in de zon op de kinderboerderij rond gewaggeld. Het ultieme vakantiegevoel, als je het mij vraagt. Lekker weer, leuke mensen en een fijne sfeer.

kinderboerderij in zwolle kinderboerderij in zwolle kinderboerderij in zwolle kinderboerderij in zwollekinderboerderij in zwolle kinderboerderij in zwolle kinderboerderij in zwolle

Mijn eerste Dutch Weed Burger

We sloten de dag af bij KOST, een gezond fastfood restaurant in Zwolle. Ik zat eigenlijk nog vol van alle taartjes, maar omdat ik ein-de-lijk in de gelegenheid was om de Dutch Weed Burger te proberen, moest ik die natuurlijk gewoon bestellen. Deze burger is gemaakt van zeewier en is volledig plantaardig. Maar toch smaakt het best vlees-achtig qua structuur, heel lekker! Toen de Dutch Weedburger net werd ontwikkeld, volgde ik dit op de voet via Facebook. Helaas wordt de burger niet op veel plekken bij mij in de buurt geserveerd, dus ik vond het heel leuk om hem een keer te proberen. Hij is goedgekeurd, hoor! Sowieso is KOST leuk om te eten, in het restaurant maken ze veel gebruik van biologische ingrediënten. En bij het restaurant zit een winkeltje waar originele producten van kunstenaars verkocht worden. Ik kocht er een kaartje met de quote “Erger dan het al is kan niet worden!”. Want ik houd wel van nuchtere positiviteit.

kost zwolle dutch weedburger trein erik of het klein insectenboek trein

En toen was de dag voorbij en ging ik weer met de trein naar huis. Gelukkig is de treinreis van Zwolle naar Enschede goed te doen, het duurt net iets langer dan een uur. En ik had een fijn boek bij me: Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Op de heenweg begon ik aan de eerste bladzijde op het einde van de terugweg had ik het boek al bijna uit. Ik heb in geen tijden zo fijn aan elkaar door gelezen. Normaal kan ik er namelijk de concentratie niet voor opbrengen. Maar blijkbaar moet ik gewoon meer ouderwetse luchtige boekjes lezen!

Ik hoop dat jullie gisteren ook een fijne dag hebben gehad! En als jullie nog meer tips hebben voor luchtige, grappige boeken die makkelijk weglezen dan hoor ik het heel graag.

Back to Top