Recept: Oreo ijsjes uit de Zoku

Is het niet perfect ijsjesweer? Vandaag deel ik daarom een simpel recept voor Oreo ijsjes met jullie. Ze bestaan uit slechts drie ingrediënten: Oreo koekjes, yoghurt en water.

oreo ijsjes recept

Zoku Quick Pop Maker

De Zoku ijsmaker is een ijsmal die je eerst 24 uur in de diepvries legt. Vervolgens kan je er binnen 10 minuten ijsjes mee maken. Heb je zo’n ding nu echt nodig in je leven? Nee. Is het leuk? Ja, vind ik wel. Je kan er alle ijsjes van de wereld mee maken en zolang je hem standaard in de vriezer hebt liggen, heb je niet veel geduld nodig. Tijdens de hittegolf had ik heel veel zin in ijsjes, maar minder zin om naar de supermarkt te lopen. Ik las reviews van een Zoku ijsmaker en besloot dat ik dit moest hebben. Uiteindelijk kocht ik er één bij V&D die was afgeprijsd naar 35 euro. Ik heb de Zoku Duo met ruimte voor twee ijsjes. Je kan er in totaal twee keer gebruik van maken voordat het ding weer in de vriezer moet, dus ik kan per keer vier ijsjes maken. De ijsjes kan je in bakpapier (of bijenwasdoeken) wikkelen en in de diepvries bewaren.

Wil je er ook één? De Zoku Duo is onder andere hier te koop voor 38,95 euro (affiliatelink, zodat ik geen krantenwijk hoef te lopen, thanks).

oreo ijsjes uit de zoku

Oreo ijsjes

Meerdere ijsjes heb ik al geprobeerd, maar uiteindelijk werden er meer ijsjes vies dan lekker. Oeps. Al begin ik het nu een beetje door te krijgen. Succesvolle ijsjes tot nu toe: een simpel ijsje van ranja, de limoncello-ijsjes van Pauline en de Oreo ijsjes die ik gisteren maakte. Die heel simpel zijn om te maken. Dus het recept deel ik graag met jullie:

Ingrediënten voor twee Oreo ijsjes:

 • 2 Oreo koekjes
 • 75 ml. biologische yoghurt
 • scheutje water
 • Tip van Steve: voeg suiker toe
 • Opmerking van Iris: ik vond de Oreo koekjes al zoet genoeg

Bereidingswijze met een Zoku Quick Pop ijsmaker:

 1. Stamp de koekjes fijn zodat je alleen nog maar kruimels en kleine stukjes hebt.
 2. Mix de kruimels met de yoghurt.
 3. Voeg een beetje water toe om het geheel wat dunner te maken zodat het beter bevriest. Het mengsel moet schenkbaar zijn. Ik gebruikte zelf volle yoghurt en voegde daar ongeveer 50 ml. water aan toe. Eén Zoku-ijsje is 60 ml.
 4. Doe de stokjes in de Zoku en schenk er het Oreo-yoghurtmengsel in en wacht ongeveer 9 minuten tot de ijsjes helemaal bevroren zijn. Haal ze eruit met de bijgeleverde Super Tool. Enjoy!

oreo ijsjes recept

Ik denk dat je deze ijsjes ook kan maken met normale ijsjesvormpjes indien je geen Zoku hebt. Al is het misschien dan zo dat alle Oreo kruimels naar de bodem zijn gezakt omdat het langzamer bevriest? Heb je het geprobeerd, laat het mij dan weten of het goed is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “Recept: Oreo ijsjes uit de Zoku

 1. Femke schreef:

  Whaa, dit lijkt me echt hemels lekker! En toevallig heb ik nog zo’n ijsjesmaak-ding in de vriezer liggen. YAY!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah yes zo leuk! Wat is jouw Zoku-lievelings? Ik ben al heel veel op Pinterest aan het kijken voor meer ijsjes-ideeën 😀 Had er laatst ook één met hazelnootpasta en hazelnootmelk gemaakt die best lekker was (nutella look a like!), maar omg zo machtig. Werd er zo misselijk van haha.

   | Reageer op deze reactie
   1. Femke schreef:

    Hazelnootpasta en hazelnootmelk?! Wauw. En ik maar denken dat het niet lekkerde dan dit kon. Ik ben zelf fan van kokosmelk met chocoladestukjes. En soort vegan straciatella-ijs 😉 Yum!

    | Reageer op deze reactie
 2. kelly schreef:

  Wat een leuke ijsjesmaker. Ik ben niet dol dol op yoghurt met koekjessmaak enzo maar eentje met ranje of wat fruit gaat er zeker wel in! HIHIHI…wacht 9 minuten..heerlijk .:):)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja die vind ik ook het lekkerst denk ik! Mijn volgende ijsje wordt iets met limoen, maar ik weet nog niet hoe en wat. Ik denk komkommer, limoen en munt? Lekker fris 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Amina schreef:

    Je zou ook limoen, water en honing (of suiker) kunnen proberen! Lekker fris en een beetje zuur.

    | Reageer op deze reactie
 3. Mira schreef:

  Ik wil ook dat ding, zo ideaal! Even mijn vriendlief overtuigen dat het toch echt onmisbaar is in onze huisraad en dan beloof ik plechtig ‘m via jouw link je te bestellen hihi

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha joepie! Laat hem maar allemaal mooie ijsjes op Pinterest zien, daar staan heel veel Zoku-recepten op. En eerlijk waar, ik ben stiekem toch wel heel erg blij met mijn ijsjesmaker. Ik zag er eerst niet zo het nut van in, omdat je ook plastic ijsvormpjes kan gebruiken. Maar tegen de tijd dat het ijsje dan klaar is, had ik er al helemaal geen zin meer in haha. Dit is beter voor mijn ongeduldige zelf :p

   | Reageer op deze reactie
 4. Tessa schreef:

  Oh my, dat ziet er heerlijk uit! Nu wil ik oreo ijs :(. Volgens mij werkt het wel ideaal met de zoku omdat je ijsjes niet vreselijk lang in de vriezer hoeven te liggen. Wij hebben zo’n oldschool ijsvormding en het vervelende daarmee is dat elk ijsje van die ijskristallen krijgt en dat is toch jammer.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt dat ook inderdaad! Ik heb een paar keer ijsjes met gepureerd fruit proberen te maken in plastic vormpjes, maar het werd heel brokkelig en vies. Zo zonde. Daar heb je met de Zoku geen last van gelukkig <3

   | Reageer op deze reactie
 5. Lara schreef:

  Dat lijkt me zo lekker! Helaas hebben we na de verbouwing van onze keuken geen vriezer meer, wat dus best wel onhandig is in de zomer, dus deze ijsjes moeten nog even wachten 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yes wat een goede tips! Ik ga het meteen allemaal bekijken, dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Michelle schreef:

  Oooeh sounds good. Alles met Oreo klinkt goed. Ik vind Oreo’s altijd wel heeeeul zoet dus dit is de perfecte combi. Ik ga ‘m onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 7. annouska schreef:

  Oeh zou je dit ijsje ook kunnen maken met zo een standaard ijsjesvorm. Toch eens proberen haha.

  | Reageer op deze reactie
 8. annouska schreef:

  Ow die vraag stond in je laatste stukje van je blog *blond* Ik ga het morgen eens testen, hou je op de hoogte!! 😛

  | Reageer op deze reactie
 9. Maak me gek! Over twee weken hebben we een nieuwe koelkast met grote-mensen-vriesvak en kan ik eindelijk ook ijsjes maken! En er meer dan een pizza in kwijt MET doos. Wat een weelde…

  | Reageer op deze reactie
 10. Martine schreef:

  Oehoehoeh, dit lijkt me echt zo lekker en ook leuk om te doen! ^_^ Als ik over een tijdje in een nieuw huis woon met een (werkende) vriezer, dan ga ik ook ijsjes maken. *happy*

  | Reageer op deze reactie
 11. Lonneke schreef:

  Heerlijk! Ik heb mijn Zoku weggegeven, omdat ik het een onding vond 🙂 Ik heb nu een grote vorm gekocht voor tien ijsjes dus ik ga dit recept zeker eens maken.

  | Reageer op deze reactie
 12. Gwendolyn schreef:

  Oh hemel. Als ik dit laat zien aan mijn nichtje van 12 dan ben ik bang dat ik oordoppen nodig heb hahahaha. Beter app ik het even door hehehe.

  | Reageer op deze reactie
 13. Mannen willen altijd meer suiker lijkt wel, ik had laatst lekkere aardbeien yoghurt ijsjes gemaakt. Vond meneer ook niet zoet genoeg 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Have a great weekend #14 | A Girls Journal
 15. Rachèl schreef:

  O mijn god ik wil het. Ik ben alleen bang dat het niet in mijn mini vriezer past. Maar oreo + ijs, dat móét wel lekker zijn!

  | Reageer op deze reactie
 16. Leoni schreef:

  ohh, sorry maar dit ziet er echt super ranzig uit hahaahahahah. Begrijp me niet verkeerd, maar het lijkt wel steen, een opgegraven fossiel ofzo, wel super cool, dat wel 😉

  | Reageer op deze reactie
 17. Rowan schreef:

  Waauw dit lijkt me echt zo lekker! Het ziet er niet héél lekker uit, maar ik ben dol op oreo’s dus het moet haast wel lekker smaken!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Recept: Komkommer-limoen ijsjes | IKBENIRISNIET
 19. Helen schreef:

  Hi:
  Het ziet er heel erg lekker uit! Helaas hou ik niet zo van yoghurt…. Zou je dit ook met melk kunnen maken?
  Groetjes, Helen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hoi! Ja hoor, dat kan! Dan zou ik het scheutje water weglaten, want waarschijnlijk is het met melk al dun genoeg.

   | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: OREO IJSJES – Dehuiscomputer
Back to Top