Filmtips XLIII

De laatste editie van mijn maandelijkse filmtips plaatste ik in februari.. Oeps! De filmtipscategorie is volgens mij de enige categorie die altijd mocht blijven sinds het begin van mijn blog. Dat wil ik graag zo houden. Dus we gooien er maar snel weer een nieuwe editie tegen aan. Met een extra lange editie. Dit zijn de 7 beste films die ik in februari, maart, april & mei zag:

back to the future

Back to the Future (1985) – Klassiekers uit de jaren 80, love it! Back to the future is zo’n klassieker die je gezien móet hebben. Die memo had ik blijkbaar gemist. Maar beter laat dan nooit, met grote vreugde kan ik mededelen dat ik inmiddels alle drie de delen gezien heb. De eerste blijft toch het allerleukst: Marty wordt dertig jaar terug in de tijd gestuurd met een tijdmachine uitgevonden door typische warrige-wetenschapper Dr. Emmet. Per ongeluk schopt hij daarmee zijn eigen toekomst in de war (a la The Butterfly Effect) wat ze recht moeten zetten. Bekijk hier de trailer. 

joy

Joy (2015) – Och, als Jennifer Lawrence in een film zit, dan zit je gewoon goed. Wellicht ben ik dan ook niet zo objectief, maar ik werd ZO BLIJ van deze film. Toen de aftiteling in beeld kwam, voelde ik mij opgeladen vol positieve energie en girl power. Joy is uitvinder in spe, maar dit gaat absoluut niet zonder slag of stoot. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Joy Mangano, een ‘self made woman’, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Bekijk hier de trailer.

room

Room (2015) – Zelden ben ik zo onder de indruk van een film als bij Room. Intens, meeslepend en waanzinnig acteerwerk. Elke seconde zat ik aan het scherm gekluisterd (ja, daar is heel wat voor nodig om dat te kunnen bereiken met mijn gebrek aan concentratievermogen). Vijf-jarige Jack woont zijn hele leven in ‘Room’, samen met zijn moeder die zo goed mogelijk voor hem zorgt. Zijn wereld is niet groter dan het kleine schuurtje, met alleen een klein raampje in het dak, waarin ze zitten opgesloten. Alleen van het idee krijg je al de rillingen waardoor je enorm meeleeft met de personages. Eén van de beste films die ik tot nu toe heb gezien dit jaar! Bekijk de trailer niet, die bevat namelijk véél te veel spoilers.

how i live now

How I Live Now (2013) – Ik begon zonder verwachtingen aan de film, dacht dat het simpele drama-film was nadat ik kort de beschrijving had gelezen en werd blij verrast! Ik denk dat je op die manier de film ook het beste kan kijken, dus ik zal er niet te veel over vertellen. Daisy is een Amerikaans meisje dat naar Engeland wordt gestuurd om daar, ergens in een huisje achteraf, te verblijven bij familie. De film heeft een wat duistere sfeer dat ik mooi in beeld gebracht vond. Bekijk hier de trailer (al vind ik die niet representatief voor de daadwerkelijke film). 

grandma

Grandma (2015) – Sage raakt ongewenst zwanger en gaat naar haar oma voor hulp omdat ze niet bij haar moeder terecht kan. Haar oma is een oude hippie en neemt geen blad voor de mond; samen doen ze een poging om 600 dollar bij elkaar te sprokkelen voor een abortus. Dit soort films zijn mijn lievelings: comedy/drama met een simpel verhaal waarin je de personages ziet veranderen. Ook al klinkt een film over een abortus-roadtrip misschien niet al te gezellig, de film is luchtig en zéker wel leuk om te kijken. Bekijk hier de trailer.

jane wants a boyfriend

Jane Wants a Boyfriend (2016) – De titel zegt al precies waar de film over gaat: Jane wil een vriendje. Haar zus ziet dat nog niet zo zitten, Jane heeft namelijk autisme en daardoor is ze erg beschermend over haar. Misschien een beetje té beschermend, merkt ze zelf uiteindelijk ook wel. Leuke feel good film met een soortgelijke sfeer als de film die ik hiervoor noemde: simpel verhaal, maar kijkt erg fijn weg. Bekijk hier de trailer.

infinitely polar bear

Infinitely Polar Bear (2014) – Weer zo eentje met een vleugje comedy, drama én romantiek. Cam probeert zijn vrouw terug te winnen door de zorg voor de kinderen op zich te nemen. Hij is wat excentriek, in de jaren ’60 werd hij gediagnosticeerd met manische-depressiviteit (of een bipolaire stoornis zoals ze dat tegenwoordig noemen), waardoor het niet altijd even makkelijk is. Leuke film! Bekijk hier de trailer. 

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Filmtips XLIII

 1. sammie schreef:

  Back to the Future heb ik pas geleden ook weer gezien, het is de favoriete film van mijn vriend dus altijd als deze op tv komt moet er gekeken worden.. 🙂 Veel leuke tips weer, heb de rest bijna allemaal nog niet gezien

  | Reageer op deze reactie
 2. Shirah schreef:

  Yes, super tips! Als mijn vriend en ik samen een film willen kijken, kijk ik altijd naar jouw tips. Anders stelt hij voor om een Japanse animatie film te kijken of een rare zwartwit film uit de jaren vijftig, niet helemaal mijn ding. Nu kan ik weer even vooruit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha rare zwartwit-films en Japanse animatie, arme jij! 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. Emma schreef:

  Oh altijd fijn, jouw filmtips!
  Ik ben vooral heel benieuwd naar Room. En het boek How I live now heb ik meerdere keren gelezen als tiener, ik vond het boek echt prachtig en de personages ‘kloppen’ gevoelsmatig bij hoe ik ze voor me zag 😛 Ben benieuwd naar de film

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh het boek heb ik niet gelezen dus ik weet niet in hoeverre de film daar een goede match bij is! Kwam wel wat dingen tegen over dat het boek beter is dan de film, maarja, dat is bijna altijd zo als je het boek eerst hebt gelezen denk ik. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

   | Reageer op deze reactie
 4. Maaike schreef:

  Heb je ook ergens een lijst van alle films die je gezien hebt? Ik zag een paar weken terug op snapchat dat je een film aan het kijken was, en het stukje dat je filmde leek me heel cool! Iets met een & in de titel volgens mij. En er zat een bandje in.. Liefs 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ha ja! 😀 Alle films houd ik bij op deze pagina. De film die je bedoelt is denk ik Love & Mercy, over de Beach Boys? Die is hoe dan ook een aanrader in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
 5. Janneke schreef:

  Ik zie daar Frankie van Grace and Frankie in de film Grandma! Als je die serie niet kent, ook eens kijken op Netflix :))

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh die serie ken ik alleen van naam, maar nog nooit gezien. Snel maar eens doen, bedankt voor de tip!

   | Reageer op deze reactie
 6. Djuli schreef:

  Joy en Room wil ik ook nog heel graag zien. Ik zou ook wel graag willen lezen welke films je absoluut niet zou aanraden. Of heb je al eens zo’n blogpost geschreven?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha oehh dat is ook wel een leuk idee. Zo’n blogpost heb ik nog nooit geschreven inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
   1. Linda schreef:

    Jaaa dat zou ik ook wel willen lezen, superleuk idee van Djuli 🙂

    Ik vind Back to the Future ook superleuk, we hebben ze alle drie op dvd en meerdere keren al gezien. Verveelt nog steeds niet. En dat heb ik met weinig films, haha. Wel met Julie & Julia, mijn favoriete film ever 🙂

    | Reageer op deze reactie
 7. Neelke schreef:

  Leuke filmtips. Ik heb back to the future eigenlijk ook nog nooit gezien. Eerlijk gezegd trekt hij me ook niet zo heel erg. Naar de rest ben ik wel erg benieuwd. Room lijkt me best wel heftig. Volgensmij is het een boekverfilming toch?

  | Reageer op deze reactie
 8. Harriët schreef:

  Ik zou mijn kinderen ook niet toevertrouwen aan de Hulk 😉

  Maar zitten een aantal tussen die ik toch gauw ga kijken. Hele leuke lijst!

  | Reageer op deze reactie
 9. Vera schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar de film How I live now, maar eerst ga ik het boek opnieuw lezen. In mijn herinnering een van de beste boeken die ik heb gelezen! Jouw tip om niet teveel te weten vooraf past ook wel bij het boek 😉 Nog steeds een aanrader om te lezen overigens, want vooral de schrijfstijl vond ik prachtig. Thanks ook voor de overige tips, Fijn zulke lijstjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Karlijn schreef:

  Ooh, er zitten echt leuke films tussen! Room wil ik nog heel graag een keer zien, hoor er zoveel goede dingen over 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Miriam schreef:

  Wat een goeie en fijne tips! Ik heb er nog geen één van gezien (ligt dat aan mij? lol), dus ik heb nog wat te doen. Tof! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat is alleen maar goed, anders zouden mijn filmtips niet zo veel zin hebben, dus ik ben blij dat te horen haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Karlijn schreef:

  How I Live Now ken ik in de boekvorm. Jaren en jaren geleden voor mijn verjaardag gekregen en het is nog steeds een van mijn favorieten. Zit te twijfelen of ik de film durf te gaan bekijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja ik heb het boek niet gelezen, nooit van gehoord zelfs, maar als ik zo de reacties zie heb ik toch wel wat gemist want het is blijkbaar een bekend boek! Volgens mij komen het boek en de film niet heel erg overeen, wat ik er van tegenkwam op internet in ieder geval, dus als je hem toch wel gaat kijken moet je het vooral niet te veel met elkaar vergelijken denk ik!

   | Reageer op deze reactie
 13. Yay, weer filmtips! Ik zag onlangs Black Swan en La Vie d’Adele, twee ongelooflijk mooie films! (had jij die niet ook al gezien of heb ik het mis?)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat klopt inderdaad! Die vind ik beide ook héél goed in elkaar zitten 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. chantal schreef:

  Leuke tips! Ik heb examen gedaan en nu alle tijd van de wereld om films te kijken. Joy wil ik al heel lang zien, grandma lijkt me ook erg leuk. Die vrouw speelt in Grace and Frankie, daarin is ze al mijn favoriere karakter. Jane wants a boyfriend lijkt me ook leuk, vooral omdat ik zelf autistisch ben. Waar heb jij die fioms gezien? Online of zo?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Grace and Frankie lijkt me ook zo leuk, hoor ik veel goede dingen over! Dus je hebt nu vakantie? Lekker!
   Online inderdaad, de eerste van het lijstje staat wel op Netflix. Voor de rest moet je wat ehhhh creatiever zijn, zeg maar :p

   | Reageer op deze reactie
 15. Naomi schreef:

  Leuke filmtips! 🙂
  Room vond ik ook heel indrukwekkend, vooral omdat je het hele gebeuren meekrijgt. Dus niet alleen dat ze ontsnappen maar ook hoe moeilijk het is om het gewone leventje weer op te pikken. Vooral omdat Jack dat natuurlijk nog niet weet hoe het buiten Room eraan toegaat. Zeker een film die iedereen gezien moet hebben.
  Als je trouwens Grandma leuk vindt dan moet je zeker eens de tv serie Grace & Frankie kijken. Daarin is die actrice (Lily Tomlin) ook zo geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 16. Mylène schreef:

  Funny, ik heb gisteren How I Live Now gekeken. Maar misschien ook weer niet zo ‘funny’ en toevallig, want jij gaf hem als tip. Vond het echt een goeie film! Jane wants a boyfriend was ook een goede tip. Nu ga ik de andere films die je hier noemt en die ik nog niet heb gezien legaal kopen (hahaha).

  | Reageer op deze reactie
 17. Ice Pandora schreef:

  Jane Wants a Boyfriend doet me een beetje denken aan een andere
  tv-serie: Jane the Virgin 😛 maar het is totaal andere cast en script natuurlijk.
  Maar goed thanks for the film tips! xx
  Ice Pandora

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik hoor heel veel goede dingen over die serie! En graag gedaan! 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Lottes Anekdotes schreef:

  Ik ben benieuwd naar Joy. Ik hoor gemengde geluiden: de ene vindt hem goed, de andere supergoed en mijn broer vond hem slecht, haha. Tijd om zelf eens te oordelen.

  | Reageer op deze reactie
 19. Madam Elisa schreef:

  Oh wouw, normaal ken ik er op ze minst nog wel 1, maar nu kende ik ze allemaal niet. Al is mijn nieuwsgierigheid nu wel gewekt op Joy 🙂

  | Reageer op deze reactie
 20. H* schreef:

  Goed dat je me herinnert aan Room, die staat absoluut nog op mijn kijklijst. En ook een fijne tips van de trailer, ik wilde hem halverwege je bericht al bijna gaan opzoeken, haha.

  | Reageer op deze reactie
 21. Maartje schreef:

  Room vond ik ook heeel indrukwekkend. Wauw, wat een bijzondere film. De Joy wil ik ook nog zien, is die ook geschikt voor mannen? De mijne heeft steeds geen zin in een verhaal over een zwabber:(

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Mijn vriend vond het ‘meh’, dus ik weet het zo niet haha. Ik vond hem zelf echt superleuk!

   | Reageer op deze reactie
 22. Gwendolyn schreef:

  Grappig: Joy vond ik dus geen pleur aan en heb ik na een tijdje gewoon maar uitgezet. Room krijgt van mij een dikke 10, want allemensen wat heb ik de halve film lang zitten huilen, zo goed was hij! Maar ik zie dat je Colonia ook hebt gekeken, welke ik dus misselijkmakend goed vond! Vooral van de feiten aan het einde van de film flikkerde ik even onverwachts van mijn stoel.

  | Reageer op deze reactie
 23. Wendy schreef:

  Dag Iris. Ik wou je gewoon eventjes bedanken voor je fijne filmtips!

  | Reageer op deze reactie
 24. Annemiek schreef:

  Hai iris! Waar kijk jij deze films? Ik kan de helft nergens downloaden..:(

  | Reageer op deze reactie
Back to Top