Een nieuwe quote op mijn letterbord

Als een schilderij een lange tijd op dezelfde plek hangt, zie je hem eigenlijk niet meer. Net als de quote die al driehonderd jaar op mijn letterbord stond. 

letters voor letterbord

Letterbord

Het letterbord vond ik na lang zoeken op Marktplaats en de letters maanden later op een rommelmarkt. Mijn moeder had via via ook nog een doos letters gekregen voor mij, dus nu kom ik geen letters meer tekort en kan ik alle quotes van de wereld er op zetten. Ik begon met mijn mantra “whether you think you can or think you can’t, you’re right”. Ik was toen bezig met het laatste jaar van mijn bachelor en passieve faalangst had de overhand (‘het lukt me toch niet, laat ook maar’). Ik vond de quote zó raak. Vooral wanneer het om de statistiekvakken ging. Als je denkt dat het niet gaat lukken, dan lukt het ook niet. Zo haalde ik bijna een volledig collegejaar enkel onvoldoendes. Auw. Maar hey, dat is allemaal verleden tijd. Ik weet nu wel dat ik het kan! Tijd voor een nieuwe quote die meer van toepassing is voor nu.

letterbord met quote

Have less, do more, be more

Als ik iets heb gedaan deze zomervakantie, dan is het wel héél veel opruimen. Nog nooit deed ik zo veel spullen weg. Ik heb inmiddels al meer dan 200 prijsstickertjes van Jouw Marktkraam geplakt, veel oude kleren gingen naar de kringloop, de teringbende die zich in de achtertuin had opgestapeld ging eindelijk weg. Oh, het is zo fijn om alles weg te doen als je al járen spullen bij elkaar hebt verzameld. Het kost me nog wel de grootste moeite om niet impulsief nieuwe dingen te kopen als ik denk dat ik iets écht nodig heb. Laatst schreeuwde een mooi paar zwarte Nike Air Thea’s mijn naam vanuit de winkel. Oww.. Nog steeds kan ik er bij wegdromen. Ik vind dat zulke mooie schoenen. En ze lopen als wolkjes. Maar heb ik nieuwe schoenen nodig? Nee. Dus met alle moeite van de wereld houd ik mijn pinpas netjes in mijn portemonnee. De nieuwe quote is een goede reminder om te blijven opruimen, minder te kopen en meer te doen. Tot het normaal wordt en dan kan er weer nieuwe quote op mijn letterbord!

letterbord

Dankjewel Pinterest voor de quote-inspiratie. Op mijn Pinterest vind je nog meer quotes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Een nieuwe quote op mijn letterbord

 1. Marion schreef:

  Die quote is heel erg mooi. En hij staat je goed. Veel beter als die Nikes joh! :-p

  | Reageer op deze reactie
 2. Brechtje schreef:

  Goeie quotes! De eerste is op dit moment bij mij meer van toepassing. Ik begin volgende week aan mijn tweede jaar Psychologie, en ik vrees ook zooo voor de blokken statistiek. Maar hey, vorig jaar haalde ik een 5,5, dus het moet gewoon lukken! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yes you can! Echt hoor, als ik het kan, is niets meer onmogelijk. Op een gegeven moment zag ik ineens het statistiek-licht ofzo haha. Ik haalde onvoldoende op onvoldoende (zelfs een 1) en op een gegeven moment dacht ik “OKE ik ga dit nu gewoon doen!!!” en toen haalde ik een 9 :’) Maar ik moet zeggen dat ik er nog steeds niets van snap haha. Ik probeerde alle regeltjes en stappenplannen uit mijn hoofd te leren en heb het zo gehaald, dat wiskundige inzicht zal ik nooit krijgen, vrees ik.

   | Reageer op deze reactie
 3. Rowan schreef:

  Zo’n letterbord lijkt me echt heel leuk! Vooral omdat je het kan veranderen wanneer je wilt.

  | Reageer op deze reactie
 4. Olga schreef:

  Ik vind die quote die je het eerst op je bord had staan ook heel treffend. Stukje in jezelf geloven he, dat blijft belangrijk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. essee schreef:

  het is met die aankoopverleidingen net al stoppen met roken, hoe langer je het volhoudt hoe makkelijker je de verleiding van er toch eentje opsteken kunt weerstaan.. Dus goed bezig!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jazeker! Met stoppen met roken ben ik altijd héél streng geweest, in de tussentijd heb ik nooit een sigaret gerookt omdat ik mezelf goed genoeg ken dat ik dan gewoon weer begin haha. Met minder nieuwe dingen kopen vind ik het wel lastiger om daar zo streng in te zijn.

   | Reageer op deze reactie
   1. essee schreef:

    gelukkig zit er in een impulsaankoop geen nicotine waardoor je meteen nog meer wilt kopen…het is meer de gewoonte.
    ik geloof dat bij mij erg goed werkte dat ik een kick kreeg van de ruimte die in mijn hoofd kwam als ik weer wat wegdeed (ik deed mee aan zo´n online opruimmaand, gecombineerd met ´buy nothing new. ) En het scheelt zo met schoonmaken (ik adhd en lui als het op huishouden aankomt)
    . Ik weet zeker dat het bij jou ook makkelijker gaat worden met de tijd..succes!

    | Reageer op deze reactie
 6. Geertruurzaam schreef:

  Wat een geluk dat je dat bord vond op de rommelmarkt!
  Ik heb het na lang zoeken en wachten opgegeven en heb een nieuw exemplaar gekocht. Ik ben er super super blij mee, maar ik vind het best veel werk om de tekst te veranderen… en voor ik alles heb uitlijnt en rechtgezet!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat gek, bij mij is dat zo gedaan eigenlijk! Ik had binnen vijf minuten de oude quote eraf en de nieuwe erop. Maar misschien ben ik gewoon niet zo’n perfectionist haha :p Ik heb ook op het punt gestaan om een nieuwe te kopen trouwens, ik had al zó lang gezocht en nooit geluk. En toen zo ineens stond er één op Marktplaats, whoeoe!

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik vind het al heel wat dat we allebei toch wel deels hetzelfde leuk vinden :p

   | Reageer op deze reactie
 7. Tessa schreef:

  Wat gaaf zo’n letterbord! Ik ga ook eens op zoek, al zal het vast heel lastig te vinden zijn. Goede quotes ook. Opruimen doe ik graag en veel, dat marktkraamconcept is wel heel tof!

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Volgens mij heb ik zoveel dingetjes aan de muur/op de kast die inmiddels gewoon behang voor me zijn, misschien moet ik ze maar eens uitzoeken. Of veranderen natuurlijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Sheila schreef:

  Oh ja, dat is een hele goede! Mooi ook om je spreuk aan te passen aan de fase waar je op dat moment in zit. Dat betekent inderdaad dat je om de zoveel tijd zou kunnen vernieuwen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Saar schreef:

  Mooie quote! Met de verhuis zijn wij ook serieus gaan minimaliseren. Dat is nu echt een opluchting. Het is veel aangenamer en rustiger in huis dan het vroeger was. Doet mij ook een beetje denken aan ‘collect memories, not things’

  | Reageer op deze reactie
 11. Linda schreef:

  Mooie quote! Heel toepasselijk bij jou nu denk ik inderdaad, ik krijg last van opruimwoede als ik al jouw blogs over de kraam lees!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha herkenbaar hoor, dat heb ik ook altijd als ik opruim-artikelen van andere bloggers lees! Dan krijg ik gelijk zin om als een malle door het huis te gaan en allemaal spullen uit te gaan zoeken :’) (Alleen de helft van de tijd heb ik dan op een gegeven moment geen zin meer waardoor het alleen maar een grotere zooi wordt haha)

   | Reageer op deze reactie
 12. Paulien schreef:

  Allebei mooie citaten! En wat is zo’n letterbord leuk, ik hoop ooit ook ergens zoiets te vinden! Het is fijn dat je daar zo gemakkelijk mee kan variëren, het bord verandert mee naargelang jij zelf verandert 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Goeie quote! Ik vind het ook fijn om af en toe in het voorbijgaan mooie quotes te zien zodat de boodschap niet te ver wegzakt. Ik heb er twee bij mijn bureau hangen: ‘Patience is the calm acceptance that things can happen in a different order than the one you had in mind’ en ‘The first step towards getting anywhere is deciding that you are not going to stay where you are’.

  | Reageer op deze reactie
 14. Mylène schreef:

  Ik heb ook zóveel weggedaan dit jaar en ben voor mijn gevoel nog lang niet klaar (terwijl mijn kamer toch echt wel leeg raakt, haha). Maar ik merk gewoon dat ik het allemaal niet nodig heb. Laat mij maar lekker buiten spelen, daar heb je geen prulletjes voor nodig.

  | Reageer op deze reactie
 15. Kim schreef:

  Prachtige tekst. I couldn’t agree more. Dat is toevallig ook de slogan van de kledingbieb Lena. Geen idee of zij hem ook van pinterest hebben haha.

  | Reageer op deze reactie
 16. sammie schreef:

  Leuk zo’n letterbord, zo kun je toch iedere keer weer iets nieuws maken inderdaad. Valt het ineens weer op dat tie er staat 🙂 Mooie quote ook!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top