Recept: Oreo ijsjes uit de Zoku

Is het niet perfect ijsjesweer? Vandaag deel ik daarom een simpel recept voor Oreo ijsjes met jullie. Ze bestaan uit slechts drie ingrediënten: Oreo koekjes, yoghurt en water.

oreo ijsjes recept

Zoku Quick Pop Maker

De Zoku ijsmaker is een ijsmal die je eerst 24 uur in de diepvries legt. Vervolgens kan je er binnen 10 minuten ijsjes mee maken. Heb je zo’n ding nu echt nodig in je leven? Nee. Is het leuk? Ja, vind ik wel. Je kan er alle ijsjes van de wereld mee maken en zolang je hem standaard in de vriezer hebt liggen, heb je niet veel geduld nodig. Tijdens de hittegolf had ik heel veel zin in ijsjes, maar minder zin om naar de supermarkt te lopen. Ik las reviews van een Zoku ijsmaker en besloot dat ik dit moest hebben. Uiteindelijk kocht ik er één bij V&D die was afgeprijsd naar 35 euro. Ik heb de Zoku Duo met ruimte voor twee ijsjes. Je kan er in totaal twee keer gebruik van maken voordat het ding weer in de vriezer moet, dus ik kan per keer vier ijsjes maken. De ijsjes kan je in bakpapier (of bijenwasdoeken) wikkelen en in de diepvries bewaren.

Wil je er ook één? De Zoku Duo is onder andere hier te koop voor 38,95 euro (affiliatelink, zodat ik geen krantenwijk hoef te lopen, thanks).

oreo ijsjes uit de zoku

Oreo ijsjes

Meerdere ijsjes heb ik al geprobeerd, maar uiteindelijk werden er meer ijsjes vies dan lekker. Oeps. Al begin ik het nu een beetje door te krijgen. Succesvolle ijsjes tot nu toe: een simpel ijsje van ranja, de limoncello-ijsjes van Pauline en de Oreo ijsjes die ik gisteren maakte. Die heel simpel zijn om te maken. Dus het recept deel ik graag met jullie:

Ingrediënten voor twee Oreo ijsjes:

  • 2 Oreo koekjes
  • 75 ml. biologische yoghurt
  • scheutje water
  • Tip van Steve: voeg suiker toe
  • Opmerking van Iris: ik vond de Oreo koekjes al zoet genoeg

Bereidingswijze met een Zoku Quick Pop ijsmaker:

  1. Stamp de koekjes fijn zodat je alleen nog maar kruimels en kleine stukjes hebt.
  2. Mix de kruimels met de yoghurt.
  3. Voeg een beetje water toe om het geheel wat dunner te maken zodat het beter bevriest. Het mengsel moet schenkbaar zijn. Ik gebruikte zelf volle yoghurt en voegde daar ongeveer 50 ml. water aan toe. Eén Zoku-ijsje is 60 ml.
  4. Doe de stokjes in de Zoku en schenk er het Oreo-yoghurtmengsel in en wacht ongeveer 9 minuten tot de ijsjes helemaal bevroren zijn. Haal ze eruit met de bijgeleverde Super Tool. Enjoy!

oreo ijsjes recept

Ik denk dat je deze ijsjes ook kan maken met normale ijsjesvormpjes indien je geen Zoku hebt. Al is het misschien dan zo dat alle Oreo kruimels naar de bodem zijn gezakt omdat het langzamer bevriest? Heb je het geprobeerd, laat het mij dan weten of het goed is gelukt!

Back to Top