Recept: IJskoffie met sojamelk

Zonder mijn kop koffie functioneer ik ’s ochtends niet. Maar met deze hete temperaturen is de koffie-ervaring in de ochtend toch een stuk minder prettig. Ik ben namelijk een mietje wat betreft hete zomers. Ik háát het. (Hé, ik zeur nooit over sneeuw, hagel, regen, vrieskou, dus ik heb al het recht om een hittehater te zijn. Laat me.) Gelukkig is het in de keuken lekker koel, dus daar was ik veel bezig gisteren. Het was mijn doel van de dag om een lekkere ijskoffie te maken. Ik had nog nooit het perfecte recept gevonden. Vaak vond ik het te romig en dan krijg je zo’n vol gevoel in je buik, bleh. Of vergde het te veel voorbereiding omdat de koffie eerst ingevroren moest worden in een ijsblokvorm. Nobody’s got time for that. Met dit recept maak je heel snel een ijskoffie, mits je ijsblokjes in de vriezer hebt liggen natuurlijk. Maar ik neem aan dat jullie vriezers volgepropt liggen met ijsblokjes met dit weer. Hier wel in ieder geval!

ijskoffie

Ingrediënten voor één ijskoffie:

  • 4 ijsklonten
  • 1 kop extra sterke koffie*
  • 1/3 kop (soja)melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 tl suiker

*De ijskoffie wordt verdund door de ijsblokjes, zet dus sterkere koffie dan dat je gewend bent.

Bereiding:

  1. Crush de ijsblokjes in een blender.
  2. Voeg de koffie toe. De koffie hoeft niet per se afgekoeld te zijn, maar als je een echte íjskoude ijskoffie wil, is dat wel aan te raden.
  3. Giet er ook de (soja)melk bij en eventueel het vanille extract of andere smaakmakers, wat jij wil. En suiker! Want suiker is lekker en jij ziet er sowieso al fantastisch uit in een bikini.
  4. Mix dit in de blender voor 10 – 20 seconden.
  5. Schenk in een groot glas, neem plaats in het zonnetje – of huilend in een hoekje in de schaduw als je ook een hittehater bent – en enjoy!

ijskoffie ijskoffie ijskoffie

Ik ben benieuwd wat jullie van deze ijskoffie vinden. Het is hier in huis al een groot succes in ieder geval!

Back to Top