Een nieuwe quote op mijn letterbord

Als een schilderij een lange tijd op dezelfde plek hangt, zie je hem eigenlijk niet meer. Net als de quote die al driehonderd jaar op mijn letterbord stond. 

letters voor letterbord

Letterbord

Het letterbord vond ik na lang zoeken op Marktplaats en de letters maanden later op een rommelmarkt. Mijn moeder had via via ook nog een doos letters gekregen voor mij, dus nu kom ik geen letters meer tekort en kan ik alle quotes van de wereld er op zetten. Ik begon met mijn mantra “whether you think you can or think you can’t, you’re right”. Ik was toen bezig met het laatste jaar van mijn bachelor en passieve faalangst had de overhand (‘het lukt me toch niet, laat ook maar’). Ik vond de quote zó raak. Vooral wanneer het om de statistiekvakken ging. Als je denkt dat het niet gaat lukken, dan lukt het ook niet. Zo haalde ik bijna een volledig collegejaar enkel onvoldoendes. Auw. Maar hey, dat is allemaal verleden tijd. Ik weet nu wel dat ik het kan! Tijd voor een nieuwe quote die meer van toepassing is voor nu.

letterbord met quote

Have less, do more, be more

Als ik iets heb gedaan deze zomervakantie, dan is het wel héél veel opruimen. Nog nooit deed ik zo veel spullen weg. Ik heb inmiddels al meer dan 200 prijsstickertjes van Jouw Marktkraam geplakt, veel oude kleren gingen naar de kringloop, de teringbende die zich in de achtertuin had opgestapeld ging eindelijk weg. Oh, het is zo fijn om alles weg te doen als je al járen spullen bij elkaar hebt verzameld. Het kost me nog wel de grootste moeite om niet impulsief nieuwe dingen te kopen als ik denk dat ik iets écht nodig heb. Laatst schreeuwde een mooi paar zwarte Nike Air Thea’s mijn naam vanuit de winkel. Oww.. Nog steeds kan ik er bij wegdromen. Ik vind dat zulke mooie schoenen. En ze lopen als wolkjes. Maar heb ik nieuwe schoenen nodig? Nee. Dus met alle moeite van de wereld houd ik mijn pinpas netjes in mijn portemonnee. De nieuwe quote is een goede reminder om te blijven opruimen, minder te kopen en meer te doen. Tot het normaal wordt en dan kan er weer nieuwe quote op mijn letterbord!

letterbord

Dankjewel Pinterest voor de quote-inspiratie. Op mijn Pinterest vind je nog meer quotes!

Back to Top