Filmtips XLIII

De laatste editie van mijn maandelijkse filmtips plaatste ik in februari.. Oeps! De filmtipscategorie is volgens mij de enige categorie die altijd mocht blijven sinds het begin van mijn blog. Dat wil ik graag zo houden. Dus we gooien er maar snel weer een nieuwe editie tegen aan. Met een extra lange editie. Dit zijn de 7 beste films die ik in februari, maart, april & mei zag:

back to the future

Back to the Future (1985) – Klassiekers uit de jaren 80, love it! Back to the future is zo’n klassieker die je gezien móet hebben. Die memo had ik blijkbaar gemist. Maar beter laat dan nooit, met grote vreugde kan ik mededelen dat ik inmiddels alle drie de delen gezien heb. De eerste blijft toch het allerleukst: Marty wordt dertig jaar terug in de tijd gestuurd met een tijdmachine uitgevonden door typische warrige-wetenschapper Dr. Emmet. Per ongeluk schopt hij daarmee zijn eigen toekomst in de war (a la The Butterfly Effect) wat ze recht moeten zetten. Bekijk hier de trailer. 

joy

Joy (2015) – Och, als Jennifer Lawrence in een film zit, dan zit je gewoon goed. Wellicht ben ik dan ook niet zo objectief, maar ik werd ZO BLIJ van deze film. Toen de aftiteling in beeld kwam, voelde ik mij opgeladen vol positieve energie en girl power. Joy is uitvinder in spe, maar dit gaat absoluut niet zonder slag of stoot. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een ‘self made woman’, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Bekijk hier de trailer.

room

Room (2015) – Zelden ben ik zo onder de indruk van een film als bij Room. Intens, meeslepend en waanzinnig acteerwerk. Elke seconde zat ik aan het scherm gekluisterd (ja, daar is heel wat voor nodig om dat te kunnen bereiken met mijn gebrek aan concentratievermogen). Vijf-jarige Jack woont zijn hele leven in ‘Room’, samen met zijn moeder die zo goed mogelijk voor hem zorgt. Zijn wereld is niet groter dan het kleine schuurtje, met alleen een klein raampje in het dak, waarin ze zitten opgesloten. Alleen van het idee krijg je al de rillingen waardoor je enorm meeleeft met de personages. Eén van de beste films die ik tot nu toe heb gezien dit jaar! Bekijk de trailer niet, die bevat namelijk véél te veel spoilers.

how i live now

How I Live Now (2013) – Ik begon zonder verwachtingen aan de film, dacht dat het simpele drama-film was nadat ik kort de beschrijving had gelezen en werd blij verrast! Ik denk dat je op die manier de film ook het beste kan kijken, dus ik zal er niet te veel over vertellen. Daisy is een Amerikaans meisje dat naar Engeland wordt gestuurd om daar, ergens in een huisje achteraf, te verblijven bij familie. De film heeft een wat duistere sfeer dat ik mooi in beeld gebracht vond. Bekijk hier de trailer (al vind ik die niet representatief voor de daadwerkelijke film). 

grandma

Grandma (2015) – Sage raakt ongewenst zwanger en gaat naar haar oma voor hulp omdat ze niet bij haar moeder terecht kan. Haar oma is een oude hippie en neemt geen blad voor de mond; samen doen ze een poging om 600 dollar bij elkaar te sprokkelen voor een abortus. Dit soort films zijn mijn lievelings: comedy/drama met een simpel verhaal waarin je de personages ziet veranderen. Ook al klinkt een film over een abortus-roadtrip misschien niet al te gezellig, de film is luchtig en zéker wel leuk om te kijken. Bekijk hier de trailer.

jane wants a boyfriend

Jane Wants a Boyfriend (2016) – De titel zegt al precies waar de film over gaat: Jane wil een vriendje. Haar zus ziet dat nog niet zo zitten, Jane heeft namelijk autisme en daardoor is ze erg beschermend over haar. Misschien een beetje té beschermend, merkt ze zelf uiteindelijk ook wel. Leuke feel good film met een soortgelijke sfeer als de film die ik hiervoor noemde: simpel verhaal, maar kijkt erg fijn weg. Bekijk hier de trailer.

infinitely polar bear

Infinitely Polar Bear (2014) – Weer zo eentje met een vleugje comedy, drama én romantiek. Cam probeert zijn vrouw terug te winnen door de zorg voor de kinderen op zich te nemen. Hij is wat excentriek, in de jaren ’60 werd hij gediagnosticeerd met manische-depressiviteit (of een bipolaire stoornis zoals ze dat tegenwoordig noemen), waardoor het niet altijd even makkelijk is. Leuke film! Bekijk hier de trailer. 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top